Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι και τόσο αν θες τη γνώμη μου... 

Κάλιο γαϊδουρόδενε (ήτοι κόβε ανά δύο στενά) παρά γαϊδουρογύρευε... 

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Όχι και τόσο αν θες τη γνώμη μου... 

Κάλιο γαϊδουρόδενε (ήτοι κόβε ανά δύο στενά) παρά γαϊδουρογύρευε... 

Σωστό το σκεπτικό σου. Δεν οδηγώ με τον ΚΟΚ στο χέρι για να αποφεύγω να τρακάρω και ας έχω το νόμο με το μέρος μου (οταν τον εχω).

Απλά αναρωτιέμαι γιατί ενώ υπαρχουν 10 διαφορετικά σηματα που δείχνουν τη προταιρεοτητα χρησιμοποιούνται μονο 2 - το στοπ και το αναποδο τρίγωνο δεν ξερω πως το λενε (πιο σπανιο).

ss-9.jpg

Δες διαφορα /\

Στις ελληνικες φωτο, ο δρομος με το στοπ ειναι ψιλοκεντρικος ενω το αυτος απο δεξια ειναι ενα στενακι (και εχει προταιρεοτητα). Αμα λοιπον ερχεσαι απο το στενο τι κανιες (3η φωτο);

Επεξ/σία από NewProject
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NewProject είπε

Το νόημα είναι ότι σ' έναν δρόμο που τον διασχίζουν 10 στενά και τα 10 έχουν στοπ και δεν υπάρχει αυτό το σήμα, τη προταιρεοτητα τη γνωρίζουν μόνο αυτοί στα στενά και όχι εσύ που κινείσαι στον κεντρικό. Μεγάλο φάουλ.

Οταν υπαρχει αυτο το σημα σε εσενα,στους αλλους υπαρχει το αντιστοιχο αναποδο τριγωνο.
Κανενα φαουλ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Οταν υπαρχει αυτο το σημα σε εσενα,στους αλλους υπαρχει το αντιστοιχο αναποδο τριγωνο.
Κανενα φαουλ.

Αμ δε. Το τριγωνο υπαρχει αραια και που, το τετραγωνο δεν υπαρχει πουθενα ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, NewProject είπε

Αμ δε. Το τριγωνο υπαρχει αραια και που, το τετραγωνο δεν υπαρχει πουθενα ομως.

Για ποιο τετραγωνο μιλας;Ειμαι κουρασμενος και δεν παει το μυαλο μου.

Κανονικα πρεπει να υπαρχει αναποδο τριγωνο στη μια μερια,ωστε να ξεκιναει απο εκει η παραχωρηση.

Το αναποδο τριγωνο το εχει ο δρομος που θα περασει τελευταιος.

Στην Ελλαδα βεβαια βλεπεις κωλοστενα να μην εχουν στοπ και στην ουσια να τους οριζεται προτεραιοτητα εκ δεξιων,απλα και μονο επειδη ο δημος δεν ασχοληθηκε να βαλει ενα κωλοΣτοπ.

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερινή εμπειρία από τη banana repuplic μας. Κατέβαινα τον Κηφισό το μεσημέρι, με μέτρια κίνηση. Κινούμουν στη μεσαία λωρίδα με περίπου 90 και βγαίνω για προσπέραση (με φλας κλπ) στην αριστερή επιταχύνοντας περίπου στα 110. Πριν βγω, έλεγξα καθρέφτη και είδα ότι πίσω ήταν ένα αυτοκίνητο πολύ μακριά.

Κατά τη διάρκεια της προσπέρασης το πίσω αυτοκίνητο πρέπει να πήγαινε με κανα 150ρι οπότε έφτασε γρήγορα πίσω μου, παιζοντας τα φώτα από τα 200μέτρα.

Εγώ ολοκλήρωσα την προσπέραση και έβγαλα φλας ότι μπαίνω δεξιά και ο τύπος είχε κολλήσει πίσω μου, κορνάροντας αυτή τη φορά γιατί μάλλον δεν ήταν ικανοποιημένος από την ταχύτητα που έμπαινα δεξιά. 

Με τις κόρνες νευρίασα λοιπόν, οπότε καθυστέρησα λίγο περισσότερο την αλλαγή λωρίδας. Ο τύπος μάλλον έχοντας προϋπολογίσει την πορεία μου είχε ήδη αρχίσει να ξαναγκαζώνει και η καθυστέρηση τον έκανε να πέσει στα φρένα.

Αυτό τον εξόργισε περισσότερο και όταν τελικά έφτασε δίπλα μου, άναψε αλλαρμ (όντας στην αριστερή λωρίδα), κατέβασε το παράθυρο και άρχισε να με βρίζει.

Εγώ δεν του μίλησα καθόλου, αλλά επειδή ανησύχησα είπα στο διπλανό μου να καλέσει την τροχαία. Αυτός το κατάλαβε και ξαφνικά φρέναρε απότομα (εκτιμώ για να μη δω την πινακίδα του) και μπήκε δεξιά πίσω μου και καθυστέρησε για να τον χάσω. Πιο κάτω που έπιασε κίνηση και σταματήσαμε, τον είδα να περνάει από τη ΛΕΑ, όπου είδα και την πινακίδα του.

Πραγματικά αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι αυτός που με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και στεναχωριέμαι ειδικά που και να καθίσω να χαλαστώ να τον κυνηγήσω, άδικα θα φθαρώ γιατί δεν πρόκειται να του κάνει κανείς τίποτα. 

Δε συζητάμε για την εξύβριση, αλλά και για τις τροχαίες παραβάσεις που έκανε και είναι να του αφαιρέσουν δίπλωμα και πινακίδες για κανα 6μηνο, πρέπει να τον πιάσει επ'αυτοφόρω η τροχαία για να έχει κυρώσεις.

Επεξ/σία από naive
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα πρωι πριν μερικες μερες (οταν διεξαγοταν το ραλυ ακροπολις) βρισκομουν για μια δουλεια στη Συγγρου και ειδα καμια 15αρια ξενα κυριως πληρωματα να την κατεβαινουν με τα R5 αγωνιστικα τους (μια κλαση κατω απ τα WRC).Ολοι κοινουνταν με 80 χλμ/ωρα περιπου και οι περισσοτεροι εξ αυτων στην δευτερη απο αριστερα λωριδα.Οσοι δε κινουνταν στην τεταρτη (τερμα) αριστερα λωριδα,τους κολλαγαν απο πισω yaris,smart και αλλα μικρα οχηματα πο πηγαιναν με 120+.

Επεξ/σία από arisg90
Δημοσ.
11 ώρες πριν, naive είπε

Σημερινή εμπειρία από τη banana repuplic μας. Κατέβαινα τον Κηφισό το μεσημέρι, με μέτρια κίνηση. Κινούμουν στη μεσαία λωρίδα με περίπου 90 και βγαίνω για προσπέραση (με φλας κλπ) στην αριστερή επιταχύνοντας περίπου στα 110. Πριν βγω, έλεγξα καθρέφτη και είδα ότι πίσω ήταν ένα αυτοκίνητο πολύ μακριά.

Κατά τη διάρκεια της προσπέρασης το πίσω αυτοκίνητο πρέπει να πήγαινε με κανα 150ρι οπότε έφτασε γρήγορα πίσω μου, παιζοντας τα φώτα από τα 200μέτρα.

Εγώ ολοκλήρωσα την προσπέραση και έβγαλα φλας ότι μπαίνω δεξιά και ο τύπος είχε κολλήσει πίσω μου, κορνάροντας αυτή τη φορά γιατί μάλλον δεν ήταν ικανοποιημένος από την ταχύτητα που έμπαινα δεξιά. 

Με τις κόρνες νευρίασα λοιπόν, οπότε καθυστέρησα λίγο περισσότερο την αλλαγή λωρίδας. Ο τύπος μάλλον έχοντας προϋπολογίσει την πορεία μου είχε ήδη αρχίσει να ξαναγκαζώνει και η καθυστέρηση τον έκανε να πέσει στα φρένα.

Αυτό τον εξόργισε περισσότερο και όταν τελικά έφτασε δίπλα μου, άναψε αλλαρμ (όντας στην αριστερή λωρίδα), κατέβασε το παράθυρο και άρχισε να με βρίζει.

Εγώ δεν του μίλησα καθόλου, αλλά επειδή ανησύχησα είπα στο διπλανό μου να καλέσει την τροχαία. Αυτός το κατάλαβε και ξαφνικά φρέναρε απότομα (εκτιμώ για να μη δω την πινακίδα του) και μπήκε δεξιά πίσω μου και καθυστέρησε για να τον χάσω. Πιο κάτω που έπιασε κίνηση και σταματήσαμε, τον είδα να περνάει από τη ΛΕΑ, όπου είδα και την πινακίδα του.

Πραγματικά αυτός ο τύπος ανθρώπου είναι αυτός που με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και στεναχωριέμαι ειδικά που και να καθίσω να χαλαστώ να τον κυνηγήσω, άδικα θα φθαρώ γιατί δεν πρόκειται να του κάνει κανείς τίποτα. 

Δε συζητάμε για την εξύβριση, αλλά και για τις τροχαίες παραβάσεις που έκανε και είναι να του αφαιρέσουν δίπλωμα και πινακίδες για κανα 6μηνο, πρέπει να τον πιάσει επ'αυτοφόρω η τροχαία για να έχει κυρώσεις.

Μπραβο ελληναρα μου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε

Μπραβο ελληναρα μου.

Έχεις δίκιο σε αυτό. Δεν το λέω σα δικαιολογία, γιατί στο δρόμο δεν πρέπει να κάνεις τίποτα που να υποβαθμίζει την ασφάλεια έστω και λίγο, αλλά σε ένα τοξικό περιβάλλον είναι δύσκολο να μην παρασυρθείς λίγο στη συμπεριφορά. Να σου κάθεται ο άλλος στο σβέρκο και να του πεις και παρακαλώ περάστε είναι κάτι που πάει αντίθετα στα ένστικτά σου και θέλει πολύ ψυχραιμία και εκπαίδευση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

google maps

έχει γίνει πριν 5-6 χρόνια. το καλοκαίρι σχηματίζεται τεράστια ουρά γιατί ο δρόμος από κάτω έχει προτεραιότητα και πάει από/προς την παραλία της καλαμάτας.

Είμαι σταματημένος στο stop και πίσω μου μια τεράστια ουρά γιατί περιμένω να αδειάσει ΚΑΙ απο απέναντι (ανεξάρτητα αν στρίβουν ή όχι γιατί πολλές φορές ξεχνούν να βγάλουν φλας) ΚΑΙ από κάτω. Ακούω κόρνες από ένα αμάξι 4-5 θέσεις πιο πίσω αλλά τις αγνοώ, γιατί ενώ από κάτω είναι άδεια, από απέναντι έρχονται αμάξια και πολλοί στρίβουν χωρίς φλας. Ξαφνικά ακούω πίσω ένα αμάξι να μουγκρίζει,  βλέπω στον καθρέφτη να προσπερνά τα αμάξια στη ουρά. Εκείνη την στιγμή ο δρόμος είναι ελεύθερος και από τις δυο πλευρές, και φεύγω κι εγώ γρήγορα. Κάνουμε για 50-60 μέτρα drag racing (αυτός στην αντίθετη πλευρά του δρόμου), μέχρι που αποφασίζω ότι είναι τέρμα ηλίθιος (και εγώ μαζί του) και τον αφήνω να περάσει. Αφού έφυγε η αδρεναλίνη, κατάλαβα ότι ήταν λάθος αυτό που έκανα. Ναι δεν υπήρχε κανένα αυτοκίνητό από απέναντι αλλά άφησα τον ηλίθιο να με συμπαρασύρει και να κάνω μαζί του κάτι επικίνδυνο.

Στο σημείο αυτό, γίνονται πολλά ευτράπελα. Ειδικά το καλοκαίρι που έρχονται αρκετοί Αθηναίοι και εφαρμόζουν δικές τους τεχνικές. Π.χ. πάλι στην ουρά, μπαίνει στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου στα δεξία, περνάει κάμποσα αμάξια. κλείνει με το έτσι θελω και τους από κάτω και τους απέναντι που έχουν προτεραιότητα και περνάει κύριος.

Επεξ/σία από jakegate7
Δημοσ.
8 ώρες πριν, jakegate7 είπε

google maps

Στο σημείο αυτό, γίνονται πολλά ευτράπελα. Ειδικά το καλοκαίρι που έρχονται αρκετοί Αθηναίοι και εφαρμόζουν δικές τους τεχνικές. Π.χ. πάλι στην ουρά, μπαίνει στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου στα δεξία, περνάει κάμποσα αμάξια. κλείνει με το έτσι θελω και τους από κάτω και τους απέναντι που έχουν προτεραιότητα και περνάει κύριος.

Ενημερωτικά μερικές φορές (μην πω όλες) το "Αθηναίοι" βγάζει αρκετή δόση κόμπλεξ...δεν νομίζω τα λες με την ίδια έννοια που γράφω αλλά οκ..

αν κατάλαβα καλά είναι η γνωστή διασταύρωση που ευθεία πας για βέργα και από την άλλη πλευρά για παραλία Καλαμάτας...Νομίζω ότι κάποια στιγμή εκεί πρέπει να μπουν φανάρια...

υγ δεν είμαι Αθηναίος από Τρίπολη είμαι :P 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οντως ειναι το σημειο που λες. Με το Αθηναιοι, εννοω ανθρωπους απο αθηνα. Δεν υπαρχει καποιο κομπλεξ. Απο περισυ ηθελαν να φτιαξουν ροτοντα μαζι με τον περιφεριακο αλλα τους προλαβε το καλοκαιρι. Φετος εγινε ο διαγωνισμος αλλα παλι δεν προλαβαν λογω καλοκαιριου...

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Dynamics είπε

Ενημερωτικά μερικές φορές (μην πω όλες) το "Αθηναίοι" βγάζει αρκετή δόση κόμπλεξ...δεν νομίζω τα λες με την ίδια έννοια που γράφω αλλά οκ..

Ε και πώς να τους πει; Θεσσαλονικείς; Εγώ πάντως όταν κατεβαίνουν σε ορδές και βλέπω τι καραγκιοζιλίκια κάνουν, τους λέω νεφόπληκτους και δεν με πειράζει να με πει κάποιος και κομπλεξικό. Τουλάχιστον η κόμπλα μου δεν κινδυνεύει να προκαλέσει ατύχημα. Οκ καταλαβαίνω ότι βιάζονται να πάνε στην Ελαφόνησο να μπαφιάσουν, αλλά δε φεύγει το νησί. Και 5 λεπτά αργότερα να φτάσουν, εκεί θα είναι. Τέλος πάντων ξεφεύγει η κουβέντα.

Tι μου λέτε εσείς γαι πόλεις, αργυρουπόλεις και παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια;Εδώ λέμε μόνοι μας είμαστε και παρκάρουμε όπου βρούμε.Κυριολεκτικά.Το άσπρο είναι"παρκαρισμένο", ναι!Και έχω δει αρκετά τέτοια στο σημείο.Αν και συνήθως δεν τις κρατάω τις φωτό αυτές για καιρό. Και όχι, δεν υπήρχε άλλος παρκαρισμένος στο ενδιάμεσο χωροχρονικό διάστημα.Όχι ότι θα δικαιολογούσε κάτι. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Θαυμάστε:

G4z1Ffk.jpg 

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bigi444444 είπε

Ε και πώς να τους πει; Θεσσαλονικείς; Εγώ πάντως όταν κατεβαίνουν σε ορδές και βλέπω τι καραγκιοζιλίκια κάνουν, τους λέω νεφόπληκτους και δεν με πειράζει να με πει κάποιος και κομπλεξικό. Τουλάχιστον η κόμπλα μου δεν κινδυνεύει να προκαλέσει ατύχημα. Οκ καταλαβαίνω ότι βιάζονται να πάνε στην Ελαφόνησο να μπαφιάσουν, αλλά δε φεύγει το νησί. Και 5 λεπτά αργότερα να φτάσουν, εκεί θα είναι. Τέλος πάντων ξεφεύγει η κουβέντα.

Tι μου λέτε εσείς γαι πόλεις, αργυρουπόλεις και παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια;Εδώ λέμε μόνοι μας είμαστε και παρκάρουμε όπου βρούμε.Κυριολεκτικά.Το άσπρο είναι"παρκαρισμένο", ναι!Και έχω δει αρκετά τέτοια στο σημείο.Αν και συνήθως δεν τις κρατάω τις φωτό αυτές για καιρό. Και όχι, δεν υπήρχε άλλος παρκαρισμένος στο ενδιάμεσο χωροχρονικό διάστημα.Όχι ότι θα δικαιολογούσε κάτι. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Θαυμάστε:

Απόκρυψη περιεχομένων

G4z1Ffk.jpg 

τι πως να τους πει τυπε?Στην καλαματα Μονο Αθηναιοι πανε?εγω παω απο τριπολη,αλλος απο μεγαλοπολη κτλ...το 80% που ειναι αμαξια εκτος καλαματας ειναι απο τα περιχωρα που ειπα και τα υπολοιπα...Εχεις δει προφανως πως οδηγανε αυτοι απο Καλαματα,τριπολη,μεγαλοπολη,πυργο κτλ?οι Αθηναιοι Απλα οδηγανε με γρηγορους ρυθμους σχετικα λογο Αθηνας και οτι εχουν κανει και 200+ χιλομετρα αντιθετα  με τους ντοπιους που πανε οπως θελουν οπου θελουν και σταματανε 50 φορες στην ναυαρινου για χαιρετισουν τον γειτονα,γνωστο γκομενα κτλ 

Επεξ/σία από Dynamics
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...