KaterinaLp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα γνωρίζετε γιατί όταν πάω να μετατρέψω ένα xlsx αρχείο σε csv έχοντας ελληνικούς χαρακτήρες αυτοί μετατρέπονται σε σύμβολα που δεν μπορούν να διαβαστούν;
kiko33gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Λογικά πρέπει να έχεις επιλογή για CSV UTF-8, είτε στα options είτε όταν διαλέγεις το είδος αρχείου. Αυτό πρέπει να σου κρατάει τα ελληνικά.
KaterinaLp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Επειδή στο excel δεν βρήκα κάτι το άνοιξα με notepadd++ πάτησα κωδικοποίηση με UTF-8 και φάνηκε να δούλεψε. Ωστόσο όταν πήγα να το ανοίξω στο WEKA μου έβγαζε ότι δεν μπορεί να το αναγνωρίσει σαν CSV data files. Ενώ επειδή είχα δοκιμάσει και με greeklish το ίδιο αρχείο να το βάλω στο WEKA άνοιξε κανονικά. Κάτι έκανα λάθος ε;
kiko33gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Ποιά έκδοση του Office έχεις; To WEKA δεν το ξέρω - μήπως δεν αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες;
micos000 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Αυτό το weka όμως τι είναι; Υποστηρίζει unicode; Έχει καμία ρύθμιση για να αλλάξεις την γραμματοσειρά; Στα windows, έχεις την ρύθμιση για τα Μη unicode προγράμματα στα Ελληνικά.
KaterinaLp Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 το weka είναι λογισμικό για μηχανική μάθηση και χρειάζεται για να τρέξω κάποιους αλγόριθμους στο csv αρχείο που αναφέρω παραπάνω και να τους συγκρίνω μεταξύ τους ποιος βγάζει δηλαδή καλύτερα αποτελέσματα δεν γνωρίζω άμα υποστηρίζει unicode αλλά με τα ελληνικά έχω θέμα μου βγάζει ότι δεν τα αναγνωρίζει καν. Τους αγγλικούς χαρακτήρες τους δέχεται κανονικά.
micos000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μπορεί να μην υποστηρίζει καθόλου Ελληνικούς χαρακτήρες το πρόγραμμα. Γιατί δεν αλλάζεις τα Ελληνικά στο excel ή στο csv με greeklish να τελειώνεις;
KaterinaLp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Αυτό μάλλον θα κάνω ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα