Προς το περιεχόμενο

Εκδίκηση ή δικαιοσύνη?

jakegate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μωρέ εδώ που είμαι θα'ρθετε. Θα αποκτήσετε παιδια οι περισσότεορι (σας το εύχομαι κιόλας), θα διανοηθείτε για 2-3 sec να βιάζουν το παιδι σας, και σας δίνω τον λόγο μου δεν θα υπάρχει κανένας νόμος. Καλά τα λόγια και οι φιλοσοφίες.

Αν γίνει ώριμη γυναίκα και κακοποιήσει σεξουαλικά μικρό παιδί, δεν θα θέλω να την ξέρω ούτως ή άλλως (αν ζω κιολας μέχρι τότε).

Επίσης μην γενικεύετε.Το θέμα αφορά ΒΙΑΣΜΟ μικρού παιδιού.

το θέμα είναι: "Εκδίκηση ή δικαιοσύνη?" το περιστατικό του βιασμού και τα σχόλια στο fb ήταν η αφορμή για το topic.

Δεν έχω δει ως τώρα κάποιο πλεονέκτημα της θανατικής ποινής. Για την αυτοδικία που ζητάνε ορισμένοι δεν μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

λάθος κατάλαβες , αυτό που θέλω να πω ειναι πως δεν βρίσκω λογικό να εμπιστεύονται μικρά παιδιά σε ξένους 

σε αρκετές περιπτώσεις ο θύτης είναι γείτονας , φίλος της οικογένειας , ακόμα και συγγενής 

δεν έχει κάτι το ευνουχιστικό. . Αν δεν μείνει το μικρό παιδί σου μόνο του με τον χ-ψ ξένο πως ακριβώς θα στο κακοποιήσουν ? 

βέβαια υπάρχει πάντα η περίπτωση ο θύτης να είναι συγγενής .. που δεν ειναι καθόλου ασυνήθιστο .. εκεί δύσκολο να κάνεις κάτι αλλα τουλάχιστον μειώνεις τις πιθανότητες. 

όσο για τις ανασφάλειες .. εχμ .. οκ , αν παρόλα αυτά που εξήγησα πάλι νιώθεις κομπλέ να εμπιστεύεσαι μικρό παιδί με τον γείτονα πχ τότε καλή τύχη.

OK, κατανοητό.

Πάντως, η 4χρονη κόρη μου πάει σε πάρτυ συμμαθητών της και αντίστοιχα έρχονται συμμαθητές της σε δικά μας πάρτυ. Πολλές φορές τα παιδιά δε συνοδεύονται από τους γονείς τους (δηλαδή τα αφήνουν και ξανάρχονται να τα πάρουν). Δουλεύει τέλεια για όλους.

Μωρέ εδώ που είμαι θα'ρθετε. Θα αποκτήσετε παιδια οι περισσότεορι (σας το εύχομαι κιόλας), θα διανοηθείτε για 2-3 sec να βιάζουν το παιδι σας, και σας δίνω τον λόγο μου δεν θα υπάρχει κανένας νόμος. Καλά τα λόγια και οι φιλοσοφίες.

Μπορούμε να τελειώνουμε λίγο με το παντογνωστικό αυτό επιχείρημα; Έχουμε και μεις παιδιά ΟΚ; Μας επιτρέπετε να έχουμε άποψη όπως και σεις;

Επίσης, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το τι θα έκανα αν έβλεπα μπροστά μου να βιάζουν το παιδί μου, και το τι θα έκανα αν ερχόμουν αντιμέτωπος με τετελεσμένο γεγονός. Δε νομίζω ότι είπε κάποιος "αν δεις το παιδί σου την ώρα που το βιάζουν και κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να καλέσεις την αστυνομία είσαι κακός", και είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό (και δείγμα χαμηλού επιπέδου συζήτησης) να λέει κάποιος Α και ο γείτονας να το αντιμετωπίζει σα να είπε Β επειδή έτσι τον βολεύει.

• Like 1

Αν η κορη σου στα 20 της βιασει ενα 12χρονο παιδι, θα ερθω με το σκουριασμενο δρεπανι. Μη τολμησεις και εμφανιστεις, οκ?

Φανταζομαι η αντιδικια για σενα ειναι παντου ,και οχι μονο εκει που βολευει εσενα.

πχ.

παρκαρες παρανομα?

σου ξεφουσκωνω τα λαστιχα

παρκαρες σε ραμπα αναπηρων?

σε κοπαναω μεχρι να γινεις κι εσυ αναπηρος.

εκλεψες την εφορια μη κοβοντας αποδειξεις?

σου καιω το μισο σπιτι

κατεβαζεις πειρατικα λογισμικο απο το ιντερνετ?

σου σπαω το πισι

καπνιζεις σε χορο που απαγορευεται?

σου κοβω τη γλωσσα.

κλπ κλπ

και επειδη ξερω οτι θα πεταχτεις να πεις τη γνωστη σαχλαμαρα "μα δεν ειναι το ιδιο" , θα σε προλαβω και θα σου πω "ΧΕΣΤΗΚΑ, εμενα ετσι με βολευει η αυτοδικια"

Μου αρέσει που λέω μην γενικευετε.

Αν γίνει ώριμη γυναίκα και κακοποιήσει σεξουαλικά μικρό παιδί, δεν θα θέλω να την ξέρω ούτως ή άλλως (αν ζω κιολας μέχρι τότε).

Σειρά μου τώρα να πω, καλά, κάτσε να το κάνει αυτό και θα δούμε μετά τι τραγούδια θα λες.

Για το χαβαλέ να αναφέρω ότι έχω ρωτήσει τον πατέρα μου, που είναι άνθρωπος που θα ακολουθούσε τις αξίες του στο γκρεμό, "αν ήμουν καταζητούμενος για φόνο και σου ζητούσα να με κρύψεις, τι θα έκανες;". Νομίζω πως η απάντησή του είναι η ίδια που θα έδινε η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων: θα σε έκρυβα. Και αυτό ακριβώς ήθελα να μου πει για να συνεχίσω εκεί (η συζήτηση ήταν περί άλλων θεμάτων).

Μου αρέσει που λέω μην γενικευετε.

Μη γενικεύετε γιατί δε βολεύει, ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Ευχαρίστως να τον ακούσουμε και να προσαρμοστούμε ανάλογα.

...

Μπορούμε να τελειώνουμε λίγο με το παντογνωστικό αυτό επιχείρημα; Έχουμε και μεις παιδιά ΟΚ; Μας επιτρέπετε να έχουμε άποψη όπως και σεις;

Επίσης, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το τι θα έκανα αν έβλεπα μπροστά μου να βιάζουν το παιδί μου, και το τι θα έκανα αν ερχόμουν αντιμέτωπος με τετελεσμένο γεγονός. Δε νομίζω ότι είπε κάποιος "αν δεις το παιδί σου την ώρα που το βιάζουν και κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να καλέσεις την αστυνομία είσαι κακός", και είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό (και δείγμα χαμηλού επιπέδου συζήτησης) να λέει κάποιος Α και ο γείτονας να το αντιμετωπίζει σα να είπε Β επειδή έτσι τον βολεύει.

Φυσικά και έχεις, και την είπες.

Σου είπα και εγώ την δική μου.

Φυσικά και έχεις, και την είπες.

Σου είπα και εγώ την δική μου.

Σόρι που θα σε απογοητεύσω, αλλά εσύ είπες "αν είχατε παιδιά δε θα τα λέγατε αυτά". Δε θα σχολιάσω γιατί το είπες αυτό. Αλλά ανακαλείς, ναι ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βασικά ελάχιστα παιδιά το ξεπερνούν... αν και σε αυτή την ηλικία, ουσιαστικά, δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν και να το διαχειριστούν... όταν θα μπουν στην εφηβεία το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουν προβλήματα... θέλει πολύ δουλειά από το ίδιο το άτομο σε συνεργασία με την οικογένεια και ειδικούς για να το ξεπεράσουν...

Και να συμπληρώσω  ότι είναι πιθανόν όταν μεγαλώσει να κάνει τα ίδια σε άλλα παιδιά.  Οι παιδόφιλοι-παιδεραστές στην παιδική τους ηλικία σε ένα μεγάλο ποσοστό είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά . Έτσι διατηρείται ένας φαύλος κύκλος που δεν σπάει.

Θα απαντήσω ως πατέρας και προς αυτούς που υποστηρίζουν το ένα άκρο και προς αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Νομικά η αυτοδικία απαγορεύεται.  Νομικά δεν υπάρχει θανατική ποινή. Επομένως αν κάποιος αυτοδικήσει θα πάει φυλακή, πράγμα που δεν θα βοηθήσει το παιδί του στην μετέπειτα ζωή του και στην αποκατάσταση ( αν αυτό είναι δυνατόν ) των ψυχικών τραυμάτων.

Όσο για την θανατική ποινή, εφόσον αυτή δεν είναι θεσμοθετημένη, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, όσο και αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά. 

Αν δεχτούμε ότι η εν λόγω συμπεριφορά είναι στην ουσία της ασθένεια  (διαχωρίζοντας τον καθ'έξη βιασμό ενήλικου ατόμου),  θα πρέπει να εξετάσουμε τρόπους θεραπείας, διότι μόνη η παραδοχή της αρρώστιας δεν λέει τίποτε.

Απ' όσο έχω διαβάσει επί του θέματος σε Ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους. Φαρμακευτικούς, χειρουργικούς,  περιοριστικά μέτρα, ψυχιατρική υποστήριξη κλπ. Δεν είμαι ειδικός για να βγάλω συμπέρασμα για την αποτελεσματικότητά τους, όμως αν υποθέσουμε ότι κάποιο ή κάποια άτομα στα οποία εφαρμόζονται  υποτροπιάσουν , τότε τι θα αντιτείνουμε  στους γονείς των νέων θυμάτων;  Ότι ψάχνουμε να βρούμε κάτι καλύτερο;  Απλώς αναρωτιέμαι. 

Για να έρθω στον εαυτό μου, δηλ. στο τι θα έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση, γιατί ο καθένας πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση πέρα από φιλοσοφίες και θεωρίες,  πρωτίστως θα προσπαθούσα με ότι μέσο είναι διαθέσιμο να υποστηρίξω το παιδί μου για την συνέχεια της ζωής του.  Παράλληλα και εν ευθέτω χρόνω , αν μου δινόταν η ευκαιρία , χωρίς να με πιάσει η δικαιοσύνη , εν γνώσει μου ότι κάνω αδίκημα , θα ξεκοίλιαζα τον βιαστή παιδόφιλο χωρίς να ανοιγοκλείσω  βλέφαρο, χωρίς καμία τύψη και το βράδυ θα κοιμόμουν σαν πουλάκι.  Το παραδέχομαι. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 3

...

Μη γενικεύετε γιατί δε βολεύει, ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Ευχαρίστως να τον ακούσουμε και να προσαρμοστούμε ανάλογα.

Καταρχάς είπα πως θα αντιδρουσα εγώ. Και πιστεύω πολλοί, ασχέτως τι θεωρούν οι ίδιοι σωστό. Άλλο θεωρία και άλλο πραγματικότητα.

Δεν λέω σε κανένα σημείο πώς αυτό είναι το σωστό.

Ο λόγος που υποστηρίζω τα λεγόμενα μου έχει να κάνει με τους παιδεραστές-την παιδοφιλία. Σε ενα θέμα που ούτως ή άλλως αφορά περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδί. Εξού και το μην γενικευετε.

Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κάτσει και 5 και 10 χρόνια φυλακή. Δεν είναι ότι είναι χαζοί ή δεν καταλαβαίνουν πώς θα πάνε μέσα αν τους βρουν. Είναι ότι τους αρέσει. Διεγείρεται σεξουαλικά να πηδάει μικρά παιδιά. Και αποδεδειγμένα όταν βρουν ευκαιρίες θα το ξανακάνουν, γιατί όπως είπαμε τους αρέσει.

Ακούω τη δική σου πρόταση για το πως θα συνυπάρξει στην κοινωνία χωρίς φόβους από κανένα μας.

Υ.Γ δεν θα κρίνουμε την ηθική κανενός εδώ μέσα. Υπάρχουν πολλά σημεία στην Δικαιοσύνη του σήμερα που είναι εκτός πραγματικότητας για μένα.π.χ κλέφτης μπουκάρει στο σπίτι μου,τον τραυματιζω στην προσπάθεια να τον διώξω,και στο τέλος βρίσκω τον μπελά μου. Γενικά άπειρα παραδείγματα αλλά είναι άσχετα με την παιδεραστία και καλύτερα να αναφερόμαστε μόνο σε αυτό.

OK, κατανοητό.

Πάντως, η 4χρονη κόρη μου πάει σε πάρτυ συμμαθητών της και αντίστοιχα έρχονται συμμαθητές της σε δικά μας πάρτυ. Πολλές φορές τα παιδιά δε συνοδεύονται από τους γονείς τους (δηλαδή τα αφήνουν και ξανάρχονται να τα πάρουν). Δουλεύει τέλεια για όλους.

ναι εννοείται αυτό , δεν θεωρώ ούτε λογικό ούτε φυσιολογικό να "φυλακίσεις" ένα παιδί , απλά θεωρώ πως πρέπει να προσέχουμε ποιους εμπιστεύμαστε μόνους μαζί του..ανώμαλοι υπάρχουν και θα υπάρχουν , δεν γίνεται να τους τρομάξεις με "παραδειγματισμό" που προτείνουν κάποιοι ούτε να τους εξαφανίσεις ..πρόληψη χρειάζεται .. τότε θα μειωθούν σίγουρα τα περιστατικά..

....

Δεν έχω δει ως τώρα κάποιο πλεονέκτημα της θανατικής ποινής...

Το μόνο σίγουρο ότι δε θα ξανακάνει κάτι ο ίδιος βιαστής.

Με προβληματίζει και μένα η σκέψη όμως να καταδικαστεί άδικα αθώος.

Σόρι που θα σε απογοητεύσω, αλλά εσύ είπες "αν είχατε παιδιά δε θα τα λέγατε αυτά". Δε θα σχολιάσω γιατί το είπες αυτό. Αλλά ανακαλείς, ναι ή όχι;

Δεν με απογοητευεις. Το διαβασα μολις και το έχω θέσει λάθος.

Δεν λέω σε κανένα σημείο αν είχατε παιδιά δεν θα τα λέγατε αυτά. Έτσι όπως το γράφω όμως φαίνεται πώς μόλις κάποιος αποκτήσει δικό του παιδί θα αλλάξει άποψη.

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως οι περισσότεροι θα δουν διαφορετικά τέτοια περιστατικά, και μόνο στη σκέψη να τους συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε λάθος διατύπωση.

Καλαματα εγινε αλλα δεν εχει σημασια. Οπως δεν εχει σημασια αν ο δραστης ηταν γερος η νεος. Αν το θυμα ηταν αγορακι η κοριτσακι. Η δικαιισυνη δεν κοιταει ( η τουλαχιστον δεν θα επρεπε να κοιταει) τι ειναι τα προσωπα αλλα τα γεγονατα. Κανενας λογικος ανθρωπος δεν δικαιολογει την κακοποιηση αλλα ουτε να δικαιολογει την εκδίκηση ειτε με την μορφη βασινηστηριων ειτε με την μορφη θανατικής εκτέλεσης. Μην γελειομαστε και τα δυο την ιδια καταληξη εχουν , απλα το δευτερο ειναι η elegant μορφη εκδικησης.

το θαρρος παντως δημοσιευσε την ταυτοτητα του τυπου.

οχι οτι θα γινει κατι,ενημερωτικα το λεω..

Επισκέπτης

Απλώς να πω εδώ ότι μπορεί να είσαι παιδόφιλος και να μην έχεις πειράξει ποτέ παιδί γιατί γνωρίζεις ότι δεν είναι σωστό. Επίσης, μπορεί να είσαι παιδεραστής και να μην είσαι παιδόφιλος.

Ο λόγος που υποστηρίζω τα λεγόμενα μου έχει να κάνει με τους παιδεραστές-την παιδοφιλία. Σε ενα θέμα που ούτως ή άλλως αφορά περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδί. Εξού και το μην γενικευετε.

Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κάτσει και 5 και 10 χρόνια φυλακή. Δεν είναι ότι είναι χαζοί ή δεν καταλαβαίνουν πώς θα πάνε μέσα αν τους βρουν. Είναι ότι τους αρέσει. Διεγείρεται σεξουαλικά να πηδάει μικρά παιδιά. Και αποδεδειγμένα όταν βρουν ευκαιρίες θα το ξανακάνουν, γιατί όπως είπαμε τους αρέσει.

Αποδεδειγμένα πολλοί sexual offenders, συμπεριλαμβανομένων των παιδεραστών δεν ξαναεπαναλαμβάνουν το έγκλημα.

Πάντα θα υπάρχουν τα άτομα που μπορούν να ξεπεράσουν τις ορμές τους και στατιστικά να το πάρεις.

....

Αποδεδειγμένα πολύ sexual offenders, συμπεριλαμβανομένων των παιδεραστών δεν ξαναεπαναλαμβάνουν το έγκλημα.

Πάντα θα υπάρχουν τα άτομα που μπορούν να ξεπεράσουν τις ορμές τους και στατιστικά να το πάρεις.

Το διάβασα στην προηγούμενη σελίδα.

Αν και έχω πολλές αμφιβολίες,για χάριν της συζήτησης ας πω πως υπάρχει τρόπος και κάποιοι θα συγκρατήσουν τις ορμές τους για πάντα. Οπότε κακώς πιστεύω σε θανατική καταδίκη για αυτούς.

Δύο απορίες: γιατί δεν συγκράτησε τις ορμές του και βίασε παιδί την πρώτη φορά;

Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...