Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Διπλή γραμμή πατάς σε λεωφόρους που έχει (παράνομα) παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά σου, ή σταματάς όλη την κίνηση του ρεύματός σου (λεωφόρος ξαναλέω) και παίρνεις την τροχαία να έρθει να μαζέψει τις δεκάδες έως εκατοντάδες αυτοκινήτων; Π.χ. εδώ: https://www.google.gr/maps/place/Λεωφ.+Πεντέλης+33,+Χαλάνδρι+152+33/@38.0230256,23.8022871,3a,75y,245.96h,94.63t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdtdRmnE7N_siJkoifbD4qA!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14a198fc79b492dd:0x16fafe4d9be7eed2!8m2!3d38.0241851!4d23.805125!5m1!1e1 Ναι εκεί θα πατούσα γιατί πολύ απλά δεν έχω άλλη επιλογή. Το να περιμένω την τροχαία που δε θα έρθει ποτέ (ή και να έρθει, πώς θα περάσει ο γερανός αν εγώ δε φύγω; ) δεν αποτελεί ρεαλιστική επιλογή. Μπερδεύεις όμως την παρανομία του "έτσι με βολεύει γιατί μπορώ" με την παρανομία που γίνεται αναγκαστικά λόγω του ότι ο άλλος είναι παράνομος. Το παράδειγμά σου είναι σα να μου τη λες που πατάω διπλή διαχωριστική, ας πούμε, επειδή ο άλλος έρχεται από την αντίθετη λωρίδα να με εμβολίσει (όπως στο βίντεο παραπάνω). Θα ήμουν κι εκεί παράνομος; Το αστείο ξέρεις ποιο είναι; Ότι αν σταματούσα, όπως είπες, ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα ήμουν παράνομος! 1. Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις. Οπότε ό,τι και να κάνω είμαι παράνομος, δεν υπάρχει επιλογή για μένα που μου επιτρέπει να μην παρανομήσω. Όταν ο ΚΟΚ προβλέψει αυτές τις περιπτώσεις, τότε έλα και πες τη μου και θα σου πω ναι έχεις δίκιο.
phanispal Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή; Πάρε την τροχαία τηλέφωνο. Γιατί δεν είναι ρεαλιστική επιλογή; Αν διαβάσεις προηγούμενα posts θα δεις ότι πολλοί το πιστεύουν. Περίμενε να έρθει η τροχαία και να σου πει εκείνη τι θα κάνεις, αν θα πατήσεις διπλή γραμμή και γενικά πώς να κινηθείς. Άρα τι λες; Κάνω αυτό που νομίζω εγώ. Συγχαρητήρια. Δε νομίζω ότι σου βάζει κανείς το μαχαίρι το λαιμό να παρανομήσεις πατώντας διπλή γραμμή. Βιάζεσαι να πας σπίτι; Κακώς. Ας ξεκινούσες νωρίτερα. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από phanispal
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, phanispal είπε Γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή; Πάρε την τροχαία τηλέφωνο. Γιατί δεν είναι ρεαλιστική επιλογή; Αν διαβάσεις προηγούμενα posts θα δεις ότι πολλοί το πιστεύουν. Θα στο γράψω με μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ.
phanispal Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πάρε τηλέφωνο εσύ την τροχαία, εξήγησέ τους πώς έχει η κατάσταση, και ρώτα τους: Τι να κάνω; Να μείνω όπως είμαι εδώ κόβοντας την κυκλοφορία; Και κάνε ό,τι σου πουν εκείνοι. Αυτό το παίρνω πρωτοβουλία και κάνω ό,τι μου 'ρθει δεν το καταλαβαίνω. Που το καταλαβαίνω αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι ποιος ορίζει τι και πώς μπορούμε να πάρουμε ο καθένας πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι αποτελούν τη μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από phanispal
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Πάρε τηλέφωνο εσύ την τροχαία, εξήγησέ τους πώς έχει η κατάσταση, και ρώτα τους: Τι να κάνω; Να μείνω όπως είμαι εδώ κόβοντας την κυκλοφορία; Ρε άνθρωπέ μου την παλεύεις; Σου έβαλα το ακριβές απόσπασμα του ΚΟΚ που λέει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Να πάρω την τροχαία να της πω τι; "Ξέρετε, έχω ήδη παρκάρει παράνομα. Να κάνω μια δεύτερη παρανομία ούτως ώστε να μην κάνω πια την πρώτη;" Πες μου εσύ ποια σύννομη επιλογή έχω. (inb4 να ξέρω ότι εκεί παρκάρουν σαν καννίβαλοι και να πάω από άλλο δρόμο) Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από Kercyn
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 25 minutes ago, phanispal said: Π.χ. εδώ: https://www.google.gr/maps/place/Λεωφ.+Πεντέλης+33,+Χαλάνδρι+152+33/@38.0230256,23.8022871,3a,75y,245.96h,94.63t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdtdRmnE7N_siJkoifbD4qA!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14a198fc79b492dd:0x16fafe4d9be7eed2!8m2!3d38.0241851!4d23.805125!5m1!1e1 Εκεί χρειάζεται ένα monster truck, να ευχαριστηθείς... 1
phanispal Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Άρα αποφασίζεις να παρανομήσεις πατώντας διπλή γραμμή, γιατί αυτή θεωρείς ότι είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, χωρίς καν να διανοηθείς να καλέσεις την τροχαία να επιμεληθεί του θέματος. Και σε ρωτάω: Ποιος είναι αυτός που ορίζει ότι μια παρανομία είναι «θεμιτή», αποτελώντας «τη μοναδική επιλογή»; Ποιος είναι αυτός που τραβάει κόκκινη γραμμή και λέει ότι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει τέτοια επιλογή και ότι τηρούμε τον ΚΟΚ κατά γράμμα; Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από phanispal
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, phanispal είπε Άρα αποφασίζεις να παρανομήσεις πατώντας διπλή γραμμή, γιατί αυτή θεωρείς ότι είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, χωρίς καν να διανοηθείς να καλέσεις την τροχαία να επιμεληθεί του θέματος. Και σε ρωτάω: Ποιος είναι αυτός που ορίζει ότι μια παρανομία είναι «θεμιτή», αποτελώντας «τη μοναδική επιλογή»; Ποιος είναι αυτός που τραβάει κόκκινη γραμμή και λέει ότι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει τέτοια επιλογή; Μα τη Μπαναγία πραγματικά πιστεύω ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΝΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ακόμα περιμένω να μου τη γράψεις btw).
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δεν μπορείς να είσαι 100% νόμιμος, απλα προσπάθεις όσο μπορείς να μην κανεις παράνομες που να ενοχλούν αλλους. Δεν θα παρκαρω ποτέ σε θέση αναπήρων ειτε σε πόλη ειτε σε σούπερ μάρκετ, δεν θα παρκαρω σε ράμπες αναπήρων,δεν θα κλείσω γκαράζ,δεν θα σταματήσω ποτέ σε περίπτερο να πάρω τσιγάρα με αλαρμ ενω κλείνω το ενα ρεύμα κυκλοφορίας, θα σταματήσω σε περίπτερο που δεν κλείνω την κυκλοφορία και δεν θα αναψω αλαρμ αλλά δεξι φλας,δεν περναω ποτε με κοκκινο φανάρι,και πάντα σταματω σε πρασινο πεζού. Αυτά αν θέλεις τα πίστευεις αν θέλεις όχι.Ο λογος που τα κανω είναι η συνήθεια επειδή έζησα πολλά χρόνια εξωτερικο και επειδή είναι το σωστο. Ο Ελληναρας βέβαια σε κραζει αν εσύ προσπάθεις όχι να τηρησεις τον ΚΟΚ αλλά να κανεις τη στοιχειώδη λογικη ώστε να μην εμποδίζεις τον άλλο οδηγό. Όσο για φλας σε παρκάρισμα,αν αναψω και με χτυπήσει ο άλλος που λένε μερικοί,ας έρθει η τροχαία και να δούμε τι θα γίνει.Να πει εκεί τα περί αλαρμ.
papoys1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, greed είπε φθηνες δικαιολογιες. Είναι ο κανόνας φίλε και ο άγραφος Νόμος στη ζούγκλα της Αθήνας να ειδοποιείς αυτόν που ακολουθεί με τα αλάρμ όταν θέλεις να παρκάρεις για να σου αφήσει χώρο. Νόμιμο παράνομο δεν ξέρω αλλά αν κάποιος εμένα μου ανάψει φλας δεξί ή αριστερό η πρώτη μου σκέψη είναι ότι θέλει να στρίψει στην πρώτη διασταύρωση.Αυτό νομίζω και για τους περισσότερους που οδηγούνε στην Αθήνα. 3
talibanakos Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε ο άγραφος Νόμος στη ζούγκλα της Αθήνας να ειδοποιείς αυτόν που ακολουθεί με τα αλάρμ Δεν ειναι μονος δικο σας αυτος ο νομος,αντε! 1
papoys1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 11 ώρες πριν, ThReSh είπε Yποθέτω ότι ούτε στην "τυπικότατη" Ιαπωνία προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον ΚΟΚ τους, αλλά δες τι κάνει μέχρι και το περιπολικό στο video. Τι πιο ωραίο να δέχεσαι ευχαριστώ με αυτόν τον όμορφο τρόπο ακόμη και από περιπολικό,επειδή έδωσες χώρο στον άλλο να αλλάξει λωρίδα. Εδώ θα προτιμήσουμε μέχρι και να κοπανήσουμε τον μπροστινό μας πηγαίνοντας όσο πιο κοντά μπορούμε παρά να αφήσουμε τον άλλο να μπει μπροστά μας.Είπαμε η διαφορά ευγένειας ανάμεσα στους δύο λαούς. Άλλη κουλτούρα οι Ιάπωνες. 4 λεπτά πριν, jmmys είπε Θα τον κολλήσεις δηλαδή; Εγώ όχι γιατί πάντα αφήνω ικανοποιητική απόσταση από αυτόν που ακολουθώ αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτό κάνει.Και εγώ όταν θέλω να παρκάρω αλάρμ ανάβω γιατί ξέρω ότι με φλας το πιο πιθανό ο πίσω δεν θα μου αφήσει χώρο να παρκάρω. 2
talibanakos Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, papoys1 είπε Τι πιο ωραίο να δέχεσαι ευχαριστώ με αυτόν τον όμορφο τρόπο ακόμη και από περιπολικό,επειδή έδωσες χώρο στον άλλο να αλλάξει λωρίδα. Αυτο το εχω συναντησει πολλες φορες και εδω Παππου! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Το εκανα και εγώ πολλές φορες με το φορτηγό,τώρα με το ι.χ,ή αλαρμ ή δεξι φλας,αριστερό φλας,δεξι φλας,αριστερό φλας ή αντίστροφα.Τα φορτηγά το κανουν κυρίως εδώ και πιο πολύ στην Ευρώπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις