Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία, δεκτόν αυτό με το κράνος. Αν και όχι και τόσο πιθανό, είναι δυνατόν να επηρεάσει και τους άλλους.

Που και πάλι, θεωρώ πιο επικίνδυνο εκείνον που μπαίνει μπουρλοτιασμένος στο αυτοκίνητο, ή τσακώνεται με τη γυναίκα του ενώ οδηγεί, εκείνον που έχει φάει τον άμπακο πριν ξεκινήσει, εκείνον που δεν έχει προλάβει να πιει τον υποχρεωτικό για εκείνον καφέ το πρωί κ.ο.κ..

Γενικοτερα το αυτοκινητο προκαλει πιο πολλες ζημιες,λογω ογκου και βαρους,για αυτο νομιζεις οτι ειναι πιο επικινδυνο.

Ο ιδιος ανθρωπος που περιγραφεις μπορει καλλιστα να οδηγαει και μηχανη,απλα με τη μηχανη θα σκοτωσει λιγοτερους.
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία, δεκτόν αυτό με το κράνος. Αν και όχι και τόσο πιθανό, είναι δυνατόν να επηρεάσει και τους άλλους.

Που και πάλι, θεωρώ πιο επικίνδυνο εκείνον που μπαίνει μπουρλοτιασμένος στο αυτοκίνητο, ή τσακώνεται με τη γυναίκα του ενώ οδηγεί, εκείνον που έχει φάει τον άμπακο πριν ξεκινήσει, εκείνον που δεν έχει προλάβει να πιει τον υποχρεωτικό για εκείνον καφέ το πρωί κ.ο.κ..

Aυτο αποτελεί μια καθημερινοτητα. Δεν ειναι κάτι που μπορεις να αποφύγεις και έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του εκάστοτε ατόμου.

Κι εγω μπορει να τσακωθώ, να μην έχω πιει καφέ, να ειμαι έξαλος, αλλά στο τιμονι δε θα οδηγω σαν παλαβός.

Το μόνο που με απασχολεί πολλές φορές, ειναι η "μηχανικη" οδήγηση. Το οτι οδηγάς ειτε μηχανη, είτε αυτοκίνητο (χαλαρά, όχι να τρέχεις κτλ) και ξαφνικά έχεις φθάσει στο σημείο που θέλεις χωρις να θυμάσαι οτι έχεις κάνει ολη αυτη τη διαδρομη. Αυτο σημαίνει οτι "σε έτρωγαν άλλες σκέψεις".

ΔΕΝ ΞΕΡΩ κατά ποσο αυτο ειναι επικίνδυνο

• Like 1
Δημοσ.

Aυτο αποτελεί μια καθημερινοτητα. Δεν ειναι κάτι που μπορεις να αποφύγεις και έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του εκάστοτε ατόμου.

Κι εγω μπορει να τσακωθώ, να μην έχω πιει καφέ, να ειμαι έξαλος, αλλά στο τιμονι δε θα οδηγω σαν παλαβός.

Το μόνο που με απασχολεί πολλές φορές, ειναι η "μηχανικη" οδήγηση. Το οτι οδηγάς ειτε μηχανη, είτε αυτοκίνητο (χαλαρά, όχι να τρέχεις κτλ) και ξαφνικά έχεις φθάσει στο σημείο που θέλεις χωρις να θυμάσαι οτι έχεις κάνει ολη αυτη τη διαδρομη. Αυτο σημαίνει οτι "σε έτρωγαν άλλες σκέψεις".

ΔΕΝ ΞΕΡΩ κατά ποσο αυτο ειναι επικίνδυνο

Ειναι αρκετα επικινδυνο,καθως τα αντανακλαστικα σου ειναι πολυ πιο αργα εκεινη τη στιγμη.

Το αστειο ειναι οταν περνας μια διασταυρωση με φαναρια και μετα αναρωτιεσαι εαν περασες με κοκκινο.

Συνηθως βεβαια το κοκκινο σε σταματαει,ακομα και μηχανικα.

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι αρκετα επικινδυνο,καθως τα αντανακλαστικα σου ειναι πολυ πιο αργα εκεινη τη στιγμη.

Το αστειο ειναι οταν περνας μια διασταυρωση με φαναρια και μετα αναρωτιεσαι εαν περασες με κοκκινο.

Συνηθως βεβαια το κοκκινο σε σταματαει,ακομα και μηχανικα.

Moυ χει συμβεί αλλά δεν ηταν επειδη οδηγουσα μηχανικά αλλά επειδή κοίταζα έναν πισινο (χωρις πλάκα...από τότε δε γυρνάω σε ωραίους πισινους κατά την οδηγηση :P )

Λες να μειωνονται τα αντανακλαστικά ε? Δε το έχω προσέξει να σου πω την αμαρτία μου. Θεωρω οτι επειδή γενικά οδηγάω σιγά, έχω τον έλεγχο. 

Δημοσ.

Μισό, η (υποχρεωτική χρήση) ζώνη(ς) πού κολλάει; Δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο τους γύρω σου, μόνο εκείνον που (δεν) τη φοράει.

Ακολούθως και η χρήση κράνους. Κάπως δύσκολο να τραυματίσεις/σκοτώσεις κάποιον άλλο επειδή δε φοράς εσύ κράνος.

Επηρεάζει και μάλιστα πολύ,

Γιατί για ένα απλό τροχαίο με κάποιον που δεν γούσταρε να φορέσει κράνος για να μην χαλάσει η φράντζα του θα τραβιέμαι φταίω δεν φταίω σαν φονιάς και θα πρέπει να ζω με τις τύψεις.

Σου φαίνεται λίγο;

• Like 2
Δημοσ.

Έχω κατασταλάξει πως οι περισσότεροι που οδηγάνε επιθετικά, ή δε χρησιμοποιουνκράνος/ζώνη, ζουν μια μιζερη ζωή, ειναι παντελός αγάμητοι, δεν έχουν φίλους, παρέα. Οκ υπάρχουν πάντα και κάποιοι που το κάνουν καθαρά λογο κάλου στον εγκέφαλο.

Γενικά δεν θεωρώ οτι υπάρχει νοήμον άνθρωπος που θα προτιμήσει να τρέξει ή να οδηγήσει μηχανη χωρις κράνος, ενω ξέρει πως στο σπιτι του τον περιμένουν παιδιά, φίλοι ή μια ωραία γυναίκα/αντρας. Πρέπει να έχει σοβαρό προβλημα ψυχασθένειας και τρομακτικά κόμπλεξ. Δε γινεται αλλιως.

Καλά, εντάξει δεν είναι και αγάμητος όποιος δε φοράει ζώνη ή κράνος, κόψε κάτι....

Δημοσ.

Γενικοτερα η χρηση κρανους/ζωνης ειναι θεμα παιδειας,οχι αν ειναι αγαμητος η ακοινωνητος καποιος.

Το μεγαλυτερο κακο ειναι οταν καποιος κανει την κλασσικη πατεντα της ζωνης,την κουμπωνει δηλαδη απο πισω του.

Οταν δε φορας ζωνη οι αεροσακοι δεν ανοιγουν.Οταν ομως το αμαξι θεωρει οτι φορας ζωνη,τοτε ο αεροσακος θα ανοιξει και πιθανοτατα  θα σε τσακισει.Αυτο δυστυχως ειναι θεμα βλακειας,οχι παιδειας.

Το αλλο κακο ειναιοτι  οι μπατσοι   κανουν ακομη τα στραβα ματια οταν καποιος οδηγαει και μιλαει στο κινητο,ειδικα στην επαρχια.

Ο ελληνας δυσκολευεται να συνειδητοποιησει οτι οδηγαει ενα οχημα βαρους 1 τονου,το οποιο δεν ακινητοποιειται ευκολα,ποσο μαλλον οταν μιλαει καποιος στο κινητο.Ολοι θεωρουν οτι δε θα τυχει κατι σε αυτους αλλα και να τυχει το "εχουν".

Δημοσ.

Καλά, εντάξει δεν είναι και αγάμητος όποιος δε φοράει ζώνη ή κράνος, κόψε κάτι....

Φυσικά και ειναι. Άνθρωπος που διακινδυνεύει τη ζωή του καθημερινά, ή είναι άτομο με μειωμένη νοημοσύνη οπότε δε μπορω να τον κατηγορήσω, ή απλά η ζωή του δεν έχει το παραμικρό νόημα για τον ιδιο.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να οδηγάς χωρίς κράνος ή ζώνη.

Δημοσ.

Επηρεάζει και μάλιστα πολύ,

Γιατί για ένα απλό τροχαίο με κάποιον που δεν γούσταρε να φορέσει κράνος για να μην χαλάσει η φράντζα του θα τραβιέμαι φταίω δεν φταίω σαν φονιάς και θα πρέπει να ζω με τις τύψεις.

Σου φαίνεται λίγο;

Για τις τύψεις μπορώ να το δεχτώ, έως ένα σημείο όμως, καθώς είναι και στο χέρι του καθενός το πόσο θα νοιαστεί που ενεπλάκη σε θανατηφόρο δυστύχημα (που δεν έφερε ευθύνη) με κάποιον που δε φορούσε κράνος/ζώνη (και έφερε ευθύνη).

Εννοούσα ότι δεν επηρεάζει άμεσα στο να προκληθεί το τροχαίο.

Και για το κράνος είπαμε ότι είναι δυνατόν να προκαλέσει έμμεσα τροχαίο, αν και το θεωρώ δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Δημοσ.

Φυσικά και ειναι. Άνθρωπος που διακινδυνεύει τη ζωή του καθημερινά, ή είναι άτομο με μειωμένη νοημοσύνη οπότε δε μπορω να τον κατηγορήσω, ή απλά η ζωή του δεν έχει το παραμικρό νόημα για τον ιδιο.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να οδηγάς χωρίς κράνος ή ζώνη.

Δεν διαφωνώ στο ότι πρέπει πάντα να φοράμε ζώνη, και πολύ περισσότερο κράνος 

Από εκεί και πέρα δε μπορώ να δεχτώ ότι όποιος δεν το κάνει είναι βλάκας ή αγάμητος, αλλά δε μπαίνω σε διαδικασία να στο αιτιολογήσω, γιατί σίγουρα τέτοια νήματα τα διαβάζει μπόλικη πιτσιρικαρία... 

Δημοσ.

Οι νόμοι για το κρανος είναι για την προστασία όλων οσων θα ενεπλακουν ασφάλειες ΕΚΑΒ νοσοκομεία κτλ. και όχι μόνο του αναβάτη.

Το έως ένα σημείο που λες δεν θα ήθελες να το ζήσεις οταν σε δικαστηρια έχουν γίνει η μάνα σου εύχεται να πεθάνεις εσύ και όλη σου η οικογένεια, καρκίνους , καμία 20 άρια άτομα συγγενεις και φίλοι να τραμπουκίζουν και συ το μόνο "κακό" που έχεις κάνει είναι να είσαι στην Ελλάδα της κρίσης οδηγός ενός ακριβού αμαξιού

• Like 3
Δημοσ.

Οσοι δεν φορατε κρανος η το εχετε στο χερι σαν αξεσουαρ

Ελατε μια βολτα στα επειγοντα που δουλευει η γυναικα μου και οταν εφημερευει να δειτε μερικα τροχαια να δουμε αν θα φορατε κρανος μετα.

ειχα παει μεσα στην αιθουσα με τα επειγοντα,αυτο που ειδα σε φορειο δεν θα το ξεχασω ποτε. Ποτε ομως!

Κρανος παντα παιδια και μην τρεχετε.

Επισεις και μια μαλακια να γινει στον δρομο δεν πειραζει,δωστε τοπο στην οργη και προχωρηστε.

• Like 3
Δημοσ.

Οσοι δεν φορατε κρανος η το εχετε στο χερι σαν αξεσουαρ

Ελατε μια βολτα στα επειγοντα που δουλευει η γυναικα μου και οταν εφημερευει να δειτε μερικα τροχαια να δουμε αν θα φορατε κρανος μετα.

ειχα παει μεσα στην αιθουσα με τα επειγοντα,αυτο που ειδα σε φορειο δεν θα το ξεχασω ποτε. Ποτε ομως!

Κρανος παντα παιδια και μην τρεχετε.

Επισεις και μια μαλακια να γινει στον δρομο δεν πειραζει,δωστε τοπο στην οργη και προχωρηστε.

Αυτο.

Οσο καιρο δουλευα κουριερ καθε μερα ελεγα το ιδιο πραμα,αλλα καθε μερα κατεληγα να ριχνω παναγιες με το κιλο.

Δημοσ.

Αυτο.

Οσο καιρο δουλευα κουριερ καθε μερα ελεγα το ιδιο πραμα,αλλα καθε μερα κατεληγα να ριχνω παναγιες με το κιλο.

Την παναγια δεν θα την ξαναβρισεις.

Την παναγια!

(Μην βριζεις τα αγια) :)

• Like 1
Δημοσ.

Την παναγια δεν θα την ξαναβρισεις.

Την παναγια!

(Μην βριζεις τα αγια) :)

Την παναγια δεν θα την ξαναβρισεις ( και φαε και τη φαπα )  

Τη Μπαναγια! 

Οι νόμοι για το κρανος είναι για την προστασία όλων οσων θα ενεπλακουν ασφάλειες ΕΚΑΒ νοσοκομεία κτλ. και όχι μόνο του αναβάτη.

Το έως ένα σημείο που λες δεν θα ήθελες να το ζήσεις οταν σε δικαστηρια έχουν γίνει η μάνα σου εύχεται να πεθάνεις εσύ και όλη σου η οικογένεια, καρκίνους , καμία 20 άρια άτομα συγγενεις και φίλοι να τραμπουκίζουν και συ το μόνο "κακό" που έχεις κάνει είναι να είσαι στην Ελλάδα της κρίσης οδηγός ενός ακριβού αμαξιού

Συχνο φαινομενο να βλεπουμε εξω καποιον να κανει μαλακιες στο δρομο και να τον βριζουμε επειδη εχει ακριβο αμαξι.

Πχ να βλεπεις το cayene παρκαρισμενο πανω σε πεζοδρομιο και να λες:  Επειδη εχει πορσε νομιζει οτι θα παρκαρει οπου γουσταρει?

Το hyundai βεβαια που ειναι επισης παρκαρισμενο πιο πισω και σε αναγκασε να κατεβεις στο δρομο επειδη ειναι και αυτο στο πεζοδρομιο δε σε πειραξε.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...