Canvas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα everybody.. Τα τελευταία 5.5 χρόνια είμαι κάτοχος μιας Plasma Panasonic Viera TX P42U30E. Την ειχα αγορασει 600€ , στα ύστερα της σειράς, πάνω που οι μεγαλες αλυσίδες προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν την "ξεπερασμένη" τεχνολογία,για να μοσχοπουλησουν τις φρέσκιες led. Απίστευτα ικανοποιημένος από το μαύρο της και την απόδοση της γενικότερα στην θέαση ταινιών. Το θέμα είναι ότι η tv είναι εδώ κ ένα μήνα στο γνωστό σέρβις της panasonic και τα νέα δεν είναι και πολύ καλά..(red light χωρίς εικόνα κτλ). Το θέμα είναι ότι απέχω από την αγορά της τηλεόρασης εδώ κ έξι περίπου χρόνια. Σε 43-46 ιντσες και σε απόδοση μαύρου εφαμιλλου μιας plasma , που κοιταω; Δεν επιθυμώ να δώσω πάνω από 700€ και η βασική της χρήση είναι movies. Thanks guys.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost_Rider Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 μετα την πλασμα το χαααοςςςς 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Age4Greeks Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Τα καλά νέα είναι ότι τις πλάσμα μπορούν να τις αντικαταστήσουν οι OLED. Τα κακά νέα είναι ότι η φθηνότερη OLED κάνει 1200 ευρώ...και πέρα από την πλάκα είναι σχεδόν σίγουρο ότι η μετάβαση από πλάσμα σε τυπική LED τον πρώτο καιρό θα σε χαλάσει οπότε να είσαι λίγο προετοιμασμένος. Είναι κάτι που συνηθίζεται όμως. Όσο καλή LED και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά σε χρωματική απόδοση και μαύρο θα είναι - έστω ελαφρώς - υποδεέστερη. Αλλά όπως είπα, θα το συνηθίσεις. Στα 700 ευρώ και βασική χρήση ταινίες πας αναγκαστικά σε VA πάνελ. Αν η απόσταση σε παίρνει (π.χ.2,5 μέτρα) πάνε και για 50'':https://www.skroutz.gr/s/6684514/Sony-KDL-50W805C.html (μοντέλο 2015) ή λίγο πιο μεσαίο μοντέλο του 2016: https://www.skroutz.gr/s/9777939/Sony-KDL-49WD759.html Aν τυχόν θες 4Κ θα πας αναγκαστικά σε εντελώς entry μοντέλα. Πες μας και την απόσταση θέασης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
woox-2 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μετα την plasma, oled ρε φίλε δεν ειναι το χαος ,πιο μαυρο δεν γινεται, φοβερες γωνιες θεασης, φοβερα χρωματα, ειναι αξιος αντικαταστατης, αλλα βάση λεφτων και δικο σου μπάτζετ θα πας τηλέοραση με VA οθόνη που εχει πολυ καλά μάυρα,καλό contrast,κτλ σε σχέση με ips panel, μοντελο που προτείνω σε αυτά τα λεφτά είναι την ku6400 αν υπάρχει ακόμη γιατί είναι 2016 η την entry level ku6000 2016 μοντέλο ,η την αντικαταστάτης τις MU τις Samsung και 2017 μοντέλο. Στις 50 ίντσες υπάρχει και ενα μοντέλο lg uh635v με mva panel αν το ονόμασα σωστά, απλά να έχεις υπόψιν σου οτι τα μοντέλα που προτείνω είναι 4k entry και mid range μοντέλα, σε αυτές τις ίντσες όλες σχεδον οι εταιρίες δεν βγάζουν τα hi level μοντέλα τους, έκτος την samsung ks7000 η mu7000 49 άρα αλλα ξεφεύγει στη τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Canvas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Τα καλά νέα είναι ότι τις πλάσμα μπορούν να τις αντικαταστήσουν οι OLED. Τα κακά νέα είναι ότι η φθηνότερη OLED κάνει 1200 ευρώ...και πέρα από την πλάκα είναι σχεδόν σίγουρο ότι η μετάβαση από πλάσμα σε τυπική LED τον πρώτο καιρό θα σε χαλάσει οπότε να είσαι λίγο προετοιμασμένος. Είναι κάτι που συνηθίζεται όμως. Όσο καλή LED και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά σε χρωματική απόδοση και μαύρο θα είναι - έστω ελαφρώς - υποδεέστερη. Αλλά όπως είπα, θα το συνηθίσεις. Στα 700 ευρώ και βασική χρήση ταινίες πας αναγκαστικά σε VA πάνελ. Αν η απόσταση σε παίρνει (π.χ.2,5 μέτρα) πάνε και για 50'':https://www.skroutz.gr/s/6684514/Sony-KDL-50W805C.html (μοντέλο 2015) ή λίγο πιο μεσαίο μοντέλο του 2016: https://www.skroutz.gr/s/9777939/Sony-KDL-49WD759.html Aν τυχόν θες 4Κ θα πας αναγκαστικά σε εντελώς entry μοντέλα. Πες μας και την απόσταση θέασης. Η απόσταση είναι : min 2m - max 3m Για να καταλάβω, προτείνεται VA panel (σε αντίθεση με IPS να υποθέσω εννοείς) σε περίπτωση που η βασική ανάγκη είναι η αναπαραγωγή ταινιών; Κρατάω τις δύο προτάσεις σου για FHD. Ερώτηση :Θα πρότεινες να πάω για entry level μοντέλο 4k ή σε πιο midrange FHD όπως αυτά που ανέφερες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Age4Greeks Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 α)Εάν θεωρήσουμε λοιπόν τα 2,5 μέτρα ως μέσο όρο τότε οι 48-50'' είναι μια χαρά για Full HD υλικό. β)Ναι, εφόσον η κύρια χρήση είναι ταινίες τότε το VA ενδείκνυται. Το IPS υπερέχει σε γωνίες θέασης αλλά χάνει στην αντίθεση. Εάν δεν βλέπεις από αρκετά πλάγια θέση προς την συσκευή σου πας καρφί για VA. γ)Σχετικά με την ερώτηση σου: εάν θες 4Κ, στην απόσταση σου θα έπρεπε να πας τουλάχιστον σε 55'' (μέγεθος που για μένα είναι το ελάχιστο αν θες 4Κ συσκευή), άρα θα ανέβαινε και το κόστος. Τώρα για το αν αξίζει entry 4K (π.χ. 55KU6000) vs 1080 μεσαίο θα έλεγα γενικώς πως είναι αρκετά αμφιλεγόμενο θέμα. Ναι μεν η 4Κ έχει ίσως καλύτερο hardware αλλά δε σημαίνει ότι σε 1080 υλικό θα είχε και καλύτερη εικόνα, μάλλον το αντίθετο. Εάν θεωρείς πως στο κοντινό μέλλον θα χρησιμοποιήσεις 4Κ υλικό τότε οκ, δες το πιο ζεστά για 4Κ τηλεόραση, ειδάλλως, αν το 4Κ προς το παρόν δε σε συγκινεί πάνε για 1080. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Στα λεφτα που διαθετεις, τιποτα. Κοιτα σε καποια με va panel οπως η ku6000/6400. Και fullhd μονο να βλεπεις το upscale κανει τη διαφορα, μην πας σε fhd συσκευη 3ετιας για μενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VonLoutsos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μετά την Plasma το χάος, μετά την Plasma το τίποτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HALF EVIL Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα everybody.. Τα τελευταία 5.5 χρόνια είμαι κάτοχος μιας Plasma Panasonic Viera TX P42U30E. Την ειχα αγορασει 600€ , στα ύστερα της σειράς, πάνω που οι μεγαλες αλυσίδες προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν την "ξεπερασμένη" τεχνολογία,για να μοσχοπουλησουν τις φρέσκιες led. Απίστευτα ικανοποιημένος από το μαύρο της και την απόδοση της γενικότερα στην θέαση ταινιών. Το θέμα είναι ότι η tv είναι εδώ κ ένα μήνα στο γνωστό σέρβις της panasonic και τα νέα δεν είναι και πολύ καλά..(red light χωρίς εικόνα κτλ). Το θέμα είναι ότι απέχω από την αγορά της τηλεόρασης εδώ κ έξι περίπου χρόνια. Σε 43-46 ιντσες και σε απόδοση μαύρου εφαμιλλου μιας plasma , που κοιταω; Δεν επιθυμώ να δώσω πάνω από 700€ και η βασική της χρήση είναι movies. Thanks guys.. Κατ' αρχάς RIP για την Panasonic, αν και εγώ σαν δεύτερη TV έχω ακόμα την 42U10 και τα πάει μια χαρά. Και την έχω 8 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Στη θέση σου θα σκεφτόμουν να δώσω όσο το δυνατόν λιγότερα τώρα, ίσα για να κάνω την δουλειά μου και σε μεταγενέστερο χρόνο να κοίταζα για μια 55αρα OLED που θα την κρατούσα για καιρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μετά την Plasma το χάος, μετά την Plasma το τίποτα.... OLED Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Canvas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Απλά ο μάστορας στο (γνωστό και μη εξαιρετέο- στη Ν. Ιωνία) service της Panasonic , με αποτρέπει από το να την επισκευάσω , διότι δεν αξίζει τα λεφτά -λέει-. Πλέον , οι LED έχουν εξαιρετική απόδοση , πολύ καλύτερη από την plasma μου -λέει-. Ήμουν εκτός αγοράς 6 χρόνια περίπου, είπα να τσεκάρω. Έτσι όπως τα βλέπω (και μου τα λέτε..) αρχίζει και γίνεται δελεαστικό το σενάριο να δώσω τα 400€ για να αντικατασταθεί η πλακέτα και να επιδιορθώσω την τηλεόραση έως ότου γίνουν πιο προσιτές οι OLED. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Age4Greeks Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Εάν όντως η αντικατάσταση κοστίζει 400 ευρώ μην μπαίνεις στον κόπο. Δε ξέρω αν μπορείς να το διασταυρώσεις και από αλλού, ίσως κάποιος συμφορουμίτης επαγγελματίας θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Αλλά 400 ευρώ για το συγκεκριμένο μοντέλο και 6 ετών...είναι πολλά λεφτά. Προσωπική γνώμη πάντα. Επίσης το ότι "οι LED έχουν εξαιρετική απόδοση, καλύτερη από πλάσμα" θα έπρεπε να το διευκρινίσει για ποιας κατηγορίας LED μιλάμε, σίγουρα όχι κάτω των 700 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ion70 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ολοι προτεινουν παντα τη Samsung και τα αρχικα μοντελα της σειρας ΚU. Μονοπωλιο ειναι ρε παιδια ? Η' μηπως το service της Samsung θεωρειται απο τα καλα ? Μη τρελαθουμε. Οi OLED ειναι οι κορυφαιες αλλα απαιτουν πολλα χρηματα και στη τελικη προσωπικα δεν ξερω αν αξιζει . Εξαλλου καμια εταιρεια δεν φτιαχνει προιοντα για να αντεχουν στο χρονο. Λογικο, διαφορετικα ολες θα εβαζαν λουκετο. Εγω φιλε πριν απο ενα μηνα πηρα την PANASONIC DX 730 ,μοντελο του 2016, στις 58" στα 900 ευρω και ειμαι ευχαριστημενος. Η 50αρα ηταν στα 600 ευρω. Για ταινιες και μονο που την θελεις κατι τετοιο ειναι οτι πρεπει . Μη παραμυθιαζεσαι απ'οτι διαβαζεις. Αληθεια 4Κ που θα βρεις να δεις ? Μονο βιντεακια απο το youtube ? H' θα εχεις την υπομονη να κατεβαζεις ταινιες 60-80 γιγαμπαιτ για να τη δεις στη τηλεοραση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoulas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Την 58" Panasonic dx730 την έχει και το πλαισιο στα 699 αυτή τη στιγμή. Ήμουν μεταξύ αυτής και της Samsung 55ku6400 αλλά τελικα τελικά επέλεξα ρην τελευταια μιας και τη θεωρώ καλύτερη overall. Επίσης το τηλεκοντρόλ της panasonic έμοιαζε με τηλεκοντρόλ από vhs του 1990. Όχι πως παίζει ρόλο αυτό απλά το αναφέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dfokas21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εγω δεν καταλαβαινω γιατι ολοι προτεινουν παντα τη Samsung και τα αρχικα μοντελα της σειρας ΚU. Μονοπωλιο ειναι ρε παιδια ? Η' μηπως το service της Samsung θεωρειται απο τα καλα ? Μη τρελαθουμε. Οi OLED ειναι οι κορυφαιες αλλα απαιτουν πολλα χρηματα και στη τελικη προσωπικα δεν ξερω αν αξιζει . Εξαλλου καμια εταιρεια δεν φτιαχνει προιοντα για να αντεχουν στο χρονο. Λογικο, διαφορετικα ολες θα εβαζαν λουκετο. Εγω φιλε πριν απο ενα μηνα πηρα την PANASONIC DX 730 ,μοντελο του 2016, στις 58" στα 900 ευρω και ειμαι ευχαριστημενος. Η 50αρα ηταν στα 600 ευρω. Για ταινιες και μονο που την θελεις κατι τετοιο ειναι οτι πρεπει . Μη παραμυθιαζεσαι απ'οτι διαβαζεις. Αληθεια 4Κ που θα βρεις να δεις ? Μονο βιντεακια απο το youtube ? H' θα εχεις την υπομονη να κατεβαζεις ταινιες 60-80 γιγαμπαιτ για να τη δεις στη τηλεοραση ? Με μια πρωτη ματια : Amazon - 4κ bluray disks πολλα και με ελληνικους υποτιτλους (αμα εχεις 4κ player οπως ενα xbox one s) https://www.amazon.co.uk/b/ref=s9_acss_bw_cg_LeftNav_md11_w?node=5759340031&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=merchandised-search-leftnav&pf_rd_r=20QQN68HTXXANZ26EXRE&pf_rd_t=101&pf_rd_p=001aa630-26b2-478c-af01-ca10a34ba95c&pf_rd_i=5759340031 Netflix - 11€ το μηνα (μπορεις να την μοιραστεις με 4 ατομα) πολλα επισης με ελληνικους υποτιτλους https://www.netflix.com/search?q=4k&suggestionId=0 Και οπως ειπες, 40-60gb ταινιες, ειδικα αν εχεις vdsl εισαι αρχοντας . Και ναι η OLED αξιζει και με το παραπανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα