Highlander Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, billdanos είπε Σωστά. Μόνο που στην Ελλάδα αυτή η κατάσταση λειτουργεί πρώτα υπερ των οχημάτων και μετά για τους πεζούς... Καλά μην πιάσουμε κουβέντα για την παιδεία των πεζών, έχω πικρή εμπειρία.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Highlander είπε Καλά μην πιάσουμε κουβέντα για την παιδεία των πεζών, έχω πικρή εμπειρία. 2 ιστορίες γρήγορες Σε μικρό δρόμο στη Λάρισα χτύπησα πεζό στο χέρι με τον καθρέφτη γιατί αποφάσισε να πεταχτεί από το πουθενά για να περάσει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει. Δεν πήγαινα με πάνω από 20 25 χιλιόμετρα Αθήνα στην Κηφισίας βράδυ 3 παιδιά διασχίζουν το δρόμο ενώ το φανάρι τους είναι κόκκινο. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πήγαιναν χαλαρά σε φάση που σταμάτησαν να με βρίσουν επειδή τους Κορνάρα
di maria kun Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 ειμαι με το παπι σε διπλο δρομο βγαζω αριστερο φλας να στριψω και παει να μου κανει προσπεραση ενα αυτοκινητο απο αριστερα,τελευταια στιγμη το βλεπω ,κοβω και κανω κινηση με το χερι,εξωφρενων αφου στριψαμε και οι δυο του λεω ρε φιλε πας καλα θα με σκοτωσεις και μου απανταει αστα να πανε και γω μηχανακι οδηγαω και προχθες ενας μου εκανε το ιδιο!!!!! 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 44 λεπτά πριν, Spect~ είπε 2 ιστορίες γρήγορες Αθήνα στην Κηφισίας βράδυ 3 παιδιά διασχίζουν το δρόμο ενώ το φανάρι τους είναι κόκκινο. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πήγαιναν χαλαρά σε φάση που σταμάτησαν να με βρίσουν επειδή τους Κορνάρα True Story. Συνεχεια γινεται αυτο στην Κηφισιας. Μολις σπασει λιγο η βραδινη κινηση, κροσαρουν το δρομο πανεμορφοι. Το πιο τραγικο παραδειγμα παιδειας των πεζων ειναι στη Λεωφορο Καποδιστριου στην Καλογρεζα (στον Παζαροπουλο). Υπαρχει διχαλα, η αριστερη πλευρα της διχαλας ομως ειναι αποτομη στροφη. Κατεβαινουν απο τη σταση του λεωφορειου που ειναι στη δεξια πλευρα της διχαλας, εχει κωλοφαναρο για πεζους αλλα οχι. Αυτο ειναι πολυ πασέ για την Ελληνιδα θεια. Εκει, θα περασει κυρια μεσα στη μεση του δρομου και ας ερχονται αυτοκινητα με 70+. Λιγα μετρα παρακατω, βαλανε προσφατα φαναρι για πεζους. Το καλοκαιρι μπηκε. Guess what. Ολοι περνανε απο τα υπολοιπα σημεια. Η γνωστη καραμελα των πεζων και δη των μεγαλων ανθρωπων ειναι "θα με δει και θα σταματησει". Το θεμα ειναι οτι δεν προλαβαινεις να σταματησεις και θα εχεις διλημμα ή να τρακαρεις εσυ, γιατι προσπαθησες να κανεις ελιγμο ή να φας τη γιαγια. Κι αμα αμαξι χτυπησει πεζο σε τετοιο σημειο θα βγουν μετα στα καναλια και θα λενε: Ασυνειδητος οδηγος πατησε ηλικιωμενη... 5 λεπτά πριν, di maria kun είπε ειμαι με το παπι σε διπλο δρομο βγαζω αριστερο φλας να στριψω και παει να μου κανει προσπεραση ενα αυτοκινητο απο αριστερα,τελευταια στιγμη το βλεπω ,κοβω και κανω κινηση με το χερι,εξωφρενων αφου στριψαμε και οι δυο του λεω ρε φιλε πας καλα θα με σκοτωσεις και μου απανταει αστα να πανε και γω μηχανακι οδηγαω και προχθες ενας μου εκανε το ιδιο!!!!! ωραιος ο μαν παντως με το παπι αυτο που κανουν πολλοι και ειναι πολυ επικινδυνο ειναι να κανουν σφηνα απο την εσωτερικη σε στροφη.
pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Για το θέμα της κινησης των οχημάτων στην εθνική οδό, όπως λέει και το κουλούρι, ευθύνονται οι νάρκες το Β παγκοσμίου πολέμου στη δεξιά λωρίδα και μονο εκει Πέρα από τη πλάκα, η κινηση στη μεσαια λωρίδα, προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας στον μέσο οδηγό. Τι εννοώ: Mπορεί να οδηγεί στο όριο χωρίς να έρχεται ο κάθε χλιμίτζουρας απο πίσω και να ανάβει φωτα επειδη θέλει να πάει με 200. Δεν αλλάζει συνέχεια λωρίδα για να προσπερνάει βραδυκίνητα οχήματα (νταλίκες, φορτηγά κτλ) που πάνε με 60 στη δεξιά λωρίδα Δεν είμαι υπερ των παραπάνω, απλώς γράφω τον τρόπο σκέψης με τον οποίο διαφωνώ. 1
greed Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η αριστερη ειναι προσπερασματος η μεσαια πορειας και η δεξια πιο ηπιας. Καθως ειναι η πρωτη αλλα και η τελευταια λωριδα σε αυτους που μπαινουν και βγαινουν απο τη ζωνη του αυτοκινητοδρομου. Σε καθε περιπτωση ο δεξια δεν πρεπει να προσπερναει το αριστερο οχημα με τη ταχυτητα του. Σε σωστες συνθηκες αριστερη 130/μεσαια 110/δεξια/ 80-90. Η αριστερη μονο για προσπεραση. Και εδω χθες ο μαγκας ειχε κριτικη σκεψη πως το περναει το φαναρι με πορτοκαλι βαθυ αλλα προφανως ξεχασε πως ειχε βρεξει. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από greed
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να κινούμαι στην άδεια δεξια λωρίδα με 120, να πλησιάζω έναν που πάει κολλημένος στη μεσαία με 110,να παω στη μεσαία αλλά να μην μπορώ να βγω στην αριστερή επειδή έρχονται αμαξια με 130-140,να του κάνω σινιάλο να πάει στην ΑΔΕΙΑ δεξιά λωρίδα,και να μην καταλαβαίνει.Ο κόσμος να χαλάσει,δεν πάει στην δεξιά λωρίδα.Και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι εμποδίζει την ομαλη κυκλοφορία. Έχω οδηγησει σε όλη την Ευρώπη,αυτό το πράγμα που σχεδόν όλοι κινούνται αποκλειστικά στην μεσαία και αριστερή λωρίδα ενω η δεξιά είναι άδεια με καλό οδόστρωμα,υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.Καταργουν στην ουσία μια ολόκληρη λωρίδα κυκλοφορίας και στριμώχνονται σε δύο.Γιαυτο μίλησα πιο πάνω για θέμα παιδείας και χαμηλής νοημοσύνης του μέσου Έλληνα. Όπως και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι ανάβουν αλαρμ για παρκάρισμα και όχι φλας,μόνο στην Ελλάδα
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Στην Ελλαδα η δεξια λωρίδα χρησιμοποιείται μόνο οταν φτάνεις κοντα σε κοκκινο φαναρι και εχει λιγότερα αυτοκίνητα απο την αριστερή
Speculoos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jmmys είπε Έχω οδηγησει σε όλη την Ευρώπη,αυτό το πράγμα που σχεδόν όλοι κινούνται αποκλειστικά στην μεσαία και αριστερή λωρίδα ενω η δεξιά είναι άδεια με καλό οδόστρωμα,υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει στην Ιρλανδία (η αλήθεια είναι ότι και οι Άγγλοι είναι middle lane hoggers, παρόλο που δεν το παραδέχονται, αλλά οι οδηγοί στην Ιρλανδία το έχουν κάνει επάγγελμα) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από Speculoos
greed Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jmmys είπε Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να κινούμαι στην άδεια δεξια λωρίδα με 120, να πλησιάζω έναν που πάει κολλημένος στη μεσαία με 110,να παω στη μεσαία αλλά να μην μπορώ να βγω στην αριστερή επειδή έρχονται αμαξια με 130-140,να του κάνω σινιάλο να πάει στην ΑΔΕΙΑ δεξιά λωρίδα,και να μην καταλαβαίνει.Ο κόσμος να χαλάσει,δεν πάει στην δεξιά λωρίδα.Και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι εμποδίζει την ομαλη κυκλοφορία. Έχω οδηγησει σε όλη την Ευρώπη,αυτό το πράγμα που σχεδόν όλοι κινούνται αποκλειστικά στην μεσαία και αριστερή λωρίδα ενω η δεξιά είναι άδεια με καλό οδόστρωμα,υπάρχει μόνο στην Ελλάδα.Καταργουν στην ουσία μια ολόκληρη λωρίδα κυκλοφορίας και στριμώχνονται σε δύο.Γιαυτο μίλησα πιο πάνω για θέμα παιδείας και χαμηλής νοημοσύνης του μέσου Έλληνα. Όπως και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι ανάβουν αλαρμ για παρκάρισμα και όχι φλας,μόνο στην Ελλάδα Mε 110 μια χαρα πηγαινε ο τυπος. Με ποσα ηθελες να πας στη μεσαια με το οριο ταχυτητας; Εσυ επρεπε να προσαρμοσεις τη ταχυτητα σου και να αφησεις και αποσταση ασφαλειας. Δηλαδη για το σκηνικο που αναφερεις εσυ ησουν το προβλημα. Και αφου κινησε με 120χλμ στη δεξια εισαι νο1 παρανομος εκτος αν ολοι οι αλλη στα αριστερα σου εχουν πιασει μεγαλυτερες ταχυτητες που και παλι παρανομος θα ησουν καθως η δεξια λωριδα ειναι η αργη. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από greed 2
phanispal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ όταν βιάζομαι κινούμαι στη δεξιά που είναι σχεδόν πάντα άδεια πάντως, ενώ στην αριστερή πολλές φορές γίνεται το σώσε. Και να πεις ότι όλοι αυτοί στην αριστερή είναι εκεί επειδή σε λίγο θα στρίψουν αριστερά, να το δεχτώ. Αλλά όχι, αυτήν έμαθαν, αυτήν εμπιστεύονται. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
greed Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οποιος βιαζεται παρανομει δηλαδη αναπτυσσοντας μεγαλυτερες ταχυτητες απο τα αριστερα οχηματα; Και οταν θα σε κλεισει ο αριστερα σου που θα θελει να βγει στην εξοδο θα εχουμε πτωματα; Και ολα αυτα γιατι βιαζοσουν και παρανομησες; Και οι αλλοι ειναι μαλακες που προσαρμοζονται στο κυκλοφοριακο; Και εσυ ο εξυπνος; Μπες στη ΛΕΑ καλυτερα και σταματα με αλαρμ. Κανε ενα τσιγαρο παρε μια ανασα και σκεψου τι κανεις. Στην αναγκη παρε ελικοπτερο.Και αν θελεις και ενα δυο tips ξεκινα νωριτερα ωστε να μη βιαζεσαι Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από greed
phanispal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Hold your horses, για μένα άλλο ΛΕΑ, άλλο δεξιά, στην οποία μάλιστα επιτρέπεται να κινείσαι. Σίγουρα δε θα κινούμουν στη δεξιά, αν όλοι οι υπόλοιποι κινούνταν σωστά, δηλαδή όχι στην αριστερή. Αλλά απ' τη στιγμή που τα όρνια χρησιμοποιούν πρώτα την αριστερή, μετά τη μεσαία και τέλος τη δεξιά (π.χ. Λεωφόρος Βουλιαγμένης), πες μου ένα λόγο να αυξήσω το κυκλοφοριακό κινούμενος στην αριστερή ή τη μεσαία, και όχι στη δεξιά που έχει τη λιγότερη κίνηση απ' όλες.
greed Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Μαλλον δεν αντιλαμβανεσαι τον κινδυνο. Επισης γνωριζεις καλα τον κοκ. Γνωριζεις πως προσαρμοζεις ταχυτητα βαση των συνθηκων. Αυτο να κανεις. Καθε παραβιαση του κοκ απο σενα γενναει αλλες 10. Το παραδειγμα εμεις το δινουμε στα παιδια μας & στους αλλους χρηστες του δρομου. https://www.google.gr/search?q=Λεωφόρος+Βουλιαγμένης&num=100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjiyP-GkfHYAhVMhywKHUgoBAUQ_AUICygC&biw=1440&bih=779#imgrc=h-0kOfNlCCpZmM:
adi32 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν υπαρχει αλλη λυση στην πολη απο το να πηγαινεις στη δεξια λωριδα αν δε θες να σπασουν τα νευρα σου στην αριστερη ειναι ο καθε γερος, κοτα , γιαγια , μαλακας που μιλαει στο κινητο , θειος που εχει μερσεντε και δεν καταδεχεται να παει δεξια, φορτηγο, μαγκας με αλμερα , χουνται .... 60 ιππων και 8 αεροτομων, ποδηλατης , καρακαξα που βγαζει σελφι ..... τις πιο πολλε φορες αυτοι θυμουνται τελευταια στιγμη οτι πρεπει να βγουν στην εξοδο δεξια και το κοβουν θανατηφορα δεξια χωρις καν φλας Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από adi32
Προτεινόμενες αναρτήσεις