Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακομα και να ισχυει αυτο, ευκολα μπορει να ισχυριστει πως δεν προλαβε να δει πως υπαρχει παρατημενο αντικειμενο εξω απο το σπιτι του για να το μαζεψει.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ρωτήσει γνωστό και περιμένω απάντηση με το τι προβλέπεται ακριβώς.

Εν τω μεταξύ πριν λίγο είχαμε εξελίξεις με τον μπάρμπα. Βγήκα για να πεταχτώ στο περίπτερο, και ακριβώς εκείνη την ώρα έτυχε να κάνει λίγο μπροστά το αυτοκίνητό του για να βάλει τον κουβά.

Πάω και του λέω:

- Γιατί το βάζετε αυτό εδώ;

- Για να παρκάρω το αυτοκίνητό μου (εννοούσε όταν θα γυρνούσε, καθώς εκείνη την ώρα έφευγε)

- Είναι δικός σας ο δρόμος;

- Όχι

- Ποιανού είναι;

- Όλων

- Και γιατί το κάνετε;

- Για να βάλω το αυτοκίνητό μου. Είσαι ο ενοικιαστής του τάδε;

- Όχι (εν τω μεταξύ είμαι, αλλά άσχετο)

- Σαν το αφεντικό σου κι εσύ. Μπλα μπλα μπλα ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.

- Εγώ είμαι τα άγρια;

- Ναι. Μπλα μπλα μπλα σ' έχω δει που παρκάρεις το δικό σου και δεν το κουνάς για 20 μέρες (εγώ maximum να μην το κουνήσω Δευτέρα έως Παρασκευή, και φυσικά όχι στη δική του θέση, αλλά σε άλλη).

- Σοβαρά;

- Ναι. Άντε κάνε μας τη χάρη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακομα και να ισχυει αυτο, ευκολα μπορει να ισχυριστει πως δεν προλαβε να δει πως υπαρχει παρατημενο αντικειμενο εξω απο το σπιτι του για να το μαζεψει.

Θέλω να δω τον τύπο στο google earth link που έδωσα να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο... :D

• Like 1
Δημοσ.

Αυτοί έχουν και μια "λογική", αυτός που λέω δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, τριαξονικό αν θέλει παρκάρει οποιαδήποτε στιγμή, δεν τον ενοχλεί κανείς. :P

Μάλλον δεν θα θέλει να παρκάρει κάποιος άλλος 1 φορά την 20ετία εκεί, δεν εξηγείται αλλιώς.

Όποιος έχει όρεξη με λίγη τύχη (να μην βαριέται η αστυνομία) μπορεί να παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο για να του κόβουν πρόστιμα...

Δες τον θεούλη (δες αριστερά και δέξια πόσοι είναι παρκαρισμένοι), φωτογραφία από τον Αύγουτσο του 2014, αν γυρίσεις στην φωτογραφία του 2011 θα τα δεις πάλι και προφανώς τα έχει ακόμα και τώρα.

https://www.google.gr/maps/@38.042738,23.8515145,3a,60y,72.83h,65.93t/data=!3m6!1e1!3m4!1sODYq9qg6YpKi4Fj-wNpkJw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

Απιστευτος..

Αφού ζήτησε συγγνώμη πάλι καλά να λες.

Γιατί συνήθως οι γνωστοί ιθαγενεις ζητάνε και τα ρέστα

Εχω παρατηρησει οτι τελευταια εχουν κανει συστημα το να σηκωνουν το χερι αφου κανουν τη μ@λ@κι@ τους,για να αποφυγουν τις π@ν@γιες,χωρις να τους νοιαζει καν.

Απλα ειχαν κανονισει απο πριν να κανουν τη μ@λ@κι@,δεν το εκαναν κατα λαθος.

Αυτο στην Καλαματα,στην Αθηνα δεν ξερω αν εχει φτασει αυτη η μοδα.

Δημοσ.

Θέλω να δω τον τύπο στο google earth link που έδωσα να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο... :D

Εχει ψηλο αμαξι και περναει πανω απο τους κουβαδες, ξερεις :P

• Like 1
Δημοσ.

Απιστευτος..

Εχω παρατηρησει οτι τελευταια εχουν κανει συστημα το να σηκωνουν το χερι αφου κανουν τη μ@λ@κι@ τους,για να αποφυγουν τις π@ν@γιες,χωρις να τους νοιαζει καν.

Απλα ειχαν κανονισει απο πριν να κανουν τη μ@λ@κι@,δεν το εκαναν κατα λαθος.

Αυτο στην Καλαματα,στην Αθηνα δεν ξερω αν εχει φτασει αυτη η μοδα.

Σύστημα είναι ναι, αλλά κάθε μέρα κάθε ώρα δεν μπορείς να βρίζεις θα ανεβάσεις πίεση και μετά εσύ θα τρέχεις, οπότε κάνεις πως δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε το βρισκω παράλογο να σηκώσεις το χέρι. Δείχνει οτι έχεις αντιληφθει πως έκανες λάθος και απολογείσαι.

Από το να αδιαφορήσεις και να κανεις οτι δε ξέρεις τιποτε, χίλιες φορές αυτο. Δείχνει τρόπους. Άλλωστε λάθη (που θα μπορουσαν να ειναι μοιραία) κάνουμε ΟΛΟΙ στους δρομους. ΟΛΟΙ όμως (με κεφαλαία για έμφαση)

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Έχω μπει σε κόμβο και από τον 1ο κάθετο δρόμο στα δεξιά μου αυτοκίνητο πλησιάζει για να μπει στον κόμβο και αυτό. Τον είχα δει και δεν φαινόταν αρκετά πρόθυμος να σταματήσει και ήθελε να με αναγκάσει να σταματήσω  για να μπει στον κόμβο, τον ανάγκασα να σταματήσει και όταν του έδειξα την πινακίδα που είχε η οποία τον ανάγκαζε να δώσει προτεραιότητα σε όλους μου λέει "το ξέρω αλλά ... μπλα μπλα μπλα". Αφου το ξέρεις του λέω τότε μην μιλάς και να έχεις μια καλή μέρα.

Ηθικό δίδαγμα: Μια ακόμη απόδειξη οτι ο μαλάκας Έλληνας ακόμη και λάθος να έχει και αν το ξέρει θα προσπαθήσει να βγει και απο πάνω.

Δημοσ.

Έχω μπει σε κόμβο και από τον 1ο κάθετο δρόμο στα δεξιά μου αυτοκίνητο πλησιάζει για να μπει στον κόμβο και αυτό. Τον είχα δει και δεν φαινόταν αρκετά πρόθυμος να σταματήσει και ήθελε να με αναγκάσει να σταματήσω  για να μπει στον κόμβο, τον ανάγκασα να σταματήσει και όταν του έδειξα την πινακίδα που είχε η οποία τον ανάγκαζε να δώσει προτεραιότητα σε όλους μου λέει "το ξέρω αλλά ... μπλα μπλα μπλα". Αφου το ξέρεις του λέω τότε μην μιλάς και να έχεις μια καλή μέρα.

Ηθικό δίδαγμα: Μια ακόμη απόδειξη οτι ο μαλάκας Έλληνας ακόμη και λάθος να έχει και αν το ξέρει θα προσπαθήσει να βγει και απο πάνω.

Δύο νεαροί (έως 25 ετών) στο αντίθετο ρεύμα, βρίζουν μέχρι αηδίας γυναίκα ετών 65 που τόλμησε να σταματήσει μπροστά τους.

Την ώρα που περνάω δίπλα τους, ο οδηγός ανοίγει την πόρτα και μου σπάει καθρέπτη οδηγού.

Η γυναίκα έχει καλέσει Άμεση Δράση για να υποβάλει μήνυση και εγώ λέω στον οδηγό να καλέσει φροντίδα.

'Έρχεται ο ασφαλιστής αδερφέ..."

Μετά από μισή ώρα, έρχεται ο ασφαλιστής, δίνει την ασφάλεια στον αστυνομικό ο οποίος 15' πριν άκουγε τους νεαρούς να βρίζουν ασύστολα τη γυναίκα για ακόμη μία φορά.

Η ασφάλεια έγινε 15' μετά το ατύχημα. Δεν γίνεται δεκτή.

Πρόστιμα: 500€ στον οδηγό, 500€ στον ιδιοκτήτη + ότι τους ζητήσει η ασφαλιστική μου.

Ο δε "ασφαλιστής" τους με έβριζε για 10' γιατί πίστευε πως εγώ κάλεσα αστυνομία και δεν ήταν σωστό και έπρεπε να τα βρούμε μεταξύ μας...

Παιδεία...

• Like 4
Δημοσ.
Συνέβη για πολλοστή φορά, νιωθω την ανάγκη να το ξαναγράψω.

Κεντρικός δρόμος, κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, πολύ στενός λόγω των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, κίνηση τρόλει και λεωφορείων. Οι μοτοσυκλέτες (ακομα και η αστυνομία) κινούνται κατά 100% στο αντίθετο ρεύμα, το οποίο τα πρωινά συνήθως δεν έχει πολύ κίνηση (δε θα συζητήσω για το πόσο παράνομο είναι αυτό που κάνουμε, είναι 100000% και το κάνουν/κανω, εν γνωση τους/μου με πρωτο παράδειγμα την αστυνομία (χωρις αυτό να δίνει ελαφρυντικό)

Είμαστε παράνομοι, ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να θέλει να στρίψει αριστερά, ή κάποιος απ το αντιθετο ρεύμα να έρθει προς τα πάνω μας. Τι πιο λόγικό, αφου ειμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, να πηγαίνουμε σιγά σιγά, με 20, ώστε να μπορουμε να σταματήσουμε αν συμβεί το οτιδήποτε.

ΟΧΙ όμως. Ο Μάγκας, ο τύπος με τη κοστουμιά και τη βαραντέρο, με τη κιουρία πίσω με το τακουνι, χωρις ιχνος κράνους, θεωρεί αναγκαίο αρχικά να ξεφυσάει, μετά να βριζει τους υπόλοιπους που πάνε σα κότες και στο τέλος να αρχίσει να ρίχνει παναγίες, που κανείς δε πάει πιο γρήγορα.

Εμένα με προσπέρασε βρίζοντας, έχοντας μπει εντελώς στο αντιθετο ρεύμα, τη στιγμή που έρχεται φορτηγάκι απ το αντιθετο ρευμα και το αποφεύγει στη τρίχα.
  • Like 1
Δημοσ.

Δε το βρισκω παράλογο να σηκώσεις το χέρι. Δείχνει οτι έχεις αντιληφθει πως έκανες λάθος και απολογείσαι.

Από το να αδιαφορήσεις και να κανεις οτι δε ξέρεις τιποτε, χίλιες φορές αυτο. Δείχνει τρόπους. Άλλωστε λάθη (που θα μπορουσαν να ειναι μοιραία) κάνουμε ΟΛΟΙ στους δρομους. ΟΛΟΙ όμως (με κεφαλαία για έμφαση)

Παλικάρια κι εγώ με έχω για συνετό οδηγό αλλά αν το μυαλό (είτε από κούραση είτε από οτιδήποτε άλλο δεν είναι εκεί)

η μ@λ@κία δεν είναι μακριά. Όπως αυτή που έκανα την Κυριακή (ευτυχώς το παλικάρι είχε την προσοχή που δεν είχα εγώ

εκείνη τη στιγμή και φρέναρε έγκαιρα) και σήκωσα άμεσα το χέρι για συγνώμη. Δε με έβρισε αλλά και να με έβριζε εγώ ευχαριστώ θα του έλεγα...

Δε θα πω οτι όλοι κάνουμε λάθη στους δρόμους (μπορεί να το πάρετε ως έμμεση δικαιολογία για μένα) αλλά θα πω

οτι δυνητικά όλοι κάτω από συνθήκες (δικές μου; μυαλό κουκουρουκου,άγνωστη περιοχή,βιασύνη να προλάβω το γάμο ως καλεσμένος (π@π@ρια δηλαδή)) μπορεί να την κάνουν. Γι'αυτό "πιάνεις τιμόνι;;;" -> ξέχνα οτιδήποτε άλλο

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία σχετικά με το ποιος έχει προτεραιότητα σε κυκλικό κόμβο που αντί για σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (P-1) έχει STOP (P-2) σε όλους τους κάθετους μαζί με σήμα υποχρεωτικής κυκλικής πορείας (P-53) ;

Χρησιμοποιώ συχνά δρόμο που καταλήγει σε κυκλική πλατεία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και έχω συχνά θέμα με αυτούς που έρχονται από αριστερά μου.

Έχουν και αυτοί STOP και εγώ.Το θέμα είναι οτι μπαίνουν μέσα στον κόμβο πριν από μένα αλλά εγώ εισέρχομαι στον κόμβο από δεξιά τους.

Ένα άρθρο που βρήκα σχετικό είναι αυτό αλλά δεν αναφέρει για πινακίδες P-2 σε συνδυασμό με P-53.Μόνο P-1 σε συνδυασμό με P-53.

Για να καταλάβετε ακριβώς , αναφέρομαι στον κόμβο αυτό.Εγώ εισέρχομαι στον κόμβο από την οδό Άργους και ο αριστερά μου από την λεωφ.Ασκληπιού.

Δημοσ.

Μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία σχετικά με το ποιος έχει προτεραιότητα σε κυκλικό κόμβο που αντί για σήμα παραχώρησης προτεραιότητας (P-1) έχει STOP (P-2) σε όλους τους κάθετους μαζί με σήμα υποχρεωτικής κυκλικής πορείας (P-53) ;

Χρησιμοποιώ συχνά δρόμο που καταλήγει σε κυκλική πλατεία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και έχω συχνά θέμα με αυτούς που έρχονται από αριστερά μου.

Έχουν και αυτοί STOP και εγώ.Το θέμα είναι οτι μπαίνουν μέσα στον κόμβο πριν από μένα αλλά εγώ εισέρχομαι στον κόμβο από δεξιά τους.

Ένα άρθρο που βρήκα σχετικό είναι αυτό αλλά δεν αναφέρει για πινακίδες P-2 σε συνδυασμό με P-53.Μόνο P-1 σε συνδυασμό με P-53.

Για να καταλάβετε ακριβώς , αναφέρομαι στον κόμβο αυτό.Εγώ εισέρχομαι στον κόμβο από την οδό Άργους και ο αριστερά μου από την λεωφ.Ασκληπιού.

Οι κυκλικές πορείες είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Έχουμε κάνει έναν ΑΧΤΑΡΜΑ από Αγγλικούς κόμβους έχουν STOP γιατί μπαίνουν ανάποδα (λογικό) και προτεραιότητα οι κινούμενοι μέσα στο κύκλο. Στις χώρες που οδηγούν στα δεξιά όμως το stop δεν έχει νόημα γιατί παίζει να μην μπεις κ ποτέ. Άλλα επειδή εδώ που έχουν οι εισερχόμενοι προτεραιότητα, οι ήδη κινούμενοι κάνουν του κεφαλιού τους, για να αποφευχθούν (κ καλα) ατυχήματα, βάλαμε κι ένα στοπ να υπάρχει :-( . Κάτι σαν τα STOP πριν από καμια δεκαετία στις ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΩΣ του αυτοκινητοδρόμου. Οι συγκοινωνιολόγοι στην Ελλάδα μάλλον όλη την σχολή την έβγαλαν με σκονάκια και μπήκαν στη θέση τους με βύσμα. Δεν εξηγείται αλλιώς...

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον ο απο αριστερά σου έχει προλάβει και έχει μπεί στον κυκλικό κόμβο, πρέπει να του παραχωρήσεις προτεραιότητα επειδή έχεις "STOP".

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...