phanispal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Ίσως, σωστός δεν το παίζω. Ούτε όμως έχω την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να ακολουθούν όλοι τον ΚΟΚ έτσι αποστειρωμένα όπως τα παρουσιάζετε εδώ. 2 λεπτά πριν, adi32 είπε δεν υπαρχει αλλη λυση στην πολη απο το να πηγαινεις στη δεξια λωριδα αν δε θες να σπασουν τα νευρα σου στην αριστερη ειναι ο καθε γερος, κοτα , γιαγια , μαλακας που μιλαει στο κινητο , θειος που εχει μερσεντε και δεν καταδεχεται να παει δεξια, φορτηγο, μαγκας με αλμερα , χουνται .... 60 ιππων και 8 αεροτομων, ποδηλατης , καρακαξα που βγαζει σελφι ..... τις πιο πολλε φορες αυτοι θυμουνται τελευταια στιγμη οτι πρεπει να βγουν στην εξοδο δεξια και το κοβουν θανατηφορα δεξια χωρις καν φλας Κι άλλος σήμερα το μεσημέρι στη Βουλιαγμένης, το βλέμμα χαμηλά στο κινητό, αριστερή με 40 και άγιος ο θεός.
adi32 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Ίσως, σωστός δεν το παίζω. Ούτε όμως έχω την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να ακολουθούν όλοι τον ΚΟΚ έτσι αποστειρωμένα όπως τα παρουσιάζετε εδώ. Κι άλλος σήμερα το μεσημέρι στη Βουλιαγμένης, το βλέμμα χαμηλά στο κινητό, αριστερή με 40 και άγιος ο θεός. Χτες κωλογρια στη βουλιαγμένης με 30 στην αριστερή. Περιμένω πίσω κάνα χιλιόμετρο μπας και θέλει να κάνει αριστερά. Περνάει το φανάρι και συνεχίζει. Της ανάβω φώτα. Αρχίζει να μου κάνει χειρονομίες και βρίζει μετά από λίγο κόβει τέρμα δεξιά να βγει σε στενό
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, greed είπε Mε 110 μια χαρα πηγαινε ο τυπος. Με ποσα ηθελες να πας στη μεσαια με το οριο ταχυτητας; Εσυ επρεπε να προσαρμοσεις τη ταχυτητα σου και να αφησεις και αποσταση ασφαλειας. Δηλαδη για το σκηνικο που αναφερεις εσυ ησουν το προβλημα. Και αφου κινησε με 120χλμ στη δεξια εισαι νο1 παρανομος εκτος αν ολοι οι αλλη στα αριστερα σου εχουν πιασει μεγαλυτερες ταχυτητες που και παλι παρανομος θα ησουν καθως η δεξια λωριδα ειναι η αργη. Ξαναδιάβασε την περίπτωση που περιεγραψα. Ο τύπος έπρεπε να κινείται στη δεξιά λωρίδα εφόσων αυτή είναι άδεια.Αυτο ορίζει ΚΟΚ σε όλη την Ευρώπη,α ξέχασα εδώ είναι Ελλάδα,αυτό είναι και το λογικό,ξαναλέω εφόσων η δεξιά λωρίδα είναι άδεια.Γιατι να στριμώχνονται σε δύο λωρίδες εφόσων υπάρχουν τρεις; Γιατι είμαι παράνομος αν οδηγώ σε εθνική οδό με 3 λωρίδες,με 120 σε ΑΔΕΙΑ δεξιά λωρίδα;;;;;; Υπάρχει έστω και ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα να φάω πρόστιμο επειδή όπως λες είμαι Nr 1 παράνομος; Φανταζομαι αν ανάψει κάνεις φλας για να παρκάρει και όχι αλαρμ τον κόλλας από πίσω και κορναρεις Έχω πετύχει και φορτηγά και λεωφορεία και ένα κάρο άλλους να πάνε με 90 στη μεσαία με την δεξιά άδεια.Ειναι αυτή η ελληνική νοοτροπία που περιγράφεις.Μην το κάνεις εξωτερικό αν πας,θα φας πολυ κόρνα και σινιάλα συν κανα πρόστιμο από τροχαία Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από jmmys
greed Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Που οριζει δεξια λωριδα αν ειναι αδεια σε περιπτωση αυτοκινητοδρομου; Ποιον κοκ διαβασες; 120 και δεξια λωριδα δεν πανε μαζι. Προφανως κατι καταλαβες λαθος οταν διαβαζες τον κοκ. Παρανομος δεν εισαι αν οδηγας σε πιστα αυτοκινητοδρομο που εισαι μονο εσυ ο χρηστης της, Εισαι στα ορια ταχυτητας. Παρανομος εισαι οταν κανεις προσπεραση απο τα δεξια σε καθε περιπτωση. Ακομα και αν ο αριστερα πηγαινει με 5km/h εσυ οφειλεις να μη προσπερασεις απο τα δεξια. Συνιαλα επισης του τυπου κανε στην ακρη να περασω δεν επιτρεπονται απο τον κοκ. Οχι. Αν αναψει αλαρμ του ριχνω παναγιες. Αν αναψει φλας ειναι το σωστο και τον επικροτω. Τωρα με το google translate και ο καθε βλαχος μπορει να μαθει τι σημαινει η λεξη alarm. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από greed
panossar95 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Σε περίπτωση που έχεις κάμερα και καταγράφει είτε σε αμάξι είτε σε μηχανή και δεις παράβαση, γίνεται να πας στην αστυνομία με το βίντεο και να πάει κλήση στον παραβάτη ή ότι άλλο ακολουθεί? Π.χ κάποιος περνάει με κόκκινο και έχεις το βίντεο, ή σε κλίνει ή οτιδήποτε παράβαση. Γνωρίζει κάποιος?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panossar95 είπε Σε περίπτωση που έχεις κάμερα και καταγράφει είτε σε αμάξι είτε σε μηχανή και δεις παράβαση, γίνεται να πας στην αστυνομία με το βίντεο και να πάει κλήση στον παραβάτη ή ότι άλλο ακολουθεί? Π.χ κάποιος περνάει με κόκκινο και έχεις το βίντεο, ή σε κλίνει ή οτιδήποτε παράβαση. Γνωρίζει κάποιος? Για την ωρα δεν μπορεις να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα.. Ελπίζω να αλλάξει αυτο σύντομα. Εγω σκοπεύω να παρω και για το αμαξι και για τη μηχανη γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα γινει στραβη σε κυκλικο κομβο Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από Spect~ 1
adi32 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, greed είπε Παρανομος εισαι οταν κανεις προσπεραση απο τα δεξια σε καθε περιπτωση. Ακομα και αν ο αριστερα πηγαινει με 5km/h εσυ οφειλεις να μη προσπερασεις απο τα δεξια. Συνιαλα επισης του τυπου κανε στην ακρη να περασω δεν επιτρεπονται απο τον κοκ Εσύ δηλαδή αν είναι κάποιος στην αριστερή με 5χλμ ούτε σινιάλα του κάνεις ούτε περνάς από τη μεσαία. Πας μέχρι τη Θεσσαλονίκη με 5 χλμ πίσω του?
panossar95 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, Spect~ είπε Για την ωρα δεν μπορεις να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα.. Ελπίζω να αλλάξει αυτο σύντομα. Εγω σκοπεύω να παρω και για το αμαξι και για τη μηχανη γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα γινει στραβη σε κυκλικο κομβο Τραγικό πραγματικά. Εννοείται να πάρεις για τη μηχανή δε το συζητώ. Βλέπω πολλά βίντεο από Αγγλία και Αμερική, με μηχανοβιους που έχουν κάμερες και το πώς ζουν ακόμα είναι θαύμα. Δε τους προσέχει κανείς στο δρόμο, καλά για τους κυκλικούς δε σχολιάζω τι γίνεται. Το ωραίο είναι ότι τους σπάνε τους καθρέπτες στα αμάξια Γίνονται και έξω αυτά, μη νομίζετε ότι μόνο εμείς είμαστε έτσι εδώ
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, jmmys είπε Ξαναδιάβασε την περίπτωση που περιεγραψα. Ο τύπος έπρεπε να κινείται στη δεξιά λωρίδα εφόσων αυτή είναι άδεια.Αυτο ορίζει ΚΟΚ σε όλη την Ευρώπη,α ξέχασα εδώ είναι Ελλάδα,αυτό είναι και το λογικό,ξαναλέω εφόσων η δεξιά λωρίδα είναι άδεια.Γιατι να στριμώχνονται σε δύο λωρίδες εφόσων υπάρχουν τρεις; Γιατι είμαι παράνομος αν οδηγώ σε εθνική οδό με 3 λωρίδες,με 120 σε ΑΔΕΙΑ δεξιά λωρίδα;;;;;; Υπάρχει έστω και ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα να φάω πρόστιμο επειδή όπως λες είμαι Nr 1 παράνομος; Φανταζομαι αν ανάψει κάνεις φλας για να παρκάρει και όχι αλαρμ τον κόλλας από πίσω και κορναρεις Έχω πετύχει και φορτηγά και λεωφορεία και ένα κάρο άλλους να πάνε με 90 στη μεσαία με την δεξιά άδεια.Ειναι αυτή η ελληνική νοοτροπία που περιγράφεις.Μην το κάνεις εξωτερικό αν πας,θα φας πολυ κόρνα και σινιάλα συν κανα πρόστιμο από τροχαία Γιατί να πας στην δεξιά; Εκεί συνήθως είναι οι τα ραντάρ!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο ΚΟΚ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη φιλέ μου λέει ρητά οτι οφείλουμε να οδηγούμε στο δεξιό σημείο. Αν ο ελληναρας πηγαίνει στη μεσαία με 100 ενω η δεξια είναι άδεια,και έρχομαι εγώ από πίσω με 110,και από αριστερά άλλοι με 120,τότε οφείλει να πάει στην δεξια λωρίδα,ξαναλεω εφόσων αυτή είναι άδεια,ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.και φυσικά δεν προσπερνω από δεξιά. Αν σε εθνική οδο με 2 λωρίδες πάνε όλοι στην αριστερή επειδή όπως λες η δεξια είναι η αργή λωρίδα θα γινόταν μποτιλιαρισμα.Να τύχεις εκεί τον άσχετο να πηγαίνει στην αριστερή με 80,η δεξιά να είναι άδεια και να σε πάει καροτσάκι εσένα και τους άλλους για πολλά χλμ.Να δω εκεί αν θα συνεχίσεις να εχεις την ίδια άποψη. Σκέψου λίγο με την λογική και το τι ορίζει ξεκάθαρα ο ΚΟΚ.Εφόσων οδηγω στα όρια ταχύτητας είμαι νόμιμος και οφείλω να διευκολυνω την κυκλοφορία .Γιαυτό πάω στην δεξια όταν αυτή δεν έχει οχήματα,ώστε να διευκολυνω τους αλλους οδηγούς. Εσύ αν είσαι κολλημένος στη μεσαία,την εμποδιζεις. Αλλά τέτοιες συμπεριφορες μονο σε ελληνικούς δρόμους τις βλέπεις. Αν ποτε οδηγησεις εξωτερικό, κυρίως Γερμανία, οπου σέβονται τον ΚΟΚ παραπανω από εμας,θα σε σταματήσει η τροχαία για παρεμπόδιση κυκλοφοριας. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από jmmys
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, panossar95 είπε Τραγικό πραγματικά. Εννοείται να πάρεις για τη μηχανή δε το συζητώ. Βλέπω πολλά βίντεο από Αγγλία και Αμερική, με μηχανοβιους που έχουν κάμερες και το πώς ζουν ακόμα είναι θαύμα. Δε τους προσέχει κανείς στο δρόμο, καλά για τους κυκλικούς δε σχολιάζω τι γίνεται. Το ωραίο είναι ότι τους σπάνε τους καθρέπτες στα αμάξια Γίνονται και έξω αυτά, μη νομίζετε ότι μόνο εμείς είμαστε έτσι εδώ Ήμουν πολύ κοντά να το κάνω σε ένα ταρίφα που ενώ με έκλεινε στον κόμβο και του Κορνάρα πριν καν αρχίσει να κάνει την μαλακια γιατί τον έβλεπα όταν πήγα δίπλα του και του λέω τι κάνεις μου έκανε σήμα με το χέρι στυλ τα λέμε. Αν δεν είχα δεύτερο άτομο τον είχε χάσει σίγουρα. Είχε και πελάτη μέσα.
panossar95 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ήμουν πολύ κοντά να το κάνω σε ένα ταρίφα που ενώ με έκλεινε στον κόμβο και του Κορνάρα πριν καν αρχίσει να κάνει την μαλακια γιατί τον έβλεπα όταν πήγα δίπλα του και του λέω τι κάνεις μου έκανε σήμα με το χέρι στυλ τα λέμε. Αν δεν είχα δεύτερο άτομο τον είχε χάσει σίγουρα. Είχε και πελάτη μέσα. Όταν ο πατέρας μου πρωτοπήρε μηχανή πριν 5-6 χρόνια, του έλεγα να βάλει κάμερα αλλά δε με άκουγε. Σε ένα στενό φορτηγό βγήκε από στοπ. 6 το πρωι, ο πατέρας μου τον έβρισε. Ήταν δίπλα δίπλα όσο είχε κόκκινο στο επόμενο φανάρι,έστριψε τέρμα δεξιά όταν εγινε πράσινο και τον έριξε, και έφυγε, ευτυχώς δε χτύπησε, από τότε έχει τη κάμερα πάνω του. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από panossar95
Speculoos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Σχετικά με τη θέση των αυτοκινήτων και την ταχύτητα πολλοί οδηγοί δε γνωρίζουν τον κώδικα κι έτσι τον παρερμηνεύουν όπως φαίνεται κι από τα τελευταία σχόλια. Έτσι έχουμε περιστατικά του στυλ "το όριο είναι 120, πάω με 120 και κάθομαι σε όποια λωρίδα θέλω, δεν είμαι παράνομος". Ο κοκ όμως (και είναι ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνούν οι κώδικες όλων των ευρωπαϊκών χωρών) πρώτα ορίζει και δίνει προτεραιότητα στη θέση και την πορεία του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα και ύστερα στην ταχύτητα. Ο κάθε οδηγός δηλαδή οφείλει πρώτα να οδηγεί όσο πιο δεξιά (ή αριστερά για χώρες όπως η Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Κύπρος) επιτρέπεται και ύστερα να ακολουθεί το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο. Οπότε κάποιος που έχει καβαλήσει την μεσαία ή την αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά είναι άδεια είναι ήδη παράνομος αφού δεν υπακούει στη βασική αρχή του κώδικα. Το λεγόμενο και middle lane hogging είναι κάτι που απασχολεί τις τροχαίες διεθνώς αφού είναι μια παρανομία που είναι δύσκολο να καταγραφεί. 2
pontez2 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, jmmys είπε Ο ΚΟΚ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη φιλέ μου λέει ρητά οτι οφείλουμε να οδηγούμε στο δεξιό σημείο. Στην περίπτωση που ανέφερες υπάρχει ένα σημείο που και εσυ είσαι λάθος. Σωστά λες οτι εφόσον ηταν άδεια η δεξιά λωρίδα, έπρεπε να κινείτε δεξιά. Οδηγόντας βέβαια με 110 το πιθανότερο ειναι να βρει βραδυκίνητο αμάξι μπροστά του και να κάνει συνεχώς προσπεράσεις απ΄τη μεσαία, γεγονός απιστευτα κουραστικό, αλλά το λέμε σωστο διοτι το καλύπτει ο νόμος. Εσένα ομως δε σε ενδιαφέρει που κινείται ο άλλος, αλλά με πόσο κινειται και αν έχεις το περιθώριο να προσπεράσεις. Το έχεις απ τη δεξιά λωρίδα. Το οτι οι άλλοι πάνε με 200 (παράνομοι και εγκληματίες) και δε σε αφήνουν να κάνεις προσπέραση, ειναι δικό σου πρόβλημα. Οφείλεις να κάνεις υπομονή και όχι να ανάβεις τα φωτα, κορνάρεις, κολλάς απο πίσω. Ναι ο μπροστά σου θα έπρεπε να κινείται δεξιά. Και αυτοί που πάνε με 200 δε θα πρεπε να πηγαίνουν πάνω απ το όριο. Κι εσυ που ανάβεις φωτα δε θα έπρεπε να τα ανάβεις και απλώς να προχωρησεις σε προσπέραση. Επίσης σε δρομο που περνάνε συνεχώς απ την αριστερή λωρίδα αυτοκινητα με 200 και δε σε αφηνουν να προσπεράσεις, σημαίνει οτι υπάρχει κίνηση, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην οδηγεί κανεις στη δεξιά, αργή λωρίδα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Σχετικά με τη θέση των αυτοκινήτων και την ταχύτητα πολλοί οδηγοί δε γνωρίζουν τον κώδικα κι έτσι τον παρερμηνεύουν όπως φαίνεται κι από τα τελευταία σχόλια. Έτσι έχουμε περιστατικά του στυλ "το όριο είναι 120, πάω με 120 και κάθομαι σε όποια λωρίδα θέλω, δεν είμαι παράνομος". Ο κοκ όμως (και είναι ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνούν οι κώδικες όλων των ευρωπαϊκών χωρών) πρώτα ορίζει και δίνει προτεραιότητα στη θέση και την πορεία του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα και ύστερα στην ταχύτητα. Ο κάθε οδηγός δηλαδή οφείλει πρώτα να οδηγεί όσο πιο δεξιά (ή αριστερά για χώρες όπως η Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Κύπρος) επιτρέπεται και ύστερα να ακολουθεί το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο. Οπότε κάποιος που έχει καβαλήσει την μεσαία ή την αριστερή λωρίδα ενώ η δεξιά είναι άδεια είναι ήδη παράνομος αφού δεν υπακούει στη βασική αρχή του κώδικα. Το λεγόμενο και middle lane hogging είναι κάτι που απασχολεί τις τροχαίες διεθνώς αφού είναι μια παρανομία που είναι δύσκολο να καταγραφεί. Αττική Οδός σε ωρα που δεν εχει κινηση. Καθε 1 χλμ καποιος μπαστακωνεται στη μεσαια και παει με 50.
Προτεινόμενες αναρτήσεις