ThanosMTX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σας. Να πω από το πρωί προσπαθώ να πάρω στο 11770 και σε τοπικά καταστήματα της περιοχής μου αλλά δεν απαντούν . Πιστεύω πως ενδεχομένως να γνωρίζουν ορισμένοι να με βοηθήσουν. Λοιπόν. Νοίκιαζα σπίτι μαζί με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου και το ενοίκιο ήταν στο όνομα της μητέρας μου (το ίδιο και η ΔΕΗ). Φέτος είμαι εγώ ο ενοικιαστής του συγκεκριμένου διαμερίσματος (με μισθωτήρια κτλ) αλλά θέλω να έχω και το ρεύμα στο όνομά μου (για να μπορέσω να ενταχθώ στο κοινωνικό τιμολόγιο). Τα ερωτήματα είναι όμως: 1) Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (η μητέρα μου δηλαδή), έχει κάποιο ανεξόφλητο ποσό. Πρέπει να πληρωθεί (ή να διακανονιστεί) αυτό για να γίνει αλλαγή ονόματος; 2) Πρέπει να είναι παρών στη ΔΕΗ η μητέρα μου για να γίνει η αλλαγή ονόματος ή αρκεί να πάω εγώ με το ενοικιστήριο, ταυτότητα κτλ; 3) Υπάρχει περπίπτωση να χρειαστεί να έρθει και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω; Ευχαριστώ πολύ!
dollyyy19 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 εχτυπωνεις το ενοικιαστηριο που εκανε ο ιδιοκτητης στο ταξις,με ημερομηνιες λογικες,και πας με αυτο στην δεη.δεν χρειαζεται κανεις αλλος.το χρεος του προηγουμενου,μενει στο αφμ του και τοκιζεται.δεν σε αφορα. 1
Metal Heart Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Αρχικά θα κάνεις καινούριο μισθωτήριο με το τεκμαρτό ενοίκιο ή συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης, ο ίδιος φόρος προκύπτει και από τα δύο για τη μητέρα σου. Εννοείται ότι θα γίνει και ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια πας στη ΔΕΗ, με το παλιό μισθωτήριο και με μία υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τη μητέρα σου που αναφέρει το χρονικό διάστημα που έκατσε ο προηγούμενος. Μπορεί να το κάνει και με γνήσιο της υπογραφής και να μην έρθει μαζί σου στη ΔΕΗ. Η παροχή περνάει στο όνομά σου και το χρέος στο όνομα του προηγούμενου. 2
ThanosMTX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 εχτυπωνεις το ενοικιαστηριο που εκανε ο ιδιοκτητης στο ταξις,με ημερομηνιες λογικες,και πας με αυτο στην δεη.δεν χρειαζεται κανεις αλλος.το χρεος του προηγουμενου,μενει στο αφμ του και τοκιζεται.δεν σε αφορα. Τι εννοείς όταν λες με λογικές ημερομηνίες; Αρχικά θα κάνεις καινούριο μισθωτήριο με το τεκμαρτό ενοίκιο ή συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης, ο ίδιος φόρος προκύπτει και από τα δύο για τη μητέρα σου. Εννοείται ότι θα γίνει και ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια πας στη ΔΕΗ, με το παλιό μισθωτήριο και με μία υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τη μητέρα σου που αναφέρει το χρονικό διάστημα που έκατσε ο προηγούμενος. Μπορεί να το κάνει και με γνήσιο της υπογραφής και να μην έρθει μαζί σου στη ΔΕΗ. Η παροχή περνάει στο όνομά σου και το χρέος στο όνομα του προηγούμενου. Έχω κάνει ήδη το μισθωτήριο :/ . Να πάω στη ΔΕΗ με το παλιό μισθωτήριο που ήταν στο όνομα της μητέρας μου εννοείς; Αν ναι, φαντάζομαι μπορούμε να το βρούμε στο taxis net της ίδιας, έτσι; Σχετικά με την υπεύθηνη δήλωση πρέπει να πάμε μαζί στο κεπ φαντάζομαι έτσι; Χρειάζεται ξεχωριστά εξουσιοδότηση ή η υπεύθηνη δήλωση θεωρείτε και ως εξουσιοδότηση; Ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ χρήσιμη η βοήθεια για μένα που είμαι άσχετος και το εκτιμώ πάρα πολύ!
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Φιλε μου με το μισθωτηριο τυπωμενο απο το taxis πας και παιρνεις την παροχη στο ονομα σου χωρις να σε νοιαζει αν ο προηγουμενος ( εστω και αν ηταν η μητερα σου) εχει αφησει χρεος . Αν σου πουν μα και μου πες οτι θα πας στον Προϊσταμενο του Πρακτορειου . Δεν εχεις καμμια ευθυνη για τυχον χρεος στην παροχη γιατι αυτη ειναι "δεμενη" με το ΑΦΜ του χρηστη . Αν καποια στιγμη η μητερα σου παει να παρει παροχη στο ονομα της το τε αυτη θα εχει προβλημα με το παλιο χρες . 2
Metal Heart Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Θα πας στη ΔΕΗ και με τα δύο μισθωτήρια. Με την υπεύθυνη δήλωση πάει η μητέρα σου στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής, διαφορετικά έρχεται μαζί σου στη ΔΕΗ και υπογράφει μπροστά στον υπάλληλο. Εξουσιοδότηση δε χρειάζεται γιατί στη ΔΕΗ πάει ο μισθωτής δηλαδή εσύ. Επίσης καλό θα είναι ο προηγούμενος ενοικιαστής να έχει φύγει σχετικά πρόσφατα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Θα πας στη ΔΕΗ και με τα δύο μισθωτήρια. Με την υπεύθυνη δήλωση πάει η μητέρα σου στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής, διαφορετικά έρχεται μαζί σου στη ΔΕΗ και υπογράφει μπροστά στον υπάλληλο. Εξουσιοδότηση δε χρειάζεται γιατί στη ΔΕΗ πάει ο μισθωτής δηλαδή εσύ. Επίσης καλό θα είναι ο προηγούμενος ενοικιαστής να έχει φύγει σχετικά πρόσφατα. Μονο υπεθυνη δηλωση του ιδιοκτητη χρειαζεται οτι δεν τον αφορα το παλιο χρεος . Τιποτα αλλο . 1
ThanosMTX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Φιλε μου με το μισθωτηριο τυπωμενο απο το taxis πας και παιρνεις την παροχη στο ονομα σου χωρις να σε νοιαζει αν ο προηγουμενος ( εστω και αν ηταν η μητερα σου) εχει αφησει χρεος . Αν σου πουν μα και μου πες οτι θα πας στον Προϊσταμενο του Πρακτορειου . Δεν εχεις καμμια ευθυνη για τυχον χρεος στην παροχη γιατι αυτη ειναι "δεμενη" με το ΑΦΜ του χρηστη . Αν καποια στιγμη η μητερα σου παει να παρει παροχη στο ονομα της το τε αυτη θα εχει προβλημα με το παλιο χρες . Σας ευχαριστώ πολύ! Παρ'όλα αυτά χρειάζεται να είναι επικυρομένο το μισθωτήριο; Δηλαδή θα χρειαστώ: Ταυτότητα Εκαθαριστικό Ένδειξη μετρητή Αριθμό παροχής Μισθωτήριο σωστά; Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της μητέρας μου απ'ότι κατάλαβα; Θα πας στη ΔΕΗ και με τα δύο μισθωτήρια. Με την υπεύθυνη δήλωση πάει η μητέρα σου στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής, διαφορετικά έρχεται μαζί σου στη ΔΕΗ και υπογράφει μπροστά στον υπάλληλο. Εξουσιοδότηση δε χρειάζεται γιατί στη ΔΕΗ πάει ο μισθωτής δηλαδή εσύ. Επίσης καλό θα είναι ο προηγούμενος ενοικιαστής να έχει φύγει σχετικά πρόσφατα. Μονο υπεθυνη δηλωση του ιδιοκτητη χρειαζεται οτι δεν τον αφορα το παλιο χρεος . Τιποτα αλλο . Του ιδιοκτήτη και όχι του προηγούμενου ενοικιαστή (που ήταν στο όνομά του το ρεύμα);
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ! Παρ'όλα αυτά χρειάζεται να είναι επικυρομένο το μισθωτήριο; Δηλαδή θα χρειαστώ: Ταυτότητα Εκαθαριστικό Ένδειξη μετρητή Αριθμό παροχής Μισθωτήριο σωστά; Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της μητέρας μου απ'ότι κατάλαβα; Του ιδιοκτήτη και όχι του προηγούμενου ενοικιαστή (που ήταν στο όνομά του το ρεύμα); Οχι ενδειξη μετρητη θα ζητησει η ΔΕΗ απο τον ΔΕΔΔΗΕ να παρει .Ενα παλιο λογαριασμο για να φαινεται η παροχη θελεις . Του ιδιοκτητη υπεθυνη δηλωση θελεις οτι δεν σε αφορα τυχον χρεος.
mynam3 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Τι εννοείται με το "το χρέος τοκίζεται"; Συγγνώμη που πετάγομαι, απλά το διάβασα και μου έκανε εντύπωση.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Τι εννοείται με το "το χρέος τοκίζεται"; Συγγνώμη που πετάγομαι, απλά το διάβασα και μου έκανε εντύπωση. οπως σε ολους τους λογαριασμους.εχεις λογαριασμο πχ ευδαπ.ειναι 100 ευρω.αν δεν τον πληρωσεις και ληξη στον επομενο θα ειναι το καινουριος λογαριασμος οπως τα 100 του παλιου και καποια ψιλα σαν τοκοι που δεν πληρωσες.οποτε αν δεν το πληρωσεις πχ για ενα χρονο περα οτι οκ παιζει να στο εχουν κοψει στην πραξη θα εχεις χρεωθει και ενα χ ποσο τοκων 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 οπως σε ολους τους λογαριασμους.εχεις λογαριασμο πχ ευδαπ.ειναι 100 ευρω.αν δεν τον πληρωσεις και ληξη στον επομενο θα ειναι τ ο καινουριος λογαριασμος οπως τα 100 του παλιου και καποια ψιλα σαν τοκοι που δεν πληρωσες.οποτε αν δεν το πληρωσεις πχ για ενα χρονο περα οτι οκ παιζει να στο εχουν κοψει στην πραξη θα εχεις χρεωθει και ενα χ ποσο τοκων Ετσι ακριβως. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα