Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 ------ Μιλουσα με φιλο μου πριν λιγο, με πολλα αμαξια λογω δουλειας και πολλα χρονια στους δρομους, και μου ειπε ΄δεν θα ηταν ασχημη η σκεψη σου για μεταχειρισμενο απο αντιπροσωπεια, 5ετιας, αλλα να ξερεις οτι καπου εκει στα 5-6 χρονια, σε ολα τα αυτοκινητα ειναι σχεδον προγραμματισμενο να γινονται μεγαλα service, οποτε δεν θα ειναι και τοσο κελεπουρι οπως το φανταζεσαι'. Βεβαια, και απο τα δικα μου χερια κατα καιρους εχουν περασει διαφορα αμαξια, αλλα ουτε τοσο καλη μνημη εχω, ουτε ...'στατιστικα' κραταω! Αληθευει αυτο που λεει ο φιλος, ή ειναι σχετικό/ή και ανακριβές; Ενταξει, απολυτο δεν ειναι τιποτε, αλλα αν κατι συμβαινει συνηθως, το υποθετουμε οτι γενικως συμβαινει. Για πειτε. Καταρχήν για την πενταετία-εξαετία ναι, ισχύει σε μεγάλο βαθμό ότι κάπου εκεί πρέπει να γίνει ένα μεγάλο σέρβις(ένα, όχι πολλά), αλλά δεν είναι απόλυτο. Επίσης το "κελεπούρι" έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάτι όχι μόνο καλό, αλλά και που αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω. Ε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία και κελεπούρι είναι έννοιες ασύμβατες! Καλό αυτοκίνητο μπορεί και να βρεις, αλλά φτηνό σίγουρα δεν θα είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moure Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Off topic θα είμαι αλλά επειδή το διάβασα θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι. Για ποιο λόγο σε ένα αυτοκίνητο που παραχωρείται για να κάνει κάποιος τη δουλειά του αυτός που το παίρνει προσπαθεί να δει και να ξεπεράσει τα όρια του όπως αναφέρθηκε?Θα του άρεσε λοιπόν του ίδιου ανθρώπου ο υπάλληλος του συνεργείου που θα βγάλει στο δρόμο το αυτοκίνητο για να δει αν είναι όλα καλά,να τεστάρει ποσο αντέχουν τα αμορτισέρ στις λακούβες και πόση ώρα ένα αυτοκίνητο πάει στους κοφτές? Πρόσφατα μου είχε παραχωρησει μια αντιπροσωπεία ένα mini με 70000 χλμ και το αυτοκίνητο ήταν σαν να είχε 200.000 προφανώς από τις πολλές δοκιμές που έκαναν πελάτες που το είχαν πάρει για να πάνε στην δουλειά τους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση (αφού είσαι και τυπικός στα service) γιατί δεν του περνάς αέριο να έχεις οικονομία τουλάχιστον στο καύσιμο και να γλιτώσεις από το ρίσκο των μεταχειρισμένων. Πόσα χλμ έχει πάνω του; Γιατι λεω αν ειναι να κανω το βημα, να το κανω μια και καλη, να εχω γερη πτωση κοστους συντηρησης/λειτουργιας. Το να βαλω 'αεριο' το θεωρω σαν μικρη 'επενδυση', και δεν να μεν θα πεσει το κοστος καυσιμου, αλλα ολα τα αλλα σοβαρα εξοδα, μενουν ιδια. + οτι τα χρονια περνανε... 160χιλ χλμ εχει. Οχι πολλα, αλλα ουτε λιγα, νομιζω κανονικα για τα χρονια του. Το εχω σκεφτει πολλες φορες για αεριο. Περα απο το 'ρισκο' (μη μου πειτε οτι ΔΕΝ εχει...), τελος κυκλοφοριας παραμενει ακριβο, ασφαλεια -αναλογικα για μεγαλο αμαξι-παραμενει ακριβη, service σε μεγαλο και πλεον σχετικα πεπαλαιωμενο αμαξι --> παραμενει ακριβο(με μαστορια της γειτονιας --δεν μπλεκω-θελει αναλυση), και ουτω καθεξης... Αρα, μισες δουλειες. Γι'αυτο σκεφτηκα για μτχ αντιπροσωπειας με ανταλλαγη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Ότι αναφέρεις σαν αρνητικό από πάνω θα στο αναφέρει και ο έμπορος για να σου ρίξει την τιμή. Χωρις να έχω ιδέα από τιμές της αγοράς, περίπου τι τιμή το υπολογίζεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Ότι αναφέρεις σαν αρνητικό από πάνω θα στο αναφέρει και ο έμπορος για να σου ρίξει την τιμή. Χωρις να έχω ιδέα από τιμές της αγοράς, περίπου τι τιμή το υπολογίζεις; Για ποιο μιλας; Το μτχ της αντιπροσωπειας ή το δικο μου; Χοντρικα 5-6χιλιαρικα το μεν και το δε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Για ποιο μιλας; Το μτχ της αντιπροσωπειας ή το δικο μου; Χοντρικα 5-6χιλιαρικα το μεν και το δε. Για το δικό σου φυσικά. Btw με μια γρήγορη ματιά στο car.gr είδα μια μέση τιμή 4.000€ για opel vectra 1600 του 2005, σίγουρα η τιμή που θα σου δώσει ένας έμπορος(είτε μάντρα, είτε αντιπροσωπεία) για ανταλλαγή θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Για το δικό σου φυσικά. Btw με μια γρήγορη ματιά στο car.gr είδα μια μέση τιμή 4.000€ για opel vectra 1600 του 2005, σίγουρα η τιμή που θα σου δώσει ένας έμπορος(είτε μάντρα, είτε αντιπροσωπεία) για ανταλλαγή θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Φιλικα το λεω, σε ολους και οχι σε σενα ειδικα. αλλα....γιατι δεν μου ειπε κανεις για το car.gr???? Εγω κοιταζοντας το autotriti, πετυχα κατι vectra c με 6χιλιαρα.... Και σημερα πηγα απο αντιπροσωπεια, κοιταζε το car.gr, και με προσγειωσε στα 4χιλιαρα... Αποτομη προσγειωση εφαγα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Φιλικα το λεω, σε ολους και οχι σε σενα ειδικα. αλλα....γιατι δεν μου ειπε κανεις για το car.gr???? Εγω κοιταζοντας το autotriti, πετυχα κατι vectra c με 6χιλιαρα.... Και σημερα πηγα απο αντιπροσωπεια, κοιταζε το car.gr, και με προσγειωσε στα 4χιλιαρα... Αποτομη προσγειωση εφαγα... Εμείς σε προειδοποιήσαμε, εσύ δεν ήθελες να ακούσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Παιζει αυτες τις μερες ’ευκαιρια’ μεταχειρισμενου σε αντιπροσωπεια που πηγα, απο πελατη, που εχει το ‘σπορ’ να αλλαζει αμαξι καθε 2χρονια…το δινει στην αντιπροσωπεια, και παιρνει νεοτερο ή αλλο μοντελο.(ετσι μου ανεφεραν τουλαχιστον).Δεν το ειδα γιατι ο πελατης δεν το ειχε φερει ακομη εκει, αλλα αν θελω απο βδομαδα θα μπορω να παω να το δω κιολας.Περιπου 1500 ευρω λιγοτερα δινουν το μεταχειρισμενο απο την τιμη του καινουριου, με περιπου 12-13 χιλ χλμ να εχει γραψει ως τωρα. Και εκδοση φουλ εξτρα-τα παντα ολα, που εγω σε καινουριο δεν θα μπορουσα ποτε να παω σε κατι τετοιο...Αγρατσουνιστο, ατρακαριστο, με service (οσα εκανε στη διετια) στην αντιπροσωπεια…και εντος εγγυησης απο τον κατασκευαστη….Ακουγεται καλη ευκαιρια, αλλα το μυαλο μου εξεταζει ολα τα δεδομενα και λυσεις….α, και παιρνουν και το vectra στο 4χιλιαρο…αρα πληρωνεις την διαφορα με το νέο, ή το ‘μεταχειρισμενο’ που ανεφερα ή εντελως καινουριο….Δεν ξερω ομως, τα σκεφτομαι ολα τα ενδεχομενα…τα συν και τα πλην… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakisss Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 1500€ λιγότερο το μεταχειρισμένο, 2ετίας όπως λες με 13000χλμ, από το καινουριό και το θεωρείς ευκαιρία?? εγώ για audi α1 3 μηνών με 2 και κάτι χιλιάδες χλμ και το πήρα 5000€ (με ανταλλαγή) κάτω από την τιμή του καινούριου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 1500€ λιγότερο το μεταχειρισμένο, 2ετίας όπως λες με 13000χλμ, από το καινουριό και το θεωρείς ευκαιρία?? εγώ για audi α1 3 μηνών με 2 και κάτι χιλιάδες χλμ και το πήρα 5000€ (με ανταλλαγή) κάτω από την τιμή του καινούριου... Αν δεις, το 'ευκαιρια' το ειχα σε εισαγωγικα.... βεβαια, εδω το συζηταμε αν αξιζει ή οχι, ολες οι αποψεις σεβαστες. Ομως, με τα απλα μαθηματικα μου, μου φαινεται οτι το οποιο ποσοστο της εκπτωσης-μειωμενης τιμης λογω μτχ, εχει μια αντιστοιχηση αναλογα με το ολικο κοστος του καινουριου μοντελου. Δηλαδη, και λεω τα νουμερα χωρις να εχω χρονο τωρα να κοιταξω τιμες, ενα 5χιλιαρο κατω για μτχ audi που πχ κοστιζει μια 30αρα, ειναι οκ, αλλα σε αυτοκινητου κοστους 10-11 χιλ ευρω, δεν νομιζω να περιμενε κανεις για διετιας αμαξι την ιδια εκπτωση.... Ισως παραπανω απο 1500 ναι, αλλα 5χιλιαρο γι'αυτα τα λεφτα/κατηγορια τιμης, δεν θα ηταν υπερβολικη προσδοκια;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakisss Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Αν δεις, το 'ευκαιρια' το ειχα σε εισαγωγικα.... βεβαια, εδω το συζηταμε αν αξιζει ή οχι, ολες οι αποψεις σεβαστες. Ομως, με τα απλα μαθηματικα μου, μου φαινεται οτι το οποιο ποσοστο της εκπτωσης-μειωμενης τιμης λογω μτχ, εχει μια αντιστοιχηση αναλογα με το ολικο κοστος του καινουριου μοντελου. Δηλαδη, και λεω τα νουμερα χωρις να εχω χρονο τωρα να κοιταξω τιμες, ενα 5χιλιαρο κατω για μτχ audi που πχ κοστιζει μια 30αρα, ειναι οκ, αλλα σε αυτοκινητου κοστους 10-11 χιλ ευρω, δεν νομιζω να περιμενε κανεις για διετιας αμαξι την ιδια εκπτωση.... Ισως παραπανω απο 1500 ναι, αλλα 5χιλιαρο γι'αυτα τα λεφτα/κατηγορια τιμης, δεν θα ηταν υπερβολικη προσδοκια;;;; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες με αυτήν την "ευκαιρία" που λες..... μάρκα, μοντέλο, χρονολογία να δούμε αν όντως είναι.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Υπολόγιζε ότι τα πρώτα 2 χρόνια ένα αμάξι χάνει περίπου το 30% της αξίας του όποτε τα 1500€ ίσως να μην το κάνουν τόσο ευκαιρία. Γενικά στο μεταχειρισμένο ο κανόνας είναι απλός, είναι ευκαιρία να βρεις ένα καλό αμάξι αλλά όταν το βρεις είναι δεδομένο ότι θα το πληρώσεις και ανάλογα. Μέση λύση και ευκαιρία και φθηνό μπορεί να υπάρχει σε έναν ιδιώτη αλλά σίγουρα όχι σε έμπορο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Με το που πατήσει δρόμο το αμάξι χάνει 15-20%. Όχι να έχει μόνο διαφορά 1500€Εύα από δυο χρόνια. 4-5 χιλιάρικα κάτω θα πρέπει να το δώσουν!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Το εν λογω μτχ ειναι ενα aygo που αγοραστηκε/κυκλοφορησε το 2015....τωρα που το λετε, μου τα μασαγε ο πωλητης, καποια στιγμη ειπε κατι για ισως τελος 2014....παντως το νεο aygo, αλλα πανε 2,5 χρονια... Με πεισατε οτι το αμαξι ακομη κι αν ειναι οκ για μεταχειρισμενο, the price is not fair.... Λεω ομως να μη του το ξεκοψω τελειως....τι εννοω; Μου ειπε οτι θα με παρει καποια στιγμη απο βδομαδα, αφου πλεον θα το εχει εκει στους χωρους της αντιπροσωπειας, να περασω οποτε μπορω να το δω απο κοντα και για test drive. Λεω να του πω οτι δεν μπορω να παω αμεσα, με ενδιαφερει η αγορα φυσικα, αλλα "αν εμφανιστει κατι, αναλογων προδιαγραφων"(δηλαδη πχ διετιας, με λιγα χλμ κλπ), "και με τιμη γυρω στα xxxx', οπου xxx θα ελεγα μετα απο οσα ειπατε, 8χιλιαρικα, αλλα ακουω και προτασεις. Λεω να του το ριξω ετσι. Κι αμα πιασει. Θελω να κανω την αλλαγη/ανταλλαγη/αγορα, αλλα οκ, δεν καιγομαι κιολας! Ειναι στοχος, θα κανω ισως και καποιες υποχωρησεις που εδω καποιοι δεν θα εκαναν(ειπαμε, εκτιμησεις ειναι αυτες, και θελω καποια στιγμη ευοδωση του στοχου μου) αλλα σιγουρα 'μεγαλο' κοροιδο δεν θα πιαστω, και αυτο οχι τοσο για λογους 'εγωισμου', αλλα κυριως και γιατι τα λεφτα σημερα βγαινουν....με αιματηρη προσπαθεια. Οποτε καραγκιοζιλικια, δεν θα περασουν. Ακουω λοιπον προτασεις χειρισμου και τιμων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα