Προς το περιεχόμενο

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση είναι 55αρα και παίζει ρόλο αυτό.Εχω καιρό να ανοίξω το nes mini,αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν φαινόταν έτσι τα pixel.Στο super nes,όταν παίζω donkey,είναι όλο τετραγωνάκια.

Δημοσ.

Αφού το πήρες για σένα και για τις αναμνήσεις τότε κράτα το και μη σκέφτεσαι τα παιδιά τι θα πούνε.Τα παιδιά καλώς ή κακώς έχουν πλέον συνηθίσει σε γραφικά επιπέδου PS4 ή PS3 τουλάχιστον οπότε ότι και να τους δείξεις πριν από αυτά δε θα τους αρέσουν.Σου είπα μάλλον δε ξέρεις τι πήρες γιατί μου φάνηκε ότι εκανες μια σύγκριση αυτών των δύο κονσολών με το PS4.Λαθος κατάλαβα.Και εμένα ο γιος μου που είναι 3,5 χρόνων όταν του έβαλα να παίξει Super Mario μόλις έπιασε το χειριστήριο νόμιζε ότι είναι αφής και έψαχνε να βρει πως δουλεύει..Μολις όμως κατάλαβε πως λειτουργεί ενθουσιάστηκε.Ειναι μικρός ακόμα αλλά έχω σκοπό να τον βάλω στα κλίμα από τις παλιές κονσόλες πρώτα και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ όταν πήρα το NES σπίτι και το σύνδεσα τα παιδιά μου με κορόιδευαν ... Τι είναι αυτή βλακεία που μας έφερες μου έλεγαν.. Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια του NES είναι unplayable, πολύ ξεπερασμένα. Στο SNES είναι λίγο καλύτερη κατάσταση. Εγώ δεν τα πήρα για να παίζω.Δεν αξίζει. Τα πήρα γιατί θέλω να τα έχω στην συλλογή μου.

Δημοσ.

Για τα πιξελιασμένα γραφικά επιλέξτε το crt filter στις ρυθμίσεις. Η απεικόνιση των γραφικών θα αποκτήσει ένα πιο αυθεντικό look παλιάς τηλεόρασης crt, και θα εξαλείψει τα τετραγωνισμένα γραφικά.

Εσείς που έχετε προσθέσει έξτρα παιχνίδια μέσω του hackchi, σας έβγαλε μήνυμα για ασυμβατότητα σε κάποια roms? Τι κάνατε για να προσθέσετε τον 3rd party emulator?

Δημοσ.

Για τα πιξελιασμένα γραφικά επιλέξτε το crt filter στις ρυθμίσεις. Η απεικόνιση των γραφικών θα αποκτήσει ένα πιο αυθεντικό look παλιάς τηλεόρασης crt, και θα εξαλείψει τα τετραγωνισμένα γραφικά.

Εσείς που έχετε προσθέσει έξτρα παιχνίδια μέσω του hackchi, σας έβγαλε μήνυμα για ασυμβατότητα σε κάποια roms? Τι κάνατε για να προσθέσετε τον 3rd party emulator?

Κατεβαζεις τους retroarch και μεσα απο το μενου του haxchi2 τους επιλεγεις μαζι με τα παιχνιδια. Το haxchi2  δεν τους περιεχει επιλεγεις εσυ τι θα ενσωματώσεις. 

Αφού το πήρες για σένα και για τις αναμνήσεις τότε κράτα το και μη σκέφτεσαι τα παιδιά τι θα πούνε.Τα παιδιά καλώς ή κακώς έχουν πλέον συνηθίσει σε γραφικά επιπέδου PS4 ή PS3 τουλάχιστον οπότε ότι και να τους δείξεις πριν από αυτά δε θα τους αρέσουν.Σου είπα μάλλον δε ξέρεις τι πήρες γιατί μου φάνηκε ότι εκανες μια σύγκριση αυτών των δύο κονσολών με το PS4.Λαθος κατάλαβα.Και εμένα ο γιος μου που είναι 3,5 χρόνων όταν του έβαλα να παίξει Super Mario μόλις έπιασε το χειριστήριο νόμιζε ότι είναι αφής και έψαχνε να βρει πως δουλεύει..Μολις όμως κατάλαβε πως λειτουργεί ενθουσιάστηκε.Ειναι μικρός ακόμα αλλά έχω σκοπό να τον βάλω στα κλίμα από τις παλιές κονσόλες πρώτα και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε.

Εγώ όταν πήρα το NES σπίτι και το σύνδεσα τα παιδιά μου με κορόιδευαν ... Τι είναι αυτή βλακεία που μας έφερες μου έλεγαν.. Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια του NES είναι unplayable, πολύ ξεπερασμένα. Στο SNES είναι λίγο καλύτερη κατάσταση. Εγώ δεν τα πήρα για να παίζω.Δεν αξίζει. Τα πήρα γιατί θέλω να τα έχω στην συλλογή μου.

Εγω δεν τα εμαθα PS4.

Game and watch, Gamecube, PS2, Wii, Wii U, N3ds, PSP εχουν και καλα δικα τους και ζηλευουν το 3ιο spectrum / commdore / amstrad (γιατι δεν μπορουν να τα ακουμπισουν). Τους ειπα, μολις βγει η PS5 και θα ξεπουλανε τα PS4 θα σας παρω ενα τετοιο ρημαδι για 50 ευρω με 10 παιχνιδια (θα αρχιζει η εφηβεια και θα εχω εξοδα), εδω το NES mini το εχουν κανιβαλισει, νομιζω μονο το dr mario δεν παιζουν. Πιο αγαπητα: galaxians, zelda, bubble bubble, pacman, metroid (δεν θελουν να παιξουν το metroid samus returns στο N3ds εαν δεν τελειωσουν το metroid στο nes mini) εδω ο μεγαλος (7) προτιμα το metroid στο NES mini απο το zero mission...βγαλτε ακρη,,,

Νομιζω οτι το παν ειναι να σε δουν να παιζεις να καταλαβουν την πλακα, και μετα....παει μονο του. Εδω κοιταζουν να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ μονα τους τα achievements injustice, batman arkham origins + city (που τα τερματισαν σε hard mode), που ποτε δεν του ειπα για αυτα, απλα ειπε ο μεγαλος "- εκει γραφει 46%, αρα πρεπει να προσθεσω 54 για να το κανω εκατο, θα μου βρεις βιντεο στο διαδικτυο να βλεπω πως γινεται - Μα δεν θα καταλαβαινεις τι λενε στα εγγλεζικα - Δεν πειραζει, οι μεγαλοι (*) ετσι και αλλιως δεν ξερουν να παιζουν καλα, ουτε αξιζουν αυτα που λενε για τα παιχνιδια, θα δω την πιστα και θα βρω καλυτερο τροπο...."

(*)Homo sapiens Aνω των 13 ετων

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Εδω κοιταζουν να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ μονα τους τα achievements injustice, batman arkham origins + city (που τα τερματισαν σε hard mode), που ποτε δεν του ειπα για αυτα, απλα ειπε ο μεγαλος "- εκει γραφει 46%, αρα πρεπει να προσθεσω 54 για να το κανω εκατο, θα μου βρεις βιντεο στο διαδικτυο να βλεπω πως γινεται - Μα δεν θα καταλαβαινεις τι λενε στα εγγλεζικα - Δεν πειραζει, οι μεγαλοι (*) ετσι και αλλιως δεν ξερουν να παιζουν καλα, ουτε αξιζουν αυτα που λενε για τα παιχνιδια, θα δω την πιστα και θα βρω καλυτερο τροπο...."

(*)Homo sapiens Aνω των 13 ετων

Να σπας και να ματώνεις τα δάχτυλα σου πάνω σε πλήκτρα και μοχλούς πάνω από 30 χρόνια και να έρχεται το 7χρονο να σε ταπωνει.

Ντροπή ρε.

• Like 2
Δημοσ.

Παντως για τα πιξελ που λετε δεν συμφωνω, παιζω το uncharted 4 το οποιο εχει ψαρωτικα γραφικα. Μονο αυτο, μονο γραφικα εχει. Τι παλαβα πραγματα εχω δει δεν περιγραφεται, σαν να παιζω tomb raider 2 με πιο φυσικο προσωπο χωρις να φαινονται τα πολυγωνα.
Ενα απο τα πιο γνωστα παιχνιδια συγχρονο ειναι το minecraft που ειναι κυριοελεκτικα πιξελ.

Δημοσ.

Παντως για τα πιξελ που λετε δεν συμφωνω, παιζω το uncharted 4 το οποιο εχει ψαρωτικα γραφικα. Μονο αυτο, μονο γραφικα εχει. Τι παλαβα πραγματα εχω δει δεν περιγραφεται, σαν να παιζω tomb raider 2 με πιο φυσικο προσωπο χωρις να φαινονται τα πολυγωνα.

Ενα απο τα πιο γνωστα παιχνιδια συγχρονο ειναι το minecraft που ειναι κυριοελεκτικα πιξελ.

Εδώ στο subreddit του switch ανοίξανε σαμπάνιες που βγήκε το stardew valley (γραφικά επιπέδου pokemon gameboy advance). Να λέει κόσμος πως χωρίς να το καταλάβει χτυπάει 15ωρα. 

Δημοσ.

Δεν αξίζει να παίζεις τα παιχνίδια του SNES;!

Γνώστης βλέπω.

Δημοσ.

Ενταξει, ο καθενας εχει τις αποψεις του. Εγω θωρω οτι δεν παιζονται τα παιχνιδια της Atari. Αλλα παλι καποιος μεγαλυτερος απο εμενα θα πει οτι δεν ξερω τιποτα και οτι ειναι τα καλυτερα παιχνιδια με το καλυτερο gameplay και την πιο βαθια gaming εμπειρια.
Αποψεις ειναι αυτες, ολες καλοδεχουμενες.
Θεωρω οτι τα παιχνιδια του NES παιζονται μια χαρα, οχι ολα φυσικα, αλλα απο τα 30 τα 15 μου αρεσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση δεύτερης γενιάς κονσολών με την τέταρτη. Σε κανένα επίπεδο.

Το ατάρι 2600 είναι μπλιμπλίκι, συγκριτικά (απολύτως λογικό). Τα snes/megadrive έχουν αριστουργήματα.

Δημοσ.

Εκει ανοιγομαστε στην καθ ενος εμπειρια. Τα παιδικα χρονια δεν διαπραγματευονται την χαρα. Σε ατάρι 2600 εχω περασει ωρες σε αγωνες ΤΑΝΚΣ, και σε διαγωνισμο ποντων σε invaders / centipede. Απο την αλλη το Indiana Jones αταρι ουτε να το βλεπεις δεν θες.

Για να μεινουμε στο νημα, ας πω οτι το ΣΝΕΣ, πολλα εκ των οποιων τα εχουμε στην κονσολα ΣΝΕΣ μινι, σε παιχνιδια εκανε αλματα για την βιομηχανια και την εμπειρια των παιχτων.

Ηταν μεσα στις κονσολες που σηματοδοτησαν την αποκτηση ικανοτητας πληρης εμπειριας arcade στο σπιτι, και σε επιπεδο gameplay εφερνε καινοτομιες που εμειναν και εγιναν καθεστως στα σημερινα παιχνιδια. Ναι, ειναι δυσκολο να γυρισει κανεις σε αυτα, ακριβως οπως ειναι δυσκολο σημερα να οδηγησεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εναν βατραχο, εναν σκαραβαιο, ενα ρενω 4, μια νορτον κομμαντερ, μια χαρλευ προ αναβαθμισης του συστηματος πεδησης του 1993 κλπ κλπ κλπ. Περασαμε σε εποχη που ενσωματωσαμε ολα αυτα που λεγαμε καινουργια.

Αληθεια θυμοσαστε οτι καποτε τηρουσαμε τα ραντεβου μας ενω σημερα παιρνουμε αβερτα τηλεφωνο λεγοντας "ελα θα αργησω, θες να τα πουμε στο....".

Οταν θελουμε να κρινουμε κατι ας το κρινουμε για τον καιρο του. Εδω ολοι οι καπεταναιοι, Κολοκοτρωνης, Μακρυγιαννης κ οι αλλοι, για τα κριτήρια μας, γυφτοι, χαζοβλαχοι (politically incorrect) και αξεστοι βρωμιαρηδες θα ηταν... Ετσι και η κονσολα και οι τιτλοι της. Χαρμα στον καιρο της, δυσκολη σημερα να αγαπηθει, στη εποχη του TellTALE / timed event gaming.

Σα την κλασσικη μουσικη που θελει ανακαλυψη πρωτα. Αρχικα λες: "Δεν αξιζει όσο οι Metallica" και καταληγεις σαν μαθεις να λες "πω ρε τι πραγματα ενσωματωσαν οι Metallica απο κλασσικη μουσικη...."

Ετσι και η θεια μου η ΣΝΕΜαρικαΣ, οταν τα στηθια φτασανε στα γονατα, που να γυρισει να σε κοιταξει ο Τζοβενος στην παραλια. Μονο καμια ΠιΕσΤεσσερουλα κοιτανε που εχουν τα ξεFPSκολα και τα HDμια να βγαινουν και να λικνίζονται πανω στις ξεγυμνωμένες Μη!καλε4Κ...

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω αυτό που πίνει ο κύριος, παρακαλώ.

:P

Δημοσ.

Τον εχουν σε αυστηρο προγραμμα αλλα μερικες φορες τους ξεφευγει :)
Το NES (+master system) τριτη γενια δεν ειναι και το SNES (+mega drive) τεταρτη;

Δημοσ.

Ναι. Αυτό είπα και εγώ. SNES/Megadrive είναι τέταρτη γενιά.

Το Ατάρι 2600 ανήκει στην δεύτερη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...