Gongor Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα παιδιά , έπειτα από επιστροφή μου στο πατρικό μου μετά το τέλος των φοιτητικών μου σπουδών κατέληξα με 2 desktops . Σκέφτομαι λοιπόν να κρατήσω το ένα από τα 2 έχοντας το παρακάτω δίλλημα. 4670k : Αγορασμένος από visionstudio τoν Ιούλιο του 2013 , δεν έχει γίνει ποτέ overclock . 4690k : Αγορασμένος από συμφορουμίτη πέρυσι το καλοκαίρι ( Απόδειξη αγοράς 03/2015) , μη γνωρίζοντας αν έχει γίνει Overclock / την χρήση του αυτόν τον 1.5 χρόνο ! Ποιον θα μου προτείνατε να κρατήσω ?
Sheogorath Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, Δες σε OC ποιος τα πάει καλύτερα. Λογικά ο 4690Κ. Δες πχ ποιος έχει τα 4GHz με λιγότερο vcore. 4
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, Δες σε OC ποιος τα πάει καλύτερα. Λογικά ο 4690Κ. Δες πχ ποιος έχει τα 4GHz με λιγότερο vcore. Μα δεν αναφέρει καν αν τον ενδιαφέρει το oc. Ρωτάει γενικά και αόριστα. Τι να απαντήσει κανείς?
Gongor Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μα δεν αναφέρει καν αν τον ενδιαφέρει το oc. Ρωτάει γενικά και αόριστα. Τι να απαντήσει κανείς? Προφανώς και με ενδιαφέρει το oc στο cpu που θα κρατήσω ! την γνώμη σας θα ήθελα . όσον αφορά ποιον από τους 2 να κρατήσω , καθώς στον 4670κ γνωρίζω την χρήση που του έχει γίνει αλλά είναι 2 χρόνια παλαιότερος, ενώ για τον 4690κ δεν έχω ιδέα! θεωρώ πάντως πως ακλοκάριστα τα 2 cpu έχουν αμελητέες διαφορές της τάξης του 1% σωστά ?
Iord Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Εγώ προσωπικά θα κρατούσα αυτόν πού γνωρίζω την <<ιστορία>> του, άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οί επεξεργαστές με φυσιολογική λειτουργία κρατάνε παρά πολλά χρόνια. Κατά την ταπεινή μού γνώμη παντός το Overclock είναι κάτι εντελώς περιττό και σαν οι εταιρείες να σου λένε ελαχιστοποιήσε το χρόνο ζωής αυτού που σου πουλήσαμε ώστε να σου πουλήσουμε κάτι άλλο.
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Προφανώς και με ενδιαφέρει το oc στο cpu που θα κρατήσω ! την γνώμη σας θα ήθελα . όσον αφορά ποιον από τους 2 να κρατήσω , καθώς στον 4670κ γνωρίζω την χρήση που του έχει γίνει αλλά είναι 2 χρόνια παλαιότερος, ενώ για τον 4690κ δεν έχω ιδέα! θεωρώ πάντως πως ακλοκάριστα τα 2 cpu έχουν αμελητέες διαφορές της τάξης του 1% σωστά ? Δεν έχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο πολλές φορές παίζει ρόλο και σε τι κομμάτι θα πέσεις. Οπότε δοκιμάζεις και τους 2. Αν η διαφορά είναι μικρή κράτα αυτόν που είχες αγοράσει και όχι τον μεταχειρισμένο. 2
Gongor Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Εγώ προσωπικά θα κρατούσα αυτόν πού γνωρίζω την <<ιστορία>> του, άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οί επεξεργαστές με φυσιολογική λειτουργία κρατάνε παρά πολλά χρόνια. Κατά την ταπεινή μού γνώμη παντός το Overclock είναι κάτι εντελώς περιττό και σαν οι εταιρείες να σου λένε ελαχιστοποιήσε το χρόνο ζωής αυτού που σου πουλήσαμε ώστε να σου πουλήσουμε κάτι άλλο. με το ίδιο σκεπτικό το επεξεργάζομαι και εγώ ! Βέβαια θεωρώ το oc απαραίτητο σε αυτή την φάση καθώς το συγκεκριμένο cpu δεν είναι και ότι πιο σύγχρονο . ένα 180αρι μπορεί να πωληθεί βέβαια
@topos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Τσεκαρε ποιος κλοκαρει καλυτερα. Βαλε τον αλλον αγγελια. End of story.
Iord Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Πιστεύω πως ο επεξεργαστής όποιον και αν κράτησής κάνει πόλη καλά την δουλειά του ακόμη και θα την κάνει για καιρό, αν δεν κανό λάθος οί νεότεροι επεξεργαστές της intel δεν προσφέρουν και πολύ μεγάλητερη ισχύ. Εξαρτάτε Φυσικά για πια δουλειά το χρειάζεσαι.
Dantε Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Οτι χρηση και να εχει γινει στον 4690,κρατα αυτον. Εκτος και εαν τον εχει παει σε τιποτα 5αρια ghz η του πεταξε κανα 1,4v,δε θα εχει κανενα θεμα. 1
FasTaker Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Εγώ προσωπικά θα κρατούσα αυτόν πού γνωρίζω την <<ιστορία>> του, άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οί επεξεργαστές με φυσιολογική λειτουργία κρατάνε παρά πολλά χρόνια. Κατά την ταπεινή μού γνώμη παντός το Overclock είναι κάτι εντελώς περιττό και σαν οι εταιρείες να σου λένε ελαχιστοποιήσε το χρόνο ζωής αυτού που σου πουλήσαμε ώστε να σου πουλήσουμε κάτι άλλο. To ΟC δεν ειναι καθολου περιττο αν ξεριες πως να το κανεις και δεν πειραξεις καθολου ρευματα. Αν παιξεις με multiplier και μονο δηλαδη και δεν πας να τερματισεις το τσιπακι σου δεν περνει και μεγαλο φορο στο ttl της cpu. Προσωπικα επειδη εχω παιξει και με τους 2 θα κραταγα τον 4670k σαν αποδοση τον 4690k σαν TDP. Θερμοκρασια δεν ειδα καμια διαφορα στο prime.
Alexlooker Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μαλλον εννοει συχνοτητα(Hz) προs watt, εχουν 4 watt διαφορα.
FasTaker Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Aυτο ακριβως. οπως και γενικοτερα παντα καταφερνα να χρονισω λιγο παραπανω τον 4670 απο τον 4690. Παντα μιλαμε για stable συστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα