Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ενσωμάτωση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αποτελεί την επόμενη μεγάλη εξέλιξη που οραματίζονται οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, κάτι απαραίτητο μετά την παρουσίαση smartphones που η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια όψη.

Η Qualcomm παρουσίασε χθες σε έκθεση τεχνολογίας στη Σανγκάη, τη δεύτερη γενιά του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που κατασκευάζει, και ο οποίος μπορεί πλέον να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη, κάτι που κάνει τη χρήση του πολύ πιο εύκολη και σίγουρα πιο εντυπωσιακή. Όπως η προηγούμενη γενιά με την ονομασία Sense ID που είχαμε δει πριν 2 χρόνια στη Βαρκελώνη, έτσι και η νέα τεχνολογία στηρίζεται στους υπέρηχους όμως πλέον δεν απαιτεί ένα ξεχωριστό μέρος στην επιφάνεια της συσκευής για να πραγματοποιήσει την αναγνώριση.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την έκθεση, η τεχνολογία της Qualcomm είναι συμβατή και με OLED οθόνες πάχους 1,2 χιλιοστών αλλά και με γυαλί πάχους 0,8 χιλιοστών. Σε αντίθεση με τους κλασσικούς αισθητήρες που συναντάμε στα smartphones, ο νέος αισθητήρας δεν επηρεάζεται από βρεγμένα ή λερωμένα δάκτυλα. Η κινεζική Vivo αποτελεί την πρώτη εταιρεία που προχωρά στην ενσωμάτωση του νέου αισθητήρα αν και σε μια πρωτότυπη συσκευή, με τη Qualcomm να αναφέρει ότι η μαζική διάθεσή του σε κάθε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι θα προμηθεύσει από τον Οκτώβριο τους πρώτους αισθητήρες στους κατασκευαστές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους για τα επερχόμενα μοντέλα τους.

 

 

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το παρακάτω tweet αλλά και σύμφωνα με δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Engadget που μπόρεσε να δοκιμάσει την τεχνολογία στο συγκεκριμένο smartphone της Vivo, υπάρχει αισθητή καθυστέρηση στην αναγνώριση συγκριτικά με τους αισθητήρες που συναντάμε τώρα σε κορυφαία smartphones. Η καθυστέρηση υπολογίζεται περίπου στο 1 δευτερόλεπτο κάτι που μπορεί να αποτελεί και έναν από τους λόγους που καθυστερεί η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας. Στο βίντεο μπορούμε να δούμε ότι στην οθόνη κλειδώματος ο χρήστης καλείται να τοποθετήσει το δάκτυλό του σε συγκεκριμένο μέρος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγνώριση και να δοθεί πλήρης πρόσβαση.

 

">

 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung επέλεξε τελικά τη χρήση του κλασσικού αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια άβολη θέση στο πίσω μέρος του Galaxy S8 ενώ ήδη υπάρχουν φήμες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Apple στο να ενσωματώσει παρόμοια τεχνολογία στο επετειακό iPhone που θα παρουσιάσει το Φθινόπωρο. Το συγκεριμένο iPhone θα διακρίνεται μεταξύ άλλων για την οθόνη που θα ενσωματώνει και η οποία θα διαθέτει ελάχιστα περιθώρια.

Δημοσ.

Εντυπωσιακο!

 

Πιστευω θα υιοθετησουν κατι παρομοιο ολοι οι μεγαλοι κατασκευαστες, απο Samsung και Apple μεχρι LG και Sony.

 

Kαι οσο περναει ο καιρος, τοσο θα βελτιωνεται η τεχνολογια και θα γινεται και πιο γρηγορη η αναγνωριση.

Δημοσ.

Σαν το force touch της Huawei που βγήκε 2 μήνες πριν το iPhone 6s.

Αυτό ακριβώς κάνει ο ανταγωνισμός. "Εγώ το έκανα πρώτος" και που είναι τώρα το Force Touch της Huawei? Ένα ακόμα Gimmick που κατέληξε στα αζήτητα. Είτε φτιάχνεις κάτι για να κρατήσει ή το κάνεις για να λες ότι το έκανες.

  • Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς κάνει ο ανταγωνισμός. "Εγώ το έκανα πρώτος" και που είναι τώρα το Force Touch της Huawei? Ένα ακόμα Gimmick που κατέληξε στα αζήτητα. Είτε φτιάχνεις κάτι για να κρατήσει ή το κάνεις για να λες ότι το έκανες.

Ή το κάνεις superhype για να δικαιολογήσεις τα άπειρα λεφτά που ζητάς/έδωσες για να πουλήσεις/πάρεις ένα μέτριο κινητό ενώ είναι απλά ένα gimmick

Δημοσ.

Αποτελει την επομενη μεγαλη εξελιξη που οραματιζονται οι κατασκευαστες.μικροπραγματα ειναι αυτα χωρις μεγαλη ουσια.ευπροσδεκτα αλλα οχι μεγαλη εξελιξη.

Δημοσ.

Ή το κάνεις superhype για να δικαιολογήσεις τα άπειρα λεφτά που ζητάς/έδωσες για να πουλήσεις/πάρεις ένα μέτριο κινητό ενώ είναι απλά ένα gimmick

Συγνώμη, αλλα αν ειχες χρησιμοποιήσει iOS συσκευη τελευταια θα έβλεπες οτι η Apple εχει επενδύσει παρα πολλα στο force touch, ειδικα στο iOS 11 οπου χωρις αυτο χάνεις πολλα απο αποψη λειτουργικοτητας. Απο την αλλη η Huawei μαλλον το εκανε για να μπορει να λεει “εγω το εκανα πρωτος” και σημερα το εχει ξεχάσει μεχρι και η ιδια. Αυτη ειναι η διαφορα.

  • Like 7
Δημοσ.

Σε ένα συγκεκριμένο σημείο της οθόνης θα είναι;
Αν ναι, δεν νομίζω ότι αποτελεί κάτι φοβερό, καλοδεχούμενο ωστόσο.

Δημοσ.

Παντως ρε παιδια βλεποντας το ως τεχνολογια σου δινει την αισθηση οτι σε 1 μηνα θα το ειχαν τελειοποιησει και 2 χρονια και ακομα το παλευουν.

Δημοσ.

σε λιγο θα βγει το σφαργισμα, παλι ωραια θα πειτε, προβατα

Γουστάρω να με ελέγχουν.

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Ο καθείς είναι ελεύθερος να δέχεται ότι θέλει, καλοδεχούμενος ένας ακόμη νέος τρόπος με την προϋπόθεση ότι δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν / υποστηρίζονται και οι παλαιοί.

Καλή μας δύναμη.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...