Uberalles_gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Καλημέρα στην κοινότητα, έχω έναν πελάτη όπου το domain name του το έχει πάρει από κάποιον Χ, όπου αυτός ο Χ έχει μπει από ένα αντίστοιχο site (δεν θυμάμαι το όνομα) και έχει κάνει την αγορά. Εγώ έχω αγοράσει κάποια domain name από το papaki. Γίνεται το domain του πελάτη μου, να το έχω εγώ υπό την επίβλεψή μου; Να μην μπορεί ο Χ να κάνει τίποτα. Δηλαδή, μην πάει αυτός ο Χ αύριο, μεθαύριο και αλλάξει τα Nameservers Και δεν παίζει το site. Ή να πάει αύριο να το ανανεώσει και να πει, ότι είναι δικό μου το site, Πλήρωσε Χ ευρώ για να το πάρεις. Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί τα είπα λίγο περίεργα αλλά εσείς είστε τσακάλια και το πιάσατε το νόημα. Ευχαριστώ, Βασίλης.
The King Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Βασίλη με τον κωδικό εξουσιοδότησης μπορείς να μεταφέρεις το domain σε οποιαδήποτε εταιρεία/καταχωρητή που διαχειρίζεται .GR domains (εφόσον μιλάμε για .GR) και να έχεις τους δικούς σου κωδικούς διαχείρισης του domain. Ναι μεν ο Χ που το αγόρασε δε θα έχει πρόσβαση στις ρυθμίσεις και μπορείς να αλλάξεις τις επαφές (e-mail, address, tel), αλλά θα παραμένει στα στοιχεια ιδιοκτησίας του X (ονοματεπώνυμο/εταιρεία) και αντίστοιχα σε κάποια ακραία περίπτωση μπορεί με τον κωδικό εξουσιοδότησης να το μεταφέρει κι αυτός αλλού με δικούς του κωδικούς διαχείρισης πάλι. Εξέτασε την περίπτωση φιλικής προσέγγισης για μεταβίβαση του domain στα στοιχεία ιδιοκτησίας του πελάτη σου, ούτε στου Χ ούτε και στα δικά σου. Ναι, χρειάζονται ταυτότητες, υπογραφές, επικυρώσεις από ΚΕΠ, αποστολές εγγράφων. Συμβουλή που δεν απευθύνεται σε εσένα προσωπικά: Ποτέ μην κατοχυρώνετε domains στα δικα σας στοιχεία παρά μόνο στου πελάτη σας. Αφήστε μόνο τις επαφές τεχνικού υπεύθυνου και υπεύθυνου πληρωμής στην εταιρεία σας και έστω το e-mail ιδιοκτήτη σε εσάς καθαρά για πρακτικούς λόγους και όχι ως μοχλό πιέσης για διάφορες "άβολες" καταστάσεις, εκτός από ανήθικο είναι και ανούσιο το effort για να μην υπάρξει απώλεια ποσών των 20€-40€ ανά 2 χρόνια για κάτι που πρέπει να ανήκει στον πελάτη. 1
CyberCr33p Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφτείτε και το ενδεχομένο το domain να έχει καταχωρηθεί στα στοιχεία αυτού που το καταχώρησε και όχι στα στοιχεία του πελάτη και ο πελάτης να ανέβασε παράνομο περιεχόμενο ή να ανέβηκε κάποιο σχόλιο που θίγει κάποιον, κλπ. Τότε με εισαγγελική απόφαση είτε στον καταχωρητή είτε στην ΕΕΤΤ θα γνωστοποιηθούν τα στοιχεία σε αυτόν που έκανε τη καταγγελία και θα σας τρέχουν. Το domain πάντα πρέπει να καταχωρείτε στα στοιχεία του πελάτη. Οποιοσδήποτε επίσημος καταχωρητής μέσω του μητρώου (εφόσον πρόκειται για .gr domain) μπορεί να στείλει στο δηλωμένο e-mail ιδιοκτήτη του domain τον κωδικό εξουσιοδότησης. Με αυτόν τον κωδικό μπορείς να κάνεις άμεσα μεταφορά του domain σε όποιον άλλον καταχωρητή θέλεις. 2
The King Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν είναι μόνο αυτό. Σκεφτείτε και το ενδεχομένο το domain να έχει καταχωρηθεί στα στοιχεία αυτού που το καταχώρησε και όχι στα στοιχεία του πελάτη και ο πελάτης να ανέβασε παράνομο περιεχόμενο ή να ανέβηκε κάποιο σχόλιο που θίγει κάποιον, κλπ. Τότε με εισαγγελική απόφαση είτε στον καταχωρητή είτε στην ΕΕΤΤ θα γνωστοποιηθούν τα στοιχεία σε αυτόν που έκανε τη καταγγελία και θα σας τρέχουν. Το domain πάντα πρέπει να καταχωρείτε στα στοιχεία του πελάτη. Οποιοσδήποτε επίσημος καταχωρητής μέσω του μητρώου (εφόσον πρόκειται για .gr domain) μπορεί να στείλει στο δηλωμένο e-mail ιδιοκτήτη του domain τον κωδικό εξουσιοδότησης. Με αυτόν τον κωδικό μπορείς να κάνεις άμεσα μεταφορά του domain σε όποιον άλλον καταχωρητή θέλεις. Επίσης πολύ σωστή η επισήμανση σου, ακόμα και παράνομο να μην είναι το περιεχόμενο μπορεί να προκύπτει χρήση ονομασίας άλλης επιχειρήσης η οποία είναι κατοχυρωμένη σε άλλα επίπεδα και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις που προκύπτουν με conflicts που έχει ο ιδιοκτήτης/επιχείρηση με άλλη επιχείρηση στο θέμα του ονόματος. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2017 από The King 1
Uberalles_gr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μίλησα με τον πελάτη και μου είπε ότι του έχει κοπεί τιμολόγιο για την αγορά του domain (δεν το έχω δει για να δω τι γράφει επάνω). Το domain είναι .com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα