Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίδια φάση γίνεται στην διασταύρωση Λ.Πεντέλης με Σισμανογλείου. Για να μπείς στην 2η (κατεβαίνοντας), στρίβεις με το κλασικό πορτοκαλί φανάρι/βελάκι για το οποίο ελάχιστοι θυμούνται ότι πρέπει να παραχωρείς προτεραιότητα σε οτιδήποτε άλλο (αμάξι ή πεζό)...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα το πορτοκαλι δεν παιζει σαν ιδεα. Καθημερινα στη Σταδιου πας να διασχισεις την Αμερικης που εχεις πρασινο και οι κινουμενοι στη Σταδιου που στριβουν αριστερα για Κολωνακι πορτοκαλι και παιζει καθε φορα να τρωω 15 κορναρισματα καθως περναω.

Αν και το χειροτερο κατα τη γνωμη μου φαναρι της περιοχης ειναι εκεινο στην Πανεπιστημιου και Χαριλαου Τρικουπη που αναβει πρασινο για τους πεζους και πορτοκαλι σε οσους στριβουν αριστερα για Εξαρχεια. Ειδικα αν κατευθυνεσαι (πεζος) προς Ομονοια και τους εχεις πισω σου, αρα δεν ελεγχεις πληρως την φαση, παιζει να σε φανε για πλακα ετσι οπως πανε γκαζωμενοι γιαι να προλαβουν το φαναρι. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2018 στις 10:09 ΠΜ, jmmys είπε

Ο κλασσικός ελληναρας νομίζει οτι επειδή έχει ανάψει αλαρμ δικαιούται να παρκάρει οπου θέλει.Τι τα ανάβει τα αλαρμ δηλαδή,εφόσων είναι ΜΟΝΟ για έκτακτη αναγκη,π.χ.βλάβη,ατύχημα,στάση για να κατέβει καποιος,φορτωση η εκφορτιση εμπορευματων.Οχι κλεισιμο δρομου για να παει να ψωνισει.Δεν έχω δει πουθενά σε όλη την Ευρώπη τέτοια αλόγιστη και ανοητη χρήση των αλαρμ όπως εδώ.

Επειδή τις τελευταίες τρεις μέρες μου έτυχε τρεις φορές ν΄ανάψει ο μπροστινός μου τα αλάρμ ενώ κινούνταν κανονικά και χωρίς να καταλάβω ακριβώς γιατί, θα μπορούσε κανείς να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνει κανείς όταν δει τον μπροστινό ν΄ανάβει αλάρμ ενώ κινείται κανονικά;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ είπε

Επειδή τις τελευταίες τρεις μέρες μου έτυχε τρεις φορές ν΄ανάψει ο μπροστινός μου τα αλάρμ ενώ κινούνταν κανονικά και χωρίς να καταλάβω ακριβώς γιατί, θα μπορούσε κανείς να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνει κανείς όταν δει τον μπροστινό ν΄ανάβει αλάρμ ενώ κινείται κανονικά;

Alarm βάζουμε σε περίπτωση που θέλουμε να παρκάρουμε,η να σταματήσουμε προσωρινά πχ σε περίπτερο η στην άκρη του δρόμου για να αφήσουμε κάποιον.Επίσης για να προειδοποιήσουμε τους πίσω σε περίπτωση που μπροστά μας υπάρχει κίνδυνος,αν πχ έχει γίνει τρακάρισμα η αν ο/οι μπροστά μας σταματήσει/ουν απότομα για να μην μας χτυπήσει ο πίσω.Η μπορεί κάποιος να έχει φτάσει κοντά στο σημείο που θέλει αλλά να πρέπει να κινηθεί αργά γιατί δεν ξέρει που ακριβώς να στρίψει η να σταματήσει.

Αν κάποιος δεν έχει κάποιον απο αυτούς τους λόγους και νομίζει οτι με τα alarm είναι μόνος του στον δρόμο κακώς.Η κάποιοι που σταματούν προσωρινά με alarm αλλά σε σημείο που εμποδίζει πάλι κακώς και για αυτό τρώνε βρισίδια.

Αυτά εμπειρικά,οχι βάσει του ΚΟΚ. (Ο ΚΟΚ δεν περιλαμβάνει βρισίδια... ) 

Η μπορεί να θες να την πέσεις σε καμιά γκόμενα και πρέπει να ελαττώσεις.  :D

• Moderators
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Alarm βάζουμε σε περίπτωση που θέλουμε να παρκάρουμε,η να σταματήσουμε προσωρινά πχ σε περίπτερο η στην άκρη του δρόμου για να αφήσουμε κάποιον.Επίσης για να προειδοποιήσουμε τους πίσω σε περίπτωση που μπροστά μας υπάρχει κίνδυνος,αν πχ έχει γίνει τρακάρισμα η αν ο/οι μπροστά μας σταματήσει/ουν απότομα για να μην μας χτυπήσει ο πίσω.Η μπορεί κάποιος να έχει φτάσει κοντά στο σημείο που θέλει αλλά να πρέπει να κινηθεί αργά γιατί δεν ξέρει που ακριβώς να στρίψει η να σταματήσει.

Αν κάποιος δεν έχει κάποιον απο αυτούς τους λόγους και νομίζει οτι με τα alarm είναι μόνος του στον δρόμο κακώς.Η κάποιοι που σταματούν προσωρινά με alarm αλλά σε σημείο που εμποδίζει πάλι κακώς και για αυτό τρώνε βρισίδια.

Αυτά εμπειρικά,οχι βάσει του ΚΟΚ. (Ο ΚΟΚ δεν περιλαμβάνει βρισίδια... ) 

Η μπορεί να θες να την πέσεις σε καμιά γκόμενα και πρέπει να ελαττώσεις.  :D

Ελπίζω να τα λες για πλάκα τα πρώτα.. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ελπίζω να τα λες για πλάκα τα πρώτα.. 

Πού διαφωνείς και τι διαφορετικό θα έκανες;

• Moderators
Δημοσ.

Παρκάρεις με φλας και δεν υπάρχει προσωρινό παρκάρισμα για περίπτερο και μαλακιες. Αυτές είναι ελληνικές πατέντες.

Αλαρμ ανάβεις για να προειδοποιησεις για κάποιον κίνδυνο είτε σου έχει χαλάσει το αμάξι και είσαι στην άκρη ακινητοποημενος είτε έχει γινει κάτι μπροστά σου και ειδοποιείς τους πίσω κλπ. 

Βάση κοκ πάντα όχι βάση Έλληνα 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Παρκάρεις με φλας και δεν υπάρχει προσωρινό παρκάρισμα για περίπτερο και μαλακιες. Αυτές είναι ελληνικές πατέντες.

Αλαρμ ανάβεις για να προειδοποιησεις για κάποιον κίνδυνο είτε σου έχει χαλάσει το αμάξι και είσαι στην άκρη ακινητοποημενος είτε έχει γινει κάτι μπροστά σου και ειδοποιείς τους πίσω κλπ. 

Βάση κοκ πάντα όχι βάση Έλληνα 

Στο παπί που δεν έχει alarm αναγκαστικά φλάς.Στο αμάξι OK,καλύτερα φλάς.Πες μου όμως πως θα σταματήσεις στο περίπτερο;Τι πρόβλημα υπάρχει εφόσον δεν εμποδίζεις και ο δρόμος είναι φαρδύς;Μήπως τα περίπτερα στην άκρη δεξιά του δρόμου που κάποια κιόλας είναι πιο μέσα από τον δρόμο είναι προσβάσιμα μόνο για τους πεζούς;Μήπως να καταργηθούν;

Μιλάμε για τους δρόμους της Ελλάδας.

Πρίν φύγεις για εξωτερικό οδηγούσες στην Ελλάδα;

• Moderators
Δημοσ.

Ακόμη στην Ελλάδα οδηγαω. Το έγραψα και πάνω εγώ μιλάω για το τι λέει ο κοκ εσύ για το πως τον μεταφράζει ο Έλληνας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ακόμη στην Ελλάδα οδηγαω. Το έγραψα και πάνω εγώ μιλάω για το τι λέει ο κοκ εσύ για το πως τον μεταφράζει ο Έλληνας 

1)Γράφω οτι σταματάς προσωρινά για περίπτερο και εσύ το μετέφρασες οτι παρκάρω στο περίπτερο.

2)Γράφεις:"Παρκάρεις με φλας και δεν υπάρχει προσωρινό παρκάρισμα"

Αναιρείς αυτό που ο ίδιος γράφεις μέσα σε 1 πρόταση.Μάλλον ήθελες να γράψεις σταματάς αντί για παρκάρεις.

Οπότε η διαφωνία σου σε αυτά που έγραψα είναι οτι νόμιζες πως παρκάρω στο περίπτερο κάτι που δεν έγραψα ούτε που κάνω.

Σωστά;

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Moderators
Δημοσ.

Παρκάρεις με φλας σημαίνει βγάζω φλας για να δείξω ότι έχω πρόθεση να παρκάρω και όχι Αλαρμ για να δείξω ότι έχω πρόθεση να παρκάρω. 

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί έτσι λέει ο ΚΟΚ αλλά είναι λάθος να παρκάρεις με φλας. 

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην παρκάρεις και να πλακωθεις με τον πίσω 

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Τα έχουμε ξαναπεί έτσι λέει ο ΚΟΚ αλλά είναι λάθος να παρκάρεις με φλας. 

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην παρκάρεις και να πλακωθεις με τον πίσω 

Είναι λάθος για τον Έλληνα, θα τσακωθείς όχι γιατί κανείς κάτι λάθος αλλά γιατι ο Έλληνας είναι γίδι και  πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνησω με το αλαρμ για παρκαρισμα. Οσες φορες βλεπω αλαρμ μπροστα μου, ξερω οτι κατα 99% πρεπει να κοψω ταχυτητα γιατι ο αλλος θα παρκαρει, ενω εχει τυχει καποιες φορες να αναβει φλας ο μπροστα, να θελει να παρκαρει αλλα ακριβως μπροστα να ειναι διασταυρωση που μπορει να στριψει, οποτε υποθετω οτι το αναβει γιατι θελει να στριψει (οπως ειναι το λογικο να σκεφτεις εκεινη την στιγμη αφου βλεπεις τον δρομο), και οχι γιατι θελει να σταματησει και να παρκαρει. Με αποτελεσμα ξαφνικα να κοκαλωνει πριν παρκαρει ωστε να το βαλει, και να γινεται η "παρεξηγηση" που αναφερθηκε παραπανω.

Κατ'εμε φλας = στριβω, αλαρμ = κοψε ταχυτητα / σταματα γιατι ειτε κατι συμβαινει ειτε σταματαω για καποιο λογο (ειτε νομιμο ειτε οχι, αυτο ειναι αλλο θεμα).

Επεξ/σία από pavlos1908
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης να συμπληρώσω οτι πρώτα βάζεις alarm και μετά αρχίζεις να κόβεις δεξιά,οπότε ο πίσω έχει περιθώριο αντίδρασης και καταλαβαίνει οτι θα σταματήσεις δεξιά.

Δεν θυμάμαι ποτέ να βγάλω φλας για να σταματήσω δεξιά.

Αλλο παράδειγμα.Εχω προτεραιότητα και βλέπω οτι ο άλλος πάει να βγεί από στενό αριστερά ή από Stop.Αν πιστεύω οτι θα πέσει πάνω μου θα κόψω,θα τον αφήσω και μετά θα του φωνάξω οτι έκανε μαλακία.

Αν πήγαινα βάσει του ΚΟΚ,παρόλο που δεν θα έφταιγα,θα είχα τρακάρει 1000 φορές η μάλλον δεν θα προλάβαινα τόσες γιατί δεν θα ζούσα.Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.

ΥΓ:Το θέμα δεν είναι ότι θα τσακωθείς και ποιος έχει δίκιο,αλλά να αποφύγεις να  τρακάρεις κάθε τόσο ακολουθώντας τον ΚΟΚ που είναι μη εφαρμόσιμος στην πράξη 100%.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...