Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι λίγο που έψαξα λένε ότι το Head First C# είναι από τα καλύτερα βιβλία για ένα ξεκίνημα... Να προβώ σε κάτι άλλο;

Ο τομεας αυτος θελει ολη την ωρα διαβασμα. Δεν θα πας στο "αυτο ή αυτο" πας στο "αυτο και αυτο" και εντ οφ στορι.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το Head First. Εχει και τα projectακια που το κανει ακομα πιο ενδιαφερων! 

Επισης με εναν λογαριασμο hotmail/outlook μπορεις να παρεις 3 μηνες δωρο συνδρομη στο pluralsight οπου ειδικα για C# εχει πολυ καλα tutorials. 

Καλη αρχη ευχομαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις το Yellow Book για τη C# το οποίο διδάσκεται σε course πανεπιστημίου και διατίθεται δωρεάν:

http://www.csharpcourse.com/

Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι είναι η καλύτερη επιλογή η C# για beginner.

Κοίτα εμένα η C# ήταν η πρώτη γλώσσα που έκατσα να μάθω.

Ναι κάποια πράγματα ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή, σαν concepts, κυρίως τα σχετικά με τον αντικειμενοστραφισμό. Αυτό όμως έχει και ένα πλεονέκτημα, ότι αφού μάθεις τα πιο περίπλοκα, μετά το να κάτσεις να μάθεις javascript ας πούμε σου φαίνεται πιο εύκολο.

Εκτός αυτού αν και η Unity είναι η πρώτη που υποστήριζε τη C#, πλέον την έχει υιοθετήσει και η Cryengine λόγο του πόσο δημοφιλής είναι στο κύκλο της Unity και πόσο δημοφιλής είναι πλέον η Unity. Και όπως πάει το πράγμα ίσως κάποια στιγμή να την υποστηρίζει και η Unreal. Άρα λοιπόν άμα θέλει κάποιος να δουλέψει με τις μεγάλες μηχανές, πιστεύω πως η συγκεκριμένη γλώσσα είναι κατάλληλη, αν μη τι άλλο λόγο υποστήριξης από μηχανές.

Τι κακό έχει το Visual Studio; Εδικά για game development, είχα την εντύπωση ότι χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό...

Κακό δεν έχει, τουλάχιστον πλέον. Ίσως να είχαν το κακό προηγούμενες εκδόσεις ότι αργούσε να φορτώσει όταν έκανες διπλό κλικ, αλλά η τελευταία έκδοση φορτώνει σφαίρα.

Δεν ήξερα ότι η C# του .NET είναι διαφορετική από τη c#  που χρησιμοποιεί το unity. 

Η Unity ως πρόσφατα υποστήριζε ένα subset του .NET. Δηλαδή μια παλαιότερη έκδοση της γλώσσας και ένα περιορισμένο αριθμό libraries που δεν περιείχε όλα όσα πχ μπορείς να κάνεις σε ένα πρόγραμμα.

Όμως από τη νέα έκδοση της Unity, αρχίζει (Αρχικά σε beta) η υποστήριξη της έκδοσης .NET 4.6.

Πλέον έχει αρχίσει να υπάρχει διάλογος μεταξύ Microsoft και Unity και κάποια συνεργασία, και στο μέλλον οι δυνατότητες της γλώσσας που προσφέρει η Unity θα είναι πιο κοντά στις πλήρεις.

Επίσης εδώ και κάποιο καιρό υποστηρίζεται το Visual Studio ως IDE το οποίο είναι integrated στη Unity. Παλαιότερα υπήρχε ένα, το default, το Monodevelop. Τώρα με ένα plugin στο Visual Studio υπάρχει και συγχρονισμός μεταξύ των δύο, και μπορεί κάποιος να γράφει κώδικα στο VS και κατ' ευθείαν να δοκιμάζει τις αλλαγές σε Unity..

Έχει ένα γνωστός μου αρκετά βιβλία προγραμματισμού και αυτός θα μου έδινε το Head First C#. Αλλά από όσα μου λέτε για να ασχοληθώ με c# και unity δεν είναι και τόσο καλή επιλογή το βιβλίο αυτό, έτσι;

Κατά τη γνώμη μου μια χαρά βιβλίο είναι, και αφού ήδη υπάρχει ξεκίνα με αυτό. Όταν ξεκίνησα πήρα ένα βιβλίο στα Ελληνικά που είχε κάποια λάθη και ο τρόπος που εξηγούσε κάποια πράγματα ήταν δυσνόητος. Ενώ ο τρόπος που τα παρουσιάζει το Head First, για εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε πιο εύκολα κατανοήσιμος. Έχει εικονικές παραστάσεις, αλληγορίες, ερωτήσεις - απαντήσεις που βοηθάν στο να καταλάβεις κάποια πράγματα πιο εύκολα από ξερές ακαδημαϊκού τύπου δηλώσεις που έχουν πολλά άλλα βιβλία.

ΥΓ2: επειδή δεν έχω καθόλου βάσεις στον προγραμματισμό σκέφτηκα να μάθω τα βασικά της c# και έπειτα να τη συνδυάσω με το unite engine. Εάν, όμως, δεν είναι καλή η κίνηση αυτή προτείνετε μου κάποιο βιβλιαράκι.

Καλά έκανες να θες να μάθεις πρώτα τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείς. Έχε υπ' όψιν σου όμως πως καλό θα είναι να μάθεις και κάποιες γενικότερες έννοιες και θεμελιώδεις γνώσεις του προγραμματισμού, οι οποίες ισχύουν ανεξάρτητα της γλώσσας που χρησιμοποιείς. Αν θες έχω κάποια pdf στον υπολογιστή μου, και ίσως μπορέσω να στα στείλω. Πες μου αν είναι.

edit2: το κανάλι brackeys στο youtube αξίζει( ;), είδα ότι διαθέτει tutorials για c# και ως κεντρικό περιεχόμενο του καναλιού είναι το game development

Κοίτα η αλήθεια είναι πως πέρα από το να μάθεις πως να χειρίζεσαι τη γλώσσα αυτή καθ' αυτή και κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού, θα πρέπει να μάθεις και κάποια πράγματα για τη Unity, πιο συγκεκριμένα τις βιβλιοθήκες της, με τις κλάσεις και τις μεθόδους που σου προσφέρει. Εκεί κάποια tutorials είναι καλά. Επίσης καλό θα είναι όσο μαθαίνεις και αργότερα που θα δουλεύεις να έχεις ένα tab ανοιχτό στο web browser με το programming refference της Unity. 

Δεν έχω ακούσει άλλες γνώμες αυτή όμως η σειρά βιβλίων (Head first) είναι κατά τη γνώμη μου είναι από τις χειρότερες  για προγραμματισμό.  

Εικόνες, φωτογραφίε,ς παράθυρα, χρώματα διαφορετικές γραμματοσειρές, μου θυμίζει super κατερίνα, νομίζω ακόμα και ο Μπλεκ είχε καλύτερη δομή (για όσους ξέρουν τον Μπλεκ).

Το στύλ αυτό θα μπορούσε να είναι οκ για άλλα αντικείμενα, μόδα, κινηματογράφο, design, για προγραμματισμό όμως δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο.

Βέβαια παίζει ρόλο και πως μαθαίνει ο καθένας, εγώ διάβασα δύο σελίδες και ζαλίστηκα.

Νομίζω είναι λίγο θέμα γούστου αυτό που λες.

Εγώ πχ προτιμώ τις εικόνες και τα "Ζωντανά" παραδείγματα που δίνουν αυτά τα βιβλία. Μπορεί απομονομένα να ακούγονται αστεία (πχ στον εξομειωτή λίμνης θέλουμε παπάκια που να πετάν και άλλα να κολυμπάν!) αλλά έχει και αυτό την αξία του γιατί σε βοηθά να μεταφράζεις το πως μπορεί κάποιος πελάτης ή αφεντικό να σου πει ότι θέλει κάτι, σε πράξεις και κώδικα..

• Like 1
Δημοσ.

Εάν μπορείς στειλε μου αυτα τα PDFs που μου προανέφερες. Για τα βασικά του προγραμματισμού θα μπορούσα να συμβουλευτω κάποιο ελληνικό βιβλίο ή και σε αυτην την περίπτωση πρέπει να καταφυγω σε ξενόγλωσσα βιβλία; (Προτείνετε μου βιβλιαράκια είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά)

Δημοσ.

Μην ξεκινησεις απο Game Programming. Πρεπει πρωτα να πιασεις τα βασικα Concepts. 

Η C# ειναι πολυ καλη επιλογη κυριως γιατι ακολουθει strong OOP principles. Επισης το γεγονος οτι εκτος game development, η γλωσσα χρησιμοποιείται απο large scale enterprise εφαρμογες εχει σαν αποτελεσμα τα resources, βιβλια, courses κλπ να σου μαθαινουν και τα best practices, design patterns. Συν οτι το Visual Studio σε καθοδηγει οταν πας να γραψεις spaghetti code ή κωδικα που πηγαινει κοντρα στα conventions. Αρα μαθαινεις εκτος απο το να κυνηγας το αποτελεσμα να γραφεις και extensible, readable κωδικα. Κατι που ισχυει αν επιχηρησεις να ξεκινησεις με PHP, JavaScript ή Python.

Γνωμη μου, ξεκινα με το head first. Παιξε λιγο με .NET να πιασεις την γενικοτερη λογικη και μετα προχωρα σε game development

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξεκινάω με game programming. Θα ήθελα πρώτα να μάθω τη C# και έπειτα. Παρόλα αυτά να ξεκινήσω με το head first ή με το yellow book, γιατί βρίσκομαι σε ένα δίλημμα..;;

Δημοσ.

Δε ξεκινάω με game programming. Θα ήθελα πρώτα να μάθω τη C# και έπειτα. Παρόλα αυτά να ξεκινήσω με το head first ή με το yellow book, γιατί βρίσκομαι σε ένα δίλημμα..;;

Head First θα ελεγα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι είναι η καλύτερη επιλογή η C# για beginner.

Καλύτερα να ξεκινήσεις με γλώσσες που πατάνε σε πιο βασικά Concepts παρά να ανοίγεις το Visual Studio για να γράψεις ένα Hello World.

Δες JavaScript ή/και C.

Θα καταλάβεις γρήγορα οτι το Game Development είναι ένα δύσκολο Task. Η C# που θα χρησιμοποιήσεις σε ένα Unity Script είναι υψηλού επιπέδου και χρησιμοποιεί όλα τα advanced concepts της γλώσσας τα οποία για έναν beginner είναι λίγο βαριά. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να ξέρεις τι γράφεις και όχι απλά να κάνεις c/p.

Επίσης το Game Development ειδικά αν θέλεις να το κάνεις σοβαρά εμπεριέχει και πολλά ζητήματα βελτιστοποίησης και ταχύτητας που για έναν αρχάριο είναι δύσκολα και πλησιάζουν σε ένα Top-Down approach.

Γενικά το Programming θέλει γερές βάσεις , αφοσίωση και χρόνο. Μακάρι να καταφέρεις αυτό που θέλεις στο επίπεδο που το θές.

Στην θέση σου θα ξεκινούσα με μια άλλη γλώσσα και θα πήγαινα στην C# όταν ένιωθα πως ξέρω 5-10 βασικά Concepts και πως υλοποιούνται απο τις διαφορετικές τεχνολογίες που υπάρχουν.

Οταν λες βασικά Concept τι εννοεις; μπορεις να μου αναφέρεις 2-3 για να καταλάβω; ευχαριστω

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οταν λες βασικά Concept τι εννοεις; μπορεις να μου αναφέρεις 2-3 για να καταλάβω; ευχαριστω

Η C# είναι μια πολύ δυνατή γλώσσα υψηλού επιπέδου , εκτός απο το core framework υπάρχουν και πάρα πολλά πακέτα που σου δίνουν πολύ δυνατά functionalities.

Όλα αυτά όντως ακούγονται πολύ όμορφα , αλλά για κάποιον που ξεκινάει τώρα το θεωρώ αρκετά pampered σαν περιβάλλον.

Τα μεγαλύτερα ιδρύματα αυτή τη στιγμή ,όπως και πολλοί έμπυροι προγραμματιστές , σε αυτούς που ξεκινάνε διδάσκουν/προτείνουν JavaScript , python και C και αργότερα Java (που είναι αρκετά C# - like).

Μαθαίνοντας C , θα περάσεις απο όλα τα concepts που οι πιο καινούριες γλώσσες χρησιμοποιούν, αλλά χωρίς το περιτύλιγμα.Επίσης ότι και να μάθεις στην C θα είναι πάντα επίκαιρο , σε άλλες γλώσσες αυτό δεν είναι σίγουρο οτι ισχύει , π.χ. η Google φεύγει στο android απο την Java και πηγαίνει στην Kotlin. Επίσης ακόμα και το head-first Java , επειδή μιλήσαμε και για βιβλία , εξηγεί πως το reference σε ένα object σχετίζεται με τους pointers , αν δεν ξέρεις C , είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις πως δουλεύει απο πίσω η γλώσσα. Τώρα , αν αυτό θα σου χρειαστεί είναι άλλο θέμα , κατά την άποψη μου, σίγουρα χρειάζεται να το γνωρίζεις.

Ένα απο τα μεγαλύτερα κομμάτια του προγραμματισμού είναι η κατανόηση των concepts. Το να γνωρίζεις ένα concept και να επιλέγεις την κατάλληλη γλώσσα(σαν εργαλείο) είναι άλλο θέμα , αλλά η γνώση , πρέπει να υπάρχει.

Όλα αυτά βέβαια (για την C) έρχονται σε μια αντιπαράθεση με την JavaScript και την Python , αλλά ο βασικός λόγος που είναι καλό να ξεκινήσεις με αυτές τις γλώσσες παραμένει σχετικά κοινός. Η κατανόηση δηλαδή των βασικών αρχών και των βασικών concepts.

Επίσης , έχοντας την C στο οπλοστάσιο σου , σε μια εποχή που όλοι θέλουν performance και τα πάντα γυρίζουν σε microservices είναι πολύ σοβαρό asset.

Για το sum up , Αυτές οι γλώσσες βοηθάνε στο να αποκτήσεις το γλωσσάρι του προγραμματιστή και τα βασικά concepts. Αργότερα μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις transition σε άλλες υψηλότερου επιπέδου γλώσσες με μεγαλύτερη ευκολία.

Απο κει και πέρα, αν κάποια γλώσσα σου κάνει κλικ και μπορείς να είσαι πιο αποδοτικός και να μαθαίνεις γρηγορότερα , πέσε με τα μούτρα , απλά αυτές οι γλώσσες προτείνονται για πρώτες και φαντάστηκα οτι θα ήταν καλό να το ξέρει ο OP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...