Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθε πρωι Λακιωτης φαναρι για να στριψεις και να κατηφορησεις Ανδρεα Παπανδρεου οσοι ξερουν απο Ιλιον/Πετρουπολη καταλαβαινουν που λεω.

Μια λωριδα για να στριψεις , οι υπολοιπες για να πας ευθεια...Σιγα μην περιμενει ο οδηγαρας στην ουρα της λωριδας που στριβει...πανε στην ακριβως διπλανη , μπαινουν μπροστα απο ολους...κλεινουν την λωριδα τους μιας και αυτη ειναι για να παει ευθεια..και οταν αναβει το φαναρι για την στροφη κοιμουνται..και δεν ειναι κανα φαναρι που κραταει ωρες..

Καθε μερα υπαρχουν τετοιοι εξυπνοι εκει..καθε μερα ομως...

Επισης η Ανδρεα Παπανδρεου ηταν καποτε ενας ομορφος δρομος χωρις πολλα φαναρια και εβγαινες γρηγορα Εθνικη ή Τρεις Γεφυρες/Λιοσιων.Μετα τους κατεβηκε η φαεινη ιδεα να βαλουν καποια επιπλεον φαναρια.Στα λιγοστα που υπηρχαν.Τωρα ανα 100-150 μετρα εχει φαναρι.

Ε 3 οδηγαραδες σημερα το πρωι καταφεραν και τρακαραν στο τελος του δρομου αυτου...δεν ξερω πως διαολο τα καταφεραν...αφου πλεον δεν μπορεις να αναπτυξεις μεγαλες ταχυτητες λογω φαναριων και γενικως καθετων δρομων που μπορει να σου πεταχτει ο καθενας.

Αυτοι τα καταφεραν παντως και παλι καλα που δεν κλεισανε τον δρομο γιατι θα ειχαμε μεγαλα δραματα.Στο σημειο που ηταν η στουκα δεν υπηρχαν διεξοδοι..κλεινεις τον δρομο εκει , μενεις για παντα εκει.

Επισης εχω δει συχνα πυκνα να τρακαρουν στο τελος αυτου του δρομου οπου υπαρχει μια διχαλα και αν πας δεξια στην διχαλα για Εθνικη πρεπει να σταματησεις γιατι ερχονται αυτοκινητα καθετα απο τα αριστερα..πολλοι νομιζουν οτι εκει φευγουν αερα πατερα..οποτε πολλοι που σταματανε νομιμως για να τσεκαρουν τρωνε χτυπηματα απο ηλιθιους απο πισω.

Μου τυχε και μενα μια φορα , γκομενα μου την φορεσε :) 

Τελος ειμαι υπερ να περνιουνται καποια πορτοκαλια φαναρια..γιατι πολυ απλα ειναι καποια που κρατανε milliseconds..και μερικοι κοιμουνται ή δεν εχουν επιταχυνσεις..και αμα δεν κανεις το πεταγμα στο πορτοκαλι , πας μετα απο μερες σπιτι σου..Γενικως ομως ειναι μαλακια να τα περναμε..γιατι εχω τυχει σε φαναρι να φευγω κανονικα και απο τους καθετους δρομους ακομα να περνανε αμαξια..δηλ να καθομαστε στις διασταυρωσεις που ελεγχονται με φαναρια να τσεκαρουμε τους καθετους δρομους?να πηγαινουμε αργα αργα μπας και?κατανταει μαλακια.

Κανα φαναρακι που κραταει 5 seconds στο πουθενα ή στα αγρια ξημερωματα παει και ερχεται , οτιδηποτε αλλο ειναι τζαμπα ρισκο.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη η νοοτροπια μας εφαγε. Αφου εισαι υπερ οταν θα σου ερθει καμια νεα στουκα να πεις ημουν υπερ που περασα με "πορτοκαλι" γιατι δεν μπορουσα να περιμενω. Ειμαι υπερανω νομου και κοκ. 
Αυτο να τους πεις. Ειδα πορτοκαλι γκαζωσα και στα μισα εγινε κοκκινο. Αυτο να τους πεις!

Επεξ/σία από greed
  • Like 1
Δημοσ.

Πορτοκαλί περνάμε όταν είμαστε ελάχιστα μέτρα από το φανάρι και δεν προλαβαίνουμε να κοκαλωσουμε και ο πίσω θα μας τη φορέσει αν το κάνουμε.

Στις μεγάλες λεωφόρους άλλωστε έχει πριν τα φανάρια τα προειδοποιητικα παλομενα πορτοκαλί που αν τα δούμε κόβουμε ώστε να προλάβουμε να σταματήσουμε 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mphxths είπε

Καθε πρωι Λακιωτης φαναρι για να στριψεις και να κατηφορησεις Ανδρεα Παπανδρεου οσοι ξερουν απο Ιλιον/Πετρουπολη καταλαβαινουν που λεω.

Μια λωριδα για να στριψεις , οι υπολοιπες για να πας ευθεια...Σιγα μην περιμενει ο οδηγαρας στην ουρα της λωριδας που στριβει...πανε στην ακριβως διπλανη , μπαινουν μπροστα απο ολους...κλεινουν την λωριδα τους μιας και αυτη ειναι για να παει ευθεια..και οταν αναβει το φαναρι για την στροφη κοιμουνται..και δεν ειναι κανα φαναρι που κραταει ωρες..

Καθε μερα υπαρχουν τετοιοι εξυπνοι εκει..καθε μερα ομως...

Επισης η Ανδρεα Παπανδρεου ηταν καποτε ενας ομορφος δρομος χωρις πολλα φαναρια και εβγαινες γρηγορα Εθνικη ή Τρεις Γεφυρες/Λιοσιων.Μετα τους κατεβηκε η φαεινη ιδεα να βαλουν καποια επιπλεον φαναρια.Στα λιγοστα που υπηρχαν.Τωρα ανα 100-150 μετρα εχει φαναρι.

Ε 3 οδηγαραδες σημερα το πρωι καταφεραν και τρακαραν στο τελος του δρομου αυτου...δεν ξερω πως διαολο τα καταφεραν...αφου πλεον δεν μπορεις να αναπτυξεις μεγαλες ταχυτητες λογω φαναριων και γενικως καθετων δρομων που μπορει να σου πεταχτει ο καθενας.

Αυτοι τα καταφεραν παντως και παλι καλα που δεν κλεισανε τον δρομο γιατι θα ειχαμε μεγαλα δραματα.Στο σημειο που ηταν η στουκα δεν υπηρχαν διεξοδοι..κλεινεις τον δρομο εκει , μενεις για παντα εκει.

Επισης εχω δει συχνα πυκνα να τρακαρουν στο τελος αυτου του δρομου οπου υπαρχει μια διχαλα και αν πας δεξια στην διχαλα για Εθνικη πρεπει να σταματησεις γιατι ερχονται αυτοκινητα καθετα απο τα αριστερα..πολλοι νομιζουν οτι εκει φευγουν αερα πατερα..οποτε πολλοι που σταματανε νομιμως για να τσεκαρουν τρωνε χτυπηματα απο ηλιθιους απο πισω.

Μου τυχε και μενα μια φορα , γκομενα μου την φορεσε :) 

Τελος ειμαι υπερ να περνιουνται καποια πορτοκαλια φαναρια..γιατι πολυ απλα ειναι καποια που κρατανε milliseconds..και μερικοι κοιμουνται ή δεν εχουν επιταχυνσεις..και αμα δεν κανεις το πεταγμα στο πορτοκαλι , πας μετα απο μερες σπιτι σου..Γενικως ομως ειναι μαλακια να τα περναμε..γιατι εχω τυχει σε φαναρι να φευγω κανονικα και απο τους καθετους δρομους ακομα να περνανε αμαξια..δηλ να καθομαστε στις διασταυρωσεις που ελεγχονται με φαναρια να τσεκαρουμε τους καθετους δρομους?να πηγαινουμε αργα αργα μπας και?κατανταει μαλακια.

Κανα φαναρακι που κραταει 5 seconds στο πουθενα ή στα αγρια ξημερωματα παει και ερχεται , οτιδηποτε αλλο ειναι τζαμπα ρισκο.

Έχοντας δει ανήμερα δεκαπενταυγουστου 2 αυτοκίνητα να τρακαρουν μεταξύ τους στην Σταδίου, ενώ ήταν οι μοναδικοί χρήστες της οδού, τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο.

Αναφορικά με το πορτοκαλί κλπ, η χρησιμότητα του στους δρόμους της Αττικής εινσι πλέον για να ξεμπουκωσει καμία 2α ή 3η,οπότε δεν μου φαίνεται τίποτα παράξενο στην ανάρτηση σου.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mphxths είπε

4 ώρες πριν, greed είπε

Αυτη η νοοτροπια μας εφαγε. Αφου εισαι υπερ οταν θα σου ερθει καμια νεα στουκα να πεις ημουν υπερ που περασα με "πορτοκαλι" γιατι δεν μπορουσα να περιμενω. Ειμαι υπερανω νομου και κοκ. 
Αυτο να τους πεις. Ειδα πορτοκαλι γκαζωσα και στα μισα εγινε κοκκινο. Αυτο να τους πεις!

Για διαβασε τι ακριβως εγραψα.Ας στο κανω πιο λιανα.

Οταν φτιαξουν οι δρομοι και τα φαναρια , τοτε θα ειμαι απολυτως νομιμος.Γιατι στις ξενες χωρες εχουν φαναρια που τσεκαρουν αισθητηρες την κινηση και αναλογως αυξομειωνουν την διαρκεια τους.

Και εδω εχουμε φαναρι(α) που στην ΝΟΜΙΜΗ διαρκεια του , αν υπολογισεις τον χρονο που κανουν τα αυτοκινητα να βαλουν 1η να γκαζωσουν (σε νορμαλ επιπεδο) και να περασουν..χωρανε να περασουν 3 αυτοκινητα...οταν αυτο λοιπον το φαναρι εχει ουρα 20 αυτοκινητων..ο τελευταιος θα το περασει το επομενο ετος..

Οταν μεχρι αυτο το φαναρι εχω κανει ταξιδι 20-25 λεπτων μεσα στην Αττικη , ναι θα περασω και με το πορτοκαλι , γιατι η αναμονη ειναι 5 λεπτα.Και γιατι στην τελικη εχω επιγνωση των αλλων λωριδων και ξερω ποτε προλαβαινω να το περασω και ποτε οχι.

Οταν ομως ο αλλος εκβιαζει και περναει με πορτοκαλι στον κομβο κηφισσου/πετρου ραλλη...ε τοτε ειναι ηλιθιος..δεν το περνας εκει το μερος με πορτοκαλι..θα σε βρουν τα αλλα αμαξια στο μεσο του κομβου.

Ολα ειναι θεμα κριτικης ικανοτητας.

4 ώρες πριν, adi32 είπε

Πορτοκαλί περνάμε όταν είμαστε ελάχιστα μέτρα από το φανάρι και δεν προλαβαίνουμε να κοκαλωσουμε και ο πίσω θα μας τη φορέσει αν το κάνουμε.

Στις μεγάλες λεωφόρους άλλωστε έχει πριν τα φανάρια τα προειδοποιητικα παλομενα πορτοκαλί που αν τα δούμε κόβουμε ώστε να προλάβουμε να σταματήσουμε 

Συμφωνω και υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις..καποτε φρεναρα σε πορτοκαλι για να το παιξω νομιμος αλλα επειδη πηγαινα με αρκετα σταματησα πανω στην διαβαση των πεζων..ε περισσοτερο προβλημα δημιουργησα παρα διευκολυνση :)

Θα δωσω ενα παραδειγμα μεγαλου δρομου με αρκετα φαναρια..Πετρου Ραλλη...την εχω διασχισει απειρες φορες κυριως βραδυνες ωρες..ειναι μεγαλος δρομος και εχει αρκετα πυκνα φαναρια.

Εκει δεν πας με 20-30χλμ/ω για να μπορεις να φρεναρεις στο φαναρι..πας ανετα με 70-80χλμ/ω (μιλαμε για βραδυ , ελαχιστα αυτοκινητα).Αν κανεις και κοντρες πας με περισσοτερα :)

Πως λοιπον την παιζεις την φαση με τα φαναρια..καθομουν πολυ καιρο και προσπαθουσα να αναλυσω πως θα επρεπε να το παω...Τελικα κατεληξα στο εξης.

Πας με οσα θες/σε παιρνει..π.χ. 70-80χλμ/ω , μπροστα σου φαναρι πρασινο και το πλησιαζεις.Δεν ξερεις ποτε ειναι να παει πορτοκαλι/κοκκινο...με την ταχυτητα αυτη αν σε πιασει το πορτοκαλι δεν σταματας με τιποτα.

Οποτε αυτο που κατεληξα να κανω και πιστευω ειναι το πιο λογικο ειναι οτι 100-150μετρα πριν το φαναρι εκοβα ταχυτητα..οχι παρα πολυ..π.χ. απο 80 σε 60-65..αν εσκαγε πορτοκαλι..σταματουσα..αν το πορτοκαλι εσκαγε στα 50μετρα...γκαζωνα και εφευγα..ηταν η χρυση τομη...δεν γινοταν αλλιως.Αλλιως πας με 30-40 , τρως ολα τα φαναρια στον κωλο και διασχιζεις την Πετρου Ραλλη σε 3 μερες...βραδυ..χωρις κινηση. :)

Τεσπα θελω να καταληξω οτι υπαρχουν πολλα φαναρια που επειδη δεν ειναι σε κεντρικο/μεγαλο δρομο η διαρκεια τους ειναι μικρη..αν σου τυχει σε τετοιο φαναρι κανας αργοκινητος/φορτηγο/κυρατσα κλπ...και το φας 2-3 φορες στην μαπα...2-3 φορες καποιο αλλο κλπ...διαδρομη των χ λεπτων θα τριπλασιαστει χωρις λογο.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mphxths είπε

Για διαβασε τι ακριβως εγραψα.Ας στο κανω πιο λιανα.

Οταν φτιαξουν οι δρομοι και τα φαναρια , τοτε θα ειμαι απολυτως νομιμος.Γιατι στις ξενες χωρες εχουν φαναρια που τσεκαρουν αισθητηρες την κινηση και αναλογως αυξομειωνουν την διαρκεια τους.

Και εδω εχουμε φαναρι(α) που στην ΝΟΜΙΜΗ διαρκεια του , αν υπολογισεις τον χρονο που κανουν τα αυτοκινητα να βαλουν 1η να γκαζωσουν (σε νορμαλ επιπεδο) και να περασουν..χωρανε να περασουν 3 αυτοκινητα...οταν αυτο λοιπον το φαναρι εχει ουρα 20 αυτοκινητων..ο τελευταιος θα το περασει το επομενο ετος..

Οταν μεχρι αυτο το φαναρι εχω κανει ταξιδι 20-25 λεπτων μεσα στην Αττικη , ναι θα περασω και με το πορτοκαλι , γιατι η αναμονη ειναι 5 λεπτα.Και γιατι στην τελικη εχω επιγνωση των αλλων λωριδων και ξερω ποτε προλαβαινω να το περασω και ποτε οχι.

Οταν ομως ο αλλος εκβιαζει και περναει με πορτοκαλι στον κομβο κηφισσου/πετρου ραλλη...ε τοτε ειναι ηλιθιος..δεν το περνας εκει το μερος με πορτοκαλι..θα σε βρουν τα αλλα αμαξια στο μεσο του κομβου.

Ολα ειναι θεμα κριτικης ικανοτητας.

Να φανταστω με κριτικη ικανοτητας πηρες το διπλωμα ή με χρηματα; 
Γιατι αν ειναι το πρωτο υπογραψες υπερ του κοκ καθως εσυ θελησες να οδηγεις αρα να εμπλακεις με τους νομους του χαζους ή μη. 
Αν το πηρες με το χρημα (λαδακι) Θα σου πω μονο μπραβο βρηκες τους λαλακες αλλα δεν σου φταινε οι υπολοιπου. 

Το φλασακι επισης λογο θεμα κριτικης ικανοτητας ή εμπειριας αν θες που δεν αναψε ποτε εχει στειλει κοσμο στην αλλη διασταση. 
Και αμα εχεις κριτικη ικανοτητα στειλε μου το διπλωμα σου σε πμ να τσεκαρω μια ποσες στουκες και προστιμα εχεις. 

Στο ξανα λεω αλλη μια και δεν θα στο παιζω δασκαλος ηθικος ή του κοκ. 
Οταν θα σε στειλει ο αλλος αδιαβαστο ή θα στειλεις εσυ κανεναν ή οταν σε σταματησει "ο κακος ο μπατσος" αν εχεις τα @@ πες του πως εχεις κριτικη σκεψη και πως η δικη σου κριτικη σκεψη,αναγκη ή τεμπελια ειναι ανωτερη απο την ζωη του συνανθρωπου σου, του κοκ, ή την προτεραιοτητα του. 
Εκει να σε παραδεχτω. Αλλα οταν σε σταματαει ο μπατσος εκει την παπια. Μετα κριτικη σκεψη.. Ολοι οι αλλοι οι μαλακες αλλα εσυ σωστος. Ακομα και η παρανομια σου ειναι σωστη αλλα οταν θα κανει ο αλλος το ιδιο με αυτο που εκανες εσυ πριν 1 λεπτο θα τον κραξεις.. και αμα τρακαρεις θα πεις πως φταιει και ολας.. γιατι η κριτικη σκεψη του δεν ηταν τοσο σωστη και οχι γιατι περασε με πορτοκαλοκοκκινο. 

Επεξ/σία από greed
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, greed είπε

Να φανταστω με κριτικη ικανοτητας πηρες το διπλωμα ή με χρηματα; 
Γιατι αν ειναι το πρωτο υπογραψες υπερ του κοκ καθως εσυ θελησες να οδηγεις αρα να εμπλακεις με τους νομους του χαζους ή μη. 
Αν το πηρες με το χρημα (λαδακι) Θα σου πω μονο μπραβο βρηκες τους λαλακες αλλα δεν σου φταινε οι υπολοιπου. 

Το φλασακι επισης λογο θεμα κριτικης ικανοτητας ή εμπειριας αν θες που δεν αναψε ποτε εχει στειλει κοσμο στην αλλη διασταση. 
Και αμα εχεις κριτικη ικανοτητα στειλε μου το διπλωμα σου σε πμ να τσεκαρω μια ποσες στουκες και προστιμα εχεις. 

Στο ξανα λεω αλλη μια και δεν θα στο παιζω δασκαλος ηθικος ή του κοκ. 
Οταν θα σε στειλει ο αλλος αδιαβαστο ή θα στειλεις εσυ κανεναν ή οταν σε σταματησει "ο κακος ο μπατσος" αν εχεις τα @@ πες του πως εχεις κριτικη σκεψη και πως η δικη σου κριτικη σκεψη,αναγκη ή τεμπελια ειναι ανωτερη απο την ζωη του συνανθρωπου σου, του κοκ, ή την προτεραιοτητα του. 
Εκει να σε παραδεχτω. Αλλα οταν σε σταματαει ο μπατσος εκει την παπια. Μετα κριτικη σκεψη.. Ολοι οι αλλοι οι μαλακες αλλα εσυ σωστος. Ακομα και η παρανομια σου ειναι σωστη αλλα οταν θα κανει ο αλλος το ιδιο με αυτο που εκανες εσυ πριν 1 λεπτο θα τον κραξεις.. και αμα τρακαρεις θα πεις πως φταιει και ολας.. γιατι η κριτικη σκεψη του δεν ηταν τοσο σωστη και οχι γιατι περασε με πορτοκαλοκοκκινο. 

O,τι ναναι , της παρασκευης το γαλα που λενε και στο χωριο μου.

Το διπλωμα το πηρα με κριτικη ικανοτητα ..εχεις καλη φαντασια!Προφανως οποιος οδηγαει υποκειται στους κανονες του κ.ο.κ .Το πως τους εφαρμοζει ειναι δικο του θεμα και αναλαμβανει τις ευθυνες του.

Αν εσυ οδηγας στην μεση του πουθενα 5 το πρωι με μηδεν αυτοκινητα τριγυρω και νοιωσεις την αναγκη να αναψεις φλας για να στριψεις για να ενημερωσεις τον κανενα για την αλλαγη κατευθυνσης καντο...εγω με την κριτικη ικανοτητα λεω να μην το αναψω.

Να σου στειλω το διπλωμα μου?Να κατεβασω και το βρακι μου μηπως?Αν ενδιαφερεσαι τοσο πολυ για το ποσες στουκες εχω απο το 2003 που οδηγαω μπορω να στις απαριθμησω δεν εχω προβλημα πανω απο 1-2 δεν ειναι και ολες τοτε που ημουν νεος οδηγος...

Τελος οσες φορες εχω εμπλακει με μπατσο δεν βγαζεις ακρη.Μπορει να του λες το πιο λογικο πραμα αλλα οταν εχει βγει να κοψει κληση και να πιασει καποιο μπονους δεν καταλαβαινει τιποτα..η λογικη του εχει κανει shutdown.

Οποτε το αν εχει καποιος τα @@ ή οχι να το παιξει ιστορια σε μπατσο που σου κοβει κληση ειναι ακυρο σαν εμπνευση.

Δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι.Βασικα με ενδιαφερει αλλα δεν μπορω να ελεγξω τι κανει ο αλλος παρα μονο να εχω τα ματια μου ανοιχτα να τον αποφυγω αν μαλακιστει.

Το τι κανω εγω με ενδιαφερει και οπου μπορω να ειμαι ελαστικος με τον κοκ με γνωμονα την αποφυγη ατυχηματος ή/και την συντομευση της διαδρομης μου θα το κανω.

Εσυ δασκαλε της ηθικης και του κοκ που μπορεις να τσεκαρεις και διπλωματα και να μαθεις και τις στουκες μας (omg wow!) κατσε και περιμενε κανα αορατο πεζο να περασει την διαβαση στο πουθενα επειδη πρεπει να τηρεις την προτεραιοτητα των διαβασεων....

Ειμαι σιγουρος οτι οσα χρονια και αν οδηγεις ποτε δεν παρανομησες ειτε με ασφαλεια ειτε χωρις..ειτε λιγο ...ειτε πολυ...στην Ελλαδα...ως νεοελληνας...

Και το παιζεις αμεμπτης ηθικης...wtf...αλλαξα διασταση ? πλανητη?!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως υπαρχουν και κατι ελαχιστοι σε αυτο το τοπο που ακολουθουν τον κοκ κατα γραμμα. Αν τους ψαχνεις σε αλλο πλανητη προσγειωσου γιατι ειναι εδω.
Επισης προσεχε μη παθει τιποτα το δαχτυλο σου οταν αναβεις φλας 5 το βραδυ αλλα τι λεμε εδω δεν αναβεις σε ωρες αιχμης. Να φανταστω εχεις ματια 360 μοιρων. Αλλα ειπαμε κριτικη ικανοτητα. 
Γιαυτο γεμισαμε με οδηγαρες σαν εσενα που δεν αναβουν φλασακι, που περνανε με κοκκινο αλλα πιστευουν πως περνανε με πορτοκαλι κλπ. Να μη τα ξανα λεω. 
Εκει στη κλαψα θα εισαι οταν θα βλεπεις μπατσο. 
Και μαντεψε 15 χρονια που οδηγαω δεν εχω εμπλακει ουτε σε ατυχημα ουτε σε κληση. Μαλλον η δικη μου κριτικη σκεψη ειναι η προειδοποιηση των αλλων κριτικων σκεψεων στους δρομους με τους παγκοσμιους κανονες του κοκ.
Και μαντεψε δεν πεθανα οσο περιμενα στο φαναρι ουτε επαθαν τιποτα τα δαχτυλα μου αναβοντας φλας ουτε καν ρευμα δεν εκαψα.

Επεξ/σία από greed
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, greed είπε

Και μαντεψε 15 χρονια που οδηγαω δεν εχω εμπλακει ουτε σε ατυχημα ουτε σε κληση

Ναι και γω στο ιντερνετ χωρις να μπορει να ελεγξει ο αλλος τα λεγομενα μου μπορω να λεω ο,τι θελω.Ειμαι σιγουρος ποσες κλησεις θα χεις σβησει αφου εχεις τα μεσα να τσεκαρεις και τις στουκες μας αν σου δειξουμε το διπλωμα μας χαχαχα

Θα μπορουσα και γω καλλιστα να σου πω οτι δεν εχω ουτε μια κληση ουτε μια στουκα..αλλα σιγουρα εχω..κανεις δεν ειναι αλανθαστος ειδικα οταν ειναι νεος οδηγος..εκτος και αν πηγαινεις με 10χλμ/ω για ολη σου την ζωη που και παλι και αυτο ειναι επικινδυνο ωρες ωρες.Το θεμα ειναι να μαθαινουμε , να μην σκοτωσουμε και σκοτωθουμε οσο μαθαινουμε και απο ενα σημειο και περα να κρινουμε ποσο ελαστικοι μπορουμε να ειμαστε οσον αφορα τον κοκ.

Σου μιλησα για συγκεκριμενες περιπτωσεις που δεν ειναι θεμα αν πεθανεις ή οχι αν κανεις ή δεν κανεις κατι..ειναι απλη λογικη και κριτικη ικανοτητα καποιων πραγματων.

Αν εσυ θες να αναβεις φλας στο πουθενα στον κανεναν επειδη θες να το παιξεις νομοταγης ενω το φλας προφανως δεν εχει νοημα στην συγκεκριμενη περιπτωση και ωρα καντο.

Σιγουρα αν το κανει καποιος δεν θα πεθανει ουτε θα καψει ρευμα....

Μου θυμιζεις εναν τυπο σε μια ταινια που ηταν φυλακη και απεξω ο κοσμος ειχε καταστραφει ..αποκαλυψη κανονικη..και μεσα στον ολο τον χαμο ανοιξε η πορτα του κελιου του.

Σηκωθηκε απο το κρεβατι πηγε την εκλεισε και συνεχισε να εκτιει την ποινη του....

Α ρε αθανατε νεοελληνα που εισαι παντα ο σωστος και θα κρινεις και τον αλλον...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι θεμα παιδειας. Αν εσυ μπορεις να δεις στη νεκρη σου γωνια μηχανη που τρεχει με 100+ χιλιομετρα γιατι ετσι γουσταρει μπραβο σου. Εισαι σουπερ ηρωας.
Τωρα για περι σβησιματος κλησεων κλπ θα μπορουσα να σου κανω μια ωραια μηνυση και να τρεχεις. Αντεχεις; Εγω δεν εχω κανενα προβλημα να ξεκινησω αμεσα την διαδικασια. 
Πες το ναι και εγινε.

Σε ενα τμημα να παμε ή σε μια ασφαλιστικη μπορουμε να δουμε ανετα ποσες στουκες εχεις και εχω.

Επεξ/σία από greed
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καταρχάς χαλαρώστε λιγάκι. 

@mphxths σε αυτό το σημείο είσαι εντελώς λάθος και μπορείς να το καταλάβεις εύκολα!

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μετά από λάθη και παραλήψεις των οδηγών και σπάνια είναι αποτέλεσμα μηχανικής βλάβης ή κάποιου άλλου μη ανθρωπινου παράγοντα.

Τα φλας -για παράδειγμα- τα ανάβεις πάντα όταν θες να στρίψεις ή να σταματήσεις κλπ και όχι αφού κάνεις έλεγχο αν έχεις κάποιον κοντά σου που πρέπει να σε δει. Δεν χρειάζεται να απασχολείς τον εγκέφαλό σου ενώ οδηγείς με επιπλέον σκέψεις σαν κι αυτές! Αν αρχίσεις να κάνεις εξαιρέσεις, είναι 100% βέβαιο πως θα έρθει η στιγμή που δεν θα το κάνεις ενώ θα έπρεπε. Η κίνηση του να γυρίσεις το λεβιέ του φλας παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο από να το σκεφτείς πρώτα και μετά να αποφασίσεις αν χρειάζεται να το κάνεις ή όχι. Το κάνεις μηχανικά πάντα όταν θες να στρίψεις κλπ και έτσι είσαι 100% πως θα είσαι καλυμμένος. Το ίδιο κάνεις με τη ζώνη όταν μπαίνεις μέσα στο αμάξι και με όλους τους άλλους βασικούς κανόνες ασφαλείας. 

Και γω οδηγώ 15 χρόνια και δεν έχω κανένα ατύχημα και καμία ποινή παράβασης. Η μόνη φορά που κάλεσα την οδική βοήθεια ήταν όταν ξέμεινα από μπαταρία στο παρκινγκ μου και πάλι μόνο όταν ο φορητός εκκινητής μου δεν είχε αποτέλεσμα... :rolleyes:

Και δε με λες και "αργό" οδηγό αλλά το αντίθετο... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@billdanos

Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες..ομως ειναι επιλογη του καθενος το ποσες σκεψεις θελει να βαζει στο κεφαλι του και ποσο μπορει να κρινει τις καταστασεις.

Τα παραδειγματα που εδωσα ειναι για συγκεκριμενες καταστασεις και στιγμες..Επειδη κυκλοφορω πολλες φορες ωρες ακυρες βραδυνες..θεωρω οτι πολλες κινησεις που κανουμε απο συνηθεια οταν οδηγαμε μερα μεσα σε κινηση..εκεινες τις στιγμες....δεν εχουν νοημα.Να αναψω φλας ενω περιμενω 5 λεπτα σε φαναρι να στριψω και δεν εχει εμφανιστει αμαξι απο καμμια κατευθυνση?Να το κανω μηχανικα? Ε ενταξει δεν ειμαστε και ρομποτ..ολοι ξερουμε οτι καποιες κινησεις εχουν καποιο λογο που τις κανουμε και μετα μας γινονται μηχανικα....

Οπως ειπα ειναι στην διακριτικη ευχερια του καθενος ποσο ικανος ειναι να κρινει καταστασεις , ποσο θελει να παραλειψει ενεργειες ή ποσο καλα αντανακλαστικα εχει.

Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις αποφασεις που θα παρει.Προσωπικα εξαντλω τον κοκ οταν ειμαι μεσα σε κινηση/αυτοκινητα κλπ...Αλλα σε συγκεκριμενες στιγμες που το φαναρι κραταει 5 δευτερολεπτα και αν το πας νομιμως θα κατσεις να το κοιτας 3-4 φορες..ε εκει θα το στριμωξω το πορτοκαλι...Δεν νομιζω να υπαρχει νεοελληνας που δεν εχει περασει με "βαθυ πορτοκαλι".Δεν το λεω ως δικαιολογια , το λεω ως ελληνικη πραγματικοτητα.

Τελος ο καθενας εχει τις αποψεις του και τις σκεψεις του...η ανταλλαγη γινεται για να ακουει ο καθενας τι σκεφτεται και πιστευει ο συνομιλητης και να τα επεξεργαζεται οπως αυτος κρινει καλυτερα.

Σε ολη μου την οδηγικη ζωη , μια φορα μονο εφταιγα σε στουκα , νεος οδηγος και τις υπολοιπες φορες φταιγανε αλλοι...και μιλαμε για 3-4 φορες ολες και ολες...και δεν ειμαι αργος οδηγος ;)

Ατακες του στυλ "μπορω να σου κανω μηνυση..μπορω να σου κανω το ενα και μπορω να σου κανω το αλλο" ειναι ακυρα και προσβλητικα σχολια..

Το συγκεκριμενο ποστ το εχω κανει report , περιμενω ενημερωση για την εξελιξη του report εκτος και αν το πυροσβεστικο σου ποστ ειναι κατα καποιον τροπο μια εμμεση απαντηση.

Επεξ/σία από mphxths
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η δική μου άποψη πάντως είναι πως σύμφωνα με όσα περιγράφεις, είσαι ένας κακός οδηγός. Το οποίο προφανώς δεν είναι προσβολή αλλά η άποψη που έχω σχηματίσει σύμφωνα με τη δική μου λογική και τον τρόπο σκέψης. Το "στριμώχνω το πορτοκαλί" είναι διαφορετικό από το "περνάω πατημενος ενώ το μάτι μου έχει ήδη δει το κόκκινο να ανάβει" και δυστυχώς στους ελληνικούς δρόμους βλέπεις καθημερινά έως και 4-5 αυτοκίνητα τη φορά να περνάνε ένα φανάρι που ήδη έχει ανάψει κόκκινο! 

Θα σου φανεί υπερβολή (είναι βασικά) αλλά μερικές φορές κάνω την εξής χαζή σκέψη: πες πως ήμουν ένας σκύλος που θα είχα μάθει να περνάω με πράσινο για τους πεζούς και να σταματάω με το κόκκινο χωρις να έχω κάποια άλλη δυνατότητα αντίληψης περί κινδύνου. Πόσα δευτερόλεπτα ή λεπτά πιστεύεις πως θα διαρκούσε η ζωή μου κυκλοφορώντας στην Ελλάδα και πόσο σε μια άλλη χώρα όπως ας πούμε στη Γερμανία ή στην Αγγλία? ;)

Δημοσ.

Έχω ξαναπεί ότι τον ΚΟΚ σε όλο του το φάσμα δεν παίζει να υπάρχει ούτε ένας που να τον τηρεί χωρίς την ελάχιστη παρέκκλιση, και θα αναφέρω ξανά το παράδειγμα της στάθμευσης.

Από εκεί και πέρα, αυτό που θα ήθελα να μάθω, είναι ποιος ορίζει τελικά πού μπορούμε να παρεκκλίνουμε και πού όχι, θεωρώντας ας πούμε ότι το να παρκάρεις στα 15 μέτρα και όχι στα τουλάχιστον 20 από μία γωνία δεν είναι και τόσο επικίνδυνο όσο κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@billdanos

H δικη μου αποψη ειναι οτι αν ολοι οδηγουσανε με την δικη μου νοοτροπια θα ειχανε εξαφανιστει τα ατυχηματα στους ελληνικους δρομους.

Εχω κανει παραχωρησεις και κινησεις στους δρομους που για τον μεσο ελληνα φανταζουν απιστευτα και ηλιθια.

Εχω αλλαξει εξοδο στην Εθνικη για να μην μπω σφηνα στην ουρα που περιμενε να βγει στην εξοδο μου.Εχω αλλαξει διαδρομη επειδη δεν ηθελα να μπω σφηνα σε λωριδα που ειναι μονο για να στριψεις και να παω να κατσω μπροστα απο ολους σαν τον γαματο τον ελληνα το μαγκα οδηγο.Εχω περιμενει να διασχισω κεντρικο δρομο για πολλα λεπτα γιατι δεν γουσταρω να κοβω λωριδες στην μεση ωστε να περναω σε 2 χρονους..προτιμω να περιμενω να αδειασουν και οι 2...Γενικως δεν γουσταρω να εμποδιζω τον οποιονδηποτε στον δρομο οπως και ετσι δεν θελω να με εμποδιζει κανεις.

Αλλα η δικη σου λογικη και σκεψη θεωρει οτι εγω επειδη "επιτρεπω" στον εαυτο μου να περναω ενα πορτοκαλι σε ελεγχομενο και χιλιοπερασμενο (κακορυθμισμενο) φαναρι και οτι επειδη δεν αναβω φλας στην μεση της Σαχαρας ειμαι κακος οδηγος..οκ γνωμη σου ...δικαιωμα σου..απλα δεν την συμμεριζομαι.Δεν θα σου κανω και μηνυση ρε παιδι μου :)

Οσο για το παραδειγμα για τους σκυλους..πιστευω ειναι ατυχες..τα φαναρια ειναι φτιαγμενα με την λογικη του ανθρωπινου νου και αντιληψης και αντιδρασης και οχι του σκυλου.Η ζωη του θα διαρκουσε λιγο λιγοτερο απο οσο θα διαρκουσε ενος ποδηλατη που θελει να κινηθει στον δρομο :) Και τωρα που ειπα ποδηλατης..φτιαξανε εδω παρα περα ποδηλατοδρομο και καλα για να φανε κανα φραγκο στον Δημο και τον φτιαξανε σε εναν πολυ στενο δρομο..ισα που περναει ενα αμαξι..ο ποδηλατοδρομος πανω στο πεζοδρομιο και καλα...μπαινω στο στενο και βλεπω τον ποδηλατη και κινειται στον δρομο..αντι για τον ποδηλατοδρομο...ξερω..εγω φταιω..ειμαι κακος οδηγος :)

@phanispaI

Προφανως και ολοι εχουν κανει την κουτσουκελα τους..απλα εδω το παιζουν "παω με το Σταυρο στο χερι" για καποιον λογο...ισως για να υπαρχει "θεση ισχυος" στο να κρινουν τους υπολοιπους..τι να πω.

Η ρυμοτομια και τα σηματα/φαναρια στην Ελλαδα δυστυχως δεν επιτρεπουν την απολυτη τηρηση του ΚΟΚ , ειτε θελουμε να το παραδεχτουμε ειτε οχι.Αν ηταν να παρκαρουμε στα χ μετρα απο γωνιες , απο στασεις , οχι σε κεντρικους δρομους , μονο εκει που επιτρεπεται κλπ...θα καναμε 3 ωρες να παρκαρουμε στα 3 τετραγωνα απο κει που θελαμε..ειναι ουτοπικο να πιστεψουμε οτι κατι τετοιο μπορει να γινει στην πραξη.Δηλ η απολυτη τηρηση του ΚΟΚ σε ολα τα θεματα.

Το θεμα ειναι  η παρεκκλιση να μην επηρεαζει την δικη σου ζωη και πολυ περισσοτερο την ζωη του αλλου.

Οταν ο αλλος αλλαζει λωριδα και μπαινει στο μισο μετρο μπροστα μου στην εθνικη χωρις φλας ή μπαινει σφηνα στην λωριδα μου και καθυστερεις τους παντες ή ο μηχανακιας περναει ξυστα απο διπλα μου ή ή ή , ολα αυτα ειναι πταισματα..αρκει να μην περναει τα πορτοκαλι και να αναβει φλας ! :) Οπως το πες..τι να κλασει το παρκαρισμα στην γωνια οταν ο αλλος κανει ολα αυτα τα παραπανω που γραφω...οντως εκει ειναι πταισμα...παρανομια..αλλα στη σωρο των "αναγκαιων" παρανομιων..ειναι πταισμα.Κοινη λογικη.

Τελος για να μην ειμαστε τελειως εκτος θεματος..Λεωφορος Δημοκρατιας πριν απο λιγο.λιγο μετα τους Αγιους..δρομος και ωρα που πηζει ..καταφερε Ι.Χ. να συγκρουστει με μηχανακι..παρατημενα και τα δυο στην μεση του δρομου..οι λωριδες γαμηθηκαν τελειως..το λεωφορειο που ηταν στην μια λωριδα δεν μπορουσε να περασει , ξεφορτωνε κοσμο...

Τι βλακες..ειχα δει απο μακρυα ενα πορτοκαλι που μου κλεινε το ματι και με προκαλουσε να το περασω και δεν με αφησε το τρακαρισμα να γκαζωσω λιγακι να το σκισω :)

Επεξ/σία από mphxths
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...