geioannou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 εγω εχω μπερδευτει εντελως με τα extensions. εχω βαλει το adblock plus για να μπορω να αλλαξω τον user agent του browser και με την παρακατω προσθηκη (https://*-edge-chat.facebook.com) βαζω μια απο τις επιλογες που μου δινει. το βρηκα στο google χωρις να γνωριζω παραπανω. τωρα εβαλα τον ublock origin μιας και διαβασα πολυ καλα λογια απο εσας. αρχικα να πω οτι δεν καταλαβαινω το πως λειτουργει! πρεπει να του βαλω μια εξτρα προσθηκη για να δουλεψει σχετικα με τον user agent?
geioannou Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Ποιος ο λόγος να πειράζεις τον user-agent; το να μπαινω στο νετ και να μπορω να επιλεγω εγω το τι θα φαινεται σχετικα με τον τυπο της συσκευης μου αλλα και ο ονομα της
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Γιατί αν φαίνεται ο τύπος της συσκευής σου που ακριβώς είναι το πρόβλημα;
geioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Γιατί αν φαίνεται ο τύπος της συσκευής σου που ακριβώς είναι το πρόβλημα; το θεμα ειναι το γιατι θελω να το κανω αυτο η εαν και πως το κανει το ublock origin ? εαν google-ρεις σχετικα με αλλαγη user agent κλπ, θα δεις πολλους απο τους υπαρκτους λογους που καποιος μπορει να θελει να το κανει. χρησιμότητα ειναι και οχι περιέργεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δεδομένου ότι δεν απαντάς ευθέως είμαι υποχρεωμένος να μαντέψω. Και πιθανολογώ ότι ο λόγος που το κάνεις είναι για να μην σε κάνουν tracking. Αλλά δεν κερδίζεις κάτι. Το tracking πλέον γίνεται με διάφορες μεθόδους, όπως το browser fingerprinting κι εκεί δεν σε σώζει τίποτα. Το user agent το μόνο που δείχνει είναι τι version του browser χρησιμοποιείς, την έκδοση του λειτουργικού κι ενδεχομένως το είδος της συσκευής. Αυτές είναι πολύ γενικές πληροφορίες για να μπορέσουν να σε ξεχωρίσουν μέσα από εκατομμύρια άλλους χρήστες. Οπότε τι το αλλάξεις, τι δεν το αλλάξεις το ίδιο και το αυτό είναι.
geioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δεδομένου ότι δεν απαντάς ευθέως είμαι υποχρεωμένος να μαντέψω. Και πιθανολογώ ότι ο λόγος που το κάνεις είναι για να μην σε κάνουν tracking. Αλλά δεν κερδίζεις κάτι. Το tracking πλέον γίνεται με διάφορες μεθόδους, όπως το browser fingerprinting κι εκεί δεν σε σώζει τίποτα. Το user agent το μόνο που δείχνει είναι τι version του browser χρησιμοποιείς, την έκδοση του λειτουργικού κι ενδεχομένως το είδος της συσκευής. Αυτές είναι πολύ γενικές πληροφορίες για να μπορέσουν να σε ξεχωρίσουν μέσα από εκατομμύρια άλλους χρήστες. Οπότε τι το αλλάξεις, τι δεν το αλλάξεις το ίδιο και το αυτό είναι. ετσι ειναι, οπως το λες. αλλα υπαρχει και κατι που με ενδιαφερει προσωπικα να θελω αλλαξω ακριβως για τα πραγματα που παραπανω ανέφερες. τον τυπο και το ονομα της συσκευης μου. οποτε μεσω του adblock plus εχω καταφερει να αλλαξω τον τυπο αλλα οχι το ονομα. αν βρω τροπο να αλλαξω και το ονομα το απολυτο επιθυμητό για εμενα θα εχει γινει. Οποτε εαν γνωριζει κανεις τον τροπο......
geioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 επειδη οπως εγραψα και οταν μπηκα σε αυτο το θρεντ, δεν γνωριζω το πως γινεται η αναζητηση των φιλτρων και το τι μπορει να κανει και το εαν μπορει να αλλαξει ονομα και τυπο συσκευης, μηπως θα μπορουσες να απαντησεις σε αυτα ! εκτος εαν μιλαμε για επεκτασεις που απλα τις εγκαθιστούμε στον browser μας και απλα κανουν απλα αυτο που τους εχουν προγραμματισει να κανουν....
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Τα uBlock δεν πειράζει τον user agent. Αυτό που κάνει είναι να μπλοκάρει συγκεκριμένα domain που είναι γνωστά γιατί σερβίρουν διαφημίσεις. Αν θες να πειράξεις ειδικά τον user-agent, που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε καν να ασχολείσαι αλλά οκ εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου, δοκίμασε ένα add-on ειδικά γι αυτή τη δουλειά, όπως για παράδειγμα το User Agent Switcher: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-switcher/ https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-c/djflhoibgkdhkhhcedjiklpkjnoahfmg
geioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 ευχαριστω για την απαντηση. το εγκατεστησα αλλα δεν μου εδωσε κατι παραπανω απο αυτο που μου εχει δωσει το adblock plus. Εχω καταφερει το PC να φαινεται σαν android, αλλα δεν μπορω να βρω τροπο να το κανω να εχει την ονομασια που θελω. Για παραδειγμα να δειχνει εναν συγκεκριμενο τυπο συσκευης.... Ευχαριστω.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Κι αυτό γίνεται αλλά θα πρέπει να το κάνεις manual αν ξέρεις τι τιμές θες να δώσεις: https://www.howtogeek.com/113439/how-to-change-your-browsers-user-agent-without-installing-any-extensions/
geioannou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Κι αυτό γίνεται αλλά θα πρέπει να το κάνεις manual αν ξέρεις τι τιμές θες να δώσεις: https://www.howtogeek.com/113439/how-to-change-your-browsers-user-agent-without-installing-any-extensions/ Ειχα πεσει και εγω σε καποια τετοια αρθρα αλλα δυστυχως επειδη δεν τον κατχω απο κωδικα κλπ δεν καταφερα να κανω τιποτα ....!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα