Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια είχε φέρει ο κωτσόβολος το coolermaster storm trigger σε αυτά τα χρήματα και πολύς κόσμος είχε αυτό το θέμα. Οι περισσότεροι ήθελαν μπλε και δεν το πήραν γιατί ερχόταν μόνο με κόκκινους. Και εγώ το πήρα με μισή καρδιά αλλά δεν μπορώ να πω ότι με χάλασαν οι κόκκινοι. Στο διαδίκτυο είχα διαβάσει τα χειρότερα για αυτούς αλλά τελικά είναι μια χαρά. Ειδικά για αυτούς που έχουν αδύναμα χέρια ή έχουν κάποιο πρόβλημα, είναι πολύ βολικοί μια και είναι οι πιο "ελαφροί".

Από ποιότητα, (όσο μπορώ να το καταλάβω κοιτάζοντας το οπτικά μια και δεν το έχω) συγκρίνοντας το με πληκτρολόγια CM, corsair, κτλ σε αυτά τα χρήματα, το συγκεκριμένο asus φαίνεται εφάμιλλο και ίσως και καλύτερο. Έχει πολλά macro keys από ό,τι βλέπω που είναι καλό (13 κανονικά keys + 8 F keys που υποθέτω δουλεύουν σαν macro keys με κάποιο συνδυασμό), multimedia keys, πολλαπλά προφίλ για να βάλεις dvorak, colemak, ή ό,τι άλλο setup θέλεις.

Γενικά ένα αξιοπρεπές πληκτρολόγιο. Το μόνο κακό που βλέπω είναι ότι (όπως και η πλειοψηφία των πληκτρολογίων σε αυτά τα χρήματα) το remapping του γίνεται μόνο μέσω του ειδικού software όπως και στο δικό μου οπότε είναι λίγο μανούρα για όσους δεν χρησιμοποιούν windows.

Επίσης λέει ότι υλοποιούν NKRO σε usb και ότι έχουν διακόπτη που αλλάζει ανάμεσα σε 6KRO, NKRO. Συνήθως το NKRO σε usb υλοποιείται με hackιές όπως πχ το πληκτρολόγιο να φαίνεται σαν 2 ή 3 συσκευές για αυτό το λόγο πολλά πληκτρολόγια υλοποιούν NKRO σε PS/2 και 6KRO σε USB. Μήπως το NKRO μέσω USB έχει προβλήματα συμβατότητας σε κάποιους υπολογιστές για αυτό έχουν τον διακόπτη που το γυρνάει σε 6KRO ? Ή μπορεί να λέω βλακείες εγώ. Και 6 πλήκτρα ταυτόχρονα πάντως δεν είναι λίγο.

O Κωτσόβολος έφερνε με μαύρους διακόπτες και ήταν στα 70-75 ποτέ δε με βολεψαν τελείως το έδωσα σε φίλο και πήρα k70 με καφέ που είναι μια χαρά

Αυτό που λες με το kro πάνω κάτω έτσι πάει με usb έχεις μέχρι 6 και μετά αρχίζουν οι χακιες αλλά γενικά δεν έχω δει πουθενά προβλήματα, ίσως σε κάνα πιο παλιό υπολογιστή να παίζει πρόβλημα

Και τα 6 φυσικά είναι μια χαρά μόνο κάτι πληκτρολόγια της πλάκας έχουν πχ 2kro, το έχω δε σε λάπτοπ αυτό

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O Κωτσόβολος έφερνε με μαύρους διακόπτες και ήταν στα 70-75 ποτέ δε με βολεψαν τελείως το έδωσα σε φίλο και πήρα k70 με καφέ που είναι μια χαρά

Το συγκεκριμένο ερχόταν σίγουρα με κόκκινους γιατί το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή και γράφω από αυτό :P (η coolermaster το έβγαζε με όλους τους διακόπτες εννοείται απλά είτε δεν ερχόταν ελλάδα με κάτι άλλο ή απλά δεν το έφερε ο κωτσόβολος).

Έχεις απόλυτο δίκιο. Κοίταξα τώρα τον κωδικό μοντέλου και είναι CC1 ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα της CM είναι με μαύρους. Ντόινγκ. Πώς νόμιζα τόσο καιρό ότι ήταν με κόκκινους ?

Αυτό που λες με το kro πάνω κάτω έτσι πάει με usb έχεις μέχρι 6 και μετά αρχίζουν οι χακιες αλλά γενικά δεν έχω δει πουθενά προβλήματα, ίσως σε κάνα πιο παλιό υπολογιστή να παίζει πρόβλημα

Και τα 6 φυσικά είναι μια χαρά μόνο κάτι πληκτρολόγια της πλάκας έχουν πχ 2kro, το έχω δε σε λάπτοπ αυτό

Ναι εννοείται πώς μπορεί να μην παίζει κάποιο πρόβλημα για αυτό έγραψα ότι μπορεί να λέω βλακείες. Απλά με παραξένεψε το γεγονός ότι έχουν "διακόπτη" 6KRO <-> NKRO. Εφόσον έχουν υλοποιήσει το NKRO που είναι καλύτερο γιατί να θέλει κάποιος χρήστης να το απενεργοποιήσει ? Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι μπορεί να έχει προβλήματα συμβατότητας με κάποιους ελεγκτές (είχα διαβάσει ότι κάποια πληκτρολόγια με NKRO είχαν πρόβλημα όταν συνδέονταν σε USB3 και είχε βγει updated driver ή κάτι τέτοιο) για αυτό το είπα. Είναι πολύ πιθανό να είναι λάθος το σκεπτικό μου.

Εδώ μπορεί να τεστάρει κάποιος πόσα πλήκτρα υποστηρίζει το πληκτρολόγιο του. Αρχίζεις και πατάς πλήκτρα ένα-ένα και τα κρατάς πατημένα. Όταν περάσεις τον αριθμό που υποστηρίζει το πληκτρολόγιο (οι modifiers όπως ctrl, alt δεν μετράνε στον αριθμό), τότε ή θα "χαθούν" τα προηγούμενα πλήκτρα ή δεν θα γίνει register το νέο που πάτησες. Στο δικό μου (cm storm trigger) μετά το 6ο δεν γίνεται register κανένα νέο οπότε έχει 6KRO όπως φυσικά λένε και τα specs του.

• Like 1
Δημοσ.

Ελληνκους χαρακτηρες εχει στα πληκτρα ;

Δύσκολα να βρεις μηχανικό με ελληνικά δεν έχω κάποιο υπόψιν

Το συγκεκριμένο ερχόταν σίγουρα με κόκκινους γιατί το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή και γράφω από αυτό :P (η coolermaster το έβγαζε με όλους τους διακόπτες εννοείται απλά είτε δεν ερχόταν ελλάδα με κάτι άλλο ή απλά δεν το έφερε ο κωτσόβολος).

Έχεις απόλυτο δίκιο. Κοίταξα τώρα τον κωδικό μοντέλου και είναι CC1 ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα της CM είναι με μαύρους. Ντόινγκ. Πώς νόμιζα τόσο καιρό ότι ήταν με κόκκινους ?

Ε αφού το είχα :P

Αν εξαιρέσεις το καλώδιο που γενικά χαλαγε και άλλαζες είναι σκυλί, ο φίλος που το έχει το έχει ακόμα και μέχρι και με χυμό το έχει λούσει και είναι μια χαρά

Αλλά κούραζε μετά από ώρα ειδικά σε πολύ γράψιμο

Με καφέ έχω γράψει εκατοντάδες σελίδες σαφώς πιο ξεκούραστα και στο gaming είναι επίσης πολυ καλό

Η χρυσή τομή είναι οι καφέ

• Like 1
Δημοσ.

Φτου επεσα στους πιο σκληρους τοτε .Μαυροι 60 gr και οι Brown 50 gr

πως είναι η εμπειρία σου από ένα φθηνό μηχανικό πληκτρολόγιο; σου έχει βγάλει κάτι μέχρι στιγμής; τα πλήκτρα είναι καλής κατασκευής;

Δημοσ.

εχω το RX75 και το βρισκω πολυ αβολο στο γράψιμο Δεν ειναι για γράψιμο τα mechanical...

ειχα το τριγκερ του Κωτσου με τους μαυρους και οντως ποναγαν τα δακτυλα μετα απο πολυωρο γραψιμο,δεν βολευε. Τωρα με το logitech g710 με καφε διακοπτες ειναι απολαυση.

• Like 1
Δημοσ.

Το εχει και το Public στα 83,99 ευρω. http://www.public.gr/product/perifereiaka/keyboards/keyboards/asus-strix-tactic-pro-pliktrologio-gaming/prod7820198pp/ Θελω να το παραγγειλω με παραδοση στο σπιτι ,ξερει κανεις τι διακοπτες εχει του Public(μαυρους,κοκκινους ή καφε);

Δημοσ.
Δημοσ.

Το εχει και το Public στα 83,99 ευρω. http://www.public.gr/product/perifereiaka/keyboards/keyboards/asus-strix-tactic-pro-pliktrologio-gaming/prod7820198pp/ Θελω να το παραγγειλω με παραδοση στο σπιτι ,ξερει κανεις τι διακοπτες εχει του Public(μαυρους,κοκκινους ή καφε);

Αυτό που έκανα εγώ παραγγελία στα public (και αφού ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε κάν τι ρωτούσα, όταν του έλεγα τι switches έχει), ήθρε τελικά με μαύρους διακόπτες. Φυσικά δεν το πήρα....

Δημοσ.

Αυτό που έκανα εγώ παραγγελία στα public (και αφού ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε κάν τι ρωτούσα, όταν του έλεγα τι switches έχει), ήθρε τελικά με μαύρους διακόπτες. Φυσικά δεν το πήρα....

Γι αυτο ειπα απο μαγαζι.

Με κουριερ αντικαταβολη, κουτα αλλη απεξω κλειστη, δεν μπορεις να δεις πριν παραλαβεις.

• Moderators
Δημοσ.

Βγαλε ενα κουμπακι και δες τι χρωμα ειναι για να εισαι σιγουρος. 

Εδώ μπορεί να τεστάρει κάποιος πόσα πλήκτρα υποστηρίζει το πληκτρολόγιο του. Αρχίζεις και πατάς πλήκτρα ένα-ένα και τα κρατάς πατημένα. Όταν περάσεις τον αριθμό που υποστηρίζει το πληκτρολόγιο (οι modifiers όπως ctrl, alt δεν μετράνε στον αριθμό), τότε ή θα "χαθούν" τα προηγούμενα πλήκτρα ή δεν θα γίνει register το νέο που πάτησες. Στο δικό μου (cm storm trigger) μετά το 6ο δεν γίνεται register κανένα νέο οπότε έχει 6KRO όπως φυσικά λένε και τα specs του.

Το δικο μου (G610 orion καφε) λεει στα σπεκς οτι υποστηριζει 20 ταυτοχρονα, και στην παραπανω σελιδα βγαζει 24-25, δεν μπορω να πατησω επιπλεον για να δω ποσο παει!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...