THAL88 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, προσπαθώ να γράψω ένα πρόγραμμα σε C++. Δέχεται σαν είσοδο πίνακα [j]. Με δυσκολεύει γενικά μιας και προσπαθώ να μάθω μόνη μου αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι το εξής: λέει ότι ο πίνακας διαβάζεται από αρχείο που το όνομά του δίνεται σαν όρισμα στη main και έχει Ν γραμμές που κάθε μία έχει τα περιεχόμενα του πίνακα. Έχω μπερδευτεί πολύ δεν καταλαβαίνω καν τι εννοεί. Έχω επισυνάψει την εκφώνηση ακριβώς όπως δίνεται σε περίπτωση που δεν είμαι κατανοητή.
kaliakman Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, προσπαθώ να γράψω ένα πρόγραμμα σε C++. Δέχεται σαν είσοδο πίνακα [j]. Με δυσκολεύει γενικά μιας και προσπαθώ να μάθω μόνη μου αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι το εξής: λέει ότι ο πίνακας διαβάζεται από αρχείο που το όνομά του δίνεται σαν όρισμα στη main και έχει Ν γραμμές που κάθε μία έχει τα περιεχόμενα του πίνακα. Έχω μπερδευτεί πολύ δεν καταλαβαίνω καν τι εννοεί. Έχω επισυνάψει την εκφώνηση ακριβώς όπως δίνεται σε περίπτωση που δεν είμαι κατανοητή. Το πρόβλημα ποιο είναι; Λέει ότι θα σου δίνει ένα αρχείο έστω input.txt που θα έχει περιεχόμενο πχ 3 011 100 100 Η πρώτη γραμμή λέει πόσους ανθρώπους έχεις΄(κατ' επέκταση και πόσες γραμμές θα έχει ακόμα το αρχείο). Από εκεί και κάτω σκέψου ότι κάθε γραμμή και κάθε στήλη είναι ονόματα πχ a b c Έτσι αυτός ο πίνακας (έστω f) στην θέση f[0][1] λέει αν ο πρώτος είναι φίλος με τον δεύτερο (1 αν ναι 0 αν όχι, a-b ) στην θέση f[1][2] αν ο δεύτερος είναι φίλος με τον τρίτο (b-c) κτλ. Αν δεν ξέρεις πως να ανοίξεις/διαβάσεις από αρχείο δες εδώ: http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/files/ Τώρα για το βελτιστοποιημένο σκέψου αφού το καταλάβεις σαν πρόβλημα αν χρειάζεται να διαβάσεις όλο το αρχείο ή υπάρχει κάποιο μοτίβο/ιδιότητα που μπορείς να εκμεταλλευτείς;
THAL88 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ. με δυσκόλεψε η κατανόηση του προβλήματος περισσότερο. νομίζω ότι το έπιασα καλύτερα τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα