NotisGtx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Ανοιγω αυτο το νημα μονο και μονο επειδη πολλα ατομα μου εστειλαν πμ και ρωταγαν τι εγινε τελικα με το θεμα μου.Για οποιον δεν ξερει για τι μιλαω, δειτε αυτο το θρεντ, το οποιο κλειδωθηκε επειδη το επιπεδο συζητησης ηταν πολυ υψηλο Μεχρι αυτη τη στιγμη εχουν συμβει: Ο Συνηγορος του Καταναλωτη επικοινωνησε με το μαγαζι. Η Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη με ενημερωσαν θελει τουλαχιστον 20 μερες για να κανει κατι. Ο υπευθυνος τεχνικος ονοματι Ανεστης δεν θελει να μου μιλησει στο τηλεφωνο και λεει οτι θα μιλαμε μονο μεσω του Συνηγορου. Σαν να ειμαστε χωρισμενοι κανει. Το υφος του Ανεστη αλλαξε απο επιθετικο - μη εξυπηρετικο σε "φιλικο" στα μειλ, μαλλον επειδη θα δει την επικοινωνια μας ο Συνηγορος (οπως μου ειπε ο Ανεστης). Το αιτημα του μαγαζιου για εγγυηση δεν εγινε δεκτο (βασικα τους γραφουνε και δεν απαντανε στα μειλ) απο την Palit διοτι στην Palit δεν αναγνωριζουν το EasyByeWorld ουτε τον προμηθευτη του ως επισημο μεταπωλητη-συνεργατη-διαμεσολαβητη κλπ κλπ. Το θεμα προωθηθηκε στο Europe RMA Team της Palit. Η καρτα μια φορα ειναι ακομα Ελλαδα. Εχω στειλει 3 μειλ εδω και 5 μερες ζητωντας προσωρινη καρτα για αντικατασταση. Ο Ανεστακος αντι να απαντησει στο αιτημα μου, μου απανταει με γενικοτητες η πολυ απλα δεν απανταει καθολου. Απο αυριο θα αρχισω να τον πρηζω στα τηλεφωνα. Αυτα. Οσοι θελετε να κανετε σοβαρη συζητηση καντε, οσοι θελετε να θαψετε θαψτε, οσοι θελετε να αρχισετε να βριζετε αρχιστε, οσοι θελετε να γραψετε οτι λεω ψεματα γραψτε. Εγω θα ξανα ενημερωσω εδω οταν εχω νεοτερα.Καλο καλοκαιρι. 17
petranthe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Hardbuyworld Αρκούν όσα άκουσα από το ταλαιπωρημένο φίλο Νοτη και από πολλούς αλλούς Μόλις παιχτεί το Season finale ενημέρωσε Καλο καλοκαίρι!
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δεν υπαρχει κατι προς συζητηση,οτι ηταν να γραφτει γραφτηκε στο αλλο θεμα.Ουτε μπορουμε να κανουμε κατι παραπανω ή να πουμε κατι το διαφορετικο.
ChimairaX Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μια διευκρίνηση γιατί στο άλλο thread δε μπορώ να σχολιάσω. Αναφέρουν πολλοί να κλείσουν τα ελληνικά μαγαζιά και να αγοράζουμε όλοι απέξω. Ας κάνω μερικές διευκρινήσεις: Πρώτον: Κάποιοι μαλάκες συμπατριώτες μας έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να κοροϊδεύουν τα καταστήματα με ελαττωματικά προϊόντα που η ζημιά προκλήθηκε με δική τους υπαιτιότητα ως αποτέλεσμα τα καταστήματα τελικά να χρεώνονται την ζημιά που προκάλεσαν οι εν λόγω πονηρίδηδες. Αυτό αυτό έχει δημιουργήσει αυτό το χάλι με την έλλειψη εμπιστοσύνης και τις διαδικασίες αυτές. Επίσης όπως είπα και σε ένα άλλο thread, το να κάνει "ξήγιες" το Άμαζον και να μην κάνει ένα Ελληνικό μαγαζί, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ανάλογο των ταμείων τους. Δε μπορώ να σκεφτώ ότι σήμερα ανοίγω επιχείρηση με κεφάλαιο σκατά σε χώρα με οικονομία σκατά και θα αρχίζω να αντικαθιστώ τα πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό με τον έλεγχο το βρίσκω λογικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δεύτερο που θέλω να πω: Για τους υποστηρικτές των "Κινέζικων" και των "Αμερικάνικων" καταστημάτων. Αγοράζοντας από το εξωτερικό δημιουργούμε ακόμα περισσότερη ανεργία στην Ελλάδα και πηδάμε σε γενικές γραμμές την Ελληνική αγορά. Και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την Αμερικάνικη και την Κινέζικη. Αν το υποστηρίζεις αυτό φίλε αναγνώστη και διαβάζεις αυτήν την στιγμή το ποστ μου, θα σου πω κάτι με παρόμοια "κακία" και "εγωισμό": Φύγε από την Ελλάδα ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί δεν θέλω να μείνω άνεργος και δεν θα μπορώ να τα βγάλω πέρα να ζήσω. Και δεν έχει "ναι αλλά..." . Τσουβαλιάζεις τα πάντα και δεν σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπαθούν να είναι σωστοί Και τρίτον: ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε κάτι επειδή απλά κάποιος το έχει φθηνότερο. Η αγορά με παράγοντα την καλύτερη τιμή ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τα δικά μου μάτια μου είναι χαζομάρα. Ειδικά αν πρόκειται για περιπτώσεις τάληρου έως εικοσάρικου. Πρώτα κοιτάμε τα σκατά του κάθε καταστήματος, και μετά σκεπτόμαστε, "ρε μήπως να δώσω 5-10-20-30 ευρώ παραπάνω να το πάρω από τον άλλον που ξέρω ότι είναι κομπλέ να χω το κεφάλι μου ήσυχο;". Και για όσους το κάνετε αυτό και μετά ζητάτε τα ρέστα, τραβήξτε φάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να βρείτε το δίκιο σας. Με το EBW έχω κακή εμπειρία το 2006... Από τότε έχουνε να με δούνε... 7
razorblade334 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Ανοιγω αυτο το νημα μονο και μονο επειδη πολλα ατομα μου εστειλαν πμ και ρωταγαν τι εγινε τελικα με το θεμα μου. Για οποιον δεν ξερει για τι μιλαω, δειτε αυτο το θρεντ, το οποιο κλειδωθηκε επειδη το επιπεδο συζητησης ηταν πολυ υψηλο Μεχρι αυτη τη στιγμη εχουν συμβει: Ο Συνηγορος του Καταναλωτη επικοινωνησε με το μαγαζι. Η Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη με ενημερωσαν θελει τουλαχιστον 20 μερες για να κανει κατι. Ο υπευθυνος τεχνικος ονοματι Ανεστης δεν θελει να μου μιλησει στο τηλεφωνο και λεει οτι θα μιλαμε μονο μεσω του Συνηγορου. Σαν να ειμαστε χωρισμενοι κανει. Το υφος του Ανεστη αλλαξε απο επιθετικο - μη εξυπηρετικο σε "φιλικο" στα μειλ, μαλλον επειδη θα δει την επικοινωνια μας ο Συνηγορος (οπως μου ειπε ο Ανεστης). Το αιτημα του μαγαζιου για εγγυηση δεν εγινε δεκτο (βασικα τους γραφουνε και δεν απαντανε στα μειλ) απο την Palit διοτι στην Palit δεν αναγνωριζουν το EasyByeWorld ουτε τον προμηθευτη του ως επισημο μεταπωλητη-συνεργατη-διαμεσολαβητη κλπ κλπ. Το θεμα προωθηθηκε στο Europe RMA Team της Palit. Η καρτα μια φορα ειναι ακομα Ελλαδα. Εχω στειλει 3 μειλ εδω και 5 μερες ζητωντας προσωρινη καρτα για αντικατασταση. Ο Ανεστακος αντι να απαντησει στο αιτημα μου, μου απανταει με γενικοτητες η πολυ απλα δεν απανταει καθολου. Απο αυριο θα αρχισω να τον πρηζω στα τηλεφωνα. Αυτα. Οσοι θελετε να κανετε σοβαρη συζητηση καντε, οσοι θελετε να θαψετε θαψτε, οσοι θελετε να αρχισετε να βριζετε αρχιστε, οσοι θελετε να γραψετε οτι λεω ψεματα γραψτε. Εγω θα ξανα ενημερωσω εδω οταν εχω νεοτερα. Καλο καλοκαιρι. ρε συ νοτη ειδες στο δικο μου θρεντ.μεχρι προσπαθησαν να μου φορτωσουν αδικα την ευθυνη να την δοκιμασω σε αλλο πισι(τελικα τσαμπα θα το κανα) ενω ειναι δικη τους υποχρεωση και μερικοι οτι επειδη ημουν παλια ευχαριστημενος απο το καταστημα οτι θα τους επαιρνα στο λαιμο μου που τους το ειχα προτεινει και ντροπη μου μαλιστα.δεν νιωθει ο κοσμος.θα μυριζα τα νυχια μου εγω και θα ξερα.δεν νιωθει να σκυψει στο προβλημα του αλλου.εκτος απο καποια αξιολογα ατομα.ειναι γενικο το προβλημα που εχουμε σαν κοινωνια.το περιμενα με την ελευση τη1 κρισης γιατι απαιδευτοι ειμαστε
Damachi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 To συγκεκριμένο καταστημα πρέπει να εχει χασει την μπάλα γιατι βλεπω μου στελνει mail μεχρι και για λευκες οικοσυσκευες . Απο μενα μετα την ελεηνη "επισκευη" που μου έκανε στο laptop- με κομμενα μεσα ολα τα καλωδια φυσικα και δεν ξαναπαω .
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 To συγκεκριμένο καταστημα πρέπει να εχει χασει την μπάλα γιατι βλεπω μου στελνει mail μεχρι και για λευκες οικοσυσκευες . Απο μενα μετα την ελεηνη "επισκευη" που μου έκανε στο laptop- με κομμενα μεσα ολα τα καλωδια φυσικα και δεν ξαναπαω . Εκαναν την ''εξυπναδα'' και ηταν σχεδον σε οτιδηποτε ηλεκτρονικο/τεχνολογικο προιον οι χαμηλοτεροι με αποτελεσμα να μαζεψουν παρα πολυ κοσμο ,ενω δεν ειχαν τις υποδομες για τοσο μεγαλη πελατια.
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Παρακολουθούσα με μεγάλο ενδιαφέρον το προηγούμενο thread ,το οποίο δεν έχω καταλάβει ακριβώς το λόγο που κλειδώθηκε,ακόμα τουλάχιστον. Ήμουν ένας από αυτούς που έστειλα πμ στον ts για να μάθω τι απέγινε. Φίλε Fulgore ,το αν υπάρχει κάτι να συζητηθεί δεν μπορεί να το κρίνει κάποιος από εμάς,μπορεί κάποιοι ,όπως εγώ πχ καλή ώρα να θέλουν κάτι να πουν.Εδώ δεν είμαστε για να δίνουμε λύση σε τέτοια ζητήματα αλλά για να ανταλάσονται απόψεις. Η συζήτηση δεν θα βλάψει κάποιον. Το μαγαζί,βάσει της ιστορίας που περιγράφεται, φαίνεται απαράδεκτο. Πρώτον γιατί όπως δείχνουν η συγκεκριμένη κάρτα είναι αγνώστου προελεύσεως και δευτερον η συμπεριφορά στον πελάτη είναι αισχρή και γεμάτη ψέμματα. Θα διαφωνήσω και με το φίλο που μίλησε πριν για τους "μαλ@κες συμπατριώτες μας που "κοροΪδεψαν" τα μαγαζιά παλαιότερα. Ας προσέχαν τα μαγαζιά και τότε και τώρα. Και εκτός αυτού το μαγαζί σε προιόν με εγγύηση δεν επιβαρύνεται κάπου.Τα χαλασμένα προιόντα αλλάζονται με καινούρια ή πιστώνεται το μαγαζί με το ποσό αγοράς.Οπότε αυτό είναι καραμέλα. Αν φίλε μαγαζάτορα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις,μην ανοίγεις τέτοιου είδους μαγαζί ή μην πουλάς προιόντα "επισφαλή" που δεν μπορείς να καλύψεις τους πελάτες σου. Πρόσφατο παράδειγμα ,γνωστό αθηναικό σκρουτζομάγαζο με χαμηλές τιμές σε gpu,που πλέον ,μόλις είδε οτι πρέπει να ασχολείται με rma συχνά,σταμάτησε να πουλάει κάρτες και το γύρισε στα γνωστά γι αυτόν πλυντήρια και κουζίνες. Θα συμφωνήσω οτι πρέπει να βοηθάμε την εγχώρια αγορά ,αλλά πως? Από τη μία έχουμε τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε στο θεο και από την άλλη μικρομάγαζα που για να πουλήσουν φθηνα,έχουν πλακώσει τις παραεισαγωγές ,με τις συνέπειες που βλέπουμε όταν απευθυνθούμε για εγγύηση. Άσε που και για τα ακριβά μαγαζιά, τελευταία έχουν ακουστεί διάφορα. Οπότε όταν υπάρχει η σίγουρη λύση του εξωτερικού γιατί να το διακυνδυνέψει κάποιος? Anyway,στο θέμα μας ελπίζω να βρεθεί άκρη για τον συμφορουμίτη που έδωσε τα ωραία λεφτάκια του και είναι με άδεια χέρια.Και καλό είναι να ακούγονται αυτά ,να μαθαίνουμε τι γίνεται και μπας και βάλουν μυαλό ορισμένα μαγαζιά. Περιμένουμε νεότερα.. 10
Μακιαβέλλι Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Πρώτον: Κάποιοι μαλάκες συμπατριώτες μας έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να κοροϊδεύουν τα καταστήματα με ελαττωματικά προϊόντα που η ζημιά προκλήθηκε με δική τους υπαιτιότητα ως αποτέλεσμα τα καταστήματα τελικά να χρεώνονται την ζημιά που προκάλεσαν οι εν λόγω πονηρίδηδες. Αυτό αυτό έχει δημιουργήσει αυτό το χάλι με την έλλειψη εμπιστοσύνης και τις διαδικασίες αυτές. Επίσης όπως είπα και σε ένα άλλο thread, το να κάνει "ξήγιες" το Άμαζον και να μην κάνει ένα Ελληνικό μαγαζί, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ανάλογο των ταμείων τους. Δε μπορώ να σκεφτώ ότι σήμερα ανοίγω επιχείρηση με κεφάλαιο σκατά σε χώρα με οικονομία σκατά και θα αρχίζω να αντικαθιστώ τα πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αυτό με τον έλεγχο το βρίσκω λογικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δεύτερο που θέλω να πω: Για τους υποστηρικτές των "Κινέζικων" και των "Αμερικάνικων" καταστημάτων. Αγοράζοντας από το εξωτερικό δημιουργούμε ακόμα περισσότερη ανεργία στην Ελλάδα και πηδάμε σε γενικές γραμμές την Ελληνική αγορά. Και δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την Αμερικάνικη και την Κινέζικη. Αν το υποστηρίζεις αυτό φίλε αναγνώστη και διαβάζεις αυτήν την στιγμή το ποστ μου, θα σου πω κάτι με παρόμοια "κακία" και "εγωισμό": Φύγε από την Ελλάδα ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί δεν θέλω να μείνω άνεργος και δεν θα μπορώ να τα βγάλω πέρα να ζήσω. Και δεν έχει "ναι αλλά..." . Τσουβαλιάζεις τα πάντα και δεν σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπαθούν να είναι σωστοί Είμαι 100% μαζί σου. Θέλω να στηρίζω την ελληνική αγορά και κυρίως αυτούς που είναι σωστοί στο after sales. Είμαι χρόνια πελάτης του e-shop, με μεγάλες και μικρές αγορές, από τα πιο "σοβαρά" μέχρι τις μικρότερες μαλακιούλες. Έχω δώσει αρκετά χρήματα, έχω πληρώσει ένα 5-10% περισσότερο απ' ότι θα πλήρωνα σε skroutzομάγαζα, κι ένα 10-15% περισσότερο απ' ότι αν έπαιρνα από αξιόπιστα ευρωπαϊκά sites. Μου έχουν ρίξει άκυρο για 1 εγγυήση (απ' όσο θυμάμαι) ωστόσο έχουν ξηγηθεί πολύ καλά σε εγγυήσεις που δεν περίμενα να τις δεχθεί μαγαζί. Καμιά φορά με επισκευή, συνήθως με αντικατάσταση και 2-3 φορές με πίστωση του ποσού λόγω μη διαθεσιμότητας του προϊόντος(!!!). ΑΛΛΑ κυρίως χωρίς να ασκήσω καμία πίεση, επεξήγηση προβλήματος και τέλος, ΔΕΝ με νευριάσανε ποτέ, ΔΕΝ με κάνανε ποτέ να αγχωθώ αν θα με καλύψουν σε κάτι που έπρεπε σίγουρα να με καλύψουν, ΔΕΝ μου είπανε ποτέ αερολογίες ως απάντηση. Ποτέ δεν έστειλα ηθελημένα κάτι που ξέρω ότι χάλασε με δική μου υπαιτιότητα, όπως και δεν δημιούργησα φασαρία στην περίπτωση που δεν με κάλυψε η εγγύηση, διότι μετά από τόσες καλές εμπειρίες, τους εμπιστεύθηκα. Πάμε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, κατά το οποίο παρήγγειλα κομμάτια για τον καινούργιο μου pc. 30 ευρώ θα γλίτωνα από τον cpu, 20 από τις RAM, 10 από το PSU και 15 από την MOBO, συγκριτικά με το mindfactory. Με τα μεταφορικά θα γλίτωνα κάνα 50άρι λοιπόν το οποίο δεν μου περισσεύει. Διαλέγω κι ένα κουτί, μετά από 1 βδομάδα η παραγγελια μου δεν έχει προχωρήσει. Παίρνω τηλέφωνο για να με ενημερώσουν ότι το κουτί δεν υπάρχει πλέον. Αλλάζω το κουτί με άλλο που φαινόταν άμεσα διαθέσιμο. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο σε 1 βδομάδα για να μου πουν ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της επόμενης. Ξαναπαίρνω τέλος της επόμενης για να μου πουν ότι θα έρθει αρχές της επόμενης. Μετά 2-3 μέρες θα έρθει αύριο, μεθαύριο, σήμερα. Τελικά το κουτί (τονίζω, όχι αυτό που ήθελα αλλά το 2ο κατά σειρά προτίμησης) δεν ήρθε ποτέ ούτε αυτό. 1 μήνα τράβηξε η ιστορία για ένα κουτί, κι εγώ έτοιμος να μετακομίσω χωρίς να έχω παραλάβει ακόμα το pc μου. Και κάπου εκεί αρχίζει να με πνίγει το δίκιο μου. Αποφάσισα να δώσω extra 50 ευρώ σε κάποιους τους οποίους μέχρι τώρα δεν με έχουν απογοητεύσει, ωστόσο ταυτόχρονα είχα μια αίσθηση ότι με κοροϊδεύουν με τις διαρκείς αναβολές βδομάδας και ημερών. Αν είχα πάρει από το mindfactory σε 7 μέρες μαξ θα ήταν όλα στο σπίτι μου άλλωστε. Όντας ένα βήμα πριν την ακύρωση της παραγγελίας, και παραγγελίας από το mindfactory, παίρνω ένα τελευταίο τηλέφωνο στο e-shop και τους λέω πως έχει η κατάσταση (ευγενικά πάντα και χωρίς επιθετικό υφάκι, ξέροντας ότι ο υπάλληλος με τον οποίο μιλάω δεν μπορεί να μειώση την τιμή μόνος του) και ευθέως τους ζητάω να μου μειώσουν σημαντικά την τιμή σε ένα κουτί το οποίο κοστίζει 115 ευρώ περίπου και είναι άμεσα διαθέσιμο. Μου κάνουν ένα καλό ψαλίδι 20 ευρώ και το θέμα έληξε χωρίς να χαλάσω την καρδιά κανενός υπαλλήλου. Που καταλήγουμε; Δεν ενημερώθηκα επαρκώς επαγγελματικά για την διαθεσιμότητα κανενός εκ των δύο κουτιών, ενώ έπρεπε να φάω χρόνο στα τηλέφωνα και να περιμένω 1 μήνα για να βρεθεί μια μέση λύση. Δεν με χάσανε επειδή ήμουν υπομονετικός θεωρώ, ο μέσος καταναλωτής θα τους είχε ρίξει άκυρο μετά από την 1η ή την 2η φορά, όχι αδίκως θεωρώ. Δεν είναι μόνο οι τιμές, είναι και η εξυπηρέτηση, είναι το after sales, είναι η ποικιλία, είναι η διαθεσιμότητα, είναι η επαρκής επικοινωνία της κατάστασης της παραγγελίας. Και τα ελληνικά μαγαζιά δεν υπερτερούν σε τίποτα από αυτά δυστυχώς. Μακάρι να μη μου ξαναδωθεί λόγος όμως να στραφώ και για τα τεχνολογικά είδη στο εξωτερικό, γιατί σε άλλα η ελληνική αγορά με έχει ήδη χάσει. 10
ChimairaX Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Και αυτό με τις καθυστερήσεις είναι αποτέλεσμα του νο στοκ. Η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί, άρα ο πελάτης απογοητεύεται, άρα ακυρώνεται η παραγγελία, άρα ο πελάτης στρέφεται στο εξωτερικό, άρα το προϊόν χάνει το ενδιαφέρον του, άρα το eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί, άρα ο πελάτης απογοητεύεται, άρα ακυρώνεται η παραγγελία, άρα ο πελάτης στρέφεται στο εξωτερικό, άρα το προϊόν χάνει το ενδιαφέρον του, άρα το eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα η χώρα έχει κρίση, άρα η ζήτηση είναι μικρότερη, άρα ο eshop φέρνει λιγότερο στοκ, άρα το προϊόν δεν υπάρχει άμεσα και καθυστερεί ΚΑΙ ο κύκλος συνεχίζεται. (μην κάνω και 2ο paste ) Που θέλω να καταλήξω. Οι περιπτώσεις έλλειψης αποθέματος ή καθυστερήσεων παραλαβών πράγματι είναι από τις άτυχες και απογοητευτικές περιπτώσεις. Δυστυχώς η απογοήτευση νικάει, και δεν σκεπτόμαστε το γενικό καλό. Σκεπτόμαστε την άμεση εξυπηρέτησή μας και δεν είναι κακό αυτό είναι λογικό. Αλλά τώρα το λέω αυτό για το πως μας έχουν κάνει. Και δεν αναφέρομαι σε μια περίπτωση τώρα, αναφέρομαι σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις καθημερινά από πολλά μαγαζιά και χιλιάδες Έλληνες που το κάνουν αυτό. ΟΚ η αγορά είναι ανοιχτή, αλλά η οικονομία μας τοπική. Συμπέρασμα: Κάποτε με το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν ωραία. 3
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Φίλε Fulgore ,το αν υπάρχει κάτι να συζητηθεί δεν μπορεί να το κρίνει κάποιος από εμάς,μπορεί κάποιοι ,όπως εγώ πχ καλή ώρα να θέλουν κάτι να πουν.Εδώ δεν είμαστε για να δίνουμε λύση σε τέτοια ζητήματα αλλά για να ανταλάσονται απόψεις. Η συζήτηση δεν θα βλάψει κάποιον. Τωρα συγνωμη αγαπητε αλλα κοροιδευομαστε μεταξυ μας?Το προηγουμενο θεμα εκλεισε με ποσες σελιδες και με την καρτα λυση δεν ειχε βρεθει ακομα,τι παραπανω να πουμε πια αφου παλι δεν υπαρχουν εξελιξεις? Να το πω πιο απλα ποσο πιο πολυ να το θαψουμε το καταστημα πια? παιδια ποσο πιο απλα πρεπει να πουμε για την ερευνα αγορας? Σε πιο hot προιοντα απο ζητηση οπως στο galaxy s8(κλασσικα η samsung σαν την corsair σε ολες τις χωρες,πολεις,μαγαζια)εχει στο σκρουτζ 67μαγαζια χωρις τις οποιες αλυσιδες(plaisio,public,eshop κλπ)που ειναι εκτος απο αυτο. Οταν εχεις λοιπον να διαλεξεις απο 70καταστηματα χοντρικα λογικο δεν ειναι να το ψαξεις λιγο παραπανω? https://www.skroutz.gr/s/11140286/Samsung-Galaxy-S8-64GB.html
AllNatural Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Αυτο που πειραζει ειναι οτι σου λενε θα το φερουμε και συ περιμενεις ενω αυτοι δεν εχουν σκοπο να το φερουν αμεσα. Αν λεγαν δεν το χουμε κοιταξτε για κατι αλλο θεωρω θα ταν πολυ καλυτερα. Και αυτο βεβαια το κανουν σχεδον ολα τα μαγαζια.
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Είμαι 100% μαζί σου. Θέλω να στηρίζω την ελληνική αγορά και κυρίως αυτούς που είναι σωστοί στο after sales. Είμαι χρόνια πελάτης του e-shop, με μεγάλες και μικρές αγορές, από τα πιο "σοβαρά" μέχρι τις μικρότερες μαλακιούλες. Έχω δώσει αρκετά χρήματα, έχω πληρώσει ένα 5-10% περισσότερο απ' ότι θα πλήρωνα σε skroutzομάγαζα, κι ένα 10-15% περισσότερο απ' ότι αν έπαιρνα από αξιόπιστα ευρωπαϊκά sites. Μου έχουν ρίξει άκυρο για 1 εγγυήση (απ' όσο θυμάμαι) ωστόσο έχουν ξηγηθεί πολύ καλά σε εγγυήσεις που δεν περίμενα να τις δεχθεί μαγαζί. Καμιά φορά με επισκευή, συνήθως με αντικατάσταση και 2-3 φορές με πίστωση του ποσού λόγω μη διαθεσιμότητας του προϊόντος(!!!). ΑΛΛΑ κυρίως χωρίς να ασκήσω καμία πίεση, επεξήγηση προβλήματος και τέλος, ΔΕΝ με νευριάσανε ποτέ, ΔΕΝ με κάνανε ποτέ να αγχωθώ αν θα με καλύψουν σε κάτι που έπρεπε σίγουρα να με καλύψουν, ΔΕΝ μου είπανε ποτέ αερολογίες ως απάντηση. Ποτέ δεν έστειλα ηθελημένα κάτι που ξέρω ότι χάλασε με δική μου υπαιτιότητα, όπως και δεν δημιούργησα φασαρία στην περίπτωση που δεν με κάλυψε η εγγύηση, διότι μετά από τόσες καλές εμπειρίες, τους εμπιστεύθηκα. Πάμε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, κατά το οποίο παρήγγειλα κομμάτια για τον καινούργιο μου pc. 30 ευρώ θα γλίτωνα από τον cpu, 20 από τις RAM, 10 από το PSU και 15 από την MOBO, συγκριτικά με το mindfactory. Με τα μεταφορικά θα γλίτωνα κάνα 50άρι λοιπόν το οποίο δεν μου περισσεύει. Διαλέγω κι ένα κουτί, μετά από 1 βδομάδα η παραγγελια μου δεν έχει προχωρήσει. Παίρνω τηλέφωνο για να με ενημερώσουν ότι το κουτί δεν υπάρχει πλέον. Αλλάζω το κουτί με άλλο που φαινόταν άμεσα διαθέσιμο. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο σε 1 βδομάδα για να μου πουν ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της επόμενης. Ξαναπαίρνω τέλος της επόμενης για να μου πουν ότι θα έρθει αρχές της επόμενης. Μετά 2-3 μέρες θα έρθει αύριο, μεθαύριο, σήμερα. Τελικά το κουτί (τονίζω, όχι αυτό που ήθελα αλλά το 2ο κατά σειρά προτίμησης) δεν ήρθε ποτέ ούτε αυτό. 1 μήνα τράβηξε η ιστορία για ένα κουτί, κι εγώ έτοιμος να μετακομίσω χωρίς να έχω παραλάβει ακόμα το pc μου. Και κάπου εκεί αρχίζει να με πνίγει το δίκιο μου. Αποφάσισα να δώσω extra 50 ευρώ σε κάποιους τους οποίους μέχρι τώρα δεν με έχουν απογοητεύσει, ωστόσο ταυτόχρονα είχα μια αίσθηση ότι με κοροϊδεύουν με τις διαρκείς αναβολές βδομάδας και ημερών. Αν είχα πάρει από το mindfactory σε 7 μέρες μαξ θα ήταν όλα στο σπίτι μου άλλωστε. Όντας ένα βήμα πριν την ακύρωση της παραγγελίας, και παραγγελίας από το mindfactory, παίρνω ένα τελευταίο τηλέφωνο στο e-shop και τους λέω πως έχει η κατάσταση (ευγενικά πάντα και χωρίς επιθετικό υφάκι, ξέροντας ότι ο υπάλληλος με τον οποίο μιλάω δεν μπορεί να μειώση την τιμή μόνος του) και ευθέως τους ζητάω να μου μειώσουν σημαντικά την τιμή σε ένα κουτί το οποίο κοστίζει 115 ευρώ περίπου και είναι άμεσα διαθέσιμο. Μου κάνουν ένα καλό ψαλίδι 20 ευρώ και το θέμα έληξε χωρίς να χαλάσω την καρδιά κανενός υπαλλήλου. Που καταλήγουμε; Δεν ενημερώθηκα επαρκώς επαγγελματικά για την διαθεσιμότητα κανενός εκ των δύο κουτιών, ενώ έπρεπε να φάω χρόνο στα τηλέφωνα και να περιμένω 1 μήνα για να βρεθεί μια μέση λύση. Δεν με χάσανε επειδή ήμουν υπομονετικός θεωρώ, ο μέσος καταναλωτής θα τους είχε ρίξει άκυρο μετά από την 1η ή την 2η φορά, όχι αδίκως θεωρώ. Δεν είναι μόνο οι τιμές, είναι και η εξυπηρέτηση, είναι το after sales, είναι η ποικιλία, είναι η διαθεσιμότητα, είναι η επαρκής επικοινωνία της κατάστασης της παραγγελίας. Και τα ελληνικά μαγαζιά δεν υπερτερούν σε τίποτα από αυτά δυστυχώς. Μακάρι να μη μου ξαναδωθεί λόγος όμως να στραφώ και για τα τεχνολογικά είδη στο εξωτερικό, γιατί σε άλλα η ελληνική αγορά με έχει ήδη χάσει. Ειπες για κουτι και εχω κανει προσφατη παραγγελια απο Msystems για ενα phanteks. Στο site ελεγε 25-30μερες για παραλλαβη(τουλαχιστον σου λενε οτι μπορει να καθυστερησει). Με το που εκανα την παραγγελια να σου και ενημερωτικο email που με ξαναενημερωναν(μαλλον σε περιπτωση που δεν το προσεξα)για την μεγαλη αναμονη για το εν λογω κουτι και αν θελω να κρατησω την παραγγελια. Τους απαντησα θετικα(αλλο 1 καταστημα το εχει στην Θεσ/νικη και βγαινει τα ιδια)και μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν αν ειναι στο τελος του διαστηματος αυτου για το αν το κουτι εχει ερθει ή οχι. Σε αλλο σκρουτζομαγαζο που ειχα κανει πιο παλια παραγγελια(ebw)ουτε ενημερωση,ουτε τιποτα(καλη ωρα του θεματος). Γιαυτο το λογο και ειμαι εναντιος στο τσουβαλιασμα ολων των καταστηματων απο 1 αρνητικη εμπειρια. Απλα ο κοσμος προτιμαει παντα τα φθηνοτερα της αγορας και μετα ομως τσουβαλιαζει ακομα και τα ακριβοτερα(με λιγο καλυτερο after sales και ενημερω και ολα).Δεν ειναι σωστο αυτο. Ειμαι σιγουρος οτι και στο εξωτερικο στα τοπικα μαγαζια υπαρχουν αρκετες αναλογες περιπτωσεις περαν του amazon και newegg. 1
mcrae13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Τωρα συγνωμη αγαπητε αλλα κοροιδευομαστε μεταξυ μας?Το προηγουμενο θεμα εκλεισε με ποσες σελιδες και με την καρτα λυση δεν ειχε βρεθει ακομα,τι παραπανω να πουμε πια αφου παλι δεν υπαρχουν εξελιξεις? Να το πω πιο απλα ποσο πιο πολυ να το θαψουμε το καταστημα πια? παιδια ποσο πιο απλα πρεπει να πουμε για την ερευνα αγορας? Σε πιο hot προιοντα απο ζητηση οπως στο galaxy s8(κλασσικα η samsung σαν την corsair σε ολες τις χωρες,πολεις,μαγαζια)εχει στο σκρουτζ 67μαγαζια χωρις τις οποιες αλυσιδες(plaisio,public,eshop κλπ)που ειναι εκτος απο αυτο. Οταν εχεις λοιπον να διαλεξεις απο 70καταστηματα χοντρικα λογικο δεν ειναι να το ψαξεις λιγο παραπανω? https://www.skroutz.gr/s/11140286/Samsung-Galaxy-S8-64GB.html Ειπες για κουτι και εχω κανει προσφατη παραγγελια απο Msystems για ενα phanteks. Στο site ελεγε 25-30μερες για παραλλαβη(τουλαχιστον σου λενε οτι μπορει να καθυστερησει). Με το που εκανα την παραγγελια να σου και ενημερωτικο email που με ξαναενημερωναν(μαλλον σε περιπτωση που δεν το προσεξα)για την μεγαλη αναμονη για το εν λογω κουτι και αν θελω να κρατησω την παραγγελια. Τους απαντησα θετικα(αλλο 1 καταστημα το εχει στην Θεσ/νικη και βγαινει τα ιδια)και μου ειπαν οτι θα με ενημερωσουν αν ειναι στο τελος του διαστηματος αυτου για το αν το κουτι εχει ερθει ή οχι. Σε αλλο σκρουτζομαγαζο που ειχα κανει πιο παλια παραγγελια(ebw)ουτε ενημερωση,ουτε τιποτα(καλη ωρα του θεματος). Γιαυτο το λογο και ειμαι εναντιος στο τσουβαλιασμα ολων των καταστηματων απο 1 αρνητικη εμπειρια. Απλα ο κοσμος προτιμαει παντα τα φθηνοτερα της αγορας και μετα ομως τσουβαλιαζει ακομα και τα ακριβοτερα(με λιγο καλυτερο after sales και ενημερω και ολα).Δεν ειναι σωστο αυτο. Ειμαι σιγουρος οτι και στο εξωτερικο στα τοπικα μαγαζια υπαρχουν αρκετες αναλογες περιπτωσεις περαν του amazon και newegg. Έχεις πλάκα ρε Fulgore που ενω λες οτι δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε,εσύ ο ίδιος συνεχίζεις να συζητάς. Όπως προείπα,δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα,αλλά τέτοιου είδους θέματα ,όπως και πολλά άλλα,διαφορετικα στο φόρουμ,δίνουν "χώρο" για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.Αν δεν έχεις εσύ κάτι να πεις (που δεν το βλέπω),είσαι ελεύθερος να μην συμμετέχεις ,όπως και εμείς οι υπόλοιποι έχουμε το ελεύθερο να πράξουμε το αντίθετο και να συνεχίσουμε την συζήτηση (αν δεν κλειδωθεί πάλι) . Προσωπικά δεν είμαι εδώ για να θάψω το κατάστημα ,ούτε τα τσουβαλιάζω όλα,αλλά για να δώ την εξέλιξη και να μοιραστώ με άλλους αντίστοιχες εμπειρίες.(δεν είναι κακό που το θέμα παίρνει τέτοια τροπή) . Το τσουβάλιασμα όντως είναι κακό και είμαι αντίθετος αλλά η κάθε "αρνητική" περίπτωση πρέπει να φαίνεται και να συζητιέται προς όφελός μας.Μην σκεφτόμαστε την πάρτη μας.Αν ήταν δικά σου λεφτά τί θα έκανες? Θα τους λυπόσουν? (ρητορικές ερωτήσεις) Σε γενικές γραμμές πάντως,όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν οι εν λόγω αντιπροσωπείες επίσημα στη χώρα.Και λογικό είναι.Είμαστε πολύ μικρή αγορά και ο κόσμος που ασχολείται με hardware αντιπροσωπεύει μικρό ποσοστό.Βλέπε τι γίνεται στα κινητά πχ ,που λόγω αρκετά μεγαλύτερου τζίρου,πλέον υπάρχουν τα περισσότερα brands επίσημα και εδώ και το after sales είναι μερα με τη νύχτα. Αν υπήρχαν εδώ πχ η Asus gigabyte Κλπ,ποιος θα έχ@ζε το κάθε μαγαζί 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα