Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Honda χρειάστηκε στις 19 Ιουνίου να κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της Sayama στο Τόκιο, καθώς σύμφωνα με το Reuters την προηγούμενη ημέρα ανακάλυψε μόλυνση από το WannaCry.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ransomware είχε προσβάλει τα δίκτυα της σε όλο τον κόσμο, όπως στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα και βέβαια την Ιαπωνία.

Η Honda δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη τον περασμένο μήνα και στις Renault SA και Nissan Motor, με συνέπεια να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία εργοστασίων τους στην Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Πάντως, με δεδομένο ότι πριν από 37 ημέρες κυκλοφόρησε ένας “διακόπτης κλεισίματος” που μπλοκάρει τις επιθέσεις του ransomware, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν εξήγησε με ποιον τρόπο το WannaCry κατάφερε να μολύνει τώρα τα δίκτυά της. Σε κάθε περίπτωση, το εργοστάσιο μπόρεσε σε ένα 24ωρο να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Επίσης, από τη μόλυνση δεν επηρεάστηκαν άλλες μονάδες παραγωγής της εταιρείας.

Link.png Site: Techtimes

Δημοσ.

Btw σημερα εγινε ξανα τεραστια επιθεση ransomware σε πολλες εταιριες ανα τον κοσμο.

Και στη δικη μου εταιρια ολοι οι προσωπικοι υπολογιστες ανα την Ευρωπη φυγανε για format :P

• Like 4
Δημοσ.

Το ίδιο και στην εταιρία που δουλεύω κι εγώ. Σήμερα στις 14.00. Ζητούσαν 300$ σε bitcoin/ χρήστη για να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία όλης της εταιρίας. Οι ITίδες τα παίξανε.. δε ξέρω τι έγινε τελικά.. 

Δημοσ.

Ας βαρέσουνε λίγο και προς Γερμανία μεριά με κανέναν ιό.Να αρχίσει να τυπώνει χρήμα και να τα στέλνει σε όλη την Ευρώπη που ρημάξανε.

• Like 1
Δημοσ.

Btw σημερα εγινε ξανα τεραστια επιθεση ransomware σε πολλες εταιριες ανα τον κοσμο.

Και στη δικη μου εταιρια ολοι οι προσωπικοι υπολογιστες ανα την Ευρωπη φυγανε για format :P

Χαμός γίνεται απο ότι βλέπω στο twitter

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιος εκεί λογικά θα κατέβασε καμιά "ταινία" στο Pc του γραφείου

Δυσκολο καθως υπαρχουν restriction policies.

Ειχα παρατηρησει τις τελευταιες 30-40 μερες το λαπτοπ μου καποιες στιγμες γονατιζε χωρις λογο.

Δημοσ.

Η μολυνση με ποιο τροπο γινεται?

Να υποθεσω μεσω e-mail ή μπορεις να κολλησεις και απο σερφαρισμα?

Δημοσ.

Thank's, κατι ψιλοδιαβασα στα γρηγορα.

Δηλαδη το file sharing στα Windows φταιει αν καταλαβα καλα?

Το θεμα ειναι πως κολλαει καποιος, αυτο θελω να μαθω...

Αν για παραδειγμα κολλαει μεσω Internet απο καποιο mail ή μεσω Intranet απο αλλο PC που εχει επισης κολλησει.

Edit --> Δεν με ενδιαφερει το ετοιμο exploit που μπορει να τρεξει καποιος manually, αλλα το "αυτοποιημενο" του πραγματος.

Δημοσ.

Thank's, κατι ψιλοδιαβασα στα γρηγορα.

Δηλαδη το file sharing στα Windows φταιει αν καταλαβα καλα?

Το θεμα ειναι πως κολλαει καποιος, αυτο θελω να μαθω...

Αν για παραδειγμα κολλαει μεσω Internet απο καποιο mail ή μεσω Intranet απο αλλο PC που εχει επισης κολλησει.

Edit -->Δεν με ενδιαφερει το ετοιμο exploit που μπορει να τρεξει καποιος manually, αλλα το "αυτοποιημενο" του πραγματος.

Spear phishing attack με email. Το exploit επιτρεπει στο προγραμμα να εξαπλωθει σε ολο το δικτυο αφου μολυνει τον πρωτο υπολογιστη λογω ανθρωπινου λαθους αυτοματα
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...