Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχα, αν έπεφταν πρόστιμα για κάθε παρανομία θα είχε λυθεί το κυκλοφοριακό.

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα θα ήταν κάθε μέρα!

Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, προφανώς και δε θα είχα αυτοκίνητο.

• Like 2
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαχα, αν έπεφταν πρόστιμα για κάθε παρανομία θα είχε λυθεί το κυκλοφοριακό.

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα θα ήταν κάθε μέρα!

Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, προφανώς και δε θα είχα αυτοκίνητο.

Να σε δω σε παπακι και ας πεθανω..

• Moderators
Δημοσ.

Ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες στον μάγκα,τον έξυπνο,τον ελληνάρα οδηγό.Ειδικά το βράδυ.

Και ακομη περισσότερο στον μαγκα, εξυπν, ελληναρα, ταριφα οδηγο. Χτες με τη μηχανη σε κομβο εγω εξωτερικη ο ταριφας εσωτερικη λωρίδα, εγω με φλας αυτος χωρις. Τον βλεπω οτι παει να κανει την κλασσικη μαλακια και αρχιζω την κορνα συνεχιζει να με κλείνει σε βαθμο που ειχε ερθει μερικα εκατοστα διπλα μου οποτε και κοβω περναει και παω απο αριστερα του στο παραθυρο  και οταν τον ρωταω τι κανει μου κουναει το χερι σε στυλ "τα λεμε". Αν δεν ημουν με γυναικα στη μηχανη ανετα του εσπαγα τον καθρεφτη κλωτσια. 

Ελπιζω καποια στιγμη να γινει νομιμο στην Ελλαδα η καταγγελία με χρηση dash cam για επικυνδυνους οδηγους και να στους επαγγελματιες να τους αφαιρείται το διπλωμα. 

ΥΓ: μεσα ειχε πελατη

• Confused 1
Δημοσ.

Έχω ένα τρομερό θέμα προβληματισμό ... Μ ενοχλεί τόσο πολύ που σε διάβαση συγκεκριμένη στον Πειραιά στο Πασαλιμάνι δεν σταματάει ποτέ κ κανενας., που σίγουρα κάποια μέρα θα πλακωθω με καποιον. Καθημερινά περνάω από κει νωρίς το πρωί για να βγάλω τον σκύλο μου την καθιερωμενη του βόλτα. Κάθομαι κ περιμένω στην διάβαση κ όχι μόνο δεν σταματάει κανεις , επιταχύνουν κιόλας αν κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να περάσεις την διάβαση. κ το κάνουν όλοι νέοι γέροι γυναίκες άντρες ταρίφες όλοι ....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εμένα αντίθετα μου τη σπάει που πολλοί πάνε να περάσουν το δρόμο από μέρος που δεν έχει διάβαση κι έχουν ένα στυλ.. φίλε πρέπει να περάσω, είμαι πεζός, σταμάτα και πετάγονται στο δρόμο.

άλλο περιστατικό που μου έκανε εντύπωση.

προχωράω πεζός σε πεζοδρόμιο κοντά σε φανάρι. ακούω κόρνες, το φανάρι κόκκινο για τα αυτοκίνητα, δρόμος κεντρικότατος και βλέπω ένα αυτοκίνητο να περνάει και από πίσω να ακολουθούν κι άλλα.

ήταν πομπή με νεκροφόρα και τα αυτοκίνητα με τους συγγενείς να ακολουθούνε.

και έχω την εξής απορία:

ήταν μαλάκες ή μια που πηγαίναν σε κηδεία είπαν να πάρουν και κανένα φουκαρά μαζί τους , στη μια κηδεία μια δώρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον να σας πω και γω την γνωμη μου :)

Σε σειρα επικινδυνοτητας εχω φτιαξει την παρακατω καταταξη :

1.Πεζος

2.Μηχανακιας

3.Οδηγος αυτοκινητου.

Και θα εξηγησω γιατι.

Ο πεζος ειναι ο χειροτερος ολων.Δεν υπολογιζει τιποτα , λες και δεν λειτουργει το μυαλο του.Τοσα χρονια που οδηγω λιγους πεζους , μετρημενους στα δαχτυλα των 2 χεριων , εχω δει που εχουν πληρη επιγνωση που πατουν και που πανε και τι βρισκεται γυρω τους.Οι υπολοιποι περπατανε σαν ζομπι , εχει καταργηθει καθε αισθημα επιβιωσης και αυτοσυντηρησης.Και αν τους πατησεις , αντε να ξεμπλεξεις.

Ο μηχανακιας θα ηταν στο ιδιο επιπεδο με τον οδηγο του αυτοκινητου αλλα εξ'ορισμου μηχανακιας σημαινει οτι "οδηγαω (στην πολη) μηχανη για να παω γρηγορα στον προορισμο μου".Δεν δεχεται καθυστερησεις γιατι πολυ απλα θα εχει αναιρεσει την ιδια του την υπαρξη.Ετσι μπαινει αναποδα σε δρομους , θα περασει το φαναρι γιατι εχει την επιταχυνση και τον μικρο ογκο να το κανει και θα περασει αναμεσα απο αυτοκινητα.

Το τελευταιο δεν με πειραζει ιδιαιτερα , ισα ισα αν ειμαι σταματημενος σε φαναρι και δω οτι καποιος μηχανακιας προσπαθει να ελιχθει αναμεσα απο τα σταματημενα οχηματα θα τον διευκολυνω..για να φυγει μπροστα.Αλλα εχει τυχει φαση να προσπαθω μεσα στην λωριδα μου να αποφυγω λακουβα πηγαινοντας με π.χ. 40-50χλμ/ω κανοντας μικρο ακαριαιο ελιγμο..μεσα στην λωριδα μου ξαναλεω (δρομος μιας λωριδας)..και να ακουω απο πισω μου κορναρισμα απο μηχανη που εκεινη την ωρα ηθελε να περασει στα 10εκατοστα απο το πλαι μου.

Ε οχι αυτο ειναι βλακωδες :) Θες να με περασεις επειδη παω αργα?Κανε κανονικη προσπεραση..βγες αντιθετο ρευμα..εισαι μικρος εισαι γρηγορος και το κανεις ευκολα..και περασε με..γιατι να περασεις ξυστα απο μενα?Μαλακια ειναι.

Οσο για τους οδηγους αυτοκινητου , ειναι στο ιδιο επιπεδο βλακειας με τους μηχανακηδες , αλλα ο μεγαλος ογκος του οχηματος πολλες φορες τους αποτρεπει απο το να σκεφτουν την επομενη βλακεια τους.Δεν ξερω αν ακουστει ρατσιστικο αλλα γεροι,γυναικες και ταριφες ειναι οι κλασικοι που μαλακιζονται.Οποτε αναγκαζομαι να κορναρω σε καποιον και πιστεψτε με κορναρω μια φορα τον χρονο , ο οδηγος του οχηματος ανηκει σε μια απο τις 3 παραπανω κατηγοριες..Οι γεροι εχουν αργα αντανακλαστικα και πανε αργα , οι γυναικες μηδενικη αντιληψη του 3d χωρου που κινουνται και οι ταριφες ειναι οι κουτοπονηροι της υποθεσης.Προφανως μιλαω για την πλειοψηφια αυτων ,οχι για το συνολο τους.

Τελος μια ιστορια που μου τυχε τελευταια και δειχνει την βλακεια των κατηγοριων 2 και 3.

Κινουμαι σε δρομο που ειναι μιαμιση λωριδα..δηλ στριμωγνονται σε 2 σειρες τα αυτοκινητα γιατι στο επομενο φαναρι μερικοι πανε ευθεια και μερικοι στριβουν δεξια.

Ο νεολληνας οδηγος αυτοκινητου ομως δεν εμαθε να μην κανει "σκαλοπατακια"..οποτε εχουμε μια φαση οπου ο 1ος στο φαναρι ειναι στην σωστη θεση για να παει ευθεια και ολοι οι αλλοι απο πισω ειναι οπως ναναι..λες και εγινε καραμπολα και βρεθηκανε τα αυτοκινητα δεξια και αριστερα...

Εγω μιας και θελω να παω ευθεια ευθυγραμμιζομαι με τον πρωτο και ειμαι στην ουσια 10-20 εκατοστα απο την μεσαια διπλη λωριδα...Περναει απο το πλαι μου (πανω στην διπλη διαχωριστικη δηλ) ενα μηχανακι και ο οδηγος μου φωναζει καθως περναει (με 20χλμ-30χλμ/ω και ισως λεω και λιγα)...."βγες πιο εξω ρεεεε"...δηλ τον ενοχλουσα δεν μπορουσε να περασει με ανεση και επρεπε να ψιλοπατησει την αντιθετη λωριδα.Επρεπε να κατσω και γω οπως ναναι δηλ και να μην του κλεισω τον δρομο....

Τεσπα , πως κανουν οι ποδοσφαιριστες τον σταυρο τους οταν μπαινουν στο γηπεδο μιας και στο συγχρονο ποδοσφαιρο πεφτει το κλωτσιδι συννεφο , ετσι πρεπει να κανουμε και εμεις..μην σου πω να μπουν και εκτινασσομενα καθισματα για παν ενδεχομενο :)

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Αλλα εχει τυχει φαση να προσπαθω μεσα στην λωριδα μου να αποφυγω λακουβα πηγαινοντας με π.χ. 40-50χλμ/ω κανοντας μικρο ακαριαιο ελιγμο..μεσα στην λωριδα μου ξαναλεω (δρομος μιας λωριδας)..και να ακουω απο πισω μου κορναρισμα απο μηχανη που εκεινη την ωρα ηθελε να περασει στα 10εκατοστα απο το πλαι μου.

Μεγαλη μαλακια αυτο.

Βεβαια εγω τραβαω το αντιστροφο,ειμαι με το μηχανακι και αν  χρειαστει να αποφυγω λακουβα πρωτα θα κοιταξω αστραπιαια πισω μου και αν δεν ειναι κανενας μαλακας που με περναει στα 10 εκατοστα εκεινη την ωρα θα την αποφυγω.

Και αυτο στους δρομους της Καλαματας.. Ειδικα οσο δουλευα κουριερ ειχα τσακωθει πολλες φορες με οδηγους που με περνουσαν συριζα.

Δημοσ.

@webparts

Οι μηχανακηδες εχουν υιοθετησει εν μερει την νοοτροπια που περιγραφω για τους πεζους.Εναποθετουν την σωματικη τους ακεραιοτητα στην διακριτικη ευχερια του οδηγου αυτοκινητου.

Σου λεει θα με προσεξει , γιατι αυτος δεν τραυματιζεται μεσα στο αμαξι , ενω εγω στο μηχανακι θα παω ακλαφτος..αρα δεν θελει να μπλεξει..αρα θα με προσεξει.

Ε οχι δεν παει ετσι ! Δεν γινεται οταν οδηγαω με 40-50χλμ/ω στους γαμωδρομους και πρεπει να πηγαινω ζιγκ ζαγκ για να μην φαω καμμια δολοφονικη λακουβα και βρεθω αλλου εγω αλλου το αμαξι και αλλου τα αμορτισερ και να χω και τον νου μου πισω μου...για τον μηχανακια που θελει να το παιξει action hero και να περασει ξυστα..

Δηλ να προσεχω μηχανακια , να προσεχω πεζους , να προσεχω αλλα αμαξια , να προσεχω λακουβες , φαναρια , γατια σκυλια , παιδια , μπαλες απο αλανες και ο,τι αλλη μαλακια μπορει να πεταχτει αλλα κανεις απο ολους αυτους να μην θελει να προσεχει ο ιδιος την επιβιωση του στον δρομο...

Αλλαγη πλανητη τωρα! 

Δεν λεω οτι μονο οι μηχανακηδες μαλακιζονται .Τα αυτοκινητα οταν μαλακιζονται ειναι χειροτερα λογω ογκου και ζημιας που μπορουν να προκαλεσουν...αλλα η ιδια η νοοτροπια της υπαρξης του μηχανακια και το οτι ειναι εκτεθειμενος σωματικα στα τρακαρισματα συν το γεγονος οτι πιο ευκολα βλεπεις αμαξι που μαλακιζεται απο μηχανακι που μπορει να σου πεταχτει απο το πουθενα και να τον δεις τελευταια στιγμη..τους κανει τρανους μαλακες :)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/25/2017 στις 5:57 ΜΜ, vargas είπε

Έχω ένα τρομερό θέμα προβληματισμό ... Μ ενοχλεί τόσο πολύ που σε διάβαση συγκεκριμένη στον Πειραιά στο Πασαλιμάνι δεν σταματάει ποτέ κ κανενας., που σίγουρα κάποια μέρα θα πλακωθω με καποιον. Καθημερινά περνάω από κει νωρίς το πρωί για να βγάλω τον σκύλο μου την καθιερωμενη του βόλτα. Κάθομαι κ περιμένω στην διάβαση κ όχι μόνο δεν σταματάει κανεις , επιταχύνουν κιόλας αν κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να περάσεις την διάβαση. κ το κάνουν όλοι νέοι γέροι γυναίκες άντρες ταρίφες όλοι ....

φίλε περνάω κάθε μέρα από διάβαση που έχει νέα χάραξη , προειδοποιητικές πινακίδες για τη διάβαση , μπροστά από είσοδο σχολείου και πάλι δε σταματάνε. προτιμούν να σε πατήσουν , παρά να χάσουν 2 νανοδευτερόλεπτα. και μιλάμε για μονόδρομο , όπου πανε να σε πατήσουν και καβαλάρηδες πηγαίνοντας φυσικά ανάποδα στο μονόδρομο, και φωνάζουν κιόλας που πας να περάσεις τη διάβαση.

Επεξ/σία από gdriver
  • Sad 2
Δημοσ.

@mphxths διαφωνώ μαζί σου μόνο στην κατάταξη ανά επικινδυνότητα.

Προσωπικά θα έβαζα το αυτοκίνητο πρώτο. Ο πεζός όσο σταρχιδιστής ή στον κόσμο του να είναι, παίζει περισσότερο με τη δική του σωματική ακεραιότητα και οι πιθανότητες να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα σε άλλον είναι γενικά λιγότερες από έναν οδηγό που θα περάσει με κόκκινο ή κάτι ακόμα χειρότερο. Σαφώς με εξαιρέσεις (όπως το περιστατικό στην Πάτρα που καταδικάστηκε πεζός για πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος).

Και αυτό γιατί ο μεν πρώτος είναι υπεύθυνος μόνο για το σώμα του (well that sounded wrong) και αν γίνει στραβή τις περισσότερες φορές θα κινδυνέψει σοβαρά μόνο ο ίδιος. Ο οδηγός όμως, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις ο αναβάτης, είναι όπως λες και εσύ υπεύθυνος και για ένα όχημα μερικών τόνων που από μόνο του θα χαρακτήριζα άνετα «όπλο». ;)

Γενικά δεν νομίζω πως είναι θέμα διάκρισης του τι καβαλά ή οδηγεί κάποιος αλλά περισσότερο θέμα παιδείας. Όταν ο άλλος δεν σέβεται πρώτα τον εαυτό του όπως λες, και μετά τον συνάνθρωπο του, και καθιστός και ακίνητος να είναι που λέει ο λόγος πάλι μαλακίες θα κάνει. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@akpe

Δεν διαφωνω αλλα οπως εγραψα εχω παρατηρησει οτι ο πεζος..πλεον δεν εχει αισθημα επιβιωσης , αυτοπροστασιας..δεν σκεφτεται οταν περπαταει , δεν μπορει να υπολογισει αποστασεις και ταχυτητες.

Οταν πεταχτει στον δρομο και τον πετυχεις..σου κλεισε το σπιτι...αυτος τραυματιστηκε ή/και πεθανε..αλλα ο οδηγος (αυτοκινητου/μηχανακι δεν εχει σημασια) εχει μπλεξει ασχημα..σκεψου ναναι και κανας οδηγος με γρηγορα αντανακλαστικα να κανει καμμια μανουβρα να τον αποφυγει να πετυχει κανεναν αλλον , να πεσει πανω σε αλλο οχημα κλπ κλπ. Mπλεκεις και δεν φταις κιολας...

Θυμαμαι τελευταια , πεζη νεαρα σε πεζοδρομιο..περπατουσε..στον κοσμο της κατι εψαχνε , κατι κοιτουσε ολογυρα ..καποια στιγμη φτανει σε διασταυρωση με φαναρια , αναβουν φαναρια ξεκιναω και γω και αυτη θεωρησε οτι εκεινη την στιγμη ηταν η καταλληλη ωρα να περασει στο απεναντι πεζοδρομιο απο αυτο που ηταν , εν μεσω διασταυρωσης..

Κανει να πεταχτει , τελευταιο millisecond προσγειωνεται στην πραγματικοτητα , κοιταει γυρω της οτι ω τι σοκ κινουνται αυτοκινητα..παιρνει μια εκφραση "what the fuck with these cars" , σαν να ηταν πολυ περιεργο που υπηρχαν και γυρισε πισω στο πεζοδρομιο της.

Το να μου πεταγονται πεζοι σαν ζωα το θεωρω συχνο φαινομενο.Δηλ βλεπω πεζο να περπαταει σε πεζοδρομιο και προσπαθω , εν μεσω τοσων αλλων που πρεπει να προσεχω στους δρομους , να αποκρυπτογραφησω τις κινησεις του , το body language , την εκφραση του και το τι μαλακια μπορει να κανει...3η ηλικια και μερικοι νεαροι ειναι μια καλη αιτια να ανακαλυψουμε την διακτινηση και να μην ξαναβγουν σε πεζοδρομιο :)

Επεξ/σία από mphxths
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, phanispal said:

Ελληνάρας δεν ξέρω, έξυπνος δε νομίζω, αλλά μάγκας για να το καταφέρει, σίγουρα:

https://www.businessnews.gr/article/96840/apisteyto-trohaio-stin-dafni

Με τη φωνή του David Attenborough (για όσους ξέρουν :P  )

"And so it begins the wondrous automobile mating dance, the male trying to attract the attention of the female, by bearing his colorful underbelly. Rarely is such interbrand mating caught on camera. A miracle of nature."

(Clopyrighted)

Επεξ/σία από ThReSh
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...