Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αναλογιστούμε τον τρόπο που οδηγεί το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων οδηγών θεωρώ τις περιπτώσεις που επεσήμανε ο AntiCambeR  πολύ λογικές να προειδοποιούμε με τα αλάρμ άσχετα αν προβλέπεται κάπου διαφορετικά από τον ΚΟΚ.

Όλοι μας στο δρόμο έχουμε τύχει σε παρόμοιες περιπτώσεις,ή είναι και πράγματα που και εμείς κάνουμε οπότε είναι καλό να ξέρει ο πίσω οδηγός να προφυλαχτεί έστω και αν κάνουμε κάτι παράνομο π.χ.  διπλοπαρκάρισμα στο περίπτερο για τσιγάρα (εγώ πάντως δεν καπνίζω).:D

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Spect~ said:

Είναι λάθος για τον Έλληνα, θα τσακωθείς όχι γιατί κανείς κάτι λάθος αλλά γιατι ο Έλληνας είναι γίδι και  πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο 

Yποθέτω ότι ούτε στην "τυπικότατη" Ιαπωνία προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον ΚΟΚ τους, αλλά δες τι κάνει μέχρι και το περιπολικό στο video.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Moderators
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Yποθέτω ότι ούτε στην "τυπικότατη" Ιαπωνία προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον ΚΟΚ τους, αλλά δες τι κάνει μέχρι και το περιπολικό στο video.

Υποθέτεις, δεν ξέρεις. 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Spect~ said:

Υποθέτεις, δεν ξέρεις. 

Κακά τα ψέματα, οι ΚΟΚ μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, οι μόνες διαφορές άξιες αναφοράς είναι πχ αυτές στην ΜΒ κτλπ.

Εμείς λοιπόν το χρησιμοποιούμε για να παρκάρουμε, άρα κόβει ο άλλος ταχύτητα πράγμα που θα έκανε ακόμα κι αν το χρησιμοποιούσαμε για την προβλεπόμενη λειτουργία του.

Στην Ιαπωνία το χρησιμοποιούν για "ευχαριστώ", φαντάσου λοιπόν κάποιος που δεν το ξέρει να μειώνει ταχύτητα κάθε 3 και λίγο εξαιτίας του...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Moderators
Δημοσ.

Επίσης, έχω δει μπάτσους στην Ελλάδα χωρίς κράνος, ανάποδα, να περνάνε κόκκινο χωρίς λόγω, να οδηγάνε σε πεζόδρομο, να παρκάρουν παράνομα κλπ αυτό σημαίνει ότι θα τα κάνω και εγώ; 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Spect~ said:

Επίσης, έχω δει μπάτσους στην Ελλάδα χωρίς κράνος, ανάποδα, να περνάνε κόκκινο χωρίς λόγω, να οδηγάνε σε πεζόδρομο, να παρκάρουν παράνομα κλπ αυτό σημαίνει ότι θα τα κάνω και εγώ; 

Καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε όμως, δλδ την διαφορετική χρήση του alarm...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Moderators
Δημοσ.

Το έγραψα διότι φέρνεις την αστυνομία σαν παράδειγμα.. 

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει γιατί υπάρχει το κάθε τι στο αμάξι. 

Να κάνω εγώ ερώτηση, είσαι σε περίπτερο σταματημενος με Αλαρμ και υπάρχει πίσω σου αλλο αμάξι σταματημένο, εγώ πως θα ξέρω αν έχεις βγάλει φλας ή Αλαρμ αφού η μισή μεριά δεν φαίνεται; 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, Spect~ said:

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει γιατί υπάρχει το κάθε τι στο αμάξι. 

Δεν είναι μόνο το "γίδι ο Έλληνας" όμως και στο συγκεκριμένο θέμα (με το alarm) είναι πολύ πιο λογικό σε σχέση με αυτό που κάνουν πχ οι Ιάπωνες...

• Moderators
Δημοσ.
12 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

1)Γράφω οτι σταματάς προσωρινά για περίπτερο και εσύ το μετέφρασες οτι παρκάρω στο περίπτερο.

2)Γράφεις:"Παρκάρεις με φλας και δεν υπάρχει προσωρινό παρκάρισμα"

Αναιρείς αυτό που ο ίδιος γράφεις μέσα σε 1 πρόταση.Μάλλον ήθελες να γράψεις σταματάς αντί για παρκάρεις.

Οπότε η διαφωνία σου σε αυτά που έγραψα είναι οτι νόμιζες πως παρκάρω στο περίπτερο κάτι που δεν έγραψα ούτε που κάνω.

Σωστά;

Δεν υπάρχει "σταματάω προσωρινά". Αυτά τα "2 λεπτά να πάρω τσιγάρα μωρέ" είναι ευφάνταστες ελληνικές εφευρέσεις για να βολευτώ εγώ και στα @@ μου οι άλλοι. Υπάρχει στάση και στάθμευση. Αντιγράφω από τον ΚΟΚ:

«

Στάθμευση: Η ακινησία του οχήματος για οποιονδήποτε λόγο, πλην της ανάγκης αποφυγής εμπλοκής του με άλλο όχημα που χρησιμοποιεί την οδό ή σύγκρουσης με εμπόδιο ή για τη συμμόρφωσή του με τους κανονισμούς κυκλοφορίας, εφόσον η χρονική περίοδος ακινητοποίησης του οχήματος δεν περιορίζεται στον απαιτούμενο χρόνο για την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών ή φόρτωση ή εκφόρτωση πραγμάτων.»
Κατά τη στάθμευση ο οδηγός όταν εγκαταλείπει το όχημα υποχρεούται να το ασφαλίσει με δύο τρόπους:
α) Να μη κυλίσει προκαλώντας κάποιο ατύχημα
β) Να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος τρίτος παρά τη θέληση του οδηγού.

«Στάση: Η ακινησία του οχήματος επί χρόνο απαιτούμενο για την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών ή φόρτωση ή εκφόρτωση πραγμάτων.»
Η στάση γίνεται υπό τον όρο ότι ο οδηγός δεν εγκαταλείπει το όχημα.

• Thanks 2
Δημοσ.

σε ολα ειμαι μεσα, τοσο διασημος εχω γινει ,και δεν ηξερα οτι με εχουν βαφτισει ΕΛΛΗΝΑΡΑ, να ειστε καλα παιδια ευχαριστω για τα κοπλιμεντα σας και τα κακοπροαιρετα τα παιρνω θετικα χαχαχαχαχαχα

Παιδια εαν δεν πεσουν προστιματα , δεν αλλαζουμε! Δεν εβγαλες φλας αυτοκινητο,μηχανακι, αφαιρεση διπλωματος τοσο απλα. Οτι κ να συζηταμε ολοι μας κανουμε λαλακιες, οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε ολοι μας δεν ειναι οι αλλοι.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stairo είπε

σε ολα ειμαι μεσα, τοσο διασημος εχω γινει ,και δεν ηξερα οτι με εχουν βαφτισει ΕΛΛΗΝΑΡΑ, να ειστε καλα παιδια ευχαριστω για τα κοπλιμεντα σας και τα κακοπροαιρετα τα παιρνω θετικα χαχαχαχαχαχα

Παιδια εαν δεν πεσουν προστιματα , δεν αλλαζουμε! Δεν εβγαλες φλας αυτοκινητο,μηχανακι, αφαιρεση διπλωματος τοσο απλα. Οτι κ να συζηταμε ολοι μας κανουμε λαλακιες, οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ειμαστε ολοι μας δεν ειναι οι αλλοι.

Κάποιοι είναι λίγο παραπάνω όμως ε; 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλά πράγματα τα οποία στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνται αυτονόητα,στην Ελλάδα ο κλασσικός Ελληνας οδηγός ή δεν θέλει να τα καταλάβει ή δεν μπορεί λόγω χαμηλής νοημοσύνης.

Ας βαζει ο καθένας π.χ για παρκάρισμα ότι γουσταρει,φλας ή  αλαρμ αλλά όχι ρε φίλε να ερχεσαι να με κόλλας επειδή εγώ αναβω φλας όπως το λέει ΚΟΚ και εσυ επειδή δεν το γουσταρεις και δεν το δέχεσαι να ζητάς και τα ρέστα.Αφού κινείσαι σε δημόσιο δρόμο είσαι υποχρέωμενος να γνωρίζεις τα βασικά του ΚΟΚ,αλλιως πάνε με τα πόδια.

Είμαστε αγενεστατοι οδηγοί και οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν τα βασικά των νόμων,άσχετα αν συμφωνούν ή όχι.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ladakis είπε

εμφανιστηκε ειδικη υποκατηγορια του ειδους, ελληναρας με αυτο-χάιδεμα αυτιών

μεινετε συντονισμενοι για επιστημονικες αναλυσεις επι του ειδους συντομα

να τος ο αναλυτης ο Ελληναρας, εσυ φανταζομαι θα εισαι η κατηγορια ο δεν προλαβαινεις, θα κλινεις μπιζνες με το κινητο στο χερι ενω οδηγας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Επιτέλους κάποιος που καταλαβαίνει

1. Μπορείς να εγγυηθείς ότι το 100% όσων γράφουν (ή όσων θεωρείς εσύ) ότι καταλαβαίνουν, τα εφαρμόζουν στην πράξη;

2. Σου αρέσει να βλέπεις ανώνυμα γραπτά που αναπαράγουν νόμους; Άμα θες, στο γυρνάω κι εγώ από εδώ και πέρα στο τυπικό και θα αναπαράγω κατεβατά να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Και μετά θα βγαίνουμε στους δρόμους και θα αναρωτιόμαστε γιατί.

Επεξ/σία από phanispal
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...