papoys1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Περιμένω στη διασταύρωση πεζός να περάσω απέναντι.Ανάβει πράσινο για πεζούς και ξεκινάω.Από τη λεωφόρο ένας τύπος έχει ανάψει φλας δεξί να στρίψει στο δρόμο που διασχίζω εγώ. Αυτός φυσικά έχει κίτρινο παλλόμενο επειδή προτεραιότητα έχουν οι πεζοί που έχουν πράσινο.Τον βλέπω ότι δεν έχει σκοπό να κόψει μπαίνει με φόρα δεξιά και σταματάω στη μέση να μην πέσει πάνω μου. Η πλάκα!!!!!!!!!!!! .Σταματάει και μου λέει. -Που πας να περάσεις δε βλέπεις αυτοκίνητο;;;;; Δυστυχώς στην Ελλάδα οδηγούμε και όχι δεν σεβόμαστε τον ΚΟΚ αυτό είναι σίγουρο,οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν καν τον ΚΟΚ όπως ο τύπος δεν ήξερε ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σημείο από τη στιγμή που έχει κίτρινο βελάκι παλλόμενο την οποία όφειλε και ήταν υποχρεωμένος να παραχωρήσει. Τι να του πεις;;;;;;;;;;; Δεν του είπα τίποτε γιατί με τέτοιους δεν αξίζει να κάνεις διάλογο και απλά συνέχισα το δρόμο μου. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από papoys1 1
georgeγ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) ειμαι με αυτοκινητο πηγαινω γυρω στα 70 με προσπερναει μηχανη ,αμεσως ερχεται σε θεση καθετη ως προς την πορεια κινησης μου και στριβει λοξως δεξια με ταχυτητα το δεξι μου φτερο περασε εκατοστα απο την ουρα της μηχανης ηταν τοσο αστραπιαια και αναπαντεχη η πορεια της μηχανης που ουτε καν προλαβα να αντιδρασω,να πατησω φρενο,να αλλαξω πορεια και η πλακα ηταν οτι αν τον χτυπαγα πιθανον να εβγαινα φταιχτης γιατι θα τον ειχα χτυπησει απο πισω και ο τυπος συνεχισε την πορεια του κανονικα...ουτε καν αντιληφθηκε τι παραλιγο να παθει... δεν ξερω ηταν το στυλ του αυτο?μαγκια?ή απλα θυμηθηκε πανω στην προσπεραση να στριψει και εστριψε? Υ.Γ. προσπερασε με διπλη διαχωριστικη και πηγαινε καπου στα διπλα χιλιομετρα απο μενα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από georgeγ
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Με αφορμή το τροχαίο με την νταλίκα στην Αθήνα και τον μπεκρή οδηγό της... Προχθές βρισκόμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι μεγάλης διασταύρωσης σε επαρχιακό δρόμο,ανάβει πράσινο βάζω 1η ξεκινάω με την άκρη του ματιού βλέπω νταλίκα να έρχεται απο δεξιά με πολλά χιλιόμετρα,τι κάνει ο μαλ@κας λέω και ασυναίσθητα σταματάω 1-2 μέτρα αφού ξεκίνησα (ευτυχώς κανείς πίσω μου).Η νταλίκα πέρασε σαν να μην είχε ανάψει κόκκινο γι αυτή χωρίς καν να έχει φρενάρει τίποτα κανονικά στην πορεία της!Αν δεν είχα σταματήσει δεν θα ήμουν εδώ τώρα τόσο απλά. Με την ταχύτητα που είχε δεν πρόλαβα καν να δώ μέρος της πινακίδας ή μάρκα κλπ να τον δώσω τον τάνας γιό μπάς και σώσω κανα άλλο σπίτι γιατί ο φονιάς αλλού θα σκοτώσει!!! Καιρός η ΕΛ.ΑΣ να παίρνει διπλώματα μια για πάντα.
adi32 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 13 λεπτά πριν, georgeγ είπε ειμαι με αυτοκινητο πηγαινω γυρω στα 70 με προσπερναει μηχανη ,αμεσως ερχεται σε θεση καθετη ως προς την πορεια κινησης μου και στριβει δεξια το δεξι μου φτερο περασε εκατοστα απο την ουρα της μηχανης ηταν τοσο αστραπιαια και αναπαντεχη η πορεια της μηχανης που ουτε καν προλαβα να αντιδρασω,να πατησω φρενο,να αλλαξω πορεια και η πλακα ηταν οτι αν τον χτυπαγα πιθανον να εβγαινα φταιχτης γιατι θα τον ειχα χτυπησει απο πισω και ο τυπος συνεχισε την πορεια του κανονικα...ουτε καν αντιληφθηκε τι παραλιγο να παθει... δεν ξερω ηταν το στυλ του αυτο?μαγκια?ή απλα θυμηθηκε πανω στην προσπεραση να στριψει και εστριψε? Αυτα για τους περισσοτερους μηχανακιδες ειναι κανονας και υποκεινται σε αλλο κοκ χωρις φλας λωριδες κοκκινα απαγορευεται κλπ Αν εσυ με το αυτοκινητο παρεκλινεις της πορειας σου και δεν τους υπολογισεις ενω περανε με ιλιγκιωδη ταχυτητα αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα και μηχανακια θα σε βρισουν γιατι δεν τους ειδες 2
georgeγ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 18 λεπτά πριν, thechacal είπε Με αφορμή το τροχαίο με την νταλίκα στην Αθήνα και τον μπεκρή οδηγό της... Προχθές βρισκόμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι μεγάλης διασταύρωσης σε επαρχιακό δρόμο,ανάβει πράσινο βάζω 1η ξεκινάω με την άκρη του ματιού βλέπω νταλίκα να έρχεται απο δεξιά με πολλά χιλιόμετρα,τι κάνει ο μαλ@κας λέω και ασυναίσθητα σταματάω 1-2 μέτρα αφού ξεκίνησα (ευτυχώς κανείς πίσω μου).Η νταλίκα πέρασε σαν να μην είχε ανάψει κόκκινο γι αυτή χωρίς καν να έχει φρενάρει τίποτα κανονικά στην πορεία της!Αν δεν είχα σταματήσει δεν θα ήμουν εδώ τώρα τόσο απλά. Με την ταχύτητα που είχε δεν πρόλαβα καν να δώ μέρος της πινακίδας ή μάρκα κλπ να τον δώσω τον τάνας γιό μπάς και σώσω κανα άλλο σπίτι γιατί ο φονιάς αλλού θα σκοτώσει!!! Καιρός η ΕΛ.ΑΣ να παίρνει διπλώματα μια για πάντα. εχω δει σταματημενος σε φαναρι να περναει μπροστα μου απο αυτες τις νταλικες που ρυμουλκουν σκαφη ρυμουλκουσε ενα μεγαλο σκαφος με ταχυτητα γυρω στα 120 !!! αναρωτηθηκα πως σταματαει αυτο το πραγμα αν του συμβει κατι μπροστα του?πως να σταματησει η ρυμουλκα με τον τεραστιο ογκο και βαρος?
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 26 λεπτά πριν, thechacal είπε Με αφορμή το τροχαίο με την νταλίκα στην Αθήνα και τον μπεκρή οδηγό της... Προχθές βρισκόμουν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι μεγάλης διασταύρωσης σε επαρχιακό δρόμο,ανάβει πράσινο βάζω 1η ξεκινάω με την άκρη του ματιού βλέπω νταλίκα να έρχεται απο δεξιά με πολλά χιλιόμετρα,τι κάνει ο μαλ@κας λέω και ασυναίσθητα σταματάω 1-2 μέτρα αφού ξεκίνησα (ευτυχώς κανείς πίσω μου).Η νταλίκα πέρασε σαν να μην είχε ανάψει κόκκινο γι αυτή χωρίς καν να έχει φρενάρει τίποτα κανονικά στην πορεία της!Αν δεν είχα σταματήσει δεν θα ήμουν εδώ τώρα τόσο απλά. Με την ταχύτητα που είχε δεν πρόλαβα καν να δώ μέρος της πινακίδας ή μάρκα κλπ να τον δώσω τον τάνας γιό μπάς και σώσω κανα άλλο σπίτι γιατί ο φονιάς αλλού θα σκοτώσει!!! Καιρός η ΕΛ.ΑΣ να παίρνει διπλώματα μια για πάντα. Για αυτο εγω το εχω ξαναπεί, dashcam και στην αστυνομια. 7 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Νομίζω πως ο Spect~ το έγραψε ειρωνικά... Δεν επιτρέπεται βάση ΚΟΚ απλά ειναι πάγια τακτική των ποδηλατών για μεγαλύτερη ασφάλεια. Σίγουρα πολλοί νομίζουν οτι το να κλείνεις το αμάξι είναι μαγκιά, εγώ προσωπικά κλείνω το αμάξι μέχρι να βρεθούμε σε σημείο που η προσπέραση του δεν θα με θέσει σε κίνδυνο. ΥΓ: οι μαλάκες οδηγοί θα κάνουν βλακεία άσχετα με το τι όχημα ειναι, χειμώνα με το αμάξι, σε ανηφορικό δρόμο με στροφές, εχει κολλήσει ένας πίσω μου, παίζω λίγο τα φρένα για να του δείξω οτι είναι υπερβολικά κοντά και αυτός στην κοσμάρα του, κάθομαι λίγο πιο αριστερά για να μην του δώσω περιθώριο να με περάσει πάνω στις στροφές και τον βλέπω να κάνει κίνηση να με προσπεράσει απο δεξιά. Ε αυτος ειτε μηχανη, ειτε αμαξι, ειτε ποδηλατο, ειτε τρακτερ παλι μαλακιες θα κανει 23 λεπτά πριν, adi32 είπε Αυτα για τους περισσοτερους μηχανακιδες ειναι κανονας και υποκεινται σε αλλο κοκ χωρις φλας λωριδες κοκκινα απαγορευεται κλπ Αν εσυ με το αυτοκινητο παρεκλινεις της πορειας σου και δεν τους υπολογισεις ενω περανε με ιλιγκιωδη ταχυτητα αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα και μηχανακια θα σε βρισουν γιατι δεν τους ειδες Το ίδιο ισχύει για τους αυτοκινητάκιδες, απλα οι μηχανες το κάνουν πιο ανετα. Αν σου βγάλω βίντεο σε δρόμους τα αυτοκινητα να πηγαίνουν με την κεντρικη γραμμή να ειναι κάτω απο το αυτοκινητό τους, να στριβουν χωρις φλας κλπ. Χτεσινο παράδειγμα, διπλη λωρίδα, εγω αριστερα ο αλλος δεξια και μπροστα του σκουτερακι, ετσι απλα αποφασισε οτι θελει να περασει τη μηχανη και εκανε προς τα αριστερα για να την προσπερασει κλεινοντάς μου το δρομο φυσικα, εννοείται χωρις φλας.
georgeipappeirates Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Χτες το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση... Εγώ με το Ι.Χ. μου 2ος στο φανάρι στη δεξιά λωρίδα, με άλλα 2 Ι.Χ. να βρίσκονται στη μεσαία, και άλλον 1 πίσω μου, όλοι περιμένουμε να πρασινίσει. Αυτός με βέσπα διασχίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της δεξιάς και της κεντρικής λωρίδας με αναμμένο δεξί φλας. (Η κλασική ελληνική βλαχομαγκιά του μέσου μηχανόβιου που θα πάει να περιμένει πάνω στη διάβαση και θα ξεκινήσει όταν του κορνάρουν οι υπόλοιποι...). Το ξεπερνάω αυτό, εν τω μεταξύ ο μεσήλικας οδηγός όπως και η συνοδηγός χωρίς κράνος, ενώ επίσης αυτή να κρατάει κάποιου είδους ξυλοκατασκευές, κάνοντας τον όγκο της βέσπας διπλάσιο. Προτού προλάβει να φτάσει στη διάβαση ο μάγκας, το φανάρι ανάβει και ξεκινάμε όλοι κανονικά. Εκτός από αυτόν, που βλέποντας πως δεν τα κατάφερνε, και φοβούμενος μη χρειαστεί να φτάσει Λαμία για να κάνει αναστροφή, κάνει μια κίνηση αυτοθυσίας (που θα ζήλευε και ο Verstappen) και μπαίνει μπροστά μου κάθετα 10 μέτρα πριν το φανάρι. Ενώ βρισκόμουν σε κίνηση με μικρή ταχύτητα (σε τέτοιες περιπτώσεις το ABS πολλές φορές δυσλειτουργεί). Ευτυχώς κόβοντας απότομα δεξιά κατάφερα να τον αποφύγω. Έφαγε βέβαια κόρνα και το απαραίτητο χέσιμο ο μπάρμπας, αλλά αντί να ζητήσει συγνώμη, ξεκίνησε και αυτός τις βωμολοχίες, όπως και η $&*$)(*$)# συνοδηγός του. Όπως καταλαβαίνετε το χέσιμο πολλαπλασιάστηκε, αλλά εν τέλει σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως δεν έχει νόημα. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι κουτοί, ψυχιατρικά αρρύθμιστοι, γεμάτοι απωθημένα άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ανατρέφουν παιδιά. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από georgeipappeirates
makis269 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Αν κάποια πράγματα μας ενοχλούν σε αυτήν την χώρα ας αλλάξουμε ο καθένας από τον εαυτό του και όλα θα γίνουν καλύτερα.ας γίνει σύνθημα αλλάζω πρώτα εγώ και όχι πρώτα ο γείτονας. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Ελπίζω τουλάχιστον όλοι να συμφωνούμαι οτι έχει να κάνει με τον οδηγό και οχι με το τι οδηγάει. 2
adi32 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 12 λεπτά πριν, Spect~ είπε Το ίδιο ισχύει για τους αυτοκινητάκιδες, απλα οι μηχανες το κάνουν πιο ανετα σωστο αλλα οχι απλα πιο ανετα του δινουν και καταλαβαινει 1 στους 50 να τηρει τα στοιχειωδη
georgeipappeirates Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, makis269 είπε Αν κάποια πράγματα μας ενοχλούν σε αυτήν την χώρα ας αλλάξουμε ο καθένας από τον εαυτό του και όλα θα γίνουν καλύτερα.ας γίνει σύνθημα αλλάζω πρώτα εγώ και όχι πρώτα ο γείτονας. Θεωρητικά αυτά είναι όμορφα λόγια και τα επικροτώ, αλλά από την άλλη την τροχαία και τους εξεταστές οδήγησης τους έχουμε για διακοσμητικούς, σωστά; 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ελπίζω τουλάχιστον όλοι να συμφωνούμαι οτι έχει να κάνει με τον οδηγό και οχι με το τι οδηγάει. Σίγουρα, ο ίδιος άνθρωπος θα είναι επικίνδυνος για το σύνολο είτε οδηγάει ποδήλατο είτε λεωφορείο. Ακόμα και ως πεζός επικίνδυνος θα είναι. Το πρόβλημα είναι πως όταν οδηγάει δίκυκλο και χωρίς κράνος, είναι αυτοκτονικός, πράγμα που προκαλεί πολλά ερωτήματα για την ψυχοσύνθεσή του.
georgeγ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ελπίζω τουλάχιστον όλοι να συμφωνούμαι οτι έχει να κάνει με τον οδηγό και οχι με το τι οδηγάει. η μηχανη λογω του οτι εχει πολυ περισσοτερα γκαζια απο ενα μεσο αυτοκινητο σε προδιαθετει να οδηγησεις γρηγορα.(οδηγω και αυτοκινητο και μηχανη) ως προς την οδηγικη συμπεριφορα ναι ειναι θεμα οδηγου
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, georgeipappeirates είπε Θεωρητικά αυτά είναι όμορφα λόγια και τα επικροτώ, αλλά από την άλλη την τροχαία και τους εξεταστές οδήγησης τους έχουμε για διακοσμητικούς, σωστά; Σίγουρα, ο ίδιος άνθρωπος θα είναι επικίνδυνος για το σύνολο είτε οδηγάει ποδήλατο είτε λεωφορείο. Ακόμα και ως πεζός επικίνδυνος θα είναι. Το πρόβλημα είναι πως όταν οδηγάει δίκυκλο και χωρίς κράνος, είναι αυτοκτονικός, πράγμα που προκαλεί πολλά ερωτήματα για την ψυχοσύνθεσή του. ΤΟ να οδηγαει δικυκλο το αφήνω εκτος γιατι ειναι ακυρο, το χωρίς κράνος το δέχομαι το οποιο εινα το ιδιο και πιο χαζο απο το να μην φορας ζωνη (απο την αποψη οτι η ζωνη δεν επηρεάζει πραγματικα σε τιποτα, προφανως απο θεμα ασφάλειας ειναι χειρότερο το χωρις κρανος). Σαν πιτσιρικάς εχω οδηγήσει χωρις κρανος απειρες φορες (βασικα τις περισσότερες) δεν λεω σου δινει αλλη αισθηση αλλα πλεον ειδικα με την μεγαλη μηχανη δεν μπορω χωρις κράνος ουτε για αστειο. ΑΥτοι που με εκνευριζουν περισσότερο ειναι αυτοι με το κρανος περασμενο τστο χερι. Καλυτερα ασατο σπιτι 1 λεπτό πριν, georgeγ είπε η μηχανη λογω του οτι εχει πολυ περισσοτερα γκαζια απο ενα μεσο αυτοκινητο σε προδιαθετει να οδηγησεις γρηγορα.(οδηγω και αυτοκινητο και μηχανη) ως προς την οδηγικη συμπεριφορα ναι ειναι θεμα οδηγου Αναλογα τι μηχανη
georgeipappeirates Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, Spect~ είπε ΤΟ να οδηγαει δικυκλο το αφήνω εκτος γιατι ειναι ακυρο, το χωρίς κράνος το δέχομαι το οποιο εινα το ιδιο και πιο χαζο απο το να μην φορας ζωνη (απο την αποψη οτι η ζωνη δεν επηρεάζει πραγματικα σε τιποτα, προφανως απο θεμα ασφάλειας ειναι χειρότερο το χωρις κρανος). Σαν πιτσιρικάς εχω οδηγήσει χωρις κρανος απειρες φορες (βασικα τις περισσότερες) δεν λεω σου δινει αλλη αισθηση αλλα πλεον ειδικα με την μεγαλη μηχανη δεν μπορω χωρις κράνος ουτε για αστειο. ΑΥτοι που με εκνευριζουν περισσότερο ειναι αυτοι με το κρανος περασμενο τστο χερι. Καλυτερα ασατο σπιτι Για να μη γίνει παρεξήγηση, εννοώ προφανώς το συνδυασμό δικύκλου με απουσία κράνους. Και όσο για το κράνος στο χέρι, απλά ασχολίαστο, μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η πρακτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις