Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ετσι παρκαρουν οι μισοι απο δαυτους. Σταματανε μολις ακουμπησει η μπροστινη ροδα στο εμποδιο. Εχω δει τυπο να το κανει στο αμαξι μου αυτο, δηλαδη να ερχεται χαλαρος και ανετος μεχρι να βρει στο αμαξι μου, οποτε και σταματησε και παρκαρε σαν κυριος.

Γενικα, οι μηχανοβιοι στην Ελλαδα ειναι χειροτερη ρατσα κι απο τους κοντρακηδες στα λιμανακια. Οχι μονο για το πώς παρκαρουν, αλλα κυριως για τις κλασσικες τους σφηνες/διηθησεις.

Αν και νομιζω οτι εχει ξανασυζητηθεί δεν νομιζω να σου αρεσε αν παρκαραν κανονικα και εβαζαν τη μηχανη παραλληλα στο δρομο.

Οι σφηνες ειναι ο λογος που αγοραζουν μηχανες για μεσα στις πολεις, απλα υπαρχουν σφηνες και σφηνες. 

ΥΓ: σε διαφορες πολιτειες (δεν ξερω τι παιζει στην Ευρωπη και νομιζω και στην Αγγλια ισχυει) το lane splitting ειναι νομιμο 

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν και νομιζω οτι εχει ξανασυζητηθεί δεν νομιζω να σου αρεσε αν παρκαραν κανονικα και εβαζαν τη μηχανη παραλληλα στο δρομο.

Οι σφηνες ειναι ο λογος που αγοραζουν μηχανες για μεσα στις πολεις, απλα υπαρχουν σφηνες και σφηνες.

ΥΓ: σε διαφορες πολιτειες (δεν ξερω τι παιζει στην Ευρωπη και νομιζω και στην Αγγλια ισχυει) το lane splitting ειναι νομιμο

Οπως το λες ειναι σφηνες κ σφηνες

Πχ κατι ντελιβερι κανουν κατι παλαβα που μερικες φορες πρεπει να φανε τις σφαλιαρες τους. Αναποδα σε μονοδρομο,σφηνες στα αμαξια,πεταγονται απο στοπ και πολλα αλλα.

• Moderators
Δημοσ.

Οδηγαω και μηχανη και αμαξι, τους ντελιβαραδες τους μισω ειτε ειμαι με τι μηχανη ειτε με το αμαξι . Ειναι οι ταξιτζηδες των 2 τροχων

Και τωρα που λεμε για σφηνες χτες με το αμαξι αριστερη λωριδα εγω και λιγο μπροστα μου στη δεξια λωριδα αλλο αμαξι, στα 100 μετρα, μπορει και λιγοτερο, κοκκινο φαναρι. Ακουω τον ταριφα να γκαζωνει για να με περασει απο δεξια και ηξερα οτι θα χωθει μπροστα μου οπως και εκανε ωστε νασταματησει 2 δευτερολπετα μετα στο φαναρι.

Συνεχιζουμε, αναβει πρασινο ξεκιναει και παει στη δεξια λωριδα, σε καποια στιγμη αρχιζω να ανεβαζω ταχυτητα και εκεινη τη στιγμη εννοειται οτι αποφασισε να μπει παλι στην αριστερη λωριδα χωρις να βγαλει φλας, του κορναρα οταν αρχισε να με κλεινει αλλα δεν εδειξε να ενοχλειται...

• Like 1
Δημοσ.

1) Ακουμπας οσο πιο σιγα το αμαξι πουθες να σπρωξεις για να κανεις χωρο

2) Αρχιζεις να το σπρωχνεις :P

Περιμενω να μπω σε κυκλικο κομβο μπαινει αμαξι και ειναι στην εσωτερικη οποτε μπαινω δειλα δειλα και εγω (γιατι ξερω οτι θα κανει μαλακια) στην εξωτερικη αφου ηθελα να βγω στην 3η εξοδο, Το αμαξι εννοειται οτι συνεχισε ευθεια και βγηκε στην 2ηεξοδο το οποιο σημαινει οτι αν δεν ηξερα οτι θα κανει μαλακια και εμπαινα κανονικα θα ειχε πεσει πανω μου

Αν ειχα κανα σαραβαλο δεκαετιας 80 θα το εκανα 

Δημοσ.

Περα απο το οτι υπαρχουν διαφορων ειδων σφηνες αλλες ειναι οκ, αλλες ειναι επικινδυνες για ολους, στεκομαι στο mindset των ελληναρων μηχανοβιων κι εφερα ενα παραδειγμα που σε τραμπουκιζουν επειδη θεωρουν οτι τους εκλεισες το δρομο, την ωρα που αυτο που εκτελουν ειναι παρανομο, ενω εσυ εισαι 101% νομιμος.

Οσον αφορα το παρκαρισμα τους, θα μου αρεσε να παρκαραν καθετα προς το πεζοδρομιο τηρωντας τις σωστες αποστασεις απο ολα και ολους. Κι οχι να το χωνουν οπου βρουν και στα @@ρια τους αν "κλεινουν" αυτον που θελει να ξεπαρκαρει μετα. Στην Ελλαδα ο κανονας ειναι το 2ο. Οπως και να σταματανε την μηχανη τους στο σημειο που βρισκει η μπροστινη ροδα, ασχετως αν αυτο ειναι πεζοδρομιο, αμαξι, κτιριο κλπ. Ε, αν σταματανε πανω σε αμαξι, υπαρχει θεμα, πως να το κανουμε;

• Moderators
Δημοσ.

Περα απο το οτι υπαρχουν διαφορων ειδων σφηνες αλλες ειναι οκ, αλλες ειναι επικινδυνες για ολους, στεκομαι στο mindset των ελληναρων μηχανοβιων κι εφερα ενα παραδειγμα που σε τραμπουκιζουν επειδη θεωρουν οτι τους εκλεισες το δρομο, την ωρα που αυτο που εκτελουν ειναι παρανομο, ενω εσυ εισαι 101% νομιμος.

Οσον αφορα το παρκαρισμα τους, θα μου αρεσε να παρκαραν καθετα προς το πεζοδρομιο τηρωντας τις σωστες αποστασεις απο ολα και ολους. Κι οχι να το χωνουν οπου βρουν και στα @@ρια τους αν "κλεινουν" αυτον που θελει να ξεπαρκαρει μετα. Στην Ελλαδα ο κανονας ειναι το 2ο. Οπως και να σταματανε την μηχανη τους στο σημειο που βρισκει η μπροστινη ροδα, ασχετως αν αυτο ειναι πεζοδρομιο, αμαξι, κτιριο κλπ. Ε, αν σταματανε πανω σε αμαξι, υπαρχει θεμα, πως να το κανουμε;

Το θεμα ειναι οτι αυτο το mindset ειναι γενικότερα των οδηγών στην Ελλάδα ανεξαρτήτως οχήματος οχι μονο των μηχανόβιων. Καποιες μηχανες αν δεν μπουν διαγώνια ή δεν ακουμπάει η μια ροδα στο πεζοδρομιο(να μην ειναι πανω) εξέχουν στο δρομο, στο λεω γιατι εχω αυτο το προβλημα και παντα την βαζω διαγωνία ή αν δεν μπορω την βαζω με την μουρη να κοιταει  τον δρομο και η μπαγκαζιερα βγαινει καμια φορα στο πεζοδρομιο, αν δεν την εβαζα ετσι μετα η επομενη λυση ειναι να την εβαζα οπως ενα αμαξι και να επιανα μια ολοκληρη θεση ή πανω στο πεζοδρομιο (το οποιο δεν το κανω ποτε οποτε δεν υπαρχει σαν λυση για μενα).

• Like 1
Δημοσ.

Eγώ πάντως το παπί ή το σκούτερ, αν το πεζοδρόμιο είναι φαρδύ και χωράει πεζός και αναπηρικό καρότσι το βάζω ΠΑΝΤΑ επάνω κι όχι στο δρόμο, γιατί δύο φορές το έχω βρει κάτω με σπασμένα πλαστικά από μαλάκες που ξεπαρκάρουν ή παρκάρουν χωρίς να κοιτούν αν υπάρχει εμπόδιο κι εννοείται κ αποστάσεις είχα αφήσει κ όλα. Ελληνάρας ναι δε το αρνούμαι άλλα αν το έβρισκα όπως το άφηνα,δε θα είχα λόγο να μη το παρκάρω στο δρόμο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Εχετε προσέξει και εσεις οτι ο μεσος Ελληνας οδηγος δεν μπορει να οδηγησει στις λωριδες και ειναι κατα 90% στη μεση του δρομου?

• Like 3
Δημοσ.

Εχετε προσέξει και εσεις οτι ο μεσος Ελληνας οδηγος δεν μπορει να οδηγησει στις λωριδες και ειναι κατα 90% στη μεση του δρομου?

Στην παραλιακη που παω συχνα εχω κορναρει σε πανω απο 100 ατομα επειδη ειτε πηγαιναν μεσα στην μεση,ειτε σε καμια στροφη δεν κραταγαν την λωριδα τους και πηγαιναν πανω μου.
  • Moderators
Δημοσ.

Στην παραλιακη που παω συχνα εχω κορναρει σε πανω απο 100 ατομα επειδη ειτε πηγαιναν μεσα στην μεση,ειτε σε καμια στροφη δεν κραταγαν την λωριδα τους και πηγαιναν πανω μου.

Ε ναι αυτο βλεπω και εγω καθημερνια, ανικανοτητα στο να μεινουν μεσα στη λωριδα τους και ειδικα στις στροφες με αποτελεσμα να δημιουργουν και κινηση. Ενα σημειο στο κεντρο τις Κερκυρας τα αμαξια πανε λες και ειναι συγκρουομενα, μηδεν οργανωση 

• Like 1
Δημοσ.

Οταν το lane assist γίνει στάνταρ εξοπλισμός (με το καλό),θα πήξουν στα αυτοκινητιστικά φόρα..."Πώς το απενεργοποιώ αυτό το @δέλο;!!;1!"

Οτι ακριβώς με την ηχητική ένδειξη της ζώνης.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οτι ακριβώς με την ηχητική ένδειξη της ζώνης.

Περιμένω πως και πως να βάλουν και για τα πίσω καθίσματα.

• Like 3
Δημοσ.

Το σπαστικό με αυτό είναι όταν π.χ. κατεβαίνεις Μεσογείων ή Κηφησίας με το μηχανάκι στη γραμμή της αριστερής λωρίδας

και να βλέπεις μπροστά σου τον άλλο από την αριστερή λωρίδα να έχει καβαλήσει τη γραμμή δεξιά του,να του ανάβεις

φώτα να κορνάρεις και να μην κάνει αριστερά στη λωρίδα του να περάσεις ενώ πίσω έχει σχηματιστεί ουρά από

μηχανάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Μισό, η (υποχρεωτική χρήση) ζώνη(ς) πού κολλάει; Δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο τους γύρω σου, μόνο εκείνον που (δεν) τη φοράει.

Ακολούθως και η χρήση κράνους. Κάπως δύσκολο να τραυματίσεις/σκοτώσεις κάποιον άλλο επειδή δε φοράς εσύ κράνος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...