Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Είσαι "υποχρεωμένος" να πάρεις τηλέφωνο να έρθουν να τους πάρουν πινακίδες. Μόνο όταν αρχίσουμε να κάνουμε καταγγελίες θα αλλάξει λίγο η εικόνα. 

• Like 4
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Τι προϋποθέτει αυτό το «να πάρεις τηλέφωνο να έρθουν να τους πάρουν πινακίδες»;

Αν είναι απλά ένα τηλεφώνημα στην τροχαία όπου τους λες οδό, μοντέλο αυτοκινήτου και πινακίδες, το κλείνεις και πας στην ευχή του θεού, πάει στο διάολο.

Αν πρέπει να γίνει επώνυμη καταγγελία με «χαρτούρα» ή έστω ανώνυμη αλλά να τους περιμένεις να τους υποδείξεις πώς και τι, ενώ είσαι καθ' οδόν για το σπίτι, τη δουλειά, τη βόλτα, φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσο θα κάτσει ν' ασχοληθεί.

Άσε που αν κυκλοφορήσεις κανά μισάωρο στην Αθήνα, θα είσαι όλη την ώρα στο τηλέφωνο να μιλάς με την τροχαία.

• Moderators
Δημοσ.

Λογικά η επώνυμη έχει μεγαλύτερη βάση, αλλά δεν φαίνεται κάπου το όνομα σου στην κλήση του άλλου ούτε μπορεί με κάποιο τρόπο να το βρει. Το αν πρέπει να περιμένεις εκεί δεν γνωρίζω, εγώ έχω σταματήσει σε μπλόκο τροχαίας για να τους πω να ελέγξουν κάτι αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πάνω σε στροφή και πήγαν 

• Like 2
Δημοσ.
5 hours ago, phanispal said:

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Τι προϋποθέτει αυτό το «να πάρεις τηλέφωνο να έρθουν να τους πάρουν πινακίδες»;

Αν είναι απλά ένα τηλεφώνημα στην τροχαία όπου τους λες οδό, μοντέλο αυτοκινήτου και πινακίδες, το κλείνεις και πας στην ευχή του θεού, πάει στο διάολο.

Αυτό. Πήρα την τροχαία, καθαρά για πληροφορίες αφού εκείνη την ώρα η εκδήλωση τελείωνε και πιθανότατα ο τύπος θα είχε φύγει προτού έρθει περιπολικό. Απλά μου είπαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνω το 100, τους δίνω την τοποθεσία του οχήματος, τις πινακίδες (αν τις έχω κρατήσει), αν θέλω αφήνω όνομα και τηλέφωνο, και στέλνουν περιπολικό. Δεν υπάρχει χαρτούρα με την έννοια έγκλησης δηλαδή, ούτε εμπλέκεσαι πουθενά (εκτός αν κάτσεις και περιμένεις και σε πάρει χαμπάρι ο οδηγός).

Και σε παλιότερα περιστατικά που είχα καλέσει, όχι όλα για παρκάρισμα, δεν μου ζήτησαν να περιμένω προσωπικά εκεί.

Δημοσ.

Σαφώς! Πρώτη φορά που τους πήρα για έναν καραγκιόζη που είχε κάνει την Αργυρούπολη πίστα, έκατσα να δω αν θα έρθουν. Που ήταν και πιο σοβαρό (συγκριτικά) περιστατικό έτσι; Και βράδυ, χωρίς κίνηση. Ακόμα τους περιμένω. Ο γνωστός με το άσπρο ford αν θυμούνται κάποιοι εδώ. Την επόμενη φορά που τον συνάντησα απλά σταμάτησα σε μέρος που αράζουν περιπολίες, και πήρα απάντηση τύπου «τον ξέρουμε, τι να κάνουμε τώρα». Ευτυχώς λίγο καιρό μετά ο τύπος σμπαράλιασε το αμάξι στα λιμανάκια, και από τότε δεν έχει εμφανιστεί. Και λέω ευτυχώς γιατί κινδύνεψε μόνο ο ίδιος και δεν έφτασε σε σημείο να πάρει κανέναν αθώο στο λαιμό του.

Από την άλλη σε περιστατικό στην Εύβοια που μας είχε βάλει στόχο ένας και κόντεψε να μας σκοτώσει, με πήραν τηλέφωνο μετά από ένα δεκάλεπτο και μου είπαν ότι τον σταμάτησαν.

Δημοσ.

Ο τύπος είναι γνωστός στο πανελλήνιο. Απορώ πως τον αφήνουν τόσα χρόνια και κυκλοφορεί. 

Εκτός και τον μπαγλαρωσαν γιατί έχω καιρό να τον δω 

Δημοσ.
1 hour ago, adi32 said:

Ο τύπος είναι γνωστός στο πανελλήνιο. Απορώ πως τον αφήνουν τόσα χρόνια και κυκλοφορεί. 

Εκτός και τον μπαγλαρωσαν γιατί έχω καιρό να τον δω 

Το είχε ποστάρει κάποιος εδώ λίγο μετά το δικό μου περιστατικό: http://www.notioanatolika.gr/index.php/news/8186-paraligo-thymata-pali-stis-kontres-sta-limanakia-vouliagmenis-fotos

Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ίδιος, έφερε τούμπες το αμάξι στα λιμανάκια και μάλλον το κατέστρεψε εντελώς.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ενα απλό παράδειγμα για το ποσο ασχετοι,αστοιχειωτοι και αγενεστατοι σαν λαος είμαστε.

Σήμερα πάω τη κόρη μου στον παιδικό,σε διάβαση πεζών με τεράστιες ταμπέλες να φαίνονται και γραμμές στο δρόμο πάνε να περάσουν ένας παππούς και μια γιαγιά.

Το απέναντι αμάξι σταματάει,σταματω και εγώ να περάσουν. Ο πίσω μου παει και κανει προσπέραση και παει καρφί πάνω στους παππούδες,απο πίσω του ακολουθούν και αλλα γίδια. Στο χιλιοστό δεν τους χτύπησε.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το απέναντι αμάξι σταματάει,σταματω και εγώ να περάσουν. Ο πίσω μου παει και κανει προσπέραση και παει καρφί πάνω στους παππούδες,απο πίσω του ακολουθούν και αλλα γίδια. Στο χιλιοστό δεν τους χτύπησε.

Την έχω πάθει και εγω έτσι. Δε ειχα ορατοτητα για τη σημανση για πεζούς διοτι μπροστά ειχα 2 φορτηγά (δεξιά και μεσαία λωρίδα) και εγω ημουν αριστερή. Ευτυχως μου έκοψε και άρχισα να μειωνω ταχυτητα. 

Ο οδηγος του φορτηγου βέβαια θα μπορουσε να βοηθησει τη κατάσταση βγάζοντας το χέρι του έξω για να ενημερωσει οτι υπάρχει διάβαση πεζών. 

Δημοσ.

#MeToo που λένε. Στην Ηλιουπόλεως (3 λωρίδες), ο δεξιά σταματημένος σε άσχετο σημείο (όχι σε διάβαση), εγώ περνάω χαρούμενος από τη μεσαία και συνειδητοποιώ ότι έχω κόψει σύριζα οικογένεια που περνούσε το δρόμο με παιδιά καρότσια σκυλιά γατιά κλπ. Εντελώς λάθος μεν που περνούσαν από εκεί (σε λιγότερο από 100 μέτρα είχε φανάρι), εντελώς λάθος αυτός που σταμάτησε για να τους αφήσει να περάσουν, αλλά κι εγώ ήμουνα μαλάκας που δεν έκοψα τουλάχιστον να δω τι συμβαίνει πριν περάσω αέρα.

Απο τότε το έχω κανόνα, αν βλέπω κάποιον να έχει σταματήσει στη μέση του δρόμου και δεν καταλαβαίνω γιατί, να κόβω ή να σταματάω.

Άλλη περίπτωση τώρα σε διάβαση στην Κηφισίας (σε σημείο που δεν έχει φανάρια κοντά), περιμένουν να περάσουν από αριστερά μια κοπέλα έγκυος με μια κοιλιά ΝΑ, από δεξιά μια οικογένεια πολυμελής με μικρά παιδιά. Όλοι φαίνονταν ξένοι.

Σταματάει ο αριστερός και σταματάω κι εγώ στη μεσαία. Περιμένω να ξεκινήσει η κοπέλα απο αριστερά, να διασχίσει τις δύο λωρίδες τουλάχιστον - τίποτα, με νοήματα μας δίνει να καταλάβουμε ότι περιμένει να σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία (και στη δεξιά) για να ξεκινήσει να διασχίζει το δρόμο. Περιμένω από δεξιά τουλάχιστον  ο πατήρ να προχωρήσει όταν θα δει μεγάλο κενό, να πατήσει κανένα πόδι στο δρόμο, να κάνει κανένα νόημα βρε παιδί μου-τίποτα, περιμένουν όλοι καρτερικά σε ασφαλή απόσταση από το δρόμο να σταματήσουν εντελώς όλοι.

Ε πρέπει να κάτσαμε εκεί ένα 5λεπτο γεμάτο. Η δεξιά λωρίδα να έχει συνεχή ροή, να περνάνε ΙΧ και ταξί χωρίς καν να κόψουν. Καμία επαφή. Και το καλύτερο φυσικά, ότι ήταν λεωφορειολωρίδα. Τις ώρες που απαγορεύεται να τις χρησιμοποιείς. Χωρίς δεξιά στροφή μετα. 

Και όταν επιτέλους σταμάτησε κάποιος και δεξιά και άρχισαν να περνάνε,  εννοείται ότι σταμάτησε στο τσακ πριν χτυπήσει την έγκυο μηχανή που περνούσε αέρα ανάμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο τα σημερινα ( τα σημαντικα ) :
Λεωφορος Ασπροχωματος,δρομος  που τα οχηματα αναπτυσουν ταχυτητα.

Γνωστη καρμανιολα,εχει παρει πολλους νεους ανθρωπους και παλι ακομα ο κοσμος δεν προσεχει.

Κινουμαι γυρω στα 80 και βλεπω αλαφιασμενη γκομενα στα δεξια να εχει παρει θεση λες και ετοιμαζεται να τρεξει μαραθωνιο.

Της παταω τουλαχιστον 5 κορνες για να μην πεταχτει,αλλα φυσικα στα @@ της,πεταγεται και διασχιζει τρεχοντας το οδοστρωμα ( 2 λωριδες ανα κατευθυνση ),αναγκαζοντας με να κατεβασω οσες ταχυτητες εχει το παπι ( και οσα καντηλια ξερω ) .

Το παπι να ουρλιαζει επειδη βρεθηκε με 1η απο 4η και εγω να ουρλιαζω γιατι κοντεψα να σκοτωθω.

Εφαγε κορνες απο πισω,ουτε με ειδε ποτε οτι κοντεψα να τη σκοτωσω,απλα κοιταζε τα αμαξια που της κορναραν.

Στον ιδιο δρομο,αλλα σε αλλο υψος που εχει μια λωριδα και διπλη γραμμη το οδοστρωμα δεξια ειναι χαλια,οποτε κινουμαι στα ορια ταχυτητος ( σχεδον ) κοντα στη διπλη γραμμη.

Στα καπακια με περνανε 2 αυτοκινητα μαλλια απο δεξια,αφηνοντας με πραγματικα παγωμενο και σοκαρισμενο..

Οι τυποι δεν ειχαν καν χωρο να το κανουν,περασαν συριζα και απο εμενα και απο την ακρη του δρομου,αντι να προσπερασουν "κανονικα".

Ο θεος  μας φυλαξε και σημερα.

Δημοσ.
Στις 1/7/2018 στις 12:39 ΠΜ, Ntinaras είπε

Η λεωφορος δεν εχει κατωτερο οριο ταχυτητας

Η αριστερή λωρίδα κανονικά χρησιμοποιείτε μόνο για προσπέραση... όχι για μόνιμη πορεία 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Η αριστερή λωρίδα κανονικά χρησιμοποιείτε μόνο για προσπέραση... όχι για μόνιμη πορεία 

Μονο στους αυτοκινητοδρομους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...