Προς το περιεχόμενο

Εκδίκηση ή δικαιοσύνη?

jakegate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφήστε τους καθωσπρέπεισμους και τον ψευτο προοδευτισμο.χτύπα ξύλο να μην τύχει σε κανέναν, αλλά σε όποιον πέσει αυτή η κεραμίδα , να τον φάει ζωντανό θέλει τον θύτη.τρόποι υπάρχουν πολλοί, είτε μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, είτε εκτός.τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μα δεν νομίζω πως κάποιος απο αυτούς που γράφουν αυτά τα σχόλια θα το κάνει πράξη αυτό που γράφει..η στιγμή που διαβάζεις μια είδηση κακοποίησης κ κρατάς αγκαλιά το 5χρονο παιδάκι σου...ανατριχιάζεις...και εύχεσαι απλά να πάθει τα ίδια με αυτά που αναγκάζει αθώες ψυχούλες να βιώσουν...

Επισκέπτης

Για όσους προτείνουν δολοφονίες κτλ. απλώς να γνωρίζουν ότι στη πλειοψηφία των περιπτώσεων τον βρίσκουν τον ένοχο.

Αξίζει να περάσει κάποιος τη ζωή σου στη φυλακή για φόνο, ενώ το παιδί του τον χρειάζεται πολύ περισσότερο;

Ολοι αυτοι που εβαλα στην εικονα ειναι αμεσα εμπλοκομενοι? Δεν νομιζω. Και ειναι μερικα απο τα σχολια που εχω διαβασει τις τελευταιες μερες. Οι ποινες δηλαδη αποφασιζονται απο τους γονεις/συγγενεις/φιλους? Αυτοι ειναι λογικο να ειναι συναισθηματικά φορτισμενοι αλλα ευτυχώς για ολους μας οι νομοι δεν αποφασιζονται απο τους αμεσα εμπλεκομενους.

@lovesucks ανατριχιαζεις, να φανταστω, γιαιτι φοβασαι για το παιδι σου. Αν μεινει ομως στην φυλακη αντι να εκτελεστει , και στις δυο περιπτωσεις δεν θα ειναι προστατευμενο το παιδι σου (και η κοινωνια). Τι κερδος υπαρχει περα απο την εκδικηση?

Επισκέπτης

Πρέπει να σαι συγγενής /φίλος/γονιός του παιδιού που βιάζεται για να σιχαθείς τον θύτη;;;αρκεί να μπεις στη θέση του γονιού ή του θύματος....

Δεν μιλάω για το θέμα σιχάματος, μίσους κοκ νομίζω είναι αυτονόητο , αλλά καθαρά για το θέμα της εκδίκησης.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς @jakegate7..δεν μπορώ να ξέρω πως νιώθει ο γονιός του παιδιού ...μόνο να το φανταστώ μπορώ..γενικά δεν είμαι άνθρωπος της εκδίκησης..αλλά σε ότι αφορά το παιδί μου..δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα..σίγουρα θα ευχόμουν τα χειρότερα...δεν θα έπαιρνα όμως τον νόμο στα χέρια μου..θα ήθελα όμως την μέγιστη ποινή για αυτόν.

Δεν μιλάω για το θέμα σιχάματος, μίσους κοκ νομίζω είναι αυτονόητο , αλλά καθαρά για το θέμα της εκδίκησης.

Το ερώτημα μου ήταν για τον jakegate7..κατάλαβα τι γράφεις κ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει θανατική ποινή στην Ελλάδα όπως υπάρχει και σε ορισμένες πολιτείες της ΗΠΑ

Αυτός ο γέρος ήταν άρρωστος τόσα χρόνια το ότι θα κάτσει φυλακή πχ 10 χρόνια νομίζετε υπάρχει πιθανότητα να καταλάβει το αδιόρθωτο λάθος του?

Αμφιβάλλω.

Καλύτερα να του επιβληθεί θανατική ποινή και να νιώσει έστω για λίγες μέρες φόβο απελπισία κπλ(όπως ένιωσε και αυτό το καημένο παιδί) παρά να κάτσει 10 χρόνια στην φυλακή και να μην έχει καταλάβει τι έχει κάνει..

• Like 1

• Super Moderators

Eπειδή αναφέρθηκε η θανατική ποινή:

Ξέρετε πόσοι "σίγουρα" ένοχοι, με "αποδείξεις" και "στοιχεία" και "μάρτυρες", που είτε είχαν εκτελεστεί ήδη, είτε σάπιζαν επί δεκαετίες στις φυλακές, με την πρόοδο των εξετάσεων DNA αποδείχτηκαν αθώοι;

Δεν είναι θέμα "προοδευτισμού", είναι θέμα προστασίας της κοινωνίας από μια εξαιρετικά ολισθηρή διαδρομή.

Εντωμεταξύ, δεν αποδεικνύεται από πουθενά ότι ο φόβος της εκτέλεσης περιορίζει την εγκληματικότητα. (Δείτε εδώ, για παράδειγμα, στοιχεία για το διάστημα 1990-2015, σε καμία χρονιά οι πολιτείες όπου ισχύει η θανατική ποινή δεν εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας).

Ναι, ξέρω, "τι θα έκανες άμα το παιδί σου..." Πιθανότατα θα ήθελα να του φάω το λαρύγγι, να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια. Όμως δεν μπορεί να λειτουργεί μια κοινωνία έτσι. Την κοινωνία και τη δικαιοσύνη τη θέλεις για παλάντζα στα δύσκολα. Ακριβώς όπως η οπλοκατοχή όχι μόνο δεν περιορίζει το έγκλημα, αλλά το αυξάνει (και μαζί αυξάνει τους θανάτους αθώων, περαστικών, άδικα κατηγορημένων κτλ.), έτσι και η θανατική ποινή δεν καταφέρνει να περιορίσει το έγκλημα, αλλά αντίθετα βαραίνει τη συλλογική συνείδηση με αστοχίες που είχαν εφιαλτικές συνέπειες, το θάνατο αθώων.

Οι υπερκορεσμένες φυλακές, οι φαιδρές ποινές, οι άδειες εξόδου σε ανθρώπους καταδικασμένους για ειδεχθή εγκλήματα και, γενικά, όλες οι παθογένιες και οι αδυναμίες του συστήματος, δεν λύνονται με την επαναφορά της θανατικής ποινής.

• Like 19

Υπαρχουν συμπεριφορες και χαρακτηρες οι οποιοι δεν ειναι αρεστοι απο τις κοινωνικες δομες και ηθη που εχουμε σημερα. Αυτο το ποσοστο ανθρωπων υπο το προσμα των ανθρωπινων δικαιωματων προστατευεται και δηθεν σοφρωνιζεται. Η δικαιοσυνη ειναι μια βαλβιδα εκτονωσης. Δειτε τους ρομα ...πραγματικα εγκληματικα παρασιτα σε τεραστιο ποσοστο ...τους πειραζει κανεις ? Οχι ! Γιατι ? Γιατι εχουν δυναμη ψηφοφορικη και η δημοκρατια εχει τρομερες κερκοπορτες ωστε να τις χρησιμοποιουν. Δειτε εγκληματιες και βιαστες με πανω απο 1 κατηγορια και εμπλοκη... βγαινουν και κανουν τα ιδια...Για ποιο σοφρωνισμο μιλαμε? Οι φυλακές θα επρεπε να ειναι συγχρονα μεσα παραγωγικα ..ολοι αυτοι να εργαζονται με το ζορι για 10-15 χρονια ωστε να "αναπληρωσουν" τα χαμενα χρηματα που δαπανα η πολιτεια. Η θανατικη ποινη μονο υπο πολυ σοβαρους ορους ωστε να γινει αποφυγη λαθους.

Ναι αλλα πως θα απομακρυνεις απο την κοινωνια καποιον χωρις να

Α) του πληρωνεις διαμονη, τροφη και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη

Β) τον βασανισεις ,εστω και με ισοβια (αργος θανατος) , ετσι ωστε να παρεις μια χαρα που υποφερει ενας ανθρωπος(εστω και τερας)

Το θεμα ειναι περιεργο με την θανατικη ποινη. Οντως σιγουρα υπαρχουν περιπτωσεις με αθωα ατομα που θανατωθηκαν και περασαν μεχρι τα τελευταια δευτερολεπτα της ζωης τους βασανιστικα και πνιγμενα με το παραπονο, αλλα υπαρχουν επισης και ατομα που φυλακιστηκαν 1-5-10 χρονια που περασαν το ιδιο αλλα εζησαν. Τι 5 , τι 10 , τι 100 χρονια κατσεις η φυλακη ειναι φυλακη και θα σε καταστρεψει/αλλαξει, ποσο μαλλον αμα εισαι αθωος...

θανατικη ποινη στο συγκεκριμενο εγκλημα,τιποτε αλλο.

εδω μεσα ωραια τα λεμε,και μεν και οι δε,αλλα μπειτε στη θεση εκεινου του πατερα..

Αν μπούμε στη θέση εκείνου του πατέρα, παίρνοντας το κεφάλι κάποιου θα βοηθήσουμε ποιον ακριβώς; Το παιδί μας ή τον εαυτό μας;

Κι αν η απάντηση είναι τον εαυτό μας, μήπως δεν έχουμε μπεί στη θέση του πατέρα αλλά του μου έκανες κακό θα σε γαμήσω;

Οταν ολοι εσεις που κραζεται οσους σχολιασαν το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτο πιασετε το παιδακι σας στα χερια σας θα λετε αλλα.

Προς το παρον ειστε χιλιες φορες χειροτεροι.

Τσο&λο και αργο θανατο στους βιαστες παιδιων.

Σόρι που σου το χαλάω αλλά μερικοί από μας έχουμε πιάσει τα παιδάκια μας στα χέρια μας και δεν το χρησιμοποιούμε αυτό σα δικαιολογία για την αδυναμία μας να χρησιμοποιήσουμε αυτό που έχουμε και δεν έχουν τα ζώα.

Για να μη σχολιάσω την ανάγκη που όπως φαίνεται έχεις να τους βγάλεις χειρότερους επειδή ουγκρ.

It's Not A Crime If You Don't Get Caught :)

Άρα γιατί κράζουμε κάποιον που σου πουλάει σκληρό δίσκο στην αγγελία και σου στέλνει τούβλο; Καλά κάνει if he doesn't get caught.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...