Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/1/2018 στις 4:11 ΜΜ, mphxths είπε

Δεν διαφωνω αλλα οπως εγραψα εχω παρατηρησει οτι ο πεζος..πλεον δεν εχει αισθημα επιβιωσης , αυτοπροστασιας..δεν σκεφτεται οταν περπαταει , δεν μπορει να υπολογισει αποστασεις και ταχυτητες.

Σε αυτο θα συμφωνησω.Ο ελληνας εχει τοσες ανησυχιες πλεον στο μυαλο του  που περναει το δρομο και ξεχναει να κοιταξει.

Το παρατηρησα οτι οσο μας ζοριζε η κριση τοσο το παραπανω φαινομενο αυξανοταν.Το μονο που ειχα παρατηρησει οτι με "εσωζε" ηταν η εξατμιση θορυβου.
Οταν οδηγουσα το cb1 με ελευθερη εξατμιση δε μου τυχαινε τιποτα,μολις καβαλαγα το κρυπτονακι ξαφνικα ολοι στους δρομους.
Αφου μου το εκλεψαν και πηρα παλι ιδιο,το αφησα με την εξατμιση που ειχε,μπας και σωθω.Τελικα με σκισαν οι μπατσοι και την αλλαξα.
Στο θεμα των προσπερασεων "φιλερ" πιο συχνα βλεπω να με περνανε αυτοκινητα στο χιλιοστο οταν οδηγαω το παπι παρα μηχανακια οταν οδηγαω το αμαξι.
Να τονισω οτι ζω στην Καλαματα,που παιζει πολυ μηχανακι,ειδικα μετα τις 8-9 αν κατσεις σε ενα σημειο  βλεπεις 5 ντελιβερυ για καθε αυτοκινητο.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να κάνω μια παρένθεση για τον μάγκα τον έξυπνο τον Ελληνάρα πεζό?

Πρωί πρωί σήμερα, κέντρο Αθήνας, περπατάω, σκάει πάνω μου 40άρης. Περπατούσε με το κινητό στο πρόσωπο, προφανώς έστελνε κάποιο μυνημα.

Ατάκα του- "Μα δε προσέχεις?"?

Απάντησή μου-"Τωρα σοβαρά βγαίνεις και απο πάνω τη στιγμη που περπατάς διαβάζοντας μηνυμα?"

Ανταπάντηση-"Και τι σε νοιάζει τι κάνω εγω"?

Κάπου εκει σταμάτησα να ασχολουμαι και συνέχισα το δρόμο μου...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Πρωί πρωί σήμερα, κέντρο Αθήνας, περπατάω, σκάει πάνω μου 40άρης. Περπατούσε με το κινητό στο πρόσωπο, προφανώς έστελνε κάποιο μυνημα.

Απάντησή μου-"Τωρα σοβαρά βγαίνεις και απο πάνω τη στιγμη που περπατάς διαβάζοντας μηνυμα?"

γνήσια ελληνική αντίδραση. Έχω το αλάθητο, έχω πάντοτε δίκιο , ποτέ δεν ευθύνομαι για κάτι και απλώς ξέρω τα πάντα. Και τα απτά αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινώς.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με τα κινητα και την απολυτη προσηλωση  δεν την εχω αναλυσει ακομα..να βρω τα αιτια της.

Η γενια μου μεγαλωσε χωρις κινητο..δεν ειχαμε προβλημα επικοινωνιας..συνδεσης...σχολειο,φροντιστηριο,δραστηριοτητες..καναμε τα κονε..

Στις διαδρομες μεταξυ αυτων και του σπιτιου..προφανως δεν ειχαμε κινητο..δεν "επικοινωνουσαμε" με τους ανθρωπους μας..παθαμε κατι ?

Σημερα ολοι στο δρομο με το κινητο..κοιταω τους οδηγους στα διπλανα αμαξια , στο κινητο..παω σινεμα..κινητα...δηλ ουτε δευτερολεπτο δεν μπορει να ζησει ο συγχρονος ανθρωπος χωρις κινητο..μην χασει οξεια απο φβ/ινσταγκραμ/twitter...ειναι δυνατον?

Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω για την σημερινη κατασταση ειναι η αποξενωση που εχει δημιουργησει ο συγχρονος τροπος ζωης...νοιωθει τοσο αποξενωμενος ο σημερινος ανθρωπος που θελει να νοιωθει οτι ειναι "connected" καθε δευτερολεπτο...

Και μεις τοτε θελαμε την επικοινωνια και την συνδεση αλλα δεν καναμε και ετσι..ζουσαμε και ωρες μεσα στην ημερα με την "ηρεμια" μας..

Τεσπα λιγο οφτοπικ ολο αυτο...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, pontez2 είπε

Πρεπει να διαλεγεις τις μαχες σου..Απο ολα τα κακα εδω μεσα,το μονο καλο ειναι οτι εχω μαθει ποτε να μην ασχολουμαι με καποιον..

8 ώρες πριν, mphxths είπε

Σημερα ολοι στο δρομο με το κινητο..κοιταω τους οδηγους στα διπλανα αμαξια , στο κινητο..παω σινεμα..κινητα...δηλ ουτε δευτερολεπτο δεν μπορει να ζησει ο συγχρονος ανθρωπος χωρις κινητο..μην χασει οξεια απο φβ/ινσταγκραμ/twitter...ειναι δυνατον?

Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω για την σημερινη κατασταση ειναι η αποξενωση που εχει δημιουργησει ο συγχρονος τροπος ζωης...νοιωθει τοσο αποξενωμενος ο σημερινος ανθρωπος που θελει να νοιωθει οτι ειναι "connected" καθε δευτερολεπτο...

Και μεις τοτε θελαμε την επικοινωνια και την συνδεση αλλα δεν καναμε και ετσι..ζουσαμε και ωρες μεσα στην ημερα με την "ηρεμια" μας..

Τεσπα λιγο οφτοπικ ολο αυτο...

Εγω απορω πως δε σκοτωνονται καθε μερα αυτοι.Εγω παλευω καθε μερα πανω στο παπακι να μη με σκοτωσουν και αυτοι φτανουν σπιτι καθε βραδυ επειδη τους προσεχουν οι αλλοι.
Καλο ειναι βεβαια να φευγουν σε κανα γκρεμο ολοι αυτοι,θα εξελιχθει καλυτερα η ρατσα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε 10-15 χρόνια λογικά θα έχει μειωθεί το φαινόμενο με το κινητό στο χέρι-αυτί. Θεωρητικά η πλειοψηφία θα έχει αμάξι με bluetooth για να συνδέει το κινητό με το ηχοσύστημα ώστε να μιλάει "hands free"...

Δημοσ.

Εγω παντως πηρα με 10$ κατι στερεο BT ακουστικα-handsfree, και περα απο τη μουσικη που ακουω στο γυμναστηριο, ειναι απιστευτα βολικα στην οδηγηση.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18.1.2018 στις 1:20 ΠΜ, ThReSh είπε

Σε 10-15 χρόνια λογικά θα έχει μειωθεί το φαινόμενο με το κινητό στο χέρι-αυτί. Θεωρητικά η πλειοψηφία θα έχει αμάξι με bluetooth για να συνδέει το κινητό με το ηχοσύστημα ώστε να μιλάει "hands free"...

Η μαστιγα δεν ειναι οι κλησεις, ειναι τα μηνυματα. Που βλεπεις τον οδηγο σκυφτο και το αμαξι να προχωραει οσο γραφει μηνυμα. Το Siri εχει φτασει μεχρι και στα Δανικα, που αντικειμενικα εχουν μικροτερο αριθμο ομιλητων απο τα Ελληνικα. Ας ελπισουμε οτι καποια στιγμη θα ερθει μια πληρης προταση και για τα Ελληνικα. Το Google Assistant νομιζω ακουει Ελληνικα αλλα δεν ξερω ποσο προχωρημενο ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βουλιαγμένης πριν λίγο, αριστερή λωρίδα, μπροστά του κανείς στα 150 μέτρα, με 40, το κεφάλι κάτω και το smartphone στο χέρι.

Ρε διάολε, μην το πάμε στα άκρα, παίξε με το κινητό την ώρα που οδηγείς (που λέει ο λόγος), κάντο στη δεξιά λωρίδα την κοινωνία σου μέσα.

Αλλά τι λέω, αφού η δεξιά οχτώ στις 10 είναι η πιο άδεια και γρήγορη λωρίδα. Άστο, κάτσε στην αριστερή.

Επεξ/σία από phanispal
  • Moderators
Δημοσ.

Τις 2 τελευταίες μέρες στον ίδιο δρόμο με 70χλμ όριο

1)  Πηγαίνω με περίπου 75-80χλμ/ωρα και ανάβει πορτοκαλί και φυσικά δεν προλάβαινα οπότε πατάω φρένο, ο απο πίσω κόντεψε να πέσει πάνω μου γιατι πήγαινε με αρκετά παραπάνω και δεν ήθελε να περιμένει οποτε πέρασε αρκετά κοντά μου στην προσπάθεια του να αλλάξει λωρίδα και να συνεχίσει.

2) Σταματημένος σε φανάρι, αριστερή λωρίδα 2 αυτοκίνητα μπροστά μου και στη δεξιά ειναι 2 αμάξια , μπετονιέρα και μετα πάλι αυτοκίνητα. Ανάβει κανουμε λιγότερα απο 100 μέτρα και είμαστε σχεδόν σταματημένοι και ακούω κόρνες. Ο μπροστά μπροστά στην αριστερή λωρίδα (στην δικη μου δηλαδή) αποφάσισε οτι θέλει να μπεί στον παράδρομο οπότε έβγαλε φλάς και περίμενε να φυγει η μπετονιέρα και το αμάξι για να χωθεί.. Τα κατάφερε.... 

ΥΓ: μιλαμε για νησι που για να έκανα κύκλο και να βρισκόταν στο ίδιο μέρος  θα του έπαιρνε λιγότερο απο 3 λεπτα..

Δημοσ.

Σε φανάρι στο Μενίδι Ελληναρας μου κορνάρει το πρωί και παράλληλα μου κάνει νοήματα διότι δεν πέρναγα με κόκκινο.

Αφού με έβρισε έκοψε αριστερά και πέρασε κύριος το κόκκινο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, amagawd είπε

και πέρασε κύριος το κόκκινo

μα σε καθε φαναρι 2-3 περανε με πρασινο αφου ο μπροστινος κοιμαται και μετα περνανε αλλοι 4-5 με κοκκινο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατασταση θελει τροχαια undercover με αμεση αφαιρεση διπλωματος. Αλλα που μυαλο για κατι τετοιο. Οπως λεει και ο ιαβερης γενοκτονια. 
Ζομπι στους δρομους, με ασπρα προσωπα μεσα στο αμαξι,παππουδες και γριες που ουτε να κοιταξουν δεν εχουν ορεξη, need for speed καγκουρες που περνανε με κοκκινο λες και ειναι ταυροι, αλαρμ ενω κινουνται ή θελουν να παρκαρουν..φλας για δεξια αλλα στριβουν αριστερα, πεζοι που σου ερχονται στο μισο χιλιοστο και σε αναγκαζουν να πεσεις στη λακουβα, ψεκασμενοι που κοιτανε το κινητο τους και προχωρανε στο δρομο λες και ειναι πεζοδρομιο, ποδηλατες που μπαινουν μεσα στη μεση του δρομου, μηχανες και παπακια που κανουν προσπεραση και ας μη χρειαζεται και πολλες φορες και απο τα δεξια κλπ. 

Καθε μερα κανω το σταυρο μου και χαιρεταω τα αγαπημενα μου προσωπα γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα ειναι η τελευταια σου φορα που φευγεις απο το σπιτι.

Επεξ/σία από greed
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Απλα πρεπει καθε μερα να ειναι εξω και να κοβουν κλησεις αλλα ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Με τα εσοδα που θα εχουν απο τις κλησεις θα εχουν και λεφτα να πληρωθουν οι της τροχαιας

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adi32 είπε

μα σε καθε φαναρι 2-3 περανε με πρασινο αφου ο μπροστινος κοιμαται και μετα περνανε αλλοι 4-5 με κοκκινο

Εγω παλι δεν αντεχω αυτους, που ενω ειμαι πρωτος στο φαναρι, ερχονται και σταματανε μπροστα μου, και κανουν ποσην ωρα να ξεκινησουν.

θελω να τους πατησω

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...