Προς το περιεχόμενο

Μικρό αυτοκίνητο,αξιόπιστο,με χαμηλό κόστος λειτουργίας & συντήρησης

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι υπάρχουν ακόμα.. Γενικά νομίζω τα αναγράφουν με ψιλά γραμματα, τουλάχιστον οι περισσότερες αντιπροσωπείες.. Αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 3 κατοστάρικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλια συνηθιζονταν...τωρα ομως δεν ξερω.

Κατα την αγορα, ζητάτε να σας δώσουν κάποια 'δώρα';

πχ πατάκια, ή κουκούλα ή κατι αλλο;

Παλια θυμάμαι με ψαγμένο ξαδερφο, στα καλα τα χρονια, μου ελεγε 'θα παρω αμαξι απο εκει που θα μου προσφερουν τα περισσοτερα'.

Δεν ξερω ομως γενικως πως ειναι αυτο το θεμα τωρα.

Η λογικη παντως ηταν, οτι απο τη στιγμη που θα τους δωσω ενα σκασμο λεφτα, θα απαιτησω δωρα.

Γιατι κάνουν την....κορόϊδα!!!!

Παλια συνηθιζονταν...τωρα ομως δεν ξερω.

Κατα την αγορα, ζητάτε να σας δώσουν κάποια 'δώρα';

πχ πατάκια, ή κουκούλα ή κατι αλλο;

Παλια θυμάμαι με ψαγμένο ξαδερφο, στα καλα τα χρονια, μου ελεγε 'θα παρω αμαξι απο εκει που θα μου προσφερουν τα περισσοτερα'.

Δεν ξερω ομως γενικως πως ειναι αυτο το θεμα τωρα.

Η λογικη παντως ηταν, οτι απο τη στιγμη που θα τους δωσω ενα σκασμο λεφτα, θα απαιτησω δωρα.

Γιατι κάνουν την....κορόϊδα!!!!

σιγά μην γίνω ζητιάνος για πατάκια ή κουκούλα .... αν ζητούσα δώρο θα του λεγα για ζάντες αλουμινίου, συναγερμό, ηχοσυστήματα ή τουλαχ καμία μικτή ασφάλειά για ένα έτος

ΔΩΡΑ

Για να εχουμε ενα καλο μετρο συγκρισης, και να μην ζηταμε ουτε λιγα, ουτε πολλα, αν και φανταζομαι παιζει ρολο και το ποσο…σπαγγοραμενη τακτικη εχει ο καθε αντιπροσωπος…πως πανε οι πωλησεις του(πως να πανε βεβαια, χαλια, αλλα καποιοι ισως πιεζονται λιγοτερο) και αλλες παραμετροι:

Το θεμα βεβαια ειναι αν ο αντιπροσωπος θελει να το κανει ή οχι.
Γιατι πχ η toyota οπως μου ειπαν, σχεδον καθε μηνα τους τελευταιους μηνες βγαζει για αρκετα μοντελα, ως προωθητικη ενεργεια, 500€ εκπτωση, οποτε ο αντιπροσωπος μπορει να την επικαλεστει για να μη σου δωσει τιποτε.

Ας πουμε λοιπον οτι μιλαμε για ενα αμαξι 10χιλ€, μετρητοις/καρτα και παντως οχι δοσεις.
Τι δώρα θα μπορουσαν να ζητηθουν;
Καλυτερα πολλα ‘μικρα’, ή καλυτερα ενα ‘μεγαλο’; Και δωστε μια εκτιμηση χρηματων γι’αυτα τα δωρα, ωστε να υπαρχει μια οσο το δυνατον ρεαλιστικη εικονα στο που/ποσο μπορει να γινουν κινησεις, σε τι ευρος χρηματων.

Νομίζω ότι αρχικά καλό είναι να πας σε κάποιες αντιπροσωπείες και να δεις τι δίνουν από μόνες τους. Αν δεν σε ικανοποιεί καμία τότε μπορεί να ζητήσεις κάτι και να το πάρεις ολόκληρο ή έστω με κάποια έκπτωση.

Φίλος που παρήγγειλε αυτοκίνητο τις τελευταίες μέρες πήρε δώρο εξοπλισμό γύρω στα 500-600€ για αμάξι των 15-16 χιλιάδων. (Με δόσεις, όχι μετρητά).

Νομίζω ότι αρχικά καλό είναι να πας σε κάποιες αντιπροσωπείες και να δεις τι δίνουν από μόνες τους. Αν δεν σε ικανοποιεί καμία τότε μπορεί να ζητήσεις κάτι και να το πάρεις ολόκληρο ή έστω με κάποια έκπτωση.

Φίλος που παρήγγειλε αυτοκίνητο τις τελευταίες μέρες πήρε δώρο εξοπλισμό γύρω στα 500-600€ για αμάξι των 15-16 χιλιάδων. (Με δόσεις, όχι μετρητά).

Δεν έχει διαφορά δόσεις ή μετρητά. Ο έμπορος τα παίρνει μόλις στο δώσει. Με την τράπεζα έχεις να κανείς μετά.

Από δώρα συνήθως δίνουν τς γνήσια πατάκια και συναγερμό ή κάτι σε εξοπλισμό (πχ εμένα μου είχαν κάνει στο προηγούμενο αμάξι δώρο τα θερμαινόμενα δερμάτινα)

• Like 1

Δεν έχει διαφορά δόσεις ή μετρητά. Ο έμπορος τα παίρνει μόλις στο δώσει. Με την τράπεζα έχεις να κανείς μετά.

Από δώρα συνήθως δίνουν τς γνήσια πατάκια και συναγερμό ή κάτι σε εξοπλισμό (πχ εμένα μου είχαν κάνει στο προηγούμενο αμάξι δώρο τα θερμαινόμενα δερμάτινα)

Ναι σωστά :)

Επίσης πιστεύω ότι στην Αθήνα (ίσως και Θεσσαλονίκη) έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να πας σε διάφορες αντιπροσωπείες της ίδιας μάρκας για να πάρεις προσφορές. Ενώ στην επαρχία συνήθως έχουμε μία αντιπροσωπεία για κάθε μάρκα.

Ναι σωστά :)

Επίσης πιστεύω ότι στην Αθήνα (ίσως και Θεσσαλονίκη) έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να πας σε διάφορες αντιπροσωπείες της ίδιας μάρκας για να πάρεις προσφορές. Ενώ στην επαρχία συνήθως έχουμε μία αντιπροσωπεία για κάθε μάρκα.

Ακριβώς. Και βρήκα για ένα αμάξι που κοιταω σημαντικές διάφορες. Το ίδιο είχε πει και ένας συνφορουμιτης που αγόρασε ένα φοκους πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση πολλές αντιπροσωπείες μου δίνουν την εντύπωση ότι δε νοιάζονται πολύ να πουλήσουν πάντως...

• Like 1

Ακριβώς. Και βρήκα για ένα αμάξι που κοιταω σημαντικές διάφορες. Το ίδιο είχε πει και ένας συνφορουμιτης που αγόρασε ένα φοκους πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση πολλές αντιπροσωπείες μου δίνουν την εντύπωση ότι δε νοιάζονται πολύ να πουλήσουν πάντως...

Αυτη την εντυπωση την εχω κι εγω παντως....θα περιμενες να το κυνηγανε πιο πολυ...

Ετσι οπως τα λετε, αντι για μονο φτηνοδωρα οπως πατακια-κουκουλα,

ανετα μπορει να ζητησω εργαστασιακο συναγερμο των 250ευρω.

Το θεμα ειναι οτι με τον πωλητη που μιλησα, δεν ειδα και μεγαλη ευελιξια....

Τον εχω για τοσο στοκο, να ρισκαρει την ιδια την πωληση, παρα να δεχτει να δωσει δωρο κατι σε αξια οπως ο συναγερμος...

Παμε λοιπον να δουμε λιγο πως πάει.

Πες οτι παραγγελνεις καινουριο.

Κλεινεις παραγγελια, παιρνεις αντιγραφο του παραγγελθεντος αυτοκινητου.

Κατοπιν; Αναμενεις να ερθει;

Και οταν ερθει; Πως τσεκαρεις οτι ειναι οντως αυτο που παρηγγειλες;

Φαινονται χαζες ερωτησεις, αλλα δυο φορες ολες κι ολες ειχα παρει στη ζωη μου νεο αυτοκινητο, οποτε η μνημη μετα απο πολλα χρονια εξασθενει....κι ουτε ειπα ποτε οτι τα ξερω κι ολα...

Κατι θυμαμαι για τσεκαρισμα με αριθμο πλαισιου; Φαινεται κατα την παραγγελια; Αν δεν φαινεται σιγουρα πρεπει να μπορουν να στον πουν πριν ερθει.

Φανταζομαι εξοπλισμο, εξωτερικα χαρ/κα, ελεγχεις κυριως οπτικως/χειριστικως;

Αλλα και παλι πειτε μου σας παρακαλω, να ξερω δια παν ενδεχομενον, τι προσεχεις-ελεγχεις-τσεκαρεις, απο τη στιγμη που παραγγελνεις, μεχρι τη στιγμη που παραλαμβανεις.

ΔΩΡΑ

Οπως τα ειχα δυστυχως προβλεψει...

Η αντιπροσωπεια που συζητω τον τελευταιο καιρο,
για αγορα καινουριου ή ελαφρως μεταχειρισμενου,
με ταυτοχρονη ανταλλαγη του παλαιου δικου μου,
δεν δινει μαλλον κανενα δωρο σε μενα(ενα ζητησα, μετριας αξιας-και αρνηθηκαν), αν κανω την αγορα απο εκει,
με την 'ξεκαθαρη'(ειδες ειλικρινια;;; ;) αιτιολογια οτι

1) για το συγκεκριμενο αυτοκινητο που με ενδιαφερει (νεο aygo) το κερδος που βγαζουν ειναι μονο 3-4 κατοσταρικα
(αμα επαιρνες saab μου ειπε, τοτε με αλλα περιθωρια κερδους, ο αντιπροσωπος σου εδινε δωρο οτι ηθελες...)

2) μου παιρνουν και το παλαιο μου, με οσα συνεπαγεται αυτο...(ρισκο πωλησης, κοστη μικροεπισκευων κλπ)

Αρα, κατι κερδιζεις, και κατι χανεις...

Μου ακουγεται αρκετα αρνητικο, οτι δεν θα δωσουν μαλλον τιποτε αν καταληξω σε αγορα, και ειναι απο τη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια,

αλλα απο την αλλη αν τους επιλεξω, ξεμπερδευω με ολα αμεσα, και οχι στο απωτερο μελλον, και με την οποια αβεβαιοτητα αυτο συνεπαγεται...

Καλα κοιταξε το να σου κανουν δωρο συναγερμο και ενα parking radar δεν ειναι ιδιαιτερο κόστος, 30€ εχει το πρώτο και 15€ το δεύτερο αγορά απο ελλάδα και βαλε αλλα 50 για τοποθέτηση σύνολο... 100€ και το κανεις και οπως το θέλεις...

Καλα κοιταξε το να σου κανουν δωρο συναγερμο και ενα parking radar δεν ειναι ιδιαιτερο κόστος, 30€ εχει το πρώτο και 15€ το δεύτερο αγορά απο ελλάδα και βαλε αλλα 50 για τοποθέτηση σύνολο... 100€ και το κανεις και οπως το θέλεις...

250 ευρω το κοστος εργοστασιακου συναγερμου...

Πιθανολογω οτι οι τιμες που λες ειναι για third-party, αλλα δεν ασχολειται η αντιπροσωπεια με τετοια.

Ή ειναι αναλογα με την αντιπροσωπεια, αλλα γενικως προωθουν τα δικα τους, και μονο οταν δεν εχουν κατι, ισως και να προτεινουν third-party,  αλλα και πολλες φορες οταν δεν εχουν κατι να προσφερουν σε ενα τομεα αποκλειστικα απο τη δικη τους γκαμα-μαρκα-εγκεκριμενα κλπ, πολλες φορες δεν προτεινουν-δεν προσφερουν και καμια απολυτως προταση...

250 ευρω το κοστος εργοστασιακου συναγερμου...

Πιθανολογω οτι οι τιμες που λες ειναι για third-party, αλλα δεν ασχολειται η αντιπροσωπεια με τετοια.

Ή ειναι αναλογα με την αντιπροσωπεια, αλλα γενικως προωθουν τα δικα τους, και μονο οταν δεν εχουν κατι, ισως και να προτεινουν third-party,  αλλα και πολλες φορες οταν δεν εχουν κατι να προσφερουν σε ενα τομεα αποκλειστικα απο τη δικη τους γκαμα-μαρκα-εγκεκριμενα κλπ, πολλες φορες δεν προτεινουν-δεν προσφερουν και καμια απολυτως προταση...

μονο που οι πιο πολλοι δε βάζουν εργοστασιακό γιατι τα αμαξια ειναι έτοιμα και αν τα παραγγείλεις ακριβως όπως τα θες θα σου κανουν 3-4 μήνες, αλλα ανταυτού σου κατακρεουργουν το καινουργιο αμαξι και περνάνε κάποιον 3rd party (οκ οχι των 30€ αλλα εναν των 80-90)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...