Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Έχω ένα θέμα το οποίο έχει προκύψει τις τελευταίες 2 βδομάδες... Έχω ψάξει σε πολλά site έχω κάνει την έρευνα μου και το επίλυσα με φορμάτ την πρώτη φορά και τώρα συνέβει πάλι.

Θέλω να μάθω το λόγο για τον οποίο γίνετε corrupt το boot manager ώστε και recover ή φορμάτ αν κάνω να μην ξανατρέχω πάλι.

Αρχικά να σας εξηγήσω τι συμβαίνει και πως συνέβει.!

Πριν 2 βδομάδες ξημερώματα κατα τις 5 άφησα ανοικτό τον υπολογιστή χωρίς να τον χρησιμοποιώ για καμιά ώρα περίπου πριν πάω δουλειά το πρωί και εντελώς τυχαία κάποια στιγμή κάνει επανεκκίνηση και μου βγάζει την μαύρη οθόνη. Φρίκαρα γιατί το αντιμετώπιζα πρώτη φορά και είχα αρχεία στον σκληρό καθώς και τα Win7.

(Έχω ένα Toshiba OCZ SSD που έχει πάνω το λογισμικό και προγράμματα που χρησιμοποιώ και εναν κανονικό για όλα τα υπόλοιπα αρχεία μου) .

Προσπάθησα λοιπόν να κάνω recover αλλα δεν μ αναγνώριζε το λειτουργικό σύστημα όταν έβαλα bootable USB με τα Win7, προσπάθησα και με cmd αλλα τίποτα οπότε απλά πείρα ότι αρχεία ήθελα με Linux και μετά έκανα φορμάτ τον SSD.!

Έβαλα τα πάντα πάλι έκανε και τα updates του και όλα κυλούσαν καλά..!

Χθές το απόγευμα εκεί π καθόμουν στο photoshop κανονικά όπως κάθε μέρα σε κάποια στιγμή μου κολλάει κλείνει το photoshop απο μόνο του και κολλάει όλο το pc μου πετάει blue screen και ανοίγει πάλι κανονικά. Είχα ανοικτό και chrome που έπαιζε απλά μουσική ανοίγω πάλι chrome, πάλι photoshop και συμβαίνει μετά απο λίγο το ίδιο. Μόλις ξανάνοιξε δεν φόρτωσα τον chrome για να δώ ποιο απο τα 2 προγράμματα που τρέχουν έχει θέμα. Ανοίγω photoshop άλλο αρχείο ελαφρύ και μετά απο 15' πάλι το ίδιο κόλλημα έδειχνε μόνο την επιφάνεια εργασίας χωρίς τπτ άλλο και τον έκλεισα. Όταν πήγα να τον ανοίξω μου έβγαλε πάλι την μαύρη οθόνη που μ είχε βγάλει παλαιότερα και έλεγε τα γνωστά Boot manager is missing or corrupted.

Η διαφορά των 2 συμβάντων είναι εντός 2 βδομάδων.. Την πρώτη φορά όταν μ έβγαζε την μαύρη οθόνη μ άφηνε μόνο να πατήσω ENTER και κατευθείαν έκανε επανεκκίνηση τώρα την δεύτερη φορά όταν τν ανοίγω μ βγάζει Start Windows Normally και απο πάνω Launch Startup repair (Recommended) https://www.deskdecode.com/wp-content/uploads/2016/10/start-windows-normally-windows-startup-repair-min.png Όταν πατάω στο πρώτο άλλες φορές λειτουργεί το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για ν συνεχίσω άλλες φορές όχι αν λειτουργούν και συνεχίσω μου δεν μου βγάζει το Operating System αλλά άλλες φορές μου το έβγαλε και όταν το επιλέξω και συνεχίζω απλά μου βγάζει blue screen και ξαναεπιστρέφω στην μαύρη οθόνη με τις 2 επιλογές.

Μπορεί κάποιος να κτλβεί τι ακριβώς παίζει, τι ακριβώς φταίει και έφτασε σε αυτό το σημείο 2 φορές. Γιατί και φορμάτ να κάνω πάλι πρέπει να εγκαθιστώ πάλι χίλια δυο και σίγουρα θα ξανασυμβεί.!

Απλά προσπαθώ να κτλβω τ ακριβώς συμβαίνει γιατί ούτε εγκατέστησα κάτι ούτε πείραξα κάτι οπότε όποιος έχει επίγνωση πάνω στο θέμα ας μ δώσει τα φώτα του.!!

Δημοσ.

δες αν διαβαζει τον δισκο σου το συστημα μεσω του BIOS 

αν ναι, βαλε στο boot priority τον δισκο με το OS πανω πανω.

Χθές ήταν κανονικά πρώτο σήμερα (τώρα που το κοίταξα) δν υπάρχει ούτε το Boot manager ουτε ο SSD. Μάλλον έχει κουνηθεί ο SSD. Υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί όλο αυτό με το corrupt λόγου ρεύματος ή επειδή μπορεί να κουνήθηκε ο SSD.?

Έχω συνδεδεμένα Sata 0 : HDD Sata 1: CD DVD Sata2: SSD

Δημοσ.

τσέκαρε την υγειά του δίσκου με hd sentinel μήπως τα φτύνει. δοκίμασε να βάλεις τον ssd sto sata 0 και άλλαξε του καλώδιο sata

Δημοσ.

Χθές ήταν κανονικά πρώτο σήμερα (τώρα που το κοίταξα) δν υπάρχει ούτε το Boot manager ουτε ο SSD. Μάλλον έχει κουνηθεί ο SSD. Υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί όλο αυτό με το corrupt λόγου ρεύματος ή επειδή μπορεί να κουνήθηκε ο SSD.?

Έχω συνδεδεμένα Sata 0 : HDD Sata 1: CD DVD Sata2: SSD

Ναι υπάρχει. Πριν λίγο καιρό είχα κάτι παρόμοια προβλήματα. Δεν έχω windows βέβαια αλλά παρατηρούσα κι εγώ κάπου κάπου ξαφνικά να κολλάει το σύστημα εντελώς. Τελικά ήταν ο ssd το πρόβλημα. Δεν είχε εφαρμόσει καλά το βύσμα και μία κόλλαγε, μια τον έχανε, μια τον έβρισκε. Απ' όταν το σταθεροποίησα δεν ξαναδημιουργήθηκε θέμα.

Δημοσ.

Το έφτιαξα. 

Απλά άλλαξα τα εξής : Sata 0 = HDD-->SSD , Sata 1 = DVD/CD---->HDD , Sata 2 = SSD--->CD/DVD 

Αμέσως μετά άνοιξα το pc.Έκανα repair όπου πήρε περίπου 10 λεπτά. Έκανε restart . Και μόλις bootαρε από μόνο του έκανε και ένα δεύτερο repair που κράτησε περίπου 1 λεπτό. Ξανά restart και πλέον είναι μια χαρά . Μόλις άνοιξε είχε ένα μήνυμα από τα Windows Repair με δύο επιλογές "Restart now" ή "Restart Later" , επέλεξα το "Restart now" . Κάνει restart και όλα μια χαρά . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...