Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου μήπως κάποιος μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση γιατί θα τρελαθώ. Πριν λίγο σύνδεσα 2 φωτιστικά τοίχου τύπου LED στο σαλόνι όπου έχω και το γραφείο με το pc το οποίο είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέσω homeplug powerline. Το τρελό που συνάντησα είναι ότι αν ανάψω τα συγκεκριμένα φωτιστικά πέφτει το internet και μόλις τα σβήσω επανέρχεται κατευθείαν. Δε μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει, η καλωδίωση είναι ολοκαίνουργια. Δοκίμασα να μεταφέρω οπουδήποτε το powerline μέσα στο σπίτι αλλά παντού γίνεται το ίδιο.

Υ.γ: Το σπίτι είναι διώροφο πάνω στο ίδιο ρολόι αλλά κάθε όροφος έχει διαφορετικό πίνακα. Το router βρίσκεται στον δεύτερο όροφο μαζί με ένα powerline ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο σαλόνι του πρώτου ορόφου. Οποιοδήποτε άλλο φως και αν ανάψω δε συμβαίνει κάτι παρόμοιο. WTF  :fear:

Κάθε βοήθεια δεκτή!

Δημοσ.

Παράγουν αρμονικές λογικά, που πέφτουν πάνω στις συχνότητες που λειτουργεί το powerline.

Σχεδόν σίγουρα αυτό συμβαίνει. Αν θες δοκίμασε να βάλεις το LED πάνω σε φίλτρο (αν έχεις ήδη κάπου μέσα στο σπίτι).

Δημοσ.

Όχι και τα δύο powerlines είναι σε ξεχωριστή πρίζα μόνα τους ενώ τα φωτιστικά ανάβουν μέσω διακόπτη τοίχου

Αυτά έχω

https://www.skroutz.gr/s/10700255/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v2.html

Αντρέα τι εννοείς αρμονικές; Plz elaborate  :-D  ή δώσε κανα link να μελετήσω

Δημοσ.

Όχι και τα δύο powerlines είναι σε ξεχωριστή πρίζα μόνα τους ενώ τα φωτιστικά ανάβουν μέσω διακόπτη τοίχου

Αυτά έχω

https://www.skroutz.gr/s/10700255/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v2.html

Αντρέα τι εννοείς αρμονικές; Plz elaborate  :-D  ή δώσε κανα link να μελετήσω

Τα φωτιστικα βαλε να δουμε ποια ειναι

Δημοσ.

Ρίχνουν αρμονικές στο δίκτυο, πιθανόν χτυπάνε πάνω στο Band που χρησιμοποιούν τα Powerline.

Link εύκαιρο δεν έχω, δοκίμασε να βάλεις κάποιο surge arrest, αν έχεις ήδη, ίσως να κόψει τις παρεμβολές απο τις λάμπες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...