Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις πλάκα ρε Fulgore που ενω λες οτι δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε,εσύ ο ίδιος συνεχίζεις να συζητάς. :P

Ναι βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θεωρειται κουβεντα το παραπανω που ειναι παραδειγμα ασχετο με την περιπτωση του θεματος :P

Όπως προείπα,δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα,αλλά τέτοιου είδους θέματα ,όπως και πολλά άλλα,διαφορετικα στο φόρουμ,δίνουν "χώρο" για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Εγινε στο προηγουμενο θεμα που 9 στους 10 που εγραφαν για το καταστημα το εκραξαν ακριβως σε θεματα οπως after sales support,ενημερωση παραγγελιας ή service,διαθεσιμοτητα και παει λεγοντας.

Σε γενικές γραμμές πάντως,όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν οι εν λόγω αντιπροσωπείες επίσημα στη χώρα.

Οχι δεν ισχυει το παραπανω. Και θα σου αναφερω 2 πολυ γνωστες εταιρειες σε αυτο. Corsair και evga. Ανεξαρτητως του καταστηματος αγορας(ακομα και απο το πιο μικρο σκρουτζομαγαζο)ειναι εταιρειες που εχουν τοσο καλο after sales support που δεν χρειαζεσαι αντιπροσωπεια.

Γιαυτο σε καθε θεμα που αφορα αυτες τις εταιρειες(ή και την Logitech,kingston κλπ)βλεπεις οτι παντα βγαινει ακρη ανεξαρτητως αν αγοραστηκε το οποιο προιον.

Ειναι πχ ο βασικος λογος που αρκετοι απο Ελλαδα στις καρτες γραφικων προτιμανε την EVGA συγκεκριμενα.

Εχω διαβασει ακομα και πολλες περιπτωσεις στο εξωτερικο(που υποτιθεται εχουν και τις αντιπροσωπειες και μεγαλες εταιρειες οπως newegg και amazon)και αν δεις για τις τρεις αυτες μεγαλες εταιρειες(Asus,gigabyte,msi)οι αποψεις ειναι διχασμενες. Δηλαδη ολο και καποιοι θα βρεθουν να αναφερουν καποια αρνητικη εμπειρια με μια απο αυτες τις εταιρειες.

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και αυτό με τις καθυστερήσεις είναι αποτέλεσμα του νο στοκ. Η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί, άρα ο πελάτης απογοητεύεται, άρα ακυρώνεται η παραγγελία, άρα ο πελάτης στρέφεται στο εξωτερικό, άρα το προϊόν χάνει το ενδιαφέρον του, άρα το eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί, άρα ο πελάτης απογοητεύεται, άρα ακυρώνεται η παραγγελία, άρα ο πελάτης στρέφεται στο εξωτερικό, άρα το προϊόν χάνει το ενδιαφέρον του, άρα το eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί ΚΑΙ ο κύκλος συνεχίζεται. (μην κάνω και 2ο paste :P )

Που θέλω να καταλήξω. Οι περιπτώσεις έλλειψης αποθέματος ή καθυστερήσεων παραλαβών πράγματι είναι από τις άτυχες και απογοητευτικές περιπτώσεις. Δυστυχώς η απογοήτευση νικάει, και δεν σκεπτόμαστε το γενικό καλό. Σκεπτόμαστε την άμεση εξυπηρέτησή μας και δεν είναι κακό αυτό είναι λογικό. Αλλά τώρα το λέω αυτό για το πως μας έχουν κάνει. Και δεν αναφέρομαι σε μια περίπτωση τώρα, αναφέρομαι σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις καθημερινά από πολλά μαγαζιά και χιλιάδες Έλληνες που το κάνουν αυτό. ΟΚ η αγορά είναι ανοιχτή, αλλά η οικονομία μας τοπική.

Συμπέρασμα: Κάποτε με το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν ωραία.

Και πάλι θα συμφωνήσουμε, ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι μόνο το χαμηλό stock. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κακή ενημέρωση του site και το διαρκές τρενάρισμα της παραλαβής (δεν ξέρω αν μου λέγανε ψέματα ή απλά ήταν κακή συνεννόηση). Ας μου λέγανε από την αρχή θα κάνει 1 μήνα ή δεν θα το ξαναφέρουμε. Αυτό δεν κοστίζει κάτι για να το φορτώσουμε στην κρίση. Ωστόσο δεν με χάλασε που πήρα enthoo pro 5€ πάνω από το p400.

Δημοσ.

Ναι βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θεωρειται κουβεντα το παραπανω που ειναι παραδειγμα ασχετο με την περιπτωση του θεματος :P

Εγινε στο προηγουμενο θεμα που 9 στους 10 που εγραφαν για το καταστημα το εκραξαν ακριβως σε θεματα οπως after sales support,ενημερωση παραγγελιας ή service,διαθεσιμοτητα και παει λεγοντας.

Οχι δεν ισχυει το παραπανω. Και θα σου αναφερω 2 πολυ γνωστες εταιρειες σε αυτο. Corsair και evga. Ανεξαρτητως του καταστηματος αγορας(ακομα και απο το πιο μικρο σκρουτζομαγαζο)ειναι εταιρειες που εχουν τοσο καλο after sales support που δεν χρειαζεσαι αντιπροσωπεια.

Γιαυτο σε καθε θεμα που αφορα αυτες τις εταιρειες(ή και την Logitech,kingston κλπ)βλεπεις οτι παντα βγαινει ακρη ανεξαρτητως αν αγοραστηκε το οποιο προιον.

Ειναι πχ ο βασικος λογος που αρκετοι απο Ελλαδα στις καρτες γραφικων προτιμανε την EVGA συγκεκριμενα.

Εχω διαβασει ακομα και πολλες περιπτωσεις στο εξωτερικο(που υποτιθεται εχουν και τις αντιπροσωπειες και μεγαλες εταιρειες οπως newegg και amazon)και αν δεις για τις τρεις αυτες μεγαλες εταιρειες(Asus,gigabyte,msi)οι αποψεις ειναι διχασμενες. Δηλαδη ολο και καποιοι θα βρεθουν να αναφερουν καποια αρνητικη εμπειρια με μια απο αυτες τις εταιρειες.

Οπωσδήποτε οι δυο αυτές εταιρείες που αναφέρεις,είναι παράδειγμα προς μίμηση σε τέτοια θέμα τα παγκοσμίως. Πάρα ταύτα δεν αναιρέι το γεγονός οτι αν υπήρχαν για παράδειγμα όλα τα brands επισήμως εδώ,θα μπορούσαμε σαν αγοραστές να αποφύγουμε παραεισαγωγές ,ίσως οι τιμές να ήταν και καλύτερες και τέλος πάντων θα μας ήταν πιο εύκολο να απευθυνθόυμε κάπου σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης αυτό θα έδειχνε πως μας υπολογίζουν και καλύτερα σαν αγορά.Που δεν πρόκειτε να ισχύει αυτό γιατί το μερίδιο από Ελλάδα είναι όντως πολύ μικρό.

Το ότι υπάρχουν παντού ευτράπελα με εγγυήσεις ισχύει,και όπως έχουμε ξαναπεί υπάρχει το "κακό" για τα μαγαζιά οτι γράφονται μόνο τα άσχημα γιατί ο ευχαριστημένος δεν πρόκειται να ανίξει κάποιο θέμα και να πεί "α τι ώραία με εξυπηρετήσαν στο τάδε μαγαζί" κλπ. Και πάλι όμως δεν δικαιολογείται και θα σου φέρω το παράδειγμα των "σοβαρών" πωλητών σε ebay-amazon που κοιτάνε τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και πασχίζουν να μην αποκτήσουν αρνητικό feedback.

Είδες τελικά που όλο και κάτι έχουμε να πούμε?  ;)

ΥΓ. Προσωπικά αν πάθαινα κάτι αντίστοιχο με τον ts ,χειρότερα θα έκραζα και θα δυσφήμιζα. Βασικά θα έκανα πολύ χειρότερα.Ξέρεις τι είναι να έχεις σκάσει κανα 500ρικο και να σου φέρονται έτσι? Δεν το έχω πάθει αλλά "μπαίνοντας" στη θέση του ts παίρνω φωτιά.Και εύχομαι να μην το πάθεις και εσύ και κανένας.

Αυτά

• Like 2
Δημοσ.

Είδες τελικά που όλο και κάτι έχουμε να πούμε?  ;)

Και παλι ομως ειναι πραγμα ασχετο με την περιπτωση του θεματος αυτου :P

Επισης για το EBW το ξαναλεω οτι με μια προχειρη αναζητηση στο google υπαρχουν και προηγουμενα θεματα για αυτο το καταστημα ολως τυχαιως περαν του skroutz

https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=VCZUWZXpCJDN8gfYkJTQBA&gws_rd=ssl#q=easybuyworld+insomnia

Προσωπικα το θεωρω αδιανοητο τα τελευταια χρονια να μην κανει καποιος ερευνα αγορας ενω υπαρχει το Internet τοσο διαδεδομενα στην Ελλαδα,ειδικα οταν θελει καποιος να ακουμπησει πολλα χρηματα.

Θυμαμαι πιο παλια που ειχα γραφτει στο forum ο κοσμος ρωταγε ποια ειναι τα πιο εμπιστα καταστηματα απο εμπειριες κοσμου και ολως τυχαιως(τοτε)αναφεροντας καταστηματα που βλεπω τωρα οτι δεν αγοραζει ο κοσμος απο αυτα οπως msystems,mgmanager,egate,you κλπ

Είμαι χρόνια πελάτης του e-shop, με μεγάλες και μικρές αγορές, από τα πιο "σοβαρά" μέχρι τις μικρότερες μαλακιούλες.

Έχω δώσει αρκετά χρήματα, έχω πληρώσει ένα 5-10% περισσότερο απ' ότι θα πλήρωνα σε skroutzομάγαζα, κι ένα 10-15% περισσότερο απ' ότι αν έπαιρνα από αξιόπιστα ευρωπαϊκά sites.

Μου έχουν ρίξει άκυρο για 1 εγγυήση (απ' όσο θυμάμαι) ωστόσο έχουν ξηγηθεί πολύ καλά σε εγγυήσεις που δεν περίμενα να τις δεχθεί μαγαζί. Καμιά φορά με επισκευή, συνήθως με αντικατάσταση και 2-3 φορές με πίστωση του ποσού λόγω μη διαθεσιμότητας του προϊόντος(!!!). ΑΛΛΑ κυρίως χωρίς να ασκήσω καμία πίεση, επεξήγηση προβλήματος και τέλος,  ΔΕΝ με νευριάσανε ποτέ, ΔΕΝ με κάνανε ποτέ να αγχωθώ αν θα με καλύψουν σε κάτι που έπρεπε σίγουρα να με καλύψουν, ΔΕΝ μου είπανε ποτέ αερολογίες ως απάντηση. Ποτέ δεν έστειλα ηθελημένα κάτι που ξέρω ότι χάλασε με δική μου υπαιτιότητα, όπως και δεν δημιούργησα φασαρία στην περίπτωση που δεν με κάλυψε η εγγύηση, διότι μετά από τόσες καλές εμπειρίες, τους εμπιστεύθηκα.

Και ενα μικρο off topic για αλλο καταστημα. Ο παραπανω συμφορουμιτης μιλαει γενικα για την εμπειρια του απο eshop οπως και πολλοι αλλοι φυσικα.

Για πειτε μου ρε παιδια,πως πατε και εμπιστευεστε αγορες εκατονταδων ευρω σε καταστημα που ο ιδιοκτητης του χρωσταγε πριν λιγα χρονια μια περιουσια,και μετα στην πρωτη στραβη(οπως παραπανω)σας κακοφαινεται?

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/e_shop_to_ilektroniko_thauma_pou_egine_efialtis-63794745/

Δημοσ.

εγω παντως εχω αγορασει 3 φορες απο το ebw και εχω στειλει 2 φορες μια κονσολα κ ενα λαπτοπ για επισκευη δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Γιατί δεν στέλνεις κ ένα mail στη κατασκευάστρια εταιρεία, όπου θα αναφέρεις πότε αγόρασες την κάρτα, τι πρόβλημα παρουσιάζει και ότι το κατάστημα συμπεριφέρεται απαράδεκτα αρνείται να την αντικαταστήσει;

Εγώ συνήθως αποφεύγω να μπλέκω με τα εδώ καταστήματα και επικοινωνώ πάντα με τον κατασκευαστή,
Είναι ελάχιστα τα καταστήματα με τα οποία ΔΕΝ είχα πρόβλημα.

Δημοσ.

και γω έκανα λάθος κάνοντάς αγορά μια φορά απ το μαγαζάκι αυτό βέβαια ήταν και η τελευταία :confused:

Δημοσ.

Γιατί δεν στέλνεις κ ένα mail στη κατασκευάστρια εταιρεία, όπου θα αναφέρεις πότε αγόρασες την κάρτα, τι πρόβλημα παρουσιάζει και ότι το κατάστημα συμπεριφέρεται απαράδεκτα αρνείται να την αντικαταστήσει;

Εγώ συνήθως αποφεύγω να μπλέκω με τα εδώ καταστήματα και επικοινωνώ πάντα με τον κατασκευαστή,

Είναι ελάχιστα τα καταστήματα με τα οποία ΔΕΝ είχα πρόβλημα.

Ειχα στειλει 5 μειλ και με γραψανε κανονικοτατα. Οταν μου απαντησανε μετα απο 2 βδομαδες, μου ειπαν να πληρωσω 120 € για "service" πριν καν στειλω την καρτα και δουνε αν εχει καποιο προβλημα (που μπορει να φτιαχνεται, μπορει και οχι). Αρα δεν ακολουθησα αυτη την οδο.

Update: Σημερα ηρθαν σπιτι 2 επιστολες. Μια απο την Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη και μια απο τον Συνηγορο του Καταναλωτη. Διαβαζοντας τες (σχεδον λενε τα ιδια πραγματα) και οι δυο αναφερουν πως "Σας γνωστοποιουμε (στο EasyBuyWorld) τα παραπονα του καταναλωτη ταδε, προχωρηστε στις απαραιτητες ενεργειες για να λυθει το προβλημα εντος 10 εργασιμων ημερων" (bold δικα τους) κλπ κλπ.

Στις 11 το πρωι που ηρθε ο ταχυδρομος τα διαβασα εγω. Λογικα την ιδια μερα θα εφτασαν και σε εκεινους οι επιστολες.

Το αστειο(?) ειναι πως στις 4 η ωρα το απογευμα δεχθηκα ξαφνικο μειλ απο τον Ανεστη στο οποιο ελεγε οτι η Palit/Gainward δεχθηκε την καρτα μου για RMA, μου εδωσε αριθμο αποστολης της UPS ο οποιος ειναι εγκυρος, και μου ειπε πως θα με ενημερωσει για κατι νεοτερο.

Δεν ξερω τι γινεται πια. Θα τρελαθω. Την ιδια μερα? Που τετοια τυχη?

Σε αλλα θεματα τωρα, επειδη θελω να τους τσουξει λιγο, ξεκινησα και πρηζω τον Ανεστη να μου δωσουνε προσωρινη καρτα αντικαταστασης, και εχω βαλει και τον υπευθυνο απο τον Συνηγορο του Καταναλωτη στη συνομιλια just for the lulz. Ειναι νομικο μου δικαιωμα after all.

Αυτα προς το παρον. Καλη σας συνεχεια.

• Like 12
Δημοσ.

Μια διευκρίνηση γιατί στο άλλο thread δε μπορώ να σχολιάσω.

Αναφέρουν πολλοί να κλείσουν τα ελληνικά μαγαζιά και να αγοράζουμε όλοι απέξω.

Ας κάνω μερικές διευκρινήσεις:

Πρώτον: Κάποιοι μαλάκες συμπατριώτες μας έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να κοροϊδεύουν τα καταστήματα με ελαττωματικά προϊόντα που η ζημιά προκλήθηκε με δική τους υπαιτιότητα ως αποτέλεσμα τα καταστήματα τελικά να χρεώνονται την ζημιά που προκάλεσαν οι εν λόγω πονηρίδηδες. Αυτό αυτό έχει δημιουργήσει αυτό το χάλι με την έλλειψη εμπιστοσύνης και τις διαδικασίες αυτές. Επίσης όπως είπα και σε ένα άλλο thread, το να κάνει "ξήγιες" το Άμαζον και να μην κάνει ένα Ελληνικό μαγαζί, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ανάλογο των ταμείων τους. Δε μπορώ να σκεφτώ ότι σήμερα ανοίγω επιχείρηση με κεφάλαιο σκατά σε χώρα με οικονομία σκατά και θα αρχίζω να αντικαθιστώ τα πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό με τον έλεγχο το βρίσκω λογικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δεύτερο που θέλω να πω: Για τους υποστηρικτές των "Κινέζικων" και των "Αμερικάνικων" καταστημάτων. Αγοράζοντας από το εξωτερικό δημιουργούμε ακόμα περισσότερη ανεργία στην Ελλάδα και πηδάμε σε γενικές γραμμές την Ελληνική αγορά. Και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την Αμερικάνικη και την Κινέζικη. Αν το υποστηρίζεις αυτό φίλε αναγνώστη και διαβάζεις αυτήν την στιγμή το ποστ μου, θα σου πω κάτι με παρόμοια "κακία" και "εγωισμό": Φύγε από την Ελλάδα ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί δεν θέλω να μείνω άνεργος και δεν θα μπορώ να τα βγάλω πέρα να ζήσω. Και δεν έχει "ναι αλλά..." . Τσουβαλιάζεις τα πάντα και δεν σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπαθούν να είναι σωστοί

Και τρίτον: ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε κάτι επειδή απλά κάποιος το έχει φθηνότερο. Η αγορά με παράγοντα την καλύτερη τιμή ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τα δικά μου μάτια μου είναι χαζομάρα. Ειδικά αν πρόκειται για περιπτώσεις τάληρου έως εικοσάρικου. Πρώτα κοιτάμε τα σκατά του κάθε καταστήματος, και μετά σκεπτόμαστε, "ρε μήπως να δώσω 5-10-20-30 ευρώ παραπάνω να το πάρω από τον άλλον που ξέρω ότι είναι κομπλέ να χω το κεφάλι μου ήσυχο;". Και για όσους το κάνετε αυτό και μετά ζητάτε τα ρέστα, τραβήξτε φάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να βρείτε το δίκιο σας.

Με το EBW έχω κακή εμπειρία το 2006... Από τότε έχουνε να με δούνε...

Ποσο ειναι το ποσοστο των ατομων που κοροιδευουν με RMA και εγγυησεις τα "Σωστα" καταστηματα? 1%?

• Like 1
Δημοσ.

Ποσο ειναι το ποσοστο των ατομων που κοροιδευουν με RMA και εγγυησεις τα "Σωστα" καταστηματα? 1%?

Δεν είμαι αναλυτής δεδομένων αλλά πολύ πίστη στην ανθρωπότητα έχεις.

Επίσης έστω ότι το 1% που αναφέρεις , σε κατάστημα με τζίρο 5.000.000€ τον χρόνο (και λίγα λέω) είναι 50 χιλιάρικα μάγκα μου χονδρικά. Αλλά δεν πάει έτσι, το ξέρω, οπότε μη μιλάμε με ποσοστά. Δεν χρειάζονται χιλιάδες άτομα για να κάνουν την ζημιά. Κάποιοι δεκάδες σε έναν χρόνο αρκούν για να κάνουν την ζημιά. Έστω (πάλι) ότι μια επιχείρηση έχασε 10.000 ευρώ σε έναν χρόνο από "άδικα" άμεσα RMA δεν το λες ζημιά; Ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου (μη πω και 2 έτσι όπως είμαστε τώρα) είναι.

Το point είναι ότι εγώ σαν καταναλωτής ποτέ δεν θα έχω την απαίτηση να αρνηθώ έλεγχο πριν γίνει το οτιδήποτε. Αν μου το κάνουν με την καλή τους την καρδιά αποδεκτό. Αν μου πουν όμως πρώτα για έλεγχο δεν θα κάτσω να το παίξω ιστορίας.

ΠΑΝΤΑ σε λογικά πλαίσια πάντως. Και ειδικά με το e-shop 2 φορές έχει τύχει, και τις 2 περίμενα υπομονετικά μέχρι να μάθω τα καλά νέα (την μια την ζήσαμε και με τα παιδιά εδώ στο insomnia)

Δημοσ.

Αυτη η ζημια που λες δεν την δεχεται το καταστημα, αλλα ο κατασκευαστης

το καταστημα το χαλασμενο προιον θα το στειλει πισω για να παρει αλλο.

αλλα ακομα και 1% της ζημιας να ηταν, αν καταστημα ειναι τοσο γτπ που το μεσο κερδος απο το μεσο προιον ειναι κατω απο 1%, τοτε θα χε κλεισει χρονια τωρα.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είμαι αναλυτής δεδομένων αλλά πολύ πίστη στην ανθρωπότητα έχεις.

Επίσης έστω ότι το 1% που αναφέρεις , σε κατάστημα με τζίρο 5.000.000€ τον χρόνο (και λίγα λέω) είναι 50 χιλιάρικα μάγκα μου χονδρικά. Αλλά δεν πάει έτσι, το ξέρω, οπότε μη μιλάμε με ποσοστά. Δεν χρειάζονται χιλιάδες άτομα για να κάνουν την ζημιά. Κάποιοι δεκάδες σε έναν χρόνο αρκούν για να κάνουν την ζημιά. Έστω (πάλι) ότι μια επιχείρηση έχασε 10.000 ευρώ σε έναν χρόνο από "άδικα" άμεσα RMA δεν το λες ζημιά; Ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου (μη πω και 2 έτσι όπως είμαστε τώρα) είναι.

Το point είναι ότι εγώ σαν καταναλωτής ποτέ δεν θα έχω την απαίτηση να αρνηθώ έλεγχο πριν γίνει το οτιδήποτε. Αν μου το κάνουν με την καλή τους την καρδιά αποδεκτό. Αν μου πουν όμως πρώτα για έλεγχο δεν θα κάτσω να το παίξω ιστορίας.

ΠΑΝΤΑ σε λογικά πλαίσια πάντως. Και ειδικά με το e-shop 2 φορές έχει τύχει, και τις 2 περίμενα υπομονετικά μέχρι να μάθω τα καλά νέα (την μια την ζήσαμε και με τα παιδιά εδώ στο insomnia)

Και πως να χάσει η επιχείρηση 10.000 από άδικα RMA ? Αν η κάθε επιχείρηση επιβαρυνόταν την αξία του εμπορεύματος που αντικαταστάθηκε λόγω εγγύησης ,τότε θα είχαν μπει όλοι μέσα και θα είχαν κλείσει.Αν εγώ χαλάσω μια κάρτα ή οτιδήποτε άλλο και τους παραπλανήσω οτι χάλασε μόνη της,απλά η εκάστοτε κατασκευάστρια θα επωμιστεί το κόστος. Το μόνο που κάνει το μαγαζί είναι να κινήσει την διαδικασία (mail-αποστολή παραλαβή κλπ ).

Άλλοι είναι οι λόγοι για την "δυσκοιλιότητα" που έχουν και τρανό παράδειγμα είναι το παρόν θέμα που αν το διαβάσεις απο την αρχή θα καταλάβεις οτι η κάρτα δεν προέρχεται από εκεί που θα έπρεπε. Για να πουλήσουν φτηνά,προμηθέυονται από όπου να ναι,με διαφορετικούς ή καθόλου όρους εγγύησης και εις γνώση τους παίρνουν το ρίσκο,βασιζόμενοι και στην υπομονή του "τυχερού" που θα του χαλάσει και θα τρέχει. 

• Like 6
Δημοσ.

Μια διευκρίνηση γιατί στο άλλο thread δε μπορώ να σχολιάσω.

Αναφέρουν πολλοί να κλείσουν τα ελληνικά μαγαζιά και να αγοράζουμε όλοι απέξω.

Στην ελλάδα υπάρχει μίσος προς τους καταστηματάρχες,επιχειρηματίες , επαγγελματίες, κυρίως από άτομα που δεν είχαν ποτέ τετοια επαγγελματική δραστηριότητα , τόσο οι ίδιοι όσοι και οι συγγενείς τους. Συχνά εκφράζουν και την άποψη , ότι για τη σημερινή οικονομική κρίση , φταίνε οι παραπάνω επαγγελματικές κατηγορίες, που είναι "φοροφυγάδες" κτλ .

Αυτοί που τα λένε αυτά, δείχνουν χαιρεκακία για τα ελληνικά καταστήματα που κλείνουν . Θεωρούν μάλιστα, ότι τους ίδιους, δεν τους αγγίζει η καταστροφή του εμπορίου, των καταστημάτων κτλ. Και συχνά καμαρώνουν ότι ψωνίζουν από κινέζικα καταστήματα και άλλες ελληνικές μαγκιές.

Θα καταλάβουν κάποια πράγματα, όταν οι ίδιοι ως μισθωτοί , θα δουλεύουν όπως οι Κινέζοι ή ακόμη χειρότερα με αφεντικά κινέζους.

Τα παραπάνω είναι άσχετα με το ebw και το σχετικό θέμα !

• Like 3
Δημοσ.

Αυτη η ζημια που λες δεν την δεχεται το καταστημα, αλλα ο κατασκευαστης

το καταστημα το χαλασμενο προιον θα το στειλει πισω για να παρει αλλο.

αλλα ακομα και 1% της ζημιας να ηταν, αν καταστημα ειναι τοσο γτπ που το μεσο κερδος απο το μεσο προιον ειναι κατω απο 1%, τοτε θα χε κλεισει χρονια τωρα.

Ποιος που τι; What; Έχεις δουλέψει ποτέ σε κατάστημα ηλεκτρονικών; Στο αντίστοιχο τμήμα; Οι προμηθευτές δεν δέχονται τίποτα εκτός εγγύησης. Πρόσεχε, οι προμηθευτές. Ποιος αγοράζει απευθείας από τους κατασκευαστές; Στην Ελλάδα;;; Και δεν αναφέρομαι σε αντιπροσωπεία. Πρόσεχε! Το κινητό που έχω είναι από μουφα rma το οποίο έμεινε στην εταιρεία και δεν ξέραμε τι να το κάνουμε γιατί δεν το δεχόταν κάνεις πίσω. Οπότε το πήρα εγώ, το πήγα για φτιάξιμο και το αγόρασα. Για να μην αναφέρω τι σαβούρα έχω μαζέψει τόσα χρόνια. Γι αυτό και οι εισαγωγείς πληρώνουν την ανακύκλωση συσκευών.. (υπάρχει τέτοια υποχρέωση σε όποιον εισάγει από την Ε. Ε - Η "ΑΕΠΙ" των εισαγωγέων ηλεκτρονικών). Αν ήταν έτσι απλό πίστεψε με κάνεις δεν θα είχε πρόβλημα να αντικαταστήσει το οτιδήποτε.

Και πως να χάσει η επιχείρηση 10.000 από άδικα RMA ? Αν η κάθε επιχείρηση επιβαρυνόταν την αξία του εμπορεύματος που αντικαταστάθηκε λόγω εγγύησης ,τότε θα είχαν μπει όλοι μέσα και θα είχαν κλείσει.Αν εγώ χαλάσω μια κάρτα ή οτιδήποτε άλλο και τους παραπλανήσω οτι χάλασε μόνη της,απλά η εκάστοτε κατασκευάστρια θα επωμιστεί το κόστος. Το μόνο που κάνει το μαγαζί είναι να κινήσει την διαδικασία (mail-αποστολή παραλαβή κλπ ).

Άλλοι είναι οι λόγοι για την "δυσκοιλιότητα" που έχουν και τρανό παράδειγμα είναι το παρόν θέμα που αν το διαβάσεις απο την αρχή θα καταλάβεις οτι η κάρτα δεν προέρχεται από εκεί που θα έπρεπε. Για να πουλήσουν φτηνά,προμηθέυονται από όπου να ναι,με διαφορετικούς ή καθόλου όρους εγγύησης και εις γνώση τους παίρνουν το ρίσκο,βασιζόμενοι και στην υπομονή του "τυχερού" που θα του χαλάσει και θα τρέχει.

Την ίδια απάντηση με του από πάνω και σε σενα.

Στην περίπτωση του φίλου εγώ πιστεύω ότι απλά του δώσαν μεταχειρισμένο προϊόν που δεν έχει ΑΠΛΑ εγγύηση. Η δεν θέλουν να χρεωθουν τα μεταφορικά να την στείλουν έξω. Μπορει ο προμηθευτής τους να έκλεισε και να μην έχουν ιδέα τι να κάνουν τα προϊόντα που αγόρασαν από αυτόν (κατά συνέπεια δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα σταλεί πίσω πέρα από το να τα στείλουν οι ίδιοι) . Αλλά θα δείξει. Υποθέσεις δε μου αρέσει να κάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...