NotisGtx Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 καλη τυχη στην καινουρια σου περιπετεια! Ευχαριστω. Καλη συνεχεια. Ευχαριστουμε για τη συμβολη σου στο θρεντ. Παραξενο παντως που βρηκες χρονο να ψαξεις να βρεις το καταλληλο gif για να απαντησεις, αλλα μια αναζητηση για να δεις αν οι αναληθειες που γραφεις οντως ισχυουν η οχι ητανε too much... Κοιταξε αστον να ειναι ακυρος αυτος και να νομιζει πως το δικαιωμα της αποψης με μαγικο τροπο υπερισχυει της νομοθεσιας, περιμενε εσυ τωρα μεχρι αυριο για γραπτη απαντηση απο το καταστημα και τον συνηγορο για το θεμα σου. Αυτο κανω. Ακομα ειπα στο EBW να μην μου στειλει την καρτα αν δεν λαβουμε πρωτα απαντηση απο το Συνηγορο. 3
ZELOMOTH Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν με ενδιαφερει ουτε στο ελαχιστο αν θα πρεπει να δινουν τη μιση παραγωγη τους δωρεαν. Εμενα με ενδιαφερει ο νομος. Εαν λεει ο νομος οτι εχω εγγυηση για τον 1 χρονο που μου απομενει καλως. Εαν λεει ο νομος οτι πρεπει να εχω εγγυηση για 2 χρονια παλι καλως. Τωρα αν εσυ μου λες οτι πρεπει να τους πω να πληρωσω το ΦΠΑ αξιας 136.93 € μονο και μονο για να συνεχισω να εχω την εγγυηση, η να την ανανεωσω για 2 χρονια, την οποια εγγυηση λογικα πληρωσα τη στιγμη που πρωτο αγορασα την καρτα, αυτο συγνωμη, αλλα μου ακουγεται χαζο. Εγω αδελφε δεν μιλησα πουθενα για τον νομο απλα εικασιες εκανα.. Οκ ναι αυτο με τον φπα δεν ειναι ο,τι καλυτερο αλλα για το οτι θα συνεχιστει η εγγυηση απο την πρωτη σου καρτα δεν σου καλαρεσε ουτε αυτο... Και οι περισσοτεροι αυτο σου λενε... Αρα το αν εσυ ηθελες να περνας μια ζωη ολοκληρη με ανανεωμενη πληρης εγγυηση αγοραζοντας μια καρτα μονο οπως σου ξανα ειπα δεν στεκει... Αν ηταν ετσι θα τις τουμπανιαζανε ολοι στο κλοκαρισμα με full volt για να καουν κανα 2-3 μηνες πριν ληξει η εγγυηση και μετα θα τους στελνανε καινουργια η΄και καλυτερο μοντελο και με καινουργια εγγυηση για να ξανα τουμπανιασουν κι αυτη μετα απο 2 η΄3 χρονια(αναλογως την εγγυηση) και παει λεγοντας! 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό γινότανε τα προηγούμενα χρόνια, και είναι ένας λόγος που μας βγάζουν το λάδι στο RMA οι εταιρίες/μαγαζιά. 5
thor777 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω αδελφε δεν μιλησα πουθενα για τον νομο απλα εικασιες εκανα.. Οκ ναι αυτο με τον φπα δεν ειναι ο,τι καλυτερο αλλα για το οτι θα συνεχιστει η εγγυηση απο την πρωτη σου καρτα δεν σου καλαρεσε ουτε αυτο... Και οι περισσοτεροι αυτο σου λενε... Αρα το αν εσυ ηθελες να περνας μια ζωη ολοκληρη με ανανεωμενη πληρης εγγυηση αγοραζοντας μια καρτα μονο οπως σου ξανα ειπα δεν στεκει... Αν ηταν ετσι θα τις τουμπανιαζανε ολοι στο κλοκαρισμα με full volt για να καουν κανα 2-3 μηνες πριν ληξει η εγγυηση και μετα θα τους στελνανε καινουργια η΄και καλυτερο μοντελο και με καινουργια εγγυηση για να ξανα τουμπανιασουν κι αυτη μετα απο 2 η΄3 χρονια(αναλογως την εγγυηση) και παει λεγοντας! Τα ηλεκτρονικά προιόντα θα πρέπει να λειτουργούν απροβλημάτιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι να χαλάνε μετά απο 5-6 μήνες. Το ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα που προστατεύει τον αγοραστή και την επένδυση που έκανε ορίζεται απο τον χρόνο της εγγύσης. Οι τρόπος χρήσης και οι συνθήκες λειτουργίας ορίζονται απο τον κατασκευαστή και αναφέρονται και στην εγγύηση (μιας που αναφέρεσαι σε overclocking / full volt / bios modding κτλ.) . Αν ο χρήστης χαλάσει επίτηδες το προιόν λιγο πριν την λήξη της εγγύσης τότε πρέπει να είναι "τρελός" διοτι το ποιο πιθανό θα είναι να χάσει την εγγύηση και να κατηγορηθεί και για "εξαπάτηση-δολιοφθορά". 2
ZELOMOTH Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Τα ηλεκτρονικά προιόντα θα πρέπει να λειτουργούν απροβλημάτιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι να χαλάνε μετά απο 5-6 μήνες. Το ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα που προστατεύει τον αγοραστή και την επένδυση που έκανε ορίζεται απο τον χρόνο της εγγύσης. Οι τρόπος χρήσης και οι συνθήκες λειτουργίας ορίζονται απο τον κατασκευαστή και αναφέρονται και στην εγγύηση (μιας που αναφέρεσαι σε overclocking / full volt / bios modding κτλ.) . Αν ο χρήστης χαλάσει επίτηδες το προιόν λιγο πριν την λήξη της εγγύσης τότε πρέπει να είναι "τρελός" διοτι το ποιο πιθανό θα είναι να χάσει την εγγύηση και να κατηγορηθεί και για "εξαπάτηση-δολιοφθορά". Καλα δεν θα την παρεις να την κοπανησεις κιολας απο κατω! Μιλαμε για ζορια στην καρτα που θα την βγαλουν off και πιθανο να μην τα παρουν χαμπαρι στο σερβις! Δηλαδη οταν τους πηγαινεις καμμενη τηλεοραση και λες οτι ξαφνικα δεν ξανα αναψε στον 1μιση χρονο αλλα στην ουσια ειχε πεσει κεραυνος κοντα, ποσες πιθανοτητες λες να εχεις να σου δωσουν καινουργια? Εγω νομιζω πολλες...
NotisGtx Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) για το οτι θα συνεχιστει η εγγυηση απο την πρωτη σου καρτα δεν σου καλαρεσε ουτε αυτο... Αρα το αν εσυ ηθελες να περνας μια ζωη ολοκληρη με ανανεωμενη πληρης εγγυηση αγοραζοντας μια καρτα μονο οπως σου ξανα ειπα δεν στεκει... Αν ηταν ετσι θα τις τουμπανιαζανε ολοι στο κλοκαρισμα με full volt για να καουν κανα 2-3 μηνες πριν ληξει η εγγυηση και μετα θα τους στελνανε καινουργια η΄και καλυτερο μοντελο και με καινουργια εγγυηση για να ξανα τουμπανιασουν κι αυτη μετα απο 2 η΄3 χρονια(αναλογως την εγγυηση) και παει λεγοντας! Σκεψου το φανταστικο αυτο σεναριο. Αν τυχαινε καθε 2 χρονια και χαλαγε στον τελευταιο μηνα της εγγυησης η καρτα μου, διχως να κανω "κολπακια" εγω, και μου δινανε καινουργια με αντικατασταση (διχως παγαποντιες απο μερος μου) τοτε ναι, θα περναγα μια ζωη ολοκληρη με ανανεωμενη εγγυηση. Ξερεις γιατι? Γιατι ο νομος με καλυπτει! Δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο με αυτο. Τωρα οσον αφορα το κλοκαρισμα που λες. Ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο μπορουν ανετα να το βρουνε στο σερβις και δεν το προτεινω σε κανεναν. Επισης οπως αναφερθηκε απο τον Sheogorath αυτος ειναι ενας λογος που για να στειλεις RMA σου βγαζουνε το λαδι. Παντως δεν καταλαβαινω γιατι νομιζεις οτι θα επρεπε να ειμαι ΟΚ με το γεγονος οτι θα συνεχιστει η εγγυηση και δεν θα ανανεωθει. Οπως ειπα. Δεν οριζει αυτο ο νομος! Ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή (2251/1994 που τροποποιήθηκε με τον 3587/2007) προβλέπει ότι: Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος η ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν η ανταλλακτικό. Δεν καταλαβαινω γιατι λεμε τα ιδια και τα ιδια τοσα ποστ... Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2017 από NotisGtx
Saggitaro Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Συγνώμη εχω μια απορία και θέλω να μου απαντήσει κάποιος αν είμαι παράλογος η οχι. Απο τη στιγμή που αγοράζω ενα προιόν ταυτόχρονα παίρνω και μια εγγύηση απο την εταιρεία πως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το προιόν θα λειτουργεί άψογα και βάσει των προδιαγραφών που ορίστηκαν απο τον κατασκευαστή. Αν τυχόν το προιόν εμφανίσει βλάβη και μου το αντικαταστήσουν με καινούργιο είτε ίδιο είτε λίγο καλύτερο,αυτό το προιόν που θα έρθει δεν είναι εργοστασιακά καινούργιο; οπότε ποιός ο λόγος να μην έρθει με ολόκληρη την εγγύηση του όπως και τα υπόλοιπα τα οποία διατίθενται στα μαγαζιά; η συνέχιση της εγγύησης δεν θα ίσχυε σε περίπτωση επισκευής του προιόντος; Και μιας και μιλάμε για κάρτα γραφικών,ακόμα και κλοκαρισμένη να είναι για ποιό λόγο να μην ισχύσει η εγγύηση; αφού το κλοκάρισμα γίνεται με εργοστασιακά προγράμματα και είναι ήδη ανοιχτό απο την εκάστοτε εταιρεία η οποία έχει δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για αυτό το λόγο; εκτός αυτού όταν αγοράζεις μια κάρτα δεν υπογράφεις ούτε δέχεσαι κάποιον όρο που να λέει πως η εγγύηση αναιρείται αν την κάρτα την έχετε μονίμως να δουλέυει σε υψηλούς χρονισμούς γιατί υποτίθεται οτι η εγγύηση δίνεται με το σκεπτικό πως οποιαδήποτε χρήση και να κάνεις (εκτός φυσικά απο της κρουστικής) η κάρτα θα δουλέψει άψογα,πως είτε την δουλέυεις στο εργοστασιακό 800Hz είτε στο φούλ 1500Hz η κάρτα θα αντέξει για όσο έχει οριστεί η εγγύηση. Επομένως και χωρίς να γνωρίζεις απο νόμους και διαδικασίες,δεν είναι λογικό όταν παραλαμβάνεις κάτι καινούργιο να ανανεώνεται η εγγύηση;
IceFrog Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Για να διαχωρισουμε λιγο τα πραγματα.Η νεα καρτα που θα ερθει ειναι διαφορετικη απο τη παλια.ΠΡΕΠΕΙ να συνοδευτει απο καποιο παραστατικο, ειτε απο την μαμα εταιρεια ειτε απο το καταστημα.Το νεο προιον που θα ερθει ακολουθει τη νομιθεσια της χωρας απο την οποια πωλειται. Δυο χρονια εγγυηση λοιπον για το λογο οτι υποτιθεται οτι αγοραζεται σημερα.Δεν εχει σημασια εαν ειναι του κουτιου η επισκευασμενο.Τη παραπανω διαδικασια την εχω κανει 2-3 φορες με δισκους και τροφοδοτικα.Εγω ειμουν πιο ατυχος γιατι το τροφοδοτικο που μου εδωσαν για αλλαγη καικε παιρνοντας μαζι του και τη μητρικη.Μου αντικατεστησαν και τα δυο με καινουρια και εννοειται οτι η εγγυηση συνεχισε κανονικα.Και την h100i μου αλλαξα δυο χρονια μετα την αγορατης λογω θεματος στην αντλια και μου εδωσαν εγγυηση για αλλα 5 χρονια.Οποτε αρλουμπες του τυπου παρε αυτο που σου δινουν και μοκο καλο θα ειναι να τις κρατατε για τον εαυτο σας μερικοι.Εαν δεν κοψουν παραστατικο για τη νεα καρτα, σε περιπτωση που ειναι ελλατωματικη τι θα γινει? Θα την βαλει στον κ^%46του?Δεν θα δεχομουν σε καμια περιπτωση να την παραλαβω χωρις εγγυηση. 3
mcrae13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Οι gpu είναι ένα 'περίεργο' προϊόν όσων αφορά το θέμα καλής λειτουργίας-βλαβών-εγγύησης. Είναι αυτό που λέμε 'ναι μεν αλλά'. Καταρχάς αυτό που λέει ο ts είναι λάθος για το οτι θα καταλάβουν αν την έχεις πλακώσει στο oc. Η κάρτα μπορεί να χαλάσει για διάφορους λόγους και ο βασικός είναι οι θερμοκρασίες. Και να καταλάβαιναν το oc,που δεν το καταλαβαίνουν,μπορώ να σου χαλάσω την κάρτα σε στοκ για πλάκα. Αν η κάρτα δεν αερίζεται σωστά και 'ανάβει' παίζοντας παιχνίδια ή οτιδήποτε σε οριακές θερμοκρασίες,είναι θέμα χρόνου να παραδώσει. Απο εκεί και πέρα όπως ειπώθηκε και πριν,αν δεν θέλαν να γίνεται oc,θα μπορούσαν κάλλιστα να κλειδώνουν το bios και τα ρολόγια. Είναι ένα σχετικά ευαίσθητο προϊόν που πωλείται σαν εξάρτημα για custom υπολογιστές,που σημαίνει οτι ο καθένας θα το βάλει σε διαφορετικό setup ,διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας,θερμοκρασιών κλπ. Όλα αυτά βέβαια είναι εις γνώση των κατασκευαστών και φαντάζομαι οτι στο κόστος υπολογίζουν και τη 'χασούρα' από τα Rma. Στο θέμα της εγγύησης καλό είναι να τηρούνται οι νόμοι ,άσχετο αν ηθικά στέκουν ή δεν μας αρέσουν.Αν ο νόμος λέει ανανέωση εγγύησης τότε πρέπει να την απαιτούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Edit¨Νομίζω παραμένει η ίδια εγγύηση ΜΟΝΟ αν σου επισκευάσει την ίδια κάρτα. 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Οι gpu είναι ένα 'περίεργο' προϊόν όσων αφορά το θέμα καλής λειτουργίας-βλαβών-εγγύησης. Είναι αυτό που λέμε 'ναι μεν αλλά'. Καταρχάς αυτό που λέει ο ts είναι λάθος για το οτι θα καταλάβουν αν την έχεις πλακώσει στο oc. Η κάρτα μπορεί να χαλάσει για διάφορους λόγους και ο βασικός είναι οι θερμοκρασίες. Και να καταλάβαιναν το oc,που δεν το καταλαβαίνουν,μπορώ να σου χαλάσω την κάρτα σε στοκ για πλάκα. Αν η κάρτα δεν αερίζεται σωστά και 'ανάβει' παίζοντας παιχνίδια ή οτιδήποτε σε οριακές θερμοκρασίες,είναι θέμα χρόνου να παραδώσει. Απο εκεί και πέρα όπως ειπώθηκε και πριν,αν δεν θέλαν να γίνεται oc,θα μπορούσαν κάλλιστα να κλειδώνουν το bios και τα ρολόγια. Είναι ένα σχετικά ευαίσθητο προϊόν που πωλείται σαν εξάρτημα για custom υπολογιστές,που σημαίνει οτι ο καθένας θα το βάλει σε διαφορετικό setup ,διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας,θερμοκρασιών κλπ. Όλα αυτά βέβαια είναι εις γνώση των κατασκευαστών και φαντάζομαι οτι στο κόστος υπολογίζουν και τη 'χασούρα' από τα Rma. Στο θέμα της εγγύησης καλό είναι να τηρούνται οι νόμοι ,άσχετο αν ηθικά στέκουν ή δεν μας αρέσουν.Αν ο νόμος λέει ανανέωση εγγύησης τότε πρέπει να την απαιτούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Edit¨Νομίζω παραμένει η ίδια εγγύηση ΜΟΝΟ αν σου επισκευάσει την ίδια κάρτα. αν επισκευαστει χωρις την αλλαγη καποιου ανταλακτικου ναι η εγγυηση μενει ιδια επισης αν καποιος κανει RMA μονος και παρακαμψει την διαδικασια του RMA μεσω καταστηματος παλι χανει αρκετα απο τα "bonus" που προσφερει ο νομος ,το πιο κυριο ειναι η ανανεωση εγγυησης , μετα προσωρινες αντικαταστασεις , η και επιστροφη χρηματων σε περιπτωση που το νεο προιον δεν καλυπτει της αναγκες σου
AllNatural Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2017 δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση για κατι αυτονοητο. Προφανως και πρεπει να απαιτησεις ανανεωση εγγυησης, οποιος λεει το αντιθετο ή εχει εννομο συμφερον ή απλα ειναι ολιγον ασχετος επι του θεματος. Δυστυχως πολυ θλιβερη αντιμετωπιση και απο το καταστημα (το οποιο πες παει στα κομματια) αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η αντιμετωπιση της εταιριας. Μωρε μαυρο που λεγανε και στον Μαυρογιαλουρο...
Havik Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Αν θυμάμαι καλά είχε ξαναγίνει αντίστοιχη συζήτηση, στο εξωτερικό δεν ανανεώνετε η εγγύηση, εδώ στην Ελλάδα ναι, ο νομοθέτης που δεν ήξερε αγγλικά / έκανε λάθος στην μετάφραση και τα ζώα στην βουλή που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν το πέρασαν έτσι. 2
NotisGtx Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 ο νομοθέτης που δεν ήξερε αγγλικά / έκανε λάθος στην μετάφραση και τα ζώα στην βουλή που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν το πέρασαν έτσι. Aρνουμαι να το πιστεψω αυτο (οχι το οτι δεν ξερουν τι ψηφιζουν, αλλα το υπολοιπο). Αληθεια τωρα? Εχεις καποιο source?
Fulgore Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν αγοράζετε κινητό και στον 1 χρόνο σας βγάλει πρόβλημα πχ στην πλακέτα,πόση εγγύηση έχει μετά το κινητό ? Όμως αν χάλασε σε κάποιον το galaxy s7 2μερες πριν τελειώσει η εγγύηση και του δώσουν το galaxy s7 edge πρέπει ή δεν πρέπει να έχει νέα εγγύηση? Πιο απλά δεν μπορώ να το θέσω.
NickTheGreek Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2017 Αν γίνει αντικατάσταση ενός προιόντος με ένα καινούριο, βάση νομοθεσίας η εγγύηση ανανεώνεται. Αν γίνει αντικατάσταση ενός ανταλλακτικού ενός προϊόντος, τότε η εγγύηση ανανεώνεται μόνο για το ανταλλακτικό αυτό και για το υπόλοιπο προϊόν παραμένει ως έχει. Αν επισκευαστεί ένα προϊόν, φυσικά και δεν ανανεώνεται η εγγύηση αλλά παραμένει ως έχει. Αν θυμάμαι καλά είχε ξαναγίνει αντίστοιχη συζήτηση, στο εξωτερικό δεν ανανεώνετε η εγγύηση, εδώ στην Ελλάδα ναι, ο νομοθέτης που δεν ήξερε αγγλικά / έκανε λάθος στην μετάφραση και τα ζώα στην βουλή που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν το πέρασαν έτσι. Φίλε μου, όχι μόνο δεν θυμάσαι καλά, αλλά παραπληροφορείς και τους υπολοίπους. Χαζομάρες του στυλ "έγινε λάθος στην μετάφραση από τον νομοθέτη", είναι εκτός πραγματικότητας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα