mentoras99 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Κοινοτυπία αυτό που θα πω, αλλα οι εποχές ειναι δυσκολες οικονομικά(και όχι μόνο).Γι'αυτο κάνω τη σκέψη να απαλλαγώ από το 12ετιας μεγάλου(ο Θεος να το κανει-1600κε) αυτοκινητο μου, και να κινηθω προς απόκτηση μικρότερου.Επειδη ομως το budget ειναι ...., ωθούμαι προς την ιδέα του μεταχειρισμενου. Επειδη ομως ειναι μια ζουγκλα εκει εξω, σκεφτομαι την λυση ανταλλαγης του υπαρχοντος αυτοκινητου μου, με μεταχειρισμενο σε αντιπροσωπεια. Και ει δυνατον χωρις χρηματα.Πως;Οπως βλεπω τις τιμες να κυμαινονται, πλεον, η αξια του παλαιού 'ακριβού κάποτε' αμαξιου μου, ισούται(ευτυχώς) με νεότερα (πχ 5ετιας) μοντέλα μικρών αυτοκινητων.Εγώ ειμαι καλός/τυπικός πελάτης αντιπροσωπείας, γι'αυτο και παντα κανω τα service στην αντιπροσωπεια, οσα χρονια κι αν περασουν, κι αυτο θα το επικαλεστω στην συζητηση κιολας.Αρα, φανταζομαι οτι μπορει να γινει επιτυχως μια τραμπα, εγω να απαλλαγω απο το μεγαλο/δυσκολοσυντηρητο αυτοκινητο μου, μεσω της ανταλλαγης, και η αντιπροσωπεια να αποκτησει εναν ακομη πελατη, γιατι χρηματα επι της ουσιας κατα την ανταλλαγη, προσδοκω οτι δεν θα διακινηθουν.Ξερω οτι οι κακοτοπιες στα μεταχειρισμενα ειναι πολλες.Αλλα πιστευω οτι μια καλη αντιπροσωπεια, προσφερει καποια εχεγγυα.Πχ γνωστος μου πηρε μεταχερισμενο 'εκθεσιακο' σε τιμη χωμα, κι ολα καλα΄.Αλλος πηρε απο αυτα της 'εξυπηρετησης πελατων', προσεγμενο ομως, κι επισης ολα καλα.Θελω να πω, οταν εισαι πελατης, εισαι γνωστος στο μικροκοσμο μιας τοπικης κοινωνιας κλπ, και ειναι και αντιπροσωπεια, προσδοκω οτι μπορει να γινει μια αμοιβαια επωφελης ανταλλαγη, και αγορα μεταχειρισμενου, με σχετικη ασφαλεια. Και δεν κανω λαθος, συνηθως ειναι σε θεση να δωσουν και μια 'δικη' τους εγγυηση για μικρο χρονικο διαστημα.Το θετω ομως κι εδω, προς συζητηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Επειδή είδες αμάξια αντίστοιχα με το δικο σου τα πουλάνε σε μια τιμή πχ 5000 μην νομίζεις ότι ο έμπορος θα στο αγοράσει στην ίδια τιμή αλλά σε πολύ χαμηλότερη ώστε με το κέρδος του κτλ να το πουλήσει αυτός στην τιμή της αγοράς. Ετοιμάσου για μεγάλα παζάρια και υποχωρησεις ειδικά αν το αμάξι σου δεν είναι κάποιο εμπορικό μοντέλο που θα τον ζορίσει να φύγει, αν έχει πολλά χλμ ή αν αυτό που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις είναι ένα αμάξι που πιστεύει ότι θα του φύγει εύκολα. Ποτέ μην ξεχνάς ότι η αξία ενός μεταχειρισμένου δεν είναι το asking price αλλά το πόσο τελικά θα πουληθεί. Επίσης εχε στο νου σου ότι οι τιμές στις ανταλλαγές αλλάζουν και ένα αμάξι που έχει asking price 5000 σε μια ανταλλαγή να το χρεώσει 7. Τώρα για την αξιοπιστία και τις εγγυήσεις τους κάνε πολύ καλό έλεγχο και πάντα να είσαι καχύποπτος ειδικά με όσα παρουσιάζονται σαν ευκαιρία, σε κατάσταση βιτρίνας, με λίγα χλμ, αμάξια που ήταν το τρίτο αμάξι της οικογένειας και δεν το χρησιμοποιούσαν πολύ, αμάξια ναυτικού που έλειπε τον περισσότερο καιρό κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 στις ανταλλαγες δε ξερω κανεναν που να βγηκε ποτε κερδισμένος όσο επρεπε... καλυτερα το πουλας σε ιδιωτη και παίρνεις άλλο... τι αμαξι ειναι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 opel vectra, μοντελο 2005. Δεκτά όσα λετέ. Αλλα... Ιδιο ρισκο ειναι το μεταχειρισμενο απο ιδιωτη, ίδιο απο αντιπροσωπεια; στις ανταλλαγες δε ξερω κανεναν που να βγηκε ποτε κερδισμένος όσο επρεπε... καλυτερα το πουλας σε ιδιωτη και παίρνεις άλλο... Ποτε θα πουληθει το δικο μου... και σε τι τιμη... και μετα παλι πας για μεταχειρισμενο απο που;;;; Ενω με αντιπροσωπεια, αν στο κανουν, με μια κινηση περνας σε νεα σελιδα, και τα τακτοποιείς όλα. Και φανταζομαι με λιγοτερο ρισκο απο συνδιαλλαγη με τον x ιδιωτη. Ολα τα αλλα, ειναι με αν και πως και ποτε και χιλιες προυποθεσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δε θα το ελεγα οτι εχεις πολύ λιγοτερο ρισκο αγοραζοντας απο την αντιπροσωπεία, ισως να ειναι εξισου καλοσυντηρημενο σα το δικο σου, τιποτα παραπάνω... παντως κερδισμένος σίγουρα δε βγαινεις γιατι η αντιπροσωπεία θα θέλει να βγάλει λεφτα και απο αυτο που θα σου δώσει και απο αυτο που θα τους δωσεις και θα ξαναπουλήσουν... Για εμενα μονοδρομος να το πουλήσεις στον ιδιώτη και μετα πας για αναζήτηση με τα φραγκα στο χερι που ειναι κομματάκι πιο εύκολο... Η μονη περίπτωση να σε συνεφερε να δωσεις ανταλλαγη σε αντιπροσωπεία ήταν καποιες προωθητικές που εκαναν καποια φεγγάρια του στυλ "φερε μας το παλιο σου opel και στο αγοραζουμε οσο αξιζει +3000 bonus για αγορα καινουργιου opel" με αποτελεσμα να σου βγαινει εν τελει κανενα χιλιαρικο+ παρακατω απο οτι αν το πουλαγες χωρια και πηγαινες για αγορά με τα φραγκα στο χερι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 opel vectra, μοντελο 2005. Δεκτά όσα λετέ. Αλλα... Ιδιο ρισκο ειναι το μεταχειρισμενο απο ιδιωτη, ίδιο απο αντιπροσωπεια; Κατά τη γνώμη μου το ίδιο ρίσκο είναι, το μόνο που αλλάζει είναι η τιμή που στην αντιπροσωπεία θα είναι πιο τσιμπημένη. Ποτε θα πουληθει το δικο μου... και σε τι τιμη... και μετα παλι πας για μεταχειρισμενο απο που;;;; Ενω με αντιπροσωπεια, αν στο κανουν, με μια κινηση περνας σε νεα σελιδα, και τα τακτοποιείς όλα. Και φανταζομαι με λιγοτερο ρισκο απο συνδιαλλαγη με τον x ιδιωτη. Ολα τα αλλα, ειναι με αν και πως και ποτε και χιλιες προυποθεσεις... Αυτό στα bold το πληρώνεις πολύ ακριβά, θα σου πάρουν κοψοχρονιά αυτό που έχεις και θα σου δώσουν ακριβά αυτό που θα πάρεις. Και αυτό αν βέβαια δεχτούν αυτό που θέλεις, γιατί συνήθως δεν παίρνουν ανταλλαγές αν δεν πάρεις καινούργιο από αυτούς. Δεν χάνεις τίποτα πάντως να ρωτήσεις, αν και πιστεύω πως θα πάθεις μίνι εγκεφαλικό με αυτά που θα σου πουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakisss Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Το σίγουρο είναι ότι ο μόνος κερδισμένος είναι η αντιπροσωπεία.....όταν αντάλλαξα το audi a1 της γυναίκας μου, μου το επαίρναν με το σκεπτικό πάντα ότι θα πάρω άλλο απο εκεί 17000€ (αμάξι ούτε 2 χρονών , με λιγότερο από 20000χλμ, full extra s line) με τα πολλά τελικά μου το πηράν 17400€ βέβαια έριξαν κατά "πολύ" και την τιμή από το άλλο από 28900€ σε 23900€.Εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας πόσο χρόνο μπορεί να αφιερώσει κτλ σίγουρα κάλλιστα θα μπορούσα να δώσω το δικό μου και πάνω από 18000€ το ζήτημα είναι όμως πότε, και θα πετυχαίνα αυτή την τιμή στο άλλο ή θα μου το έδινε ακριβότερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 'Αυτοκινητα αντικαταστασης' σε αντιπροσωπεια, τι αποψη εχετε γι'αυτα, γενικα ως μεταχειρισμενα για αγορά; Σε συγκριση παντα με την...αγνωστη ζουγκλα μεταχειρισμενων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 'Αυτοκινητα αντικαταστασης' σε αντιπροσωπεια, τι αποψη εχετε γι'αυτα, γενικα ως μεταχειρισμενα για αγορά; Σε συγκριση παντα με την...αγνωστη ζουγκλα μεταχειρισμενων Γενικα ξεκινας με τη λογική οτι θα τα εχουν τεντώσει... εγω τουλαχιστον παντα τα "δοκιμαζω"... απο εκει και περα δεδομένου οτι ειναι 1-2 χρόνων και καλοσυντηρημένα δεδομένου οτι ανηκουν σε αντιπροσωπεία πιθανώς να επαιρνα... (Test drive θα επαιρνα σιγουρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 'Αυτοκινητα αντικαταστασης' σε αντιπροσωπεια, τι αποψη εχετε γι'αυτα, γενικα ως μεταχειρισμενα για αγορά; Σε συγκριση παντα με την...αγνωστη ζουγκλα μεταχειρισμενων Τη χειρότερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lakisss Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Υπάρχουν 2 ειδών αυτοκίνητα τουλάχιστον στις αντιπροσωπείες audi και mercedes που ξέρω από προσωπική πείρα, τα test drive που για να το δοκιμάσεις 90% των περιπτώσεων έρχεται και ο πωλητής μαζί σου για ευνόητους λόγους και δεν εννοώ φυσικά το να το κλέψεις, και τα αντικατάστασης τα όποια όπως ανέφερε και ο paylidis είναι "δοκιμασμένα" όσο δεν πάει, π.χ. αρχές Ιουνίου άφησα την cla για τον τυπικό καλοκαιρινό έλενχο και service και μου δώσαν για αντικατάσταση μια a class η όποια δυστυχώς δεν μπορώ καν να αναφέρω τι τράβηξε στα χέρια μου, απλά ήθελα να δοκιμάσω τα όρια της ξεπερνώντας τα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 TEST DRIVE Δηλαδη στα 'αντικατάστασης' πέφτει τσιτωμα και πειραματισμος; Μαλλον λετε για test drive. Ενταξει, ισως μπορει αυτο που λετε να εχει βαση, σε ακριβα αμαξια. Εκει, μπορει καποιος να μπαινει στον πειρασμο να το κανει, αν του δωσουν ενα οντως αξιοπρεπες αμαξι, σε αντικατασταση του ακριβου-δικου του. Εγω σε οσα test drive εχω μπει, και εχω μπει πολλες φορες, ουτε μια δεν με αφησαν μονο μου. ---- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Αλλα οταν καποιος παιρνει ως αντικαταστασης, ενα ....atos, ή aygo, δεν το βλεπω να ειναι και τοσο πιθανο να δεχεται μεγαλα τσιτωματα ενα αμαξι χαμηλων δυνατοτητων και προσδοκιων. ---- Παντως μια και το θεσατε, θα ρωτησω αν τα αμαξια που θα μου δειχνουν ήταν 'εκθεσιακα', ή 'αντικατάστασης' ή 'test drive'. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 ------ Μιλουσα με φιλο μου πριν λιγο, με πολλα αμαξια λογω δουλειας και πολλα χρονια στους δρομους, και μου ειπε ΄δεν θα ηταν ασχημη η σκεψη σου για μεταχειρισμενο απο αντιπροσωπεια, 5ετιας, αλλα να ξερεις οτι καπου εκει στα 5-6 χρονια, σε ολα τα αυτοκινητα ειναι σχεδον προγραμματισμενο να γινονται μεγαλα service, οποτε δεν θα ειναι και τοσο κελεπουρι οπως το φανταζεσαι'. Βεβαια, και απο τα δικα μου χερια κατα καιρους εχουν περασει διαφορα αμαξια, αλλα ουτε τοσο καλη μνημη εχω, ουτε ...'στατιστικα' κραταω! Αληθευει αυτο που λεει ο φιλος, ή ειναι σχετικό/ή και ανακριβές; Ενταξει, απολυτο δεν ειναι τιποτε, αλλα αν κατι συμβαινει συνηθως, το υποθετουμε οτι γενικως συμβαινει. Για πειτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Εντάξει, γενικά στα 5-6 χρόνια ή περιπου 100000 χλμ αρχιζει και βγαζει καποια πραγματακια σε βλάβες και συντήρηση συνήθως, θες ενα συμπλέκτη, θες ιμαντα χρονισμου...; μαζευονται... αλλα η αντιπροσωπεία δε προκειται να εχει τόσο παλιο αντικαταστασης συνηθως στα 3-4 χρόνια ή 60,000 χλμ τα σμπρώχνουν... Μη νομιζεις ωστόσο οτι τα αντικαταστασης ειναι κουβαδακια ατος, aygo κλπ, εμενα μου δίνουν στην αντικατασταση ίδιο ή παρόμοιο bmw... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Αν το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση (αφού είσαι και τυπικός στα service) γιατί δεν του περνάς αέριο να έχεις οικονομία τουλάχιστον στο καύσιμο και να γλιτώσεις από το ρίσκο των μεταχειρισμένων. Πόσα χλμ έχει πάνω του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα