Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα, 

Αγαπητοί φίλοι

Θα παρακαλούσα μια βοήθεια  και συγκεκριμένα , θα ήθελα να  αντιγράψω  ένα φάκελο από το  σκληρό δίσκο σε DVD –R 4,7

Ο  συγκεκριμένος φάκελος περιέχει αρχεία πάνω απο  4,7 GIGA (14,6 γιγα ) και αυτό στην ουσία είναι το πρόβλημα.

Χρησιμοποιούσα  το NTICD&DV –MAKER 7 σε περιβάλλων win 7 το όποιο αυτόματα μοίραζε  τα αρχεία του φακέλου (όσο  μεγάλος σε γιγαβαιτ ήταν (14,6 γιγα ) ) πχ σε 4 DVD των  4,7 γιγα  άπλα όταν έγραφε το ένα DVD  έβαζα το άλλο. 

Δυστιχός  μετά από πολύ καιρό χριάστηκε  να μεταφέρω σε DVD  κάτω από περιβάλλων WIN8 ένα φάκελο πανω απο 4,7 γιγα (14,6 γιγα ) ,

όπως αναφέρω και παραπάνω  το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα  μέχρι πρόσφατα (  NTICD&DV –MAKER 7 )  δεν ανταποκρίνεται  κάτω από το περιβάλλων WIN 8 .

Παρακαλώ  αν γνωρίζει  κάποιος λύσει στο πρόβλημα δηλαδη , πρόγραμμα εγγραφής από το σκληρό δίσκο  σε DVD 4,7(οχι στικακι  η κατι αλλο ) που να λειτουργεί  κάτω από περιβάλλων win 8 και να μπορώ να διαμοιράσει  αυτόματα τα αρχεία ενός μεγάλου σε γιγαβιτ  φάκελου (14,6 γιγα ) σε  DVD των 4,7 γιγα  και εγγραφή  όπως έκανε στην πράξη to  NTICD&DV –MAKER 7 κατω απο περιβάλλων win 7 και αναλυτικά περιγραφώ παραπάνω.

Σημείωση: όχι μπακαπ  αρχείων δηλαδή πρόγραμμα που να πραγματοποιεί μπακαπ( συμπίεση –κρυπτογραφήσει ) των  αρχείων  . ΑΠΛΑ να σπάσει δηλαδή το φάκελο σε όσα DVD 4,7 χρίζεται και να προχωρήσει στη εγγραφή αυτόματα ( μόνο του ) .   

Σας  ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η πιο απλh λυση αυτο που θα εκανα εγω δηλαδη θα εκανα μια συμπιεση το φακελου με winrar και θα το εσπαγα σε κομματια που το μεγεθος το καθοριζω εγω

ΥΓ: Για να μην  κανειw ολη αυτη τη διαδικασια και συνηθωw αντιγραφεις μεγαλα αρχεια - φακελους γυρνα σε blu ray.

Δημοσ.

θα εκανα μια συμπιεση το φακελου με winrar και θα το εσπαγα σε κομματια που το μεγεθος το καθοριζω εγω

Το παραπάνω . Το winrar έχει και έτοιμη επιλογή , να στο σπάσει σε αρχεία ακριβώς όσο ένα 4,7 DVD-R

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συμφωνώ, είναι και δωρεάν και έχεις και δυνατότητα επιλογής, δυνατότητα κλειδώματος με κωδικό και άλλα πολλά καλούδια... Μια σταθερή λύση για να μην πλέξεις με πολλά πολλά... Χωρίζεις σε 4,7gb τα αρχεία σου και τα γράφεις με την άνεση σου στα dvd...

Δημοσ.

Εγω αυτο το κανω εδω και χρονια, δηλ. χωριζω τα αρχεια (ειτε συμπιεσμενα με WinRAR, ειτε οχι) για να γραφουν σε δισκακια (DVD παλια, Blu-Ray τωρα). Η πειρα μου εχει μαθει οτι ο καλυτερος τροπος ειναι ο χειροκινητος, δημιουργωντας φακελους με καταλληλα ονοματα κλπ., ωστε να κανεις σωστη αρχειοθετηση. Θελει περισσοτερη δουλεια, αλλα ειναι και ο καλυτερος τροπος για να κανεις αρχειοθετηση. Και μετα με ενα προγραμμα οπως τα WhereIsIt, WinCatalog κλπ. δημιουργεις μια βαση δεδομενων με τα δισκακια σου. Εγω ετσι εχω μαθει και οταν θελω κατι το ψαχνω και ξερω σε ποιο αριθμημενο δισκακι ειναι.

Για καθε ενα προγραμμα, παιχνιδι, driver κλπ. φτιαχνω φακελλο και βαζω μεσα τα αντιστοιχα αρχεια

π.χ. Φτιαχνω εναν φακελλο

Nvidia GeForce GameReady 378.49 WHQL driver

και βαζω μεσα τα αρχεια

Ετσι κανω για ολα τα αρχεια μου.

Δημοσ.

bandizip ftw

Να κανω εγω μια χαζη ερωτηση. Αν τα 14 GB τα κανεις 3 αρχεια rar οπως περιγραφουν και μετα χασεις το ενα τι θα γινει? Δεν θα μπορεσεις ποτε να αποσυμπιεσεις τα υπολοιπα. 

Δημοσ.

bandizip ftw

Να κανω εγω μια χαζη ερωτηση. Αν τα 14 GB τα κανεις 3 αρχεια rar οπως περιγραφουν και μετα χασεις το ενα τι θα γινει? Δεν θα μπορεσεις ποτε να αποσυμπιεσεις τα υπολοιπα. 

Σωστά, αν δεν κάνω λάθος μπορείς να δεις τα αρχεία, αλλά όχι να τα κάνεις εξαγωγή.. Γι' αυτό, το προτιμότερο είναι να τα κάνεις χειροκίνητα για να μην κάνει split το πρόγραμμα, 1 αρχείο σε 2 volumes..

Δημοσ.

ωραία τα zip / rar αλλά τι γίνεται αν δεν μπορεί να διαβαστεί όλο το αρχείο κατόπιν; Χάνονται τα πάντα.

Αν καταλήξεις σε rar, να βάλεις ένα ποσοστό "Εγγραφή Ανάκτησης", σε περίπτωση που το αρχείο χαλάσει, να έχεις καποιες πιθανότητες να ανακτήσεις κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που κανω εγω ειναι:

• Εγγραφη με NERO Burning ROM το οποιο θεωρω το πιο αξιοπιστο προγραμμα εγγραφης
  • Επιλεγω Data Verification μετα το καψιμο
  • Μολις τελειωσει το NERO, μετατρεπω το δισκακι σε iso με το PowerISO

Οποτε, ακομα και αν το δισκακι περασει το data verification του NERO ενω π.χ υπαρχει καποιο προβληματικο sector, θα το "ποιασει" η μετατροπη σε iso.

Αν γινει και η μετατροπη σε iso χωρις προβλημα, τοτε κατα 99,99% το δισκακι μπορει να αποθηκευτει χωρις ανησυχια οτι δεν θα μπορει να διαβαστει στο μελλον.

Αν ανησυχεις ακομα, καψε και ενα δευτερο δισκακι σαν backup.

Εγω το κανω μονο οταν τα data ειναι πολυ σημαντικα.

Προσοχη στην αποθηκευση και μακρια απο πολυ χαμηλες/υψηλες θερμοκρασιες και υγρασια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι ακριβώς όμως γίνεται αν τσεκάρουμε εκείνη την επιλογή...??

Δημιουργεί εγγραφή ανάκτησης, ώστε να μπορείς να κάνεις repair αν καταστραφεί το αρχείο.

Ή καλύτερα: σου δίνει κάποιες πιθανότητες να επιδιορθώσει το αρχείο, αν αυτό καταστραφή. Γενικά με αυτή την επιλογή το αρχείο γίνεται μεγαλύτερο σε μέγεθος.

Πάλι φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να καταστραφεί σε σημείο που να μην μπορείς να ανακτήσεις κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...