Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια,τι να λεμε.Δεν αλλαζει νοοτροπια ο Ελληνας απο την μια στιγμη στην αλλη.Εγω λογω δουλειας ειμαι στον δρομο πολλες ωρες(ολο μεσα και τριγυρω στην πολη,Καρδιτσα).Τοσο τρανταχτα καραγκιοζιλικια δεν εχω δει 4 χρονια τωρα αλλα πολιτισμο σαν οδηγοι δεν εχουμε.Το πιο συχνο που βλεπω ειναι οτι στο πορτοκαλι προλαβαινουν και περνανε τουλαχιστον 5 αυτοκινητα.Αμα ο αλλος νομιζει οτι στο πορτοκαλι παταμε γκαζι αντι να πατησουμε φρενο διοτι μετα ερχεται το κοκκινο,τι να πεις.Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν μου εχει τυχει να αναψει πρασινο να περασω και να περναει ακομα αυτοκινητο απο αντιθετο φαναρι.Το πιο σπαστικο ειναι οι κλαρινογαμπροι που σταματανε με αλαρμ στα διαφορα γωνιακα take away.Δεν μπορει να περασει λεωφορειο,οι κορνες συννεφο και αυτοι κλασικα αταραχοι.Λες και θα πηδηξουν με 1€.

Αλλο σπαστικο που μου τυχαινει και δυο φορες την μερα,εξω απο την πολη τα φαναρια εχουν φωτοκυτταρο,αν υπαρχει αμαξι αναβει πρασινο,αλλιως δινει μονο εκει που περνανε αμαξια.Πρεπει δλδ να πας κοντα στο φαναρι για να σε πιασει το φωτοκυτταρο,αλλιως δεν αναβει.Πανε ολοι οι ανωμαλοι και σταματανε 10 μετρα απο το φαναρι και καθομαστε ουρα ποσα μετρα και περιμενουμε σαν μακακες και πρασινο δεν αναβει.Αν δεν κατεβει κανενας χριστιανος να πει στον πρωτο να παει πιο μπροστα βραστα.Μεσα στην πολη που αναβουν μονιμα(διοτι σχεδον παντα εχει κινηση) πανε και κολλανε μπροστα στο φαναρι και αντε να στριψει αστικο.Ειναι ανωμαλοι,δεν ειναι οι ιδιοι βεβαια αλλα ντιπ μυαλο( που λεμε και στην Καρδιτσα).

Παντως ο κοσμος εχει αγριεψει πολυ.Προχτες μου ετυχε κατι απιστευτο.Ειναι μπροστα ενας με μια W203 και εγω απο πισω.Σταματαμε σε διασταυρωση που πηγαινει μονο αριστερα-δεξια(ευθεια δεν εχει,ειναι ο σταθμος των τρενων).Με το που σταματαμε κατεβαζω το κεφαλι και κοιταζω το κινητο μαλλον(μπορει να κοιταξα και το ραδιο να αλλαξω σταθμο,δεν θυμαμαι).Ξαφνικα ακουω ενα δυνατο γκουπ και ολο το αμαξι ταρακουνηθηκε ασχημα.Ο μαλακας εκανε οπισθεν και με κοπανησε.Αρχιζω τις κορνες,τι κανεις ρε μλκ και τετοια.Αυτος κοιταει μια πισω στον καθρεπτη,βαζει 1η και κοβει περα.Ισα που προλαβα να δω την μασκα του,τιποτα δεν επαθε.Εμενα μου εσπασε το φλας(κλαιν).Απεναντι ειναι 3-4 που εχουν δει την φαση.Κατεβαινω κατω,οχι ρε φιλε λεω καινουργιο αμαξι,σκανε στα γελια αυτοι.Εγω ημουν με ενα vivio το οποιο ειναι σε οχι και τοσο καλη κατασταση,γι αυτο γελουσαν οι αλλοι.Εκτος του οτι δεν επαθε κανενας ζημια,ο βλακας δεν σκεφτηκε οτι παντα φταιει ο πισω(εγω δλδ).Βασικα μπορει να φοβηθηκε επειδη υπηρχαν μαρτυρες,ποιος ξερει.Παιζει να μην ειχε καμια ασφαλεια,αυτοι ειναι ικανοι να πατησουν ανθρωπο και να κοψουν περα.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ την τυπολατρία με τίποτα, αυτό το θέμα με τα αλάρμ vs φλας για το παρκάρισμα εκεί παραπέμπει. Η ουσία δεν αλλάζει, σαν σινιάλο είτε το ένα, είτε το άλλο προειδοποιούν τον από πίσω να ελαττώσει ταχύτητα.

Κι εγώ όταν πρωτοπήρα το δίπλωμα αυτό έκανα, έλα όμως που 2-3 φορές παραλίγο να μου την φορέσει ο από πίσω (γιατί νόμιζε ότι θέλω να στρίψω στην επόμενη διασταύρωση - που είναι και λογικό δηλαδή), οπότε από κάποιο σημείο και μετά το σταμάτησα. Με φλας παρκάρω μόνο σε περιπτώσεις που μπορώ να κάνω δεξιά και να παρκάρω χωρίς να εμποδίζω την κυκλοφορία.

Και πραγματικά, με τα χάλια που βλέπουμε κάθε μέρα στους δρόμους, το τελευταίο που πρέπει να διορθωθεί/αλλάξει είναι αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 17/1/2018 στις 10:04 ΠΜ, pontez2 είπε

Να κάνω μια παρένθεση για τον μάγκα τον έξυπνο τον Ελληνάρα πεζό?

Πρωί πρωί σήμερα, κέντρο Αθήνας, περπατάω, σκάει πάνω μου 40άρης. Περπατούσε με το κινητό στο πρόσωπο, προφανώς έστελνε κάποιο μυνημα.

Ατάκα του- "Μα δε προσέχεις?"?

Απάντησή μου-"Τωρα σοβαρά βγαίνεις και απο πάνω τη στιγμη που περπατάς διαβάζοντας μηνυμα?"

Ανταπάντηση-"Και τι σε νοιάζει τι κάνω εγω"?

Κάπου εκει σταμάτησα να ασχολουμαι και συνέχισα το δρόμο μου...

καλα ξηγηθηκες θα εχανες τον χρονο σου με τον ψυχακια 

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, LouCi4er said:

Το πιο σπαστικο ειναι οι κλαρινογαμπροι που σταματανε με αλαρμ στα διαφορα γωνιακα take away.Δεν μπορει να περασει λεωφορειο,οι κορνες συννεφο και αυτοι κλασικα αταραχοι.Λες και θα πηδηξουν με 1€.

Κηφισίας στο φανάρι που είναι ο Σφακιανάκης (Volvo/Opel), έχει μια καταραμένη creperie.  Δεν παίζει μέρα που να έχω περάσει και να μην είναι ανεβασμένο αμάξι στο πεζοδρόμιο το οποίο αναγκάζει την δεξιά λωρίδα να πηγαίνει στην αριστερή για να περάσει...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, doctorser είπε

καλα ξηγηθηκες θα εχανες τον χρονο σου με τον ψυχακια 

Εγω θα εκανα οπισθεν να τον πατησω και δευτερη φορα να σιγουρευτω οτι εγινε λιωμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ~mxls~ είπε

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και εύχεσαι να μην πέσει κάποιος εκ των 2 πάνω σου. Πρέπει για 1-2 sec να είδες όλη τη ζωη μπροστά σου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα σε αυτή την περίπτωση.Η ταχύτητά μου ήταν σχεδόν μηδενική και αυτή πέρασε από δίπλα μου με καμιά 40ρια. Ζώνη φορούσα, όπως πάντα, ε εάν έπεφτε επάνω μου θεωρώ ότι δεν θα σκοτωνόμουν. Σύγχρονο είναι ακόμα το αυτοκίνητό μου, νομίζω ότι δεν θα πάθαινα τίποτα, γι' αυτό και δεν μου κόπηκε το αίμα. Σάστισα όμως και εννοείται εξοργίστηκα.Όχι απλά νευρίασα.Εξοργίστηκα. Αλλά δεν τρομοκρατήθηκα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ας έφτασα σχεδόν στο σημείο να πω, ώπα τώρα έγινε.

6 ώρες πριν, spyros007 είπε

Καλα  αυτος ειναι φονιας  δε το συζηταμε,εσυ αφου δεξια σου ειχε χωρο γιατι δεν πηγες  για να τον αποφυγεις

Θα σου πω. Όταν είδα την προσπάθεια για προσπέραση η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση που έκανα ήταν να αφήσω γκάζι και αμέσως μετά να πατήσω σιγά σιγά φρένο.Πήγαινα με δευτέρα και πολύ μικρή ταχύτητα όπως προείπα. Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να "προγκήξω" και να ψάχνω που θα κρυφτώ για να αποφύγω την οβίδα.Τουλάχιστον όχι από την αρχή.Νύχτα ήταν και δεν μπορούσα με τη μία να αντιληφθώ ακριβή ταχύτητα ή απόσταση, οπότε θεώρησα λογικό απλά να κόψω ταχύτητα και να δώσω χώρο και χρόνο να περάσει.Τι να έκανα δηλαδή;Επειδή είδα κάποιον να ξεκινάει προσπέραση με τη μία να το έκοβα τέρμα δεξιά;Θεωρώ ότι θα ήταν εντελώς αψυχολόγητο σε πρώτη φάση.Δεν ήταν δηλαδή από τις περιπτώσεις που εντελώς ακαριαία βλέπεις τον άλλον να έρχεται επάνω σου με μεγάλη ταχύτητα και λες κάνω αναγκαστικά αποφευκτικό ελιγμό, αλλιώς σκοτωνόμαστε όλοι. Εκεί καταρχάς λειτουργεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα η λεγόμενη αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.Αυτό που είπα δηλαδή και στο προηγούμενο μήνυμα.Αρχικά δηλαδή δεν λες πάει, έκανε χοντρή μαλακία ο άλλος, τελειώσαμε. Δίνεις ένα  εύλογο χρονικό διάστημα γιατί λες, δε μπορεί, τα έχει υπολογίσει.Τον παίρνει (να περάσει :P), ας κόψω να τον βοηθήσω. Ε μόλις όμως άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν τον έπαιρνε, ήμουν ήδη σχεδόν σταματημένος. Μιλάμε για φάση που ίσα που τσουλούσα.3-5 χιλιόμετρα ταχύτητα με νεκρό στο κιβώτιο. Εκεί πάλι καθαρά ενστικτωδώς δεν έστριψα δεξιά.Γιατί πίστεψα κιόλας ότι μάλλον δεν θα προλάβαινα.Μέχρι να βάλω πρώτη, να ξεκινήσω και να προλάβω να μπω όλος στο διπλανό ρεύμα ώστε να χωράει από τη λωρίδα που ήδη βρισκόμουν, ίσως καθυστερούσα τόσο ώστε να με φτάσει ενώ θα ήμουν στη μέση των δύο ρευμάτων και να μη μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με τίποτα επειδή δεν θα χώραγε πουθενά. Μην το ψάχνεις, από τύχη τη γλιτώνεις σε κάτι τέτοιες φάσεις γιατί δεν ξέρεις πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο άλλος την τελευταία στιγμή. Θα μπορούσα πχ εγώ πες 2 κλάσματα πριν αυτή αποφασίσει να περάσει από δίπλα μου, να ξεκινήσω να κάνω το ίδιο και να γίνει αυτό που μόλις περιέγραψα.Θα μπορούσε ο άλλος να είχε πατήσει φρένο και να την είχε αφήσει να περάσει. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε την τελευταία στιγμή να τρομοκρατηθεί και να κάνει κίνηση πανικού, να χάσει τον έλεγχο με απρόβλεπτες συνέπεις κλπ. Θα μπορούσε επίσης χωρίς να τρομοκρατηθεί, να μπερδευτεί με την κίνηση τελευταίας στιγμής του άλλου. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί. Ήταν σαν τις φάσεις που διασταυρώνεσαι με τα πόδια με τον άλλον, κάνει ο ένας από τη μία να περάσει, κάνει και ο άλλος.Κάνει από την άλλη ο άλλος, κάνει ταυτόχρονα και ο ένας. Το έχουμε πάθει όλοι πιστεύω. Κάπως έτσι ήταν και αυτή η φάση σκέψου.

Γενικά προσπαθώ να οδηγώ συντηρητικά και πολύ αμυντικά, προσπαθώντας να υπολογίσω τις ηλίθιες αντιδράσεις των υπολοίπων από νωρίς. Γι' αυτό μέχρι στιγμής δεν έχω εμπλακεί σε ατύχημα θεωρώ. Αλλά όχι, δεν μπορείς να υπολογίσεις πάντα την αντίδραση του άλλου.

Πάντως σχετικά με τα αλάρμ και το παρκάρισμα που λέτε, προσωπικά παρκάρω με φλας και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα θέματα. Είμαι σε επαρχία βέβαια, οπότε δεν έχω τόση πίεση συνήθως πίσω μου. Εάν ήμουν σε πόλη όμως πιστεύω ότι δεν θα πάρκαρα με φλας για λόγους ασφαλείας κι ας λένε οι τυπικότητες ό,τι θέλουν. Ευτυχώς όποτε ανεβαίνω Αθήνα, από πάρκινγκ σε πάρκινγκ κινούμαι, οπότε τα αποφεύγω αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

Μου θυμίσατε σκηνικό πριν χρόνια.Ημουν στον δρόμο για Πάργα όταν βλέπω κάπου στα 150-200 μέτρα να πλησιάζει στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας προσπέραση μεγάλη νταλίκα που κουβαλάει αυτοκίνητα,ήταν άδεια και νόμιζε πως είχε το περιθώριο για γκάζια.

Δεξιά μου είχα το βουνό,συνέχιζε να πλησιάζει για να βρεί κενό να χωθεί,όμως το ρεύμα του ήταν γεμάτο.Σκέφτηκα οτι όλα τελείωσαν,καμία ελπίδα και οτι θα πεθάνω.Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω αν ερχόταν στο τέλος πάνω μου ήταν να σταματήσω στην άκρη δεξιά και να τον περίμενα να έρθει πάνω μου.

Με το που τον αντιλήφθηκα απο την αρχή είχα ήδη κόψει σταδιακά ταχύτητα έχοντας άλλους πίσω μου.Τελικά ο τύπος δεν κατάφερε να προσπεράσει αλλά έμεινε πίσω βρίσκοντας κενό και μπήκε πάλι στο ρεύμα του.

Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έγινε και οτι ζω.Είχα στο αμάξι τον αδερφό μου που νομίζω οτι δεν αντιλήφθηκε πλήρως τον κίνδυνο γιατί δεν οδηγούσε και ήταν σχετικά μικρός.Αυτός κάπου στα 20 εγώ 27 χρονών σχετικά νέος οδηγός κανά 2 χρόνια με λίγα χιλιόμετρα.Πάλι καλά που δεν πανικοβλήθηκα.

Είναι δυνατόν πόσα μέτρα νταλίκα με γεμάτο το ρεύμα του να επιχειρήσει προσπέραση;Μακάρι να μην έχει σκοτώσει κανέναν.

• Moderators
Δημοσ.

Χτες είμαι μεσα σε κυκλικό κόμβο, βλέπω ένα τεριος στα δεξιά να έρχεται για να μπει στον κόμβο δρόμο μην δίνοντας σημασία στην πινακίδα παραχώρηση προτεραιότητας. Κόρνα πατημέν αρκετά πριν μπει στον κόμβο, μπαίνει ανενόχλητος χωρίς να με έχει δει ή να έχει πάρει χαμπάρι την κόρνα. Εννοείται ότι βγαίναμε στην έξοδο και μου έκλεισε και εκεί το δρόμο. Πήγα δίπλα του και ρωτούσα τι κάνει και αν βλέπει, σταμάτησε στα δεξιά και εγώ έφυγα γιατί θα τον είχα βρίσει στην καλύτερη. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κλοτσιά στα μαλακισμένα που οδηγούν μηχανάκι στο πεζοδρόμιο

Ξηλωμα στα αυτοκίνητα που παρκάρουν στα πεζοδρόμια ή κλείνουν μπάρες αναπήρων

Δημοσ.

το είχα πάθει πριν 4-5 χρόνια στην καλαματα, ήταν βράδυ και βρισκόμουν εδώ

https://www.google.com/maps/@37.0370006,22.1112856,3a,75y,271.68h,90.69t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbYhkNYDp9kUnfzn03lj2AQ!2e0!7i13312!8i6656

ο κάθετος δρόμος (Αριστομένους) ειναι μονόδρομος με κατεύθυνση από τα δεξία προς τα αριστερά και είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της Καλαμάτας.

το φανάρι μπροστά μου ήταν ήδη πράσινο για αρκετά δευτερόλεπτα. πηγαίνω φυσιολογικά και σε 50 μέτρα θα πέρναγα την διασταύρωση.

όταν με την άκρη του ματιού μου βλέπω δυο μηχανάκια , να ανεβαίνουν ανάποδα τον κάθετο δρόμο με 60-70 χλμ., να περνάνε την διασταύρωση χωρίς να κοιτάξουν και να συνεχίζουν ανενόχλητοι την πορεία τους ανάποδα. έχουμε μια έκφραση στο χωριό μου για αυτούς: μαγκιά κλανιά και εξάτμιση

Δημοσ.

Το χειρότερο πράγμα που κάνετε μερικοί είναι βρίζετε και να νιώθετε το αμάξι σας σαν προέκταση του "πουλιού" σας...

διάβασα σε προηγούμενη σελίδα "ε είχα και νευρά και τον έβρισα" δεν έχει καμία σχέση το ένα πρόβλημα με το άλλο...άλλο το τι κάνουμε στην προσωπική ζωή μας και άλλο όταν οδηγαμε..

έχω βρίσει και εγώ όπως όλοι...αλλά γενικά βρίζω αυτούς που είναι πραγματικά γαϊδούρια και δολοφόνοι...αν κάποιος Καταλαθος πήγε να πέσει πάνω σας η δεν σας είδε και είναι σε ανθρώπινα πλαίσια δεν χρειάζονται μπινελίκια...όλοι κάνουμε λάθη!Προσωπικά θα βρίσω αυτόν που είναι γαϊδούρι πχ στο φανάρι 10 αμάξια στην σειρά και ο έξυπνος μας περνάει όλους επειδή βαριετέ να περιμένει..αποτέλεσμα?δεν βλέπει το φανάρι χάνουμε 5 δευτερόλεπτα μέχρι να του κορνάρουν για να καταλάβει ότι πρέπει να ξεκινήσει με αποτέλεσμα κάποια αμάξια να μην περάσουν το φανάρι εξαιτίας του...κάτι τέτοια παπαρακια πάω και τους κλείνω όσο μπορώ για να χάσουν το φανάρι...προσωπικά μικρά λάθη κάνουμε όλοι μας( δεν μιλάω για κόκκινο ,στοπ κτλ,πιωμένος κτλ) και όσες φορές έτυχε να κάνω λάθος πάντα ζήταγα συγγνώμη 

υγ βιτριόλι σε όσους παρκάρουν σε θέση αναπήρου στα σούπερ μάρκετ τι θα πάθετε ρε κοιλαράδες αν περπατήσετε 10 μέτρα?(όποιος πάει στα λιντλ στο ρεντη θα καταλάβει τι λέω)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dynamics είπε

Το χειρότερο πράγμα που κάνετε μερικοί είναι βρίζετε και να νιώθετε το αμάξι σας σαν προέκταση του "πουλιού" σας...

διάβασα σε προηγούμενη σελίδα "ε είχα και νευρά και τον έβρισα" δεν έχει καμία σχέση το ένα πρόβλημα με το άλλο...άλλο το τι κάνουμε στην προσωπική ζωή μας και άλλο όταν οδηγαμε..

έχω βρίσει και εγώ όπως όλοι...αλλά γενικά βρίζω αυτούς που είναι πραγματικά γαϊδούρια και δολοφόνοι...αν κάποιος Καταλαθος πήγε να πέσει πάνω σας η δεν σας είδε και είναι σε ανθρώπινα πλαίσια δεν χρειάζονται μπινελίκια...όλοι κάνουμε λάθη!Προσωπικά θα βρίσω αυτόν που είναι γαϊδούρι πχ στο φανάρι 10 αμάξια στην σειρά και ο έξυπνος μας περνάει όλους επειδή βαριετέ να περιμένει..αποτέλεσμα?δεν βλέπει το φανάρι χάνουμε 5 δευτερόλεπτα μέχρι να του κορνάρουν για να καταλάβει ότι πρέπει να ξεκινήσει με αποτέλεσμα κάποια αμάξια να μην περάσουν το φανάρι εξαιτίας του...κάτι τέτοια παπαρακια πάω και τους κλείνω όσο μπορώ για να χάσουν το φανάρι...προσωπικά μικρά λάθη κάνουμε όλοι μας( δεν μιλάω για κόκκινο ,στοπ κτλ,πιωμένος κτλ) και όσες φορές έτυχε να κάνω λάθος πάντα ζήταγα συγγνώμη 

υγ βιτριόλι σε όσους παρκάρουν σε θέση αναπήρου στα σούπερ μάρκετ τι θα πάθετε ρε κοιλαράδες αν περπατήσετε 10 μέτρα?(όποιος πάει στα λιντλ στο ρεντη θα καταλάβει τι λέω)

Κλασσικη περιπτωση στη Κατεχακη στο φαναρι για Καρεα (κατω απο τη πρασινη υπερυψωμενη διαβαση πεζων). https://www.google.gr/maps/@37.9495912,23.7681611,3a,75y,176.27h,94.84t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdqw3AfD--Hs-p0LPysKe4A!2e0!7i13312!8i6656

Αν υπηρχε  κρυμμενος αστυνομικος εκει, θα εκαναν χρυσες δουλειες. Και αντε πες βαριεται να περιμενει, αν στο αντιθετο ρευμα φυγει κανενος το αμαξι και σκασει πανω του, να δω τι θα λεει μετα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα σε αυτή την περίπτωση.Η ταχύτητά μου ήταν σχεδόν μηδενική και αυτή πέρασε από δίπλα μου με καμιά 40ρια. Ζώνη φορούσα, όπως πάντα, ε εάν έπεφτε επάνω μου θεωρώ ότι δεν θα σκοτωνόμουν. Σύγχρονο είναι ακόμα το αυτοκίνητό μου, νομίζω ότι δεν θα πάθαινα τίποτα, γι' αυτό και δεν μου κόπηκε το αίμα. Σάστισα όμως και εννοείται εξοργίστηκα.Όχι απλά νευρίασα.Εξοργίστηκα. Αλλά δεν τρομοκρατήθηκα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ας έφτασα σχεδόν στο σημείο να πω, ώπα τώρα έγινε.

Θα σου πω. Όταν είδα την προσπάθεια για προσπέραση η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση που έκανα ήταν να αφήσω γκάζι και αμέσως μετά να πατήσω σιγά σιγά φρένο.Πήγαινα με δευτέρα και πολύ μικρή ταχύτητα όπως προείπα. Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να "προγκήξω" και να ψάχνω που θα κρυφτώ για να αποφύγω την οβίδα.Τουλάχιστον όχι από την αρχή.Νύχτα ήταν και δεν μπορούσα με τη μία να αντιληφθώ ακριβή ταχύτητα ή απόσταση, οπότε θεώρησα λογικό απλά να κόψω ταχύτητα και να δώσω χώρο και χρόνο να περάσει.Τι να έκανα δηλαδή;Επειδή είδα κάποιον να ξεκινάει προσπέραση με τη μία να το έκοβα τέρμα δεξιά;Θεωρώ ότι θα ήταν εντελώς αψυχολόγητο σε πρώτη φάση.Δεν ήταν δηλαδή από τις περιπτώσεις που εντελώς ακαριαία βλέπεις τον άλλον να έρχεται επάνω σου με μεγάλη ταχύτητα και λες κάνω αναγκαστικά αποφευκτικό ελιγμό, αλλιώς σκοτωνόμαστε όλοι. Εκεί καταρχάς λειτουργεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα η λεγόμενη αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.Αυτό που είπα δηλαδή και στο προηγούμενο μήνυμα.Αρχικά δηλαδή δεν λες πάει, έκανε χοντρή μαλακία ο άλλος, τελειώσαμε. Δίνεις ένα  εύλογο χρονικό διάστημα γιατί λες, δε μπορεί, τα έχει υπολογίσει.Τον παίρνει (να περάσει :P), ας κόψω να τον βοηθήσω. Ε μόλις όμως άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν τον έπαιρνε, ήμουν ήδη σχεδόν σταματημένος. Μιλάμε για φάση που ίσα που τσουλούσα.3-5 χιλιόμετρα ταχύτητα με νεκρό στο κιβώτιο. Εκεί πάλι καθαρά ενστικτωδώς δεν έστριψα δεξιά.Γιατί πίστεψα κιόλας ότι μάλλον δεν θα προλάβαινα.Μέχρι να βάλω πρώτη, να ξεκινήσω και να προλάβω να μπω όλος στο διπλανό ρεύμα ώστε να χωράει από τη λωρίδα που ήδη βρισκόμουν, ίσως καθυστερούσα τόσο ώστε να με φτάσει ενώ θα ήμουν στη μέση των δύο ρευμάτων και να μη μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με τίποτα επειδή δεν θα χώραγε πουθενά. Μην το ψάχνεις, από τύχη τη γλιτώνεις σε κάτι τέτοιες φάσεις γιατί δεν ξέρεις πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο άλλος την τελευταία στιγμή. Θα μπορούσα πχ εγώ πες 2 κλάσματα πριν αυτή αποφασίσει να περάσει από δίπλα μου, να ξεκινήσω να κάνω το ίδιο και να γίνει αυτό που μόλις περιέγραψα.Θα μπορούσε ο άλλος να είχε πατήσει φρένο και να την είχε αφήσει να περάσει. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε την τελευταία στιγμή να τρομοκρατηθεί και να κάνει κίνηση πανικού, να χάσει τον έλεγχο με απρόβλεπτες συνέπεις κλπ. Θα μπορούσε επίσης χωρίς να τρομοκρατηθεί, να μπερδευτεί με την κίνηση τελευταίας στιγμής του άλλου. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί. Ήταν σαν τις φάσεις που διασταυρώνεσαι με τα πόδια με τον άλλον, κάνει ο ένας από τη μία να περάσει, κάνει και ο άλλος.Κάνει από την άλλη ο άλλος, κάνει ταυτόχρονα και ο ένας. Το έχουμε πάθει όλοι πιστεύω. Κάπως έτσι ήταν και αυτή η φάση σκέψου.

Γενικά προσπαθώ να οδηγώ συντηρητικά και πολύ αμυντικά, προσπαθώντας να υπολογίσω τις ηλίθιες αντιδράσεις των υπολοίπων από νωρίς. Γι' αυτό μέχρι στιγμής δεν έχω εμπλακεί σε ατύχημα θεωρώ. Αλλά όχι, δεν μπορείς να υπολογίσεις πάντα την αντίδραση του άλλου.

Πάντως σχετικά με τα αλάρμ και το παρκάρισμα που λέτε, προσωπικά παρκάρω με φλας και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερα θέματα. Είμαι σε επαρχία βέβαια, οπότε δεν έχω τόση πίεση συνήθως πίσω μου. Εάν ήμουν σε πόλη όμως πιστεύω ότι δεν θα πάρκαρα με φλας για λόγους ασφαλείας κι ας λένε οι τυπικότητες ό,τι θέλουν. Ευτυχώς όποτε ανεβαίνω Αθήνα, από πάρκινγκ σε πάρκινγκ κινούμαι, οπότε τα αποφεύγω αυτά.

Φίλε νομίζω αντέδρασες πολύ λάθος. Όταν έρχεται ο άλλος στο αντίθετο ρεύμα αμέσως μπαίνουμε όσο πιο δεξιά μπορούμε. Ακόμα και έξω από το δρόμο. 

Εμενα μου έχει τύχει σε σκοτεινό δρόμο χωρις φώτα εκεί που πήγαινα να έρχεται στο ρεύμα μου αντίθετα με σβηστά φώτα. Πρόλαβα κι έκανα τέρμα δεξιά και γλίτωσα 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dynamics είπε

υγ βιτριόλι  remover σε όσους παρκάρουν σε θέση αναπήρου στα σούπερ μάρκετ τι θα πάθετε ρε κοιλαράδες αν περπατήσετε 10 μέτρα?(όποιος πάει στα λιντλ στο ρεντη θα καταλάβει τι λέω)

Φιχεδ. Που να ψαχνεις για βιτριολι.Remover,ωραιο και παχυρευστο,του κανεις μια γραμμη απο μπροστα μεχρι πισω και μετα θα ειναι σαν viper GTS.

Στο θεμα μας τωρα,προσφατα  οπως εχω γραψει και μερικες σελιδες πιο πισω ενας βρωμογερος 80 χρονων ( και μοιαζει 100 ) χτυπησε την κοπελα μου,ποδηλατο με αυτοκινητο.
Οταν πηγαμε για τη δηλωση ο  γερος μας ελεγε οτι ειχε βγαλει φλας κανονικα και οτι η κοπελα ηρθε απο πισω του.
Με λιγα λογια ο ανθρωπος οχι απλα δεν την ειδε,αλλα στο μυαλο του του ειναι αδυνατον να συνειδητοποιησει οτι οντως παιζει να μην την ειδε.

Το χτυπημα ειναι μπροστα στο καπω,αλλα ουτε αυτο του λεει κατι.Ο ασφαλιστης του μας ειπε οτι πριν  3 μηνες ειχε χτυπησει καποιον αλλο,αλλα δε μας ειπε τι και πως.
Σημερα εμαθα οτι ο γερος κυκλοφορει κανονικα,σα να μην εγινε τιποτα,και η κοπελα μου ειναι μια βδομαδα ξαπλα,με θλαση στον αυχενα και μωλωπες σε κεφαλι και γονατα.

Πως μπορει να γινει να μην ξαναοδηγησει αυτος ο ανθρωπος;Προφανως τα παιδια του δεν μπορουν να τον κανουν καλα,κατι που εν μερει καταλαβαινω,ασχετως εαν δεν το εχω ζησει ο ιδιος.

Μπορω να το κυνηγησω καπως με την αστυνομια ή θα πρεπει να τη δω Punisher? Μου εχει μεινει λιγο πετρελαιο απο το χειμωνα που αναβα το τζακι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ladakis είπε

α αυτος ητανε σιγουρα ο Χάρος

μπραβο δεν γλιτωνεται συχνα, εξ όσων ακούω 

Ή ήταν τρελός ή ήθελε να αυτοκτονήσει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...