Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O KOK και οι ποινες που προβλεπει ειναι μια χαρα. Αρκει να ελεγχονται οι οδηγοι και να εφαρμοζονται οι ποινες.

Τωρα το τι ζηταει ο καθε "οργισμενος/αγανακτισμενος" οδηγαρας εν Ελλαδι (σαν ανεκδοτο ακουγεται), ειναι αλλο θεμα...

Αλλα ισως ηταν πιο ευστοχο αντι του να εκδηλωνετε "οργη/αγανακτιση" για το πως οδηγειτε στους δρομους, να ζητατε απλως απο το κρατος να αυξησει ελεγχους και να εφαρμοσει ποινες. Αυτο φυσικα δε το πολυζητατε διοτι ξερετε οτι συντομα θα σας τσιμπησουν. Λιγο τα 140ρακια-150ρακια οταν "ξεκαπνιζετε" το καρο στους αυτοκινητοδρομους, λιγο κατι πορτοκαλοκοκκινα που καιτε απο χομπι, λιγο κατι οι παρανομες μπουρναζομετατροπες στο χρεπι, οποτε...απλα οργισμενοι για τους αλλους οδηγους.

• Like 4
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ένα όχημα γίνεται για πλάκα φονικό όπλο και ξεκληριζει ζωές και οικογένειες 

Πεφτω απο τα συννεφα. 

Συμφωνω πως πρεπει να αλλαξει ο εκπαιδευση των υποψηφιων οδηγων και οι εξετασεις αυτων· να γινουν πληρως αξιοκρατικες και να διεξαγονται σε πραγματικο περιβαλλον οδηγησης, οχι στις ερημιες. Συμφωνω στο οτι πρεπει να υπαρχει αυστηρος ιατρικος ελεγχος των ατομων απο μια ηλικια και πανω. Συμφωνω στο οτι πρεπει να τηρειται ο Κ.Ο.Κ. και να υπαρχει enforcement αυτου μεσω της Τροχαιας. 

Αυτο απεχει μιλια ομως απο το να αρχισουμε να μοιραζουμε φυλακες ή να το παιζουμε ρουφιανοι των δρομων. Η Τροχαια ειναι υπευθυνη για την τηρηση του ΚΟΚ, οχι εσυ.

Επισης ποιος ακριβως θα κρινει ποιος ξερει να οδηγει και ποιος οχι; Συνηθως αυτοι που κομπαζουν για τις οδηγικες τους ικανοτητες ειναι οι χειροτεροι οδηγοι. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι εχουμε αρκετους προφεσορες του τιμονιου που νομιζουν πως ξερουν να οδηγουν. Και συνηθως κρινουν και τους αλλους. 

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πεφτω απο τα συννεφα. 

Συμφωνω πως πρεπει να αλλαξει ο εκπαιδευση των υποψηφιων οδηγων και οι εξετασεις αυτων· να γινουν πληρως αξιοκρατικες και να διεξαγονται σε πραγματικο περιβαλλον οδηγησης, οχι στις ερημιες. Συμφωνω στο οτι πρεπει να υπαρχει αυστηρος ιατρικος ελεγχος των ατομων απο μια ηλικια και πανω. Συμφωνω στο οτι πρεπει να τηρειται ο Κ.Ο.Κ. και να υπαρχει enforcement αυτου μεσω της Τροχαιας. 

Αυτο απεχει μιλια ομως απο το να αρχισουμε να μοιραζουμε φυλακες ή να το παιζουμε ρουφιανοι των δρομων. Η Τροχαια ειναι υπευθυνη για την τηρηση του ΚΟΚ, οχι εσυ.

Επισης ποιος ακριβως θα κρινει ποιος ξερει να οδηγει και ποιος οχι; Συνηθως αυτοι που κομπαζουν για τις οδηγικες τους ικανοτητες ειναι οι χειροτεροι οδηγοι. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι εχουμε αρκετους προφεσορες του τιμονιου που νομιζουν πως ξερουν να οδηγουν. Και συνηθως κρινουν και τους αλλους. 

Φυσικά η τροχαία πρέπει να επεμβαίνει και επιβάλει ποινές. Βλέπεις να γίνεται πέρα από κάτι γελοία μπλόκα? 

Μπροστά στα μάτια τους περνάνε κόκκινα, στοπ κλπ και δεν παίρνουν χαμπάρι. Οι καταγγελίες και κατόπιν έλεγχος από κάμερες τι κακό έχουν? 

Αν δω εγώ έναν μεθυσμένο ή έναν να κινείται με 300 γιατί να μην το αναφέρω? 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, adi32 είπε

Φυσικά η τροχαία πρέπει να επεμβαίνει και επιβάλει ποινές. Βλέπεις να γίνεται πέρα από κάτι γελοία μπλόκα? 

Μπροστά στα μάτια τους περνάνε κόκκινα, στοπ κλπ και δεν παίρνουν χαμπάρι. Οι καταγγελίες και κατόπιν έλεγχος από κάμερες τι κακό έχουν? 

Αν δω εγώ έναν μεθυσμένο ή έναν να κινείται με 300 γιατί να μην το αναφέρω? 

Γιατι θες να γινεις εθελοντης τροχονομος;

Αν η Τροχαια ειχε ορεξη να ασχοληθει, θα ασχολιοταν ουτως ή αλλως. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κανενας δεν ειναι ρουφιανος μαν,πολυ λαθος το σκεπτικο σου.
Εαν ακουσεις πιστολιες στο διπλα σπιτι δε θα ειδοποιησεις αστυνομια;
Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι και αυτο που λεμε. Εγω εχω παρει τηλ για επικινδυνο οδηγο στο κεντρο της Καλαματας και εχω παει και στο τμημα για αλλες 2 περιπτωσεις.

Δεν ειμαι ρουφιανος,κανω το καθηκον μου σαν πολιτης γιατι εαν δεν ειδοποιησω αυτος ο ιδιος αυριο θα σκοτωσει εμενα,εσενα η το παιδι μας ( δεν εχουμε μαζι παιδι ξεκαθαριζω ) .

• Like 11
Δημοσ.

περιστατικό χτες Κυριακή 15 Απριλίου στην οδό Βασ. Κων/νου προς Βάρκιζα κάτα τις 11.30 το πρωί. Όπως καταλαβαίνεται πολύς κόσμος, γεμάτος κυκλοφορία ο δρόμος αλλά "τσουλάει". Πίσω μου ακριβώς αγανακτισμένος ηλικιωμένος με Mercedes σε τυχόν φρενάρισμα γενικά λόγω κυκλοφορίας κορνάρει χωρίς σκέψη... Χωρίς να δίνω σημασία συνεχίζουμε πορεία όλα τα οχήματα. Σε ανύποπτο χρόνο αρχίζει την προσπέραση...Λέω αποκλείεται να τους περασει όλους μαλλον μονο εμενα θα θέλει οποτε του κανω χωρο να μπει μπροστα μου γιατί δεν θέλω να χαλάσω την Κυριακη μου για ενα χουφταλο. Με διαψεύει και συνεχιζει την προσπεραση σε όλα τα οχήματα μέχρι που τον χανω από το οπτικό μου πεδιο. Σε λίγα δευτερολεπτα ακουω ενα φρεναρισμα εντονο και από το αντιθετο ρευμα περναει μια μηχανη (δικαβαλο) με το χερι σε μορφη μουτζας για τον πισω...υποθετω πως ο τυπος πηγε να τον φαει λαχανο κ απλα χωθηκε μπροστα σε καποιον (εξου κ το φρεναρισμα).

Η εγω εχω γινει φλωρος στην οδηγηση ή εξω εχουν τρελαθει.... 

Capture.JPG

Δημοσ.
11 ώρες πριν, pananton είπε

Η εγω εχω γινει φλωρος στην οδηγηση ή εξω εχουν τρελαθει.... 

Οχι,τα εχουν χασει τα τελευταια χρονια.
Ηταν που ηταν κακος οδηγος ο ελληνας,πιεστηκε και με την κριση και απογινε το κακο.

Εδω πραγματικα εχω ξεχασει και εγω τον κοκ με αυτα που βλεπω καθε μερα,εχουν μπει στο πετσι μου λαθος δεδομενα και εχω κυριολεκτικα ξεχασει και αυτα που ηξερα..

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μπαίνω σε κυκλικό κόμβο, εσωτερική αυτοκίνητο εξωτερική εγω, ξέρω απο πριν την κίνηση του και αρχίζω να κορνάρω, εννοείται οτι βγαίνει απο την εσωτερική στην έξοδο δεξία και μου κλείνει το δρόμο, βγαινουμε στην ευθεία και παω δίπλα του (οχι για τσαμπουκα και ξυλο) και τον ρωτάω αν ξέρει πως δουλεύει ενας κυκλικός κόμβος. 

Του εξηγούσα οτι η εσωτερική συνεχίζει ευθεία και η εξωτερική βγαίνει εκει που βγήκαμε και μου έλεγε οτι δεν καταλαβαίνει και οτι για ειναι ειλικρινής δεν με είχε δει καν...

Δημοσ.

Εχθες με το παπι,παραλιακη Καλαματας.

3 πεζοι βλαμμενοι πιτσιρικαδες που δεν καταλαβαινουν πως παει το πραμα αποφασιζουν να περασουν.

Περνανε οι 2,ο τριτος το σκεφτεται οτι οι αλλοι καναν μ@λ@κι@,κοντοστεκεται οσο εγω ψαχνω να δω απο που θα τους αποφυγω,και τελικα κατεβαινει.

Κατεβαζω 2,ντριφταρω,του κανω νοημα να περασει για να χωθω πισω του και κοιταζω να δω τι γινεται πισω μου.

Τυπαρας με αυτοκινητο ερχεται ΑΚΟΠΟΣ,βλεπει εμενα να προσπαθω και πλακωνεται στα φρενα ( δεν εχει νοημα πλεον ) .

Ο πιτσιρικας τον εχει δει και δεν περναει τελικα,εγω πιανω τεεερμα δεξια για να μη σκασει πισω μου και ο τυπας απλα περναει.

Κοιταχθηκαμε λιγο με τον πιτσιρικα,τον αφησα να περασει κ εφυγα.

Οταν εφτασα μετα απο ωρα διπλα στο αμαξι,ο τυπος  απλα με κοιταζε που τον κοιταζα,ουτε καν να σκεφτει να πει ενα συγγνωμη η κατι τετοιο.

Παλι καλα που εχουμε εμπειρια και σωθηκαμε για αλλη μια φορα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, webparts είπε

Εχθες με το παπι

Κατεβαζω 2,ντριφταρω

Παλι καλα που εχουμε εμπειρια και σωθηκαμε για αλλη μια φορα.

Τωρα χωρις πλακα ειναι παλαβοι εξω. Δυο φορες σημερα παραλιγο να φαω πορτα απο αμαξια που την ανοιξαν χωρις να βλεπουν. (Του οδηγου την πορτα). 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mp123 είπε

Τωρα χωρις πλακα ειναι παλαβοι εξω. Δυο φορες σημερα παραλιγο να φαω πορτα απο αμαξια που την ανοιξαν χωρις να βλεπουν. (Του οδηγου την πορτα). 

Χρονια τον παρακολουθω το Jorian,ειναι και τιμοναρα αλλα και καλος σκηνοθετης ( εαν τα κανει αυτος ) .

Ειναι ζουγκλα φιλε,ολοι βριζουν τα μηχανακια αλλα ξεχνανε ποσο ευθραυστοι ειμαστε εκει πανω,με αποτελεσμα να μη μας υπολογιζουν.
Βγαινουν απο οπουδηποτε παρ'ολο που εχουν δει το μηχανακι και καταληγουν να μας κλεινουν,απλα επειδη θεωρησαν οτι "χωραμε".

Ειμαστε ευθραυστοι και ευαλωτοι ρε μαλακες με τα αυτοκινητα,προσεξτε μας λιγο.
Παρακατω το κρανος μου.

DSC_0043 (Medium).JPG

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...