Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έκανα μια μικρή έρευνα για το πρώτο μου βιβλίο στην πρώτη γλώσσα προγραμματισμού μου και κατέληξα στο Head First C#, 3rd edition.

Ο λόγος που επέλεξα C# είναι, διότι θέλω να ασχοληθώ με το game development.

Ο λόγος που επέλεξα βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά είναι, διότι είδα τις αντιδράσεις των περισσότερων σε ερωτήσεις του τύπου "ποιό ελληνικό βιβλίο να επιλέξω;"

Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι είναι η καλύτερη επιλογή η C# για beginner.

Καλύτερα να ξεκινήσεις με γλώσσες που πατάνε σε πιο βασικά Concepts παρά να ανοίγεις το Visual Studio για να γράψεις ένα Hello World.

Δες JavaScript ή/και C.

Θα καταλάβεις γρήγορα οτι το Game Development είναι ένα δύσκολο Task. Η C# που θα χρησιμοποιήσεις σε ένα Unity Script είναι υψηλού επιπέδου και χρησιμοποιεί όλα τα advanced concepts της γλώσσας τα οποία για έναν beginner είναι λίγο βαριά. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να ξέρεις τι γράφεις και όχι απλά να κάνεις c/p.

Επίσης το Game Development ειδικά αν θέλεις να το κάνεις σοβαρά εμπεριέχει και πολλά ζητήματα βελτιστοποίησης και ταχύτητας που για έναν αρχάριο είναι δύσκολα και πλησιάζουν σε ένα Top-Down approach.

Γενικά το Programming θέλει γερές βάσεις , αφοσίωση και χρόνο. Μακάρι να καταφέρεις αυτό που θέλεις στο επίπεδο που το θές.

Στην θέση σου θα ξεκινούσα με μια άλλη γλώσσα και θα πήγαινα στην C# όταν ένιωθα πως ξέρω 5-10 βασικά Concepts και πως υλοποιούνται απο τις διαφορετικές τεχνολογίες που υπάρχουν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ξεκίνα από εδώ ή εδώ, ή γενικά από οποιοδήποτε tutorial από τα άπειρα που παρέχει το Unity αν σ' ενδιαφέρει το συγκεκριμένο engine. Θα σου έλεγα να μην πάρεις βιβλίο για C#, τουλάχιστον όχι κάποιο που δεν έχει να κάνει με Unity. H C# του .NET δεν έχει και πολλή σχέση με τη C# που χρησιμοποιείς στο Unity.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πιστεύω οτι είναι η καλύτερη επιλογή η C# για beginner.

Καλύτερα να ξεκινήσεις με γλώσσες που πατάνε σε πιο βασικά Concepts παρά να ανοίγεις το Visual Studio για να γράψεις ένα Hello World.

Δες JavaScript ή/και C.

Γουαδεφάκ.

"Παρά να ανοίγεις το Visual Studio"? Γιατί, είναι πρόβλημα να κάνεις double click? Και στην τελική αν σε πειράζε, ξέρεις ο csc είναι πρόγραμμα που μπορείς να τρέξεις μόνος σου όπως θες.

Καλύτερα C(!!!!!!) για beginner????

Γουαδεφάκ.

• Like 4
Δημοσ.

Τι κακό έχει το Visual Studio; Εδικά για game development, είχα την εντύπωση ότι χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό...

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι η C# του .NET είναι διαφορετική από τη c#  που χρησιμοποιεί το unity. Έχει ένα γνωστός μου αρκετά βιβλία προγραμματισμού και αυτός θα μου έδινε το Head First C#. Αλλά από όσα μου λέτε για να ασχοληθώ με c# και unity δεν είναι και τόσο καλή επιλογή το βιβλίο αυτό, έτσι;

ΥΓ: Δεν επέλεξα ως πρωταρχική γλώσσα την Javascript, διότι από μια μικρή έρευνα που έκανα αποκόμισα την πληροφορία ότι η c# είναι πιο πλούσια ως γλώσσα.

ΥΓ2: επειδή δεν έχω καθόλου βάσεις στον προγραμματισμό σκέφτηκα να μάθω τα βασικά της c# και έπειτα να τη συνδυάσω με το unite engine. Εάν, όμως, δεν είναι καλή η κίνηση αυτή προτείνετε μου κάποιο βιβλιαράκι.

ΥΓ3: δεν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το gaming, αλλά θα μου άρεσε να μπορώ να δημιουργώ ένα First Person Shooter ας πούμε ή ακόμη καλύτερα ένα 2.5D platform game

• Moderators
Δημοσ.

"Διαφορετική" δεν είναι, η ίδια γλώσσα είναι, απλώς χρησιμοποιείται διαφορετικά. Υπάρχουν πράγματα του .ΝΕΤ τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στο Unity και το αντίθετο. Ο λόγος που σου είπα όχι βιβλία για C# είναι γιατί αυτά σε κατευθύνουν προς τον τρόπο του .ΝΕΤ και είναι πιθανό να μπερδευτείς. Αντίθετα, υπάρχουν tutorials για C# του Unity που σου έβαλα παραπάνω, τα οποία σου μαθαίνουν τη γλώσσα όπως τη χρησιμοποιεί το Unity. Ειδικά αν δε σ' ενδιαφέρει επαγγελματικά ο προγραμματισμός ή το game development και θες μόνο να κάνεις το χόμπυ σου και να περνάς ευχάριστα την ώρα σου, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείσαι άδικα με πράγματα που δε θα σου χρειαστούν ποτέ.

Αν μπορείς να βρεις δωρεάν βιβλία για C#, πάρε κανένα να ρίξεις μια ματιά και να δεις βασικά πράγματα όπως δομές ελέγχου και επανάληψης, κακό δε θα σου κάνει. Απλώς νόμιζα ότι είσαι διατεθειμένος να δώσεις λεφτά για βιβλία, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σου είπα όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Το βιβλίο που ανέφερα (Head first) το έχω στη διάθεση μου, και ναι δεν είμαι διατεθειμένος να δίνω 40 και 50 ευρώ για ένα βιβλίο. 
Θα ξεκινήσω από το βιβλιαράκι για να αποκομίσω κάποια βασικά πράγματα όπως μου είπες και μετά θα προχωρήσω στα tutorials που μου ανέδειξες. 

ΥΓ: τώρα έδωσα πανελλήνιες και μια από τις επιλογές μου πιστεύω θα είναι και το τμήμα πληροφορικής του Πειραιά, αμέσως μετά τις θετικές σχολές (μαθηματικό, φυσικό), οπότε μπορεί να τύχει να ασχοληθώ και επαγγελματικά. Ποτέ δε ξέρεις τι σου προφυλάσσει η ζωή. :P

edit: κάτι tutorials από udemy που ως περιεχόμενο τους έχουν το unity, αξίζουν;

edit2: το κανάλι brackeys στο youtube αξίζει(;), είδα ότι διαθέτει tutorials για c# και ως κεντρικό περιεχόμενο του καναλιού είναι το game development

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει άλλες γνώμες αυτή όμως η σειρά βιβλίων (Head first) είναι κατά τη γνώμη μου είναι από τις χειρότερες  για προγραμματισμό.  

Εικόνες, φωτογραφίε,ς παράθυρα, χρώματα διαφορετικές γραμματοσειρές, μου θυμίζει super κατερίνα, νομίζω ακόμα και ο Μπλεκ είχε καλύτερη δομή (για όσους ξέρουν τον Μπλεκ).

Το στύλ αυτό θα μπορούσε να είναι οκ για άλλα αντικείμενα, μόδα, κινηματογράφο, design, για προγραμματισμό όμως δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο.

Βέβαια παίζει ρόλο και πως μαθαίνει ο καθένας, εγώ διάβασα δύο σελίδες και ζαλίστηκα.

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει άλλες γνώμες αυτή όμως η σειρά βιβλίων (Head first) είναι κατά τη γνώμη μου είναι από τις χειρότερες  για προγραμματισμό.  

Εικόνες, φωτογραφίε,ς παράθυρα, χρώματα διαφορετικές γραμματοσειρές, μου θυμίζει super κατερίνα, νομίζω ακόμα και ο Μπλεκ είχε καλύτερη δομή (για όσους ξέρουν τον Μπλεκ).

Το στύλ αυτό θα μπορούσε να είναι οκ για άλλα αντικείμενα, μόδα, κινηματογράφο, design, για προγραμματισμό όμως δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο.

Βέβαια παίζει ρόλο και πως μαθαίνει ο καθένας, εγώ διάβασα δύο σελίδες και ζαλίστηκα.

Αυτή η σειρά έχει ως σκοπό να οπτικοποιήσει αυτά που σου μαθαίνει για να σου "κολλήσουν" καλύτερα. Αν κάποιος μαθαίνει έτσι, είναι απίστευτα αλλά γενικά είναι απλά για να κάνεις μια αρχή και όχι για να πεις ότι έμαθες. Έχω διαβάσει το Head first design patterns και πραγματικά το απόλαυσα επειδή δεν ήθελα too much technical λεπτομέρειες αλλά να ξέρω περίπου τι υπάρχει ώστε αν χρειαστεί να το υλοποιήσω να ψάξω περαιτέρω.

• Like 1
Δημοσ.

/offtopic

Λένε ότι το Head First Design Patterns είναι συμπαθητικό. Το έχει διαβάσει κανείς; Γνώμες; Σύγκριση με GoF;

Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτή τη σειρά. Μόνο και μόνο το εξώφυλλο με αποθαρρύνει. Don't judge a book by its cover λένε. Απ' την άλλη, μιχ.

Δημοσ.

Εγώ πάλι λίγο που έψαξα λένε ότι το Head First C# είναι από τα καλύτερα βιβλία για ένα ξεκίνημα... Να προβώ σε κάτι άλλο;

Δημοσ.

Εφόσον σε κρατάει σε ενδιαφέρον και μαθαίνεις δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. 

Δούλευε πάντως αρκετά πάνω σε ασκήσεις και κοίτα και το επίσημο documentation της γλώσσας  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...