Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος που τι; What; Έχεις δουλέψει ποτέ σε κατάστημα ηλεκτρονικών; Στο αντίστοιχο τμήμα; Οι προμηθευτές δεν δέχονται τίποτα εκτός εγγύησης. Πρόσεχε, οι προμηθευτές. Ποιος αγοράζει απευθείας από τους κατασκευαστές; Στην Ελλάδα;;; Και δεν αναφέρομαι σε αντιπροσωπεία. Πρόσεχε! Το κινητό που έχω είναι από μουφα rma το οποίο έμεινε στην εταιρεία και δεν ξέραμε τι να το κάνουμε γιατί δεν το δεχόταν κάνεις πίσω. Οπότε το πήρα εγώ, το πήγα για φτιάξιμο και το αγόρασα. Για να μην αναφέρω τι σαβούρα έχω μαζέψει τόσα χρόνια. Γι αυτό και οι εισαγωγείς πληρώνουν την ανακύκλωση συσκευών.. (υπάρχει τέτοια υποχρέωση σε όποιον εισάγει από την Ε. Ε - Η "ΑΕΠΙ" των εισαγωγέων ηλεκτρονικών). Αν ήταν έτσι απλό πίστεψε με κάνεις δεν θα είχε πρόβλημα να αντικαταστήσει το οτιδήποτε.

Την ίδια απάντηση με του από πάνω και σε σενα.

Στην περίπτωση του φίλου εγώ πιστεύω ότι απλά του δώσαν μεταχειρισμένο προϊόν που δεν έχει ΑΠΛΑ εγγύηση. Η δεν θέλουν να χρεωθουν τα μεταφορικά να την στείλουν έξω. Μπορει ο προμηθευτής τους να έκλεισε και να μην έχουν ιδέα τι να κάνουν τα προϊόντα που αγόρασαν από αυτόν (κατά συνέπεια δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα σταλεί πίσω πέρα από το να τα στείλουν οι ίδιοι) . Αλλά θα δείξει. Υποθέσεις δε μου αρέσει να κάνω.

Μα ποιος μίλησε για προϊόντα εκτός εγγύησης;
  • Like 1
  • Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα ποιος μίλησε για προϊόντα εκτός εγγύησης;

Αναφέρομαι στα προϊόντα που χαλάει ο πελάτης και τα φέρνει πίσω αναφέροντας ότι χάλασαν μόνα τους. Αυτά τα προϊόντα είναι έκτος εγγύησης.

Όχι σε αυτά που χάλασαν πράγματι μόνα τους. Γιατί αυτά όντως τα αλλάζουν μπαμ μπαμ.

Δημοσ.

Είμαι και γω άλλος ένας που παρακολουθώ το θέμα.Έχω αγοράσει και γω προιόντα από το συγκεκριμένο μαγαζί και διαβάζω να ξέρω τι με περιμένει.  :-D Δυστυχώς την προηγούμενη φορά που έτυχε στραβή δεν ήμουν όσο διαβασμένος έπρεπε και δεν βγήκε ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα.Anyway..

Δυστυχώς για μένα και πολλούς άλλους η τιμή είναι σημαντικός παράγοντας για την επιλογή καταστήματος.Συμφωνώ βέβαια ότι δεν είναι και αποκλειστικός.Επίσης νομίζω οτι έμφυτα όλοι μας προτιμάμε να αγοράζουμε από Ελλάδα απλά αναγκαστικά στραφήκαμε στο εξωτερικό.Δεν βρίσκω λόγο πλέον να αγοράσω από Ελλάδα ή να μην αγοράσω από εξωτερικό.Τιμές,aftersales,χρόνος παράδοσης κλπ.Να μην μιλήσω και για τα μεταφορικά που σε κάποιες περιπτώσεις είναι δωρεάν από την άλλη άκρη του κόσμου και εντός Ελλάδας μπορεί να σου ζητάν και το τελευταίο cent.Ο μόνος λόγος αναφέρθηκε αλλά προσωπικά θεωρώ και λίγο χαζό τον εαυτό μου να έχω τόσα μειονεκτήματα απλά για να στηρίξω την ελληνική οικονομία.Δηλαδή ούτε οι αρχές του τόπου δεν νοιάζονται τόσο.Μου θυμίζει αυτούς που αγοράζουν πχ από το site κάρτες γραφικών χωρίς να κάνουν την αναγωγή να δουν αν αξίζει για τα σημερινά δεδομένα και απλά αγοράζουν για να πουν ότι αγόρασαν ενώ ουσιαστικά δεν κέρδισαν κάτι ιδιαίτερο σε τιμή για να πεις ότι άξιζε ο κόπος.

Το ότι φταίνε κάποιοι "έξυπνοι" για το χάος στις εγγυήσεις δεν μπορώ να το δεχτώ.Ας ήταν πιο σωστοί να έβρισκαν πότε ένα προιόν χάλασε από φυσικά αίτια και πότε όχι.

Επίσης αναφέρθηκε:Δεν φταίει για τα πάντα η κρίση.Όσο εφησυχαζόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα δεν βγαίνει κάτι.Εξάλλου υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αναπτύχθηκαν.Το ότι πας από ένα κατάστημα να αγοράσεις προιον τεχνολογίας και αφενός ο υπάλληλος ξέρει λιγότερα από εσένα και αφετέρου η συμπεριφορά του είναι άθλια δεν φταίει η οικονομική κρίση  για παράδειγμα.

Και για να μπούμε και λίγο εντός θέματος πιστεύω ότι ο φίλος θα την βρει την άκρη όσο και αν καθυστερήσει και το πίστευα εξαρχής γιατί φαινόταν ότι θέλει να το κυνηγήσει.

ΥΓ: Πείτε μου ότι δεν ήμουν ο μόνος που δεν ήξερα την "χαιρεκακία" Τι μας μαθαίνεις ρε φίλε Dr...

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρομαι στα προϊόντα που χαλάει ο πελάτης και τα φέρνει πίσω αναφέροντας ότι χάλασαν μόνα τους. Αυτά τα προϊόντα είναι έκτος εγγύησης.

Όχι σε αυτά που χάλασαν πράγματι μόνα τους. Γιατί αυτά όντως τα αλλάζουν μπαμ μπαμ.

Κάπου το μπερδευεις. Μιλάμε για αυτούς που τα χαλάνε χωρίς να φαίνεται ότι το έκαναν αυτοί, εξαπατώντας βέβαια το μαγαζί για να επωφεληθούν. Οποτε τους καλύπτει η εγγύηση και δεν επιβαρύνεται το μαγαζί. Αν τους πας κάτι που το χαλασες και φαίνεται δεν έχει λόγο να σε καλύψει.
  • Like 1
Δημοσ.

Κάπου το μπερδευεις. Μιλάμε για αυτούς που τα χαλάνε χωρίς να φαίνεται ότι το έκαναν αυτοί, εξαπατώντας βέβαια το μαγαζί για να επωφεληθούν. Οποτε τους καλύπτει η εγγύηση και δεν επιβαρύνεται το μαγαζί. Αν τους πας κάτι που το χαλασες και φαίνεται δεν έχει λόγο να σε καλύψει.

Μπερδεύτηκες κι εσύ. :P

Ας το κάνω πιο λιανό:

Αγοράζω μητρική Gigabyte, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Την κάνω overclock στον Θεό, καίω τα VRM, την πάω πίσω:

- παιδιά η μητρική δεν δουλεύει, χθες την πήρα

- ωωω χίλια συγγνώμη κύριε, μισο λεπτό να την αντικαταστήσουμε.

- (αντικατάσταση, φεύγω ανακουφισμένος)

Η εταιρεία στέλνει την κάρτα πίσω. Πάει στην GB, βλέπουν καρβουνιασμένα τα τσιπ. Επικοινωνία από την GB με τον προμηθευτή:

- Καλησπέρα σας. Το προϊόν χάλασε από υπαιτιότητα του πελάτη. Η επιδιόρθωση δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Πλήρωσε για επισκευή ή φάε την μητρική.

Κατά συνέπεια: Βλάβη εκτός εγγύησης. 

Ποιος εξαπάτησε ποιον; Εγώ, γιατί το έπαιξα χαζός κι εκείνοι για να με εξυπηρετήσουν μου την άλλαξαν γρήγορα γιατί εκμεταλλέυτηκα το γεγονός ότι απλά την πήρα χθες και το πρόβλημα δεν ήταν ευδιάκρητο.

Δεδομένου ότι το κατάστημα δεν παρέχει υπηρεσίες μεταχειρισμένων, το κόστος της ζημιάς είναι ολόκληρο το ποσό της αγοράς του προϊόντος.

Εκτός κι αν έχεις κάτι του τύπου Πλαίσιο Stock house, e-shop stock κλπ. Τέτοιες περιπτώσεις πουλάνε κυρίως αυτά. (αυτοί βέβαια γλυτώνουν και το κόστος επισκευής κατά πολύ γιατί έχουν δικούς τους τεχνικούς)

Δημοσ.

δηλαδη ρε ανθρωπε, θα παρω μια μητρικη και θα την χαλασω επιτηδες ενω ξερω οτι ειναι εκτος εγγυησης ?

για ποιο λογο να κανω κατι τετοιο?

Ας το κάνω πιο λιανό:

Αγοράζω μητρική Gigabyte, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Την κάνω overclock στον Θεό, καίω τα VRM, την πάω πίσω:

Η εταιρεία στέλνει την κάρτα πίσω. Πάει στην GB, βλέπουν καρβουνιασμένα τα τσιπ. Επικοινωνία από την GB με τον προμηθευτή:

- Καλησπέρα σας. Το προϊόν χάλασε από υπαιτιότητα του πελάτη. Η επιδιόρθωση δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Πλήρωσε για επισκευή ή φάε την μητρική.

Ποιος εξαπάτησε ποιον; Εγώ, γιατί το έπαιξα χαζός κι εκείνοι για να με εξυπηρετήσουν μου την άλλαξαν γρήγορα γιατί εκμεταλλέυτηκα το γεγονός ότι απλά την πήρα χθες και το πρόβλημα δεν ήταν ευδιάκρητο.

Δεδομένου ότι το κατάστημα δεν παρέχει υπηρεσίες μεταχειρισμένων, το κόστος της ζημιάς είναι ολόκληρο το ποσό της αγοράς του προϊόντος.

Εκτός κι αν έχεις κάτι του τύπου Πλαίσιο Stock house, e-shop stock κλπ. Τέτοιες περιπτώσεις πουλάνε κυρίως αυτά. (αυτοί βέβαια γλυτώνουν και το κόστος επισκευής κατά πολύ γιατί έχουν δικούς τους τεχνικούς)

Δεν ισχυει ουτε στο ελαχιστο αυτο που λες

τα καταστηματα θα τη δωσουν στον προμηθευτη που θα την ελενξει, και αν δουν προβλημα με υπαιτιοτητα του πελατη απλα δε θα το αλλαξουν.

Αν παλι ειναι τοσο καθυστερημενοι που δεχτουν να παραλαβουν μητρικη που την εχεις κοπανησει με σφυρια, τοτε ειναι απλα ανιδεοι, και τους αξιζει να κλεισουν.

Να μη θυμηθω το e-shop που επι χρονια κοροιδευει πελατες με τη γνωστη τακτικη "ειναι στραβωμενα τα pins" η  "εχετε ξεκολλησει το αυτοκολλητο του σειριακου" αρα δεν εχετε εγγυηση

η το πλαισιο που πουλουσε και καλα καινουριους δισκους και ηταν μεταχειρισμενοι με τα αρχεια προηγουμενου χρηστη μεσα.

αυτους γιατι πρεπει να τους λυπηθω?

• Like 7
Δημοσ.

Ας το κάνω πιο λιανό:

Εάν πράγματι εργάζεσαι όπως είπες πάνω στον τομέα αυτά που γράφεις τελευταία είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. ;)

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδη ρε ανθρωπε, θα παρω μια μητρικη και θα την χαλασω επιτηδες ενω ξερω οτι ειναι εκτος εγγυησης ?

για ποιο λογο να κανω κατι τετοιο?

Εκτός εγγύησης βλάβη σημαίνει ότι η βλάβη είναι τέτοια η οποία ο κατασκευαστής δεν την επισκευάζει εντός εγγύησης ακόμα κι αν έχει το προϊόν κανονικά εγγύηση.

Πόσο πιο κατανοητό παράδειγμα να δώσω; Αν είναι να παίζουμε με τις λέξεις και να τις μοντάρουμε ρε παιδιά για να την πείτε στους άλλους πείτε μου ώστε να μην μοιράζομαι μαζί σας καμία άποψή.

Όσο για την τελευταία σου γραμμή αυτό λέω. Ο κόσμος θέλει άμεση αντικατάσταση. Θέλει. Αλλά βρίσκω ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να επιθυμεί έλεγχος ο καθένας προμηθευτής πριν γίνει η οποιαδήποτε αντικατάσταση. Δεν είδες τι γράφω στο τόσο off topic που χω γράψει σ'αυτό το άμοιρο thread;

Εάν πράγματι εργάζεσαι όπως είπες πάνω στον τομέα αυτά που γράφεις τελευταία είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. ;)

Γιατί με αμφισβητείς δικέ μου;

Επειδή έγραψα μια φανταστική ιστορία για να καταλάβουν οι άλλοι τι εννοώ μ'αυτό που γράφω;

Δημοσ.

Δηλαδή υπάρχει μαγαζί που κάνει άμεση αντικατάσταση χωρίς να σταλεί το προϊόν για έλεγχο πρώτα; Ενδιαφέρον.

• Like 3
Δημοσ.

Εκτός εγγύησης βλάβη σημαίνει ότι η βλάβη είναι τέτοια η οποία ο κατασκευαστής δεν την επισκευάζει εντός εγγύησης ακόμα κι αν έχει το προϊόν κανονικά εγγύηση.

Πόσο πιο κατανοητό παράδειγμα να δώσω; Αν είναι να παίζουμε με τις λέξεις και να τις μοντάρουμε ρε παιδιά για να την πείτε στους άλλους πείτε μου ώστε να μην μοιράζομαι μαζί σας καμία άποψή.

Όσο για την τελευταία σου γραμμή αυτό λέω. Ο κόσμος θέλει άμεση αντικατάσταση. Θέλει. Αλλά βρίσκω ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να επιθυμεί έλεγχος ο καθένας προμηθευτής πριν γίνει η οποιαδήποτε αντικατάσταση. Δεν είδες τι γράφω στο τόσο off topic που χω γράψει σ'αυτό το άμοιρο thread;

Επειδή έγραψα μια φανταστική ιστορία για να καταλάβουν οι άλλοι τι εννοώ μ'αυτό που γράφω;

Δεν το κάνουμε για να σου "την πούμε "όπως λες φίλε.

Με απλά λόγια να σου πω πως προσωπικά δεν ξέρω, ούτε έχω ακούσει για μαγαζί που σε ηλεκτρονικά προϊόντα, αναλαμβάνει την ευθύνη να προχωρήσει σε αντικατασταση, πριν πάνε για έλεγχο. Και ποσο μάλλον σε κάρτες / μητρικές. Ούτε έχουν καταρτισμένο τεχνικό τμήμα.

Η ουσία αυτού που συζητάμε είναι ότι την ευθύνη και το κόστος σε προϊόν εντος εγγύησης δεν την έχει το καταστημα αλλά η αντιπροσωπεία-προμηθευτής.

Το εκτός εγγύησης, για οποιοδήποτε λόγο κα αν είναι εκτός, δεν μας απασχολεί.

Που διαφωνεις;

• Like 3
Δημοσ.

Δεν το κάνουμε για να σου "την πούμε "όπως λες φίλε.

Με απλά λόγια να σου πω πως προσωπικά δεν ξέρω, ούτε έχω ακούσει για μαγαζί που σε ηλεκτρονικά προϊόντα, αναλαμβάνει την ευθύνη να προχωρήσει σε αντικατασταση, πριν πάνε για έλεγχο. Και ποσο μάλλον σε κάρτες / μητρικές. Ούτε έχουν καταρτισμένο τεχνικό τμήμα.

Η ουσία αυτού που συζητάμε είναι ότι την ευθύνη και το κόστος σε προϊόν εντος εγγύησης δεν την έχει το καταστημα αλλά η αντιπροσωπεία-προμηθευτής.

Το εκτός εγγύησης, για οποιοδήποτε λόγο κα αν είναι εκτός, δεν μας απασχολεί.

Που διαφωνεις;

Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα που συμφωνούμε και για τον έλεγχο, και την ευθύνη και το κόστος σε εντός εγγύησης βλάβες όπου τις αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία ή ο κατασκευαστής. Απλά έχεις παρερμηνεύσει αυτό το "εκτός εγγύησης" που είπα χθες. Και διευκρίνησα σήμερα, βλάβη εκτός εγγύησης, και όχι προϊόν εκτός εγγύησης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Πιστεύω πλέον να κατάλαβες τι εννοώ.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα που συμφωνούμε και για τον έλεγχο, και την ευθύνη και το κόστος σε εντός εγγύησης βλάβες όπου τις αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία ή ο κατασκευαστής. Απλά έχεις παρερμηνεύσει αυτό το "εκτός εγγύησης" που είπα χθες. Και διευκρίνησα σήμερα, βλάβη εκτός εγγύησης, και όχι προϊόν εκτός εγγύησης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Πιστεύω πλέον να κατάλαβες τι εννοώ.

Ναι ρε μαν ,εγώ έχω καταλάβει τι λες.Δεν το έχω παρερμηνεύσει.Το εκτός εγγύησης είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη.Δηλαδή ΕΚΤΟΣ και απλά δεν καλύπτεται.Και όπως είπα και πριν ,δεν είναι το θέμα μας αυτό.Τωρα αν στα μαγαζιά είναι γκασμάδες και τους τα άλλαζαν πριν πάνε για έλεγχο(που δεν νομίζω) καλά να πάθουν.Σε αυτό που αρχικά διαφωνήσαμε και επέμενες είναι οτι τα μαγαζιά μπαίνουν μέσα ή έχουν "ζημιές" ,από τα RMA. Κάτι που δεν ισχύει.Το πολύ να πληρώσουν κανένα έξοδο αποστολής ,αν και γι αυτό αμφιβάλλω.

Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και να παίζουμε την κολοκυθιά .

• Like 1
Δημοσ.

αν συμβει κατι τετοιο, τοτε ουτε ο πελατης θα εχει αντικατασταση προιοντος.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ρε μαν ,εγώ έχω καταλάβει τι λες.Δεν το έχω παρερμηνεύσει.Το εκτός εγγύησης είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη.Δηλαδή ΕΚΤΟΣ και απλά δεν καλύπτεται.Και όπως είπα και πριν ,δεν είναι το θέμα μας αυτό.Τωρα αν στα μαγαζιά είναι γκασμάδες και τους τα άλλαζαν πριν πάνε για έλεγχο(που δεν νομίζω) καλά να πάθουν.Σε αυτό που αρχικά διαφωνήσαμε και επέμενες είναι οτι τα μαγαζιά μπαίνουν μέσα ή έχουν "ζημιές" ,από τα RMA. Κάτι που δεν ισχύει.Το πολύ να πληρώσουν κανένα έξοδο αποστολής ,αν και γι αυτό αμφιβάλλω.

Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και να παίζουμε την κολοκυθιά .

Κι όμως υπάρχουν. Σαν πελάτης μου χει κάνει άμεση αντικατάσταση το πλαίσιο 2 φορές (σε προϊόν Asus + Chieftec μάλιστα), κάτι μπαταρίες ηλεκτρονικών τσιγάρων από ένα άλλο κατάστημα. Σαν εργαζόμενος... Τα πρώτα χρόνια που ήμουν και μικρότερος και άπειρος, έχω κάνει (δυστυχώς) υποχωρήσεις. Κάποιος με νευρίασε μάλιστα (αφού του έκανα αντικατάσταση) γιατί έλεγε ότι βιάζεται να φύγει ταξίδι στο εξωτερικό και με έπιασε στο φιλότιμο. 250 ευρώ ζημιά δημιούργησε, σιγά μην έφυγε σε ταξίδι μετά που το ξανασκέφτηκα -. Από αυτόν και μετά αφού κατάλαβα ότι τρίζει η καρέκλα μου έγινα πιο αυστηρός μ'αυτά και δεν αλλάζω ούτε την συσκευή του πρωθυπουργού χωρίς να λάβω απάντηση από επίσημο τεχνικό έλεγχο. Πλέον στηρίζω και κατανοώ το να γίνονται ελέγχοι πριν την οποιαδήποτε κίνηση.

Όσο για τον όρο που επιμένω και ξαναεπιμένω... Bλάβη εκτός εγγύησης (δηλαδή δεν τηρεί τις προδιαγραφές της εγγύησης) . :lol:

Προϊόντα από Ουγκάντα και Νιγηρία είναι προϊόντα εκτός εγγύησης.

(εντάξει σκάω :P  )

αν συμβει κατι τετοιο, τοτε ουτε ο πελατης θα εχει αντικατασταση προιοντος.

Ε καλά, ναι.

Δημοσ.

Αγαπητε chimaira καταλαβαινω τι θες  να πεις αλλα στην περιπτωση μας εκανε κουτσουκελα το ιδιο το καταστημα.

Κοινως υπαρχει πιθανοτητα να αγορασε used,εκτος εγγυησης καρτα γιαυτο και τωρα τρεχουμε και δεν φτανουμε.

Σε τετοιες περιπτωσεις παρανομιας ναι το καταστημα να εχει τις αναλογες κυρωσεις δεν θα το λυπηθουμε συγνωμη κιολας.

Απλα πρεπει και ο κοσμος(που αρκετες φορες το παιζει ξερολας)να καταλαβει οτι υπαρχει λογος που ειναι λιγοι οι επισημοι συνεργατες των εταιρειων με Ελληνικα(και αλλα ευρωπαικα)καταστηματα,ακριβως γιατι εχουν παιχτει παγκοσμιως αρκετες λαμογιες κυριως απο τα μικροτερα καταστηματα.

Το Μσυστεμ και το Πλαισιο πχ ειναι(πλεον)ισως τα μονα Ελληνικα καταστηματα που θεωρουνται επισημοι συνεργατες και τους βλεπουμε να τους εχει και η nvidia στην κεντρικη σελιδα της στα διαφορα bundle καρτων γραφικων(ή και gigabyte,asus κλπ). Αλλα ολως τυχαιως ειναι καταστηματα με αναλογες τιμες φυσικα.

Αρα γιαυτο λεω οτι μεριδιο ευθυνης εχει και ο ιδιος ο Ελληνας(πονηρος)καταναλωτης να κανει ερευνα αγορας. Οτι πληρωνεις παιρνεις δηλαδη,αλλα ο μαγκας ο Ελληνας πρωτα παει στο φθηνοτερο μαγαζι στα τυφλα και μετα αν γινει η στραβη αρχιζει τα διαφορα.

Το ιντερνετ εχει και αλλες χρησεις περαν του facebook :)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...