Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου κάνανε πρόταση για ΕΚΚΧΟ [ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ] στην ταράτσα του σπιτιού. Από όσο έψαξα εϊναι κεραιοσυστήματα που εξαιρούνται αδειοδότησης και αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως μικροκυψέλλες/ smallcell/ microcell . Εν ολίγοις Cell Extender/Repeater με range <100m. Θα εγκατασταθούν 2 cell και ένα link. Τα ερωτήματα είναι δύο:

1) Ως προς την ακτινοβολία αρχικά (δε τη δαιμονοποιώ, περιμένω να γίνει κουβέντα σοβαρή). Απλά έχοντας κάνει σχετική έρευνα έχω δει μεγάλες διακυμάνσειες  σε Watt από πραγματικές εγκαταστάσεις ανά περιοχή [από 16W σε 100W και 130W .Της Wind αυτά, αντίστοιχα είναι και της Cosmote, απλά ήταν σε καλύτερη ανάλυση και τα επικόλλησα.] Το  ερώτημα είναι από ποιό σημείο και πάνω μπορεί να θεωρηθεί όντως επιβλαβής η ισχύς και επίσης εκτός από την ισχύ η συχνότητα που απ' όσο ξέρω παίζει κι αυτή ρόλο είναι standard οπότε ουσιαστικά δεν έχει νόημα να διερευνηθεί;

2) Το δεύτερο ερώτημα είναι οικονομικής φύσεως, αν κάποιος ξέρει τί ποσοστό παίρνει η εφορία και ως τί δηλώνεται η μίσθωση αυτή?

Επισυνάπτω φωτός που μου εστάλησαν από τα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν.

image.jpg

image.jpg

Δημοσ.

Να σου κάνω 1-2 ερωτησεις, ποσά χρήματα σου δίνουν για την εγκατάσταση και ενοικίαση και τι παιζει με την παροχή ρεύματος, παίρνουν απο σενα ή βάζουν μετρητή δεη δικο τους

Δημοσ.

η συχνοτητα ειναιι standard.βεβαια αλλη μπορει να παιζει το link που ειναι η πρωτη φωτογραφια και αλλη τα panel/sectors.καταναλωσεις δεν πρεπει να ειναι κατι τρελλο.πχ της intracom τα links εχουν poe injector 75watt.βεβαια λογικα μπορει να μπει dc converter οπως και ups και μπαταριες για οταν γινονται διακοπες.λογικα αλλη παροχη θα παρουν.

Δημοσ.

Ναι άλλη παροχή από ο,τι έχω καταλάβει αν και δεν έχει συζητηθεί ακόμα αυτό αναλυτικά.

Ως προς τα υπόλοιπα Πουλίνε τι λες?

Δημοσ.

Η μια ειναι ιδιαιτερα κατευθυντικη και λογικα δεν προκειται να σου διμιουργησει οποιοδηποτε θεμα, πιθανοτατα δουλευει στα 24GHz, η δευτερη ομως, το λεγομενο sector εχει πολυ μεγαλυτερη γωνια εκπομπης και αναλογα που θα τοποθετηθει, μπορει να ειναι και η οικοδομη σου μεσα σε αυτη την γωνια.

Τα watt, δεν ειναι και λιγα, βεβαια απο τα link που εδωσες, βλεπω οτι τα sector εχουν χαμηλο gain και αρκετο cable loss, οποτε σε db ειναι σχετικα χαμηλα.

Μου κανει βεβαια εντυπωση, φυσικα αν δεν κανω λαθος που τις κρυβουν πισω απο καλυμα, εκτος και αν αυτο το πορτοκαλι που βλεπω ειναι κατι αλλο και κανω λαθος.

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι ασχετα που πρεπει να υπαρχει αδεια για τις κεραιες επειδη ο κοσμος ξεσηκωνεται πολλες φορες τις κρυβουν πισω απο διαφημιστικα η μεσα σε ψευτικες καμιναδες η γυρω γυρω βαζουν καποιο καλυμμα

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι ασχετα που πρεπει να υπαρχει αδεια για τις κεραιες επειδη ο κοσμος ξεσηκωνεται πολλες φορες τις κρυβουν πισω απο διαφημιστικα η μεσα σε ψευτικες καμιναδες η γυρω γυρω βαζουν καποιο καλυμμα

Ο κοσμος ξεσηκωνεται, αλλα αν το sector ηταν 2 μετρα και πολλα dbi, ωστε να παιζει με λιγα watt δεν θα τους εψηνε τοσο, αλλα θα φαινοταν απο 1 χιλιομετρο μακρια.

Μου κανει εντυπωση παντως οτι αυτα τα sectors με τοσα πολλα watt ειναι ΕΚΚΧΟ και μη αδειοδοτημενα, αντε το τουμπανο που ειναι 36dbi και 0,02 watt να το πεις ΕΚΚΧΟ, αλλα τα sectors με τοσα watts; Ναι τα sectors δεν εχουν gain και το σημα δεν θα παει πολυ μακρια αλλα οσο παει με τοσο χαμηλες συχνοτητες και ισχυ θα διαπερναει τα παντα.

Δημοσ.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σαφώς και συνδέεται με προβλήματα υγείας (νεοπλασίες-λευχαιμίες κτλ), με τα οποια προβλήματα γενικά ειναι δοσοεξαρτώμενα  και μελέτες έχουν γίνει πολύ παλαιότερα και σίγουρα πολύ πριν την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων.

Επιστημονικά αποδεδειγμένη μελέτη που να συσχετίζει την ακτινοβολία του κινητού(-ων) με  προβλήματα υγείας σε ανθρώπους δεν υπάρχει (από όσο γνωρίζω) άν και κάποιες πλησίασαν το όρια στατιστικά σημαντικής διαφοράς αλλά και αυτές έγιναν με τα πρώτης γενιάς  κινητά που σαφώς ακτινοβολούσαν περισσότερο.. Φαντάζομαι ότι επειδή δε ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο  κάποιες μελέτες αν ήταν αρνητικές να 'θαφτηκαν' με τους ερευνητές επιστήμονες-γιατρούς να εξασφαλίζονται με ανταλλάγματα..... χρηματικά αλλά  και επιστημονικά (Θέσεις σε πανεπιστήμια, χρηματοδότηση άλλων ερευνητικών προγραμμάτων) για να μην δημοσεύσουν τα ευρήματά τους...

Το θέμα τώρα με τις κεραίες εκπομπής είναι διαφορετικό γιατί αυτές αν και δεν είμαι τεχνικός φαντάζομαι  ότι ακτινοβολούν συνεχόμενα και στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αν τώρα είναι και κατευθυντικές όπως ένας άλλος χρήστης ανέφερε παραπάνω  αυτό ίσως μειώνει την ακτινοβολία στο χώρο σου.  Πάλι όμως να το δούμε και διαφορετικά όπως βρήκαν εσένα και σου έκανα πρόταση σίγουρα έχουν και εναλλακτικά σημεία αν δεν συμφωνήσεις μαζί τους .. οπότε πάλι θα ακτινοβολήσε ..από την κεραία του γείτονα..

Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αν είσαι μικρός και αν υπάρχουν παιδιά (είτε δικά σου είτε μέσα στην πολυκατοικία..) εγώ δεν θα προχωρούσα.

Δημοσ.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σαφώς και συνδέεται με προβλήματα υγείας (νεοπλασίες-λευχαιμίες κτλ), με τα οποια προβλήματα γενικά ειναι δοσοεξαρτώμενα  και μελέτες έχουν γίνει πολύ παλαιότερα και σίγουρα πολύ πριν την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων.

Επιστημονικά αποδεδειγμένη μελέτη που να συσχετίζει την ακτινοβολία του κινητού(-ων) με  προβλήματα υγείας σε ανθρώπους δεν υπάρχει (από όσο γνωρίζω) άν και κάποιες πλησίασαν το όρια στατιστικά σημαντικής διαφοράς αλλά και αυτές έγιναν με τα πρώτης γενιάς  κινητά που σαφώς ακτινοβολούσαν περισσότερο.. Φαντάζομαι ότι επειδή δε ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο  κάποιες μελέτες αν ήταν αρνητικές να 'θαφτηκαν' με τους ερευνητές επιστήμονες-γιατρούς να εξασφαλίζονται με ανταλλάγματα..... χρηματικά αλλά  και επιστημονικά (Θέσεις σε πανεπιστήμια, χρηματοδότηση άλλων ερευνητικών προγραμμάτων) για να μην δημοσεύσουν τα ευρήματά τους...

Το θέμα τώρα με τις κεραίες εκπομπής είναι διαφορετικό γιατί αυτές αν και δεν είμαι τεχνικός φαντάζομαι  ότι ακτινοβολούν συνεχόμενα και στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αν τώρα είναι και κατευθυντικές όπως ένας άλλος χρήστης ανέφερε παραπάνω  αυτό ίσως μειώνει την ακτινοβολία στο χώρο σου.  Πάλι όμως να το δούμε και διαφορετικά όπως βρήκαν εσένα και σου έκανα πρόταση σίγουρα έχουν και εναλλακτικά σημεία αν δεν συμφωνήσεις μαζί τους .. οπότε πάλι θα ακτινοβολήσε ..από την κεραία του γείτονα..

Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αν είσαι μικρός και αν υπάρχουν παιδιά (είτε δικά σου είτε μέσα στην πολυκατοικία..) εγώ δεν θα προχωρούσα.

Δεν ειναι στο max ουτε για πλακα τα panels. Τωρα το ποσο επιρεαζουν, σου λεω οτι επιρεαζουν, αλλα αν δεν βαλεις εσυ θα βαλει ο γειτονας και θα σε χτυπαει απο απεναντι, ε χειροτερα ειναι. Επισης ολοι δεν θελουν τις κεραιες, αλλα ολοι θελουν LTE 5 γραμμουλες στο κινητο τους.

Οι κατευθυντικες στα 24GHz με τοσα λιγα watt δεν περνανε ουτε τοιχο, θελουν καθαρη οπτικη, δεν προκειται να επηρεασουν κανενα.

Δημοσ.

Παντως ναι με τους sectors αν ειναι πανω σε σενα παιζει να πιανεις λιγοτερο απο οτι πιανει ο γειτονας απεναντι 

Δημοσ.

Ναι είναι για καμουφλάζ αυτά τα πορτοκαλί για να μη φαίνονται οι κεραίες. Έχουν εναλλακτικές προφανώς (μου το 'παν κιόλας). Είναι υπαρκτό το σενάριο αν μπει τελικά σε παρακείμενο σπίτι και όντας αυτό χαμηλότερου ύψους να εκπέμπεται τελικα μεγαλύτερη ακτινοβολία σε ο,τι αφορά μένα από οτι να ηταν η κεραία στην ταράτσα μου;

Δημοσ.

Υπαρχουν καποια χρωματα που αντανακλουν ακτινοβολια (κινητης ) κτλ ισως θα μπορουσες να βαψεις καποια σημεια ωστε να μειωσεις τυχον ακτινοβολιες.

Δημοσ.

Ναι είναι για καμουφλάζ αυτά τα πορτοκαλί για να μη φαίνονται οι κεραίες. Έχουν εναλλακτικές προφανώς (μου το 'παν κιόλας). Είναι υπαρκτό το σενάριο αν μπει τελικά σε παρακείμενο σπίτι και όντας αυτό χαμηλότερου ύψους να εκπέμπεται τελικα μεγαλύτερη ακτινοβολία σε ο,τι αφορά μένα από οτι να ηταν η κεραία στην ταράτσα μου;

Φυσικα και ειναι υπαρκτο το σεναριο, αφου χτυπησαν την δικη σου πορτα, θα ψαχνουν και εναλλακτικες.

Και ναι αν ψαξεις πως διαχεει την ακτινοβολια ενα sector θα καταλαβεις, συνηθως εχουν μεγαλη γωνια εκπομπης, αλλα μονο μπροστα (εκτος απο μικρες απωλειες πανω κατω και πισω) αν παρατηρησεις τους μεγαλους sectors που ειναι τοποθετημενοι σε διαφορα κτηρια μεσα σε κατοικημενες περιοχες, θα δεις πρωτον οτι πανε σε 3δες-4δες+ για να καλυψουν 360 μοιρες και εχουν και κλιση προς τα κατω, ωστε να στρεφεται το πιο αποδοτικο κομματι προς τις πολυκατοικες απεναντι και στον δρομο και οχι στις ταρατσες και στον ουρανο.

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχουν sector 90 120 και 180 μοιρων.σε καποια sites σου δειχνει και πως εκπεμπουν αναλογως την κεραια. www.l-com.com

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...