Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχει κάποιος εμπειρία από τη συγκεκριμένη δουλειά; Θα μπορούσατε να μου πείτε τη γνώμη σας;

*Σχόλια του στυλ "καμία δουλειά δεν είναι ντροπή" και "μην είστε τεμπέληδες" νομίζω πως είναι άχρηστα με τη συζήτηση γιατί αυτά είναι τα λογικά της υπόθεσης. 

Δημοσ.

Έχω πάει σε αρκετές συνεντεύξεις Γερμανός,vodafone για δουλειά. Το βασικό που ζητάνε είναι να είσαι επικοινωνιακός και να μπορείς να πουλας νέες συνδέσεις κτλ. Μόνο από εκεί βγάζουν κέρδος τα καταστήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Θα δουλεύεις σπαστό , θα παίρνεις βασικό μισθό , θα χεις ατομικό bonus που θα σε κάνει να έρχεσαι σε κόντρα με τους συναδέλφους σου και θα σε πρήζουν να πουλάς ... Επίσης θα σε ζαλίζουν και οι πελάτες έχω βλάβη , γτ ο λογαριασμός είναι 1€ παραπάνω εγώ δε παίρνω σε μέντιουμ είστε απατεώνες με κλέβετε κτλ

• Like 3
Δημοσ.

Θα δουλεύεις σπαστό , θα παίρνεις βασικό μισθό , θα χεις ατομικό bonus που θα σε κάνει να έρχεσαι σε κόντρα με τους συναδέλφους σου και θα σε πρήζουν να πουλάς ... Επίσης θα σε ζαλίζουν και οι πελάτες έχω βλάβη , γτ ο λογαριασμός είναι 1€ παραπάνω εγώ δε παίρνω σε μέντιουμ είστε απατεώνες με κλέβετε κτλ

τι σημαινει σπαστο? πρωι -απογευμα?

Δημοσ.

τι σημαινει σπαστο? πρωι -απογευμα?

Ναι, για κάποιες μέρες. Επειδή ο Γερμανός δεν είναι σαν τα public πχ που έχουν κάθε μέρα συνεχόμενο ωράριο.

Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτές τις δουλειές είναι αυτό που γράφτηκε παραπάνω, ότι πρέπει να ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός!

• Like 2
Δημοσ.

Ακομα χειροτερο ειναι οτι επειδη στην Ελλαδα οι περισσοτεροι ειναι ψηφιακα και τεχνολογικα αναλφαβητοι, θα πρεπει να διαθετεις την καταλληλη υπομονη για να εξηγεις στον καθε δυσπιστο χωριατοβλαχο οτι 1+1=2.

Αν το συνδυασεις και με το ταμπεραμεντο του νεοελληνα που νομιζει οτι τα ξερει ολα, ενω στην ουσια δεν ξερει την τυφλα του, καταλαβαινεις πανω-κατω τι καταστασεις θα πρεπει να αντιμετωπιζεις σε τακτικη βαση.

• Like 9
Δημοσ.

Οπότε δικαίως έχω ξενερώσει τη ζωή μου; :P

Λες να υπάρχει somewhere else εκτός από την μετανάστευση που δεν τολμάω να σκεφτώ;

Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι Senior Developer στην καλύτερη για να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου ή Junior με τις γνώσεις ενός Senior λες και όλοι γεννιούνται με εργασιακή εμπειρία. Ποιος Senior θα ασχοληθεί με τα ελληνικά δεδομένα που πληρώνουν το 1/5 του εξωτερικού άραγε;

Δημοσ.

Το ωράριο είναι ωράριο καταστημάτων, δεν έχει βάρδιες. Δουλεύεις 9:00 -13:30 και μετά 17:30 - 21:00 ή Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9:00 - 14:30 με αλλαγή κάποιων ορών τους χειμερινούς μήνες. Εχει επίσης "κρυφά" ωράρια που θα ανακαλύψεις μόλις πας να δουλέψεις τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες πληρώνονται κανονικά. Εχει αρκετή πίεση και αρκετό πρήξιμο από όλες τις πλευρές και ειδικά πελάτες.

Γενικά το κλίμα δεν είναι κακό αλλά όπως σε όλες τις δουλειές τέτοιου τύπου είσαι ο τίποτας, ο μηδέν, ο εύκολα αναλώσιμος. Θα έλεγα πάντως να το δοκιμάσεις.    

Δημοσ.

Ποιος Senior θα ασχοληθεί με τα ελληνικά δεδομένα που πληρώνουν το 1/5 του εξωτερικού άραγε;

Aυτος που δεν τολμαει να σκεφτει τη μεταναστευση :P
Δημοσ.

Ολα τα ατομα που βρισκονται σε θεσεις που αναγκαστικα συναναστρεφονται με κοσμο ακουν ''το μακρυ και το κοντο'' καθενος.

Προφανως ολοι εδω στο insomnia εργαζονται σε σπηλιες η σε υπογεια εργαστηρια.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Στο σημειο αυτο να πουμε πως το ωραριο παιζει διαφορετικα ανα περιοχη. Στο Κεντρο λ.χ ειναι συνεχομενο τις μεγαλες μερες και κλεινουν στις 4 (αν δεν απαττωμαι) τις μικρες.

Κατατα, ειναι θεση λιανικης, αρα θα ερχεσαι σε επαφη με κοσμο. Αυτο εχει καλα και κακα. Στο πως θα αντιμετωπιζεις τη μιρλα του καθενος, θα σου δωσουν καναδυο tips. Αν σε παρουν και αν δεχθεις, δες εναν παλιο εκει περα, κολλα διπλα του στην και προσπαθησε να δεις πως αντιμετωπιζει τις καταστασεις. Στατιστικα κατι θα κερδισεις.

Επισης αν δεν εχεις ηδη δουλεια, μην ξενερωνεις a priori διοτι θα πας προκατειλημμενος και κατι που θα σου φαινοταν σε αλλη φαση ενδιαφερον ή ασημαντο, ισως το διογκωσεις με αρνητικη προδιαθεση. Ασε που στο κατω κατω δε θα σε κανουν σκλαβο, στη χειροτερη περιπτωση απλως παραιτεισαι αν δε σου αρεσει και επανερχεσαι στην τωρινη σου κατασταση :)

Επισης (χωρις να γνωριζω ε) πιστευω πως η εξελιξη στους τομεις αυτους ειναι εσωτερικη. Φαση, αν εισαι καλος στη δουλεια σου κλπ, μπορει να ανεβεις και να γινεις υπευθυνος καταστηματος ξερωγω με καλυτερο μισθο και συνθηκες αν δεις πως σε ενδιαφερει ο τομεας. Δεν ειναι ολα μαυρα στις θεσεις αυτες.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης αν δεν εχεις ηδη δουλεια, μην ξενερωνεις a priori διοτι θα πας προκατειλημμενος και κατι που θα σου φαινοταν σε αλλη φαση ενδιαφερον ή ασημαντο, ισως το διογκωσεις με αρνητικη προδιαθεση. Ασε που στο κατω κατω δε θα σε κανουν σκλαβο, στη χειροτερη περιπτωση απλως παραιτεισαι αν δε σου αρεσει και επανερχεσαι στην τωρινη σου κατασταση :)

Αυτό.

Σήμερα υπάρχουν πράγματα που αν μου θα προτείνουν ως όρους συνεργασίας θα φύγω γελώντας. Αλλά ο junior εαυτός μου ευτυχώς δεν είχε τα ίδια μυαλά, μπορεί να τα έδινα όλα τζάμπα αλλά ωφελήθηκα και γω στην πορεία. Έμαθα πολλά, παρά πολλά πράγματα μη τεχνικής φύσης.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πριν απο χρονια που εκανα τον ρουφιανο, θυμαμαι οτι στον Γερμανο ζητουσαν α) να εισαι στην τριχα (με τα σωστα ρουχα κλπ), β) να λες καλα τα ποιηματα, γ) να προωθεις συγκεκριμενα πακετα, δ) να μην καθυστερεις και ε) να πειθεις τον κοσμο να κανει συμβολαια.

Δημοσ.

Μπορεί να είσαι ένα τίποτα όπως έγραψε ένας άλλος.. Μπορεί όμως για έναν να είσαι πολλά, κοινώς... Αν είσαι τυχερός ( πάνω από όλα είναι η τύχη στην ζωή να το θυμάσαι) κάποιος θα σε δει και θα ανέβεις.

Δοκίμασε το και βλέπεις αν σου κάνει στην πορεία.

Εγω πριν απο χρονια που εκανα τον ρουφιανο, θυμαμαι οτι στον Γερμανο ζητουσαν α) να εισαι στην τριχα (με τα σωστα ρουχα κλπ), β) να λες καλα τα ποιηματα, γ) να προωθεις συγκεκριμενα πακετα, δ) να μην καθυστερεις και ε) να πειθεις τον κοσμο να κανει συμβολαια.

Και τελικά τώρα που είσαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...