Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκοπος του θεματος αυτου ειναι να ενημερωσω την κοινοτητα για το περιστατικο που μου συνεβει και να βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του,

Τον τελευταιο καιρο παρατηρησα οτι ο υπολογιστης εκανε πιο πολυ θορυβο απο το συνηθισμενο,αλλα θεωρησα οτι ηταν λογω ζεστης,Ανοιγοντας την διαχειρηση εργασιων,παρατηρουσα το cpu usage να εινα 1-2% σε idle...οποτε ολα καλα...επισης το windows defender που χρησιμοποιουσα χρονια τωρα δεν εβρισκε τιποτα.

Τυχαια προχτες ανοιγοντας το aida64 παρατηρησα cpu usage 55% idle.Αμεσα ανοιγω την διαχειρηση εργασιων και μου δειχνει cpu idle 1-2%.Ανοιγω το utility(system stability test) που εχει το aida64,και προσεξα οτι και παλι πηγε cpu usage 55%...Ανοιγω παλι διαχειρηση εργασιων και στο διαγραμμα του system stabilty test aida64 ξαναπεφτει παλι το cpu usage στο 1-2%.Κλεινω την διαχ,εργασιων ξανα παλι cpu usage 55% στο aida64 διαγραμμα.

Επειδη μου φανηκε υποπτο,εγκατεστησα το malwarebytes kai to 360 antivirus και εκανα σκαν για ιους,.

Και τα 2 βρηκαν τον ιο και τον απομονωσαν αμεσα ενω το windows defender κοιμοταν τοσο καιρο και ταυτοχρονα ο ιος κρυβοτανε οταν εκτελουσα την διαχειρηση εργασιων..

Τελειωνοντας θα ηθελα να συστησω σε οσους φιλους αντιμετωπιζουν προβλημα με θερμοκρασιες η' κατι παρομοιο,να ελεγχουν και για ιους γιατι πολλοι απο αυτους ειναι αορατοι απο τα προγραμματα antivirus που χρησιμοποιουμε και ψαχνομαστε μετα.

σημ: ο ιος ηταν ενα svchost

https://postimg.org/image/jvzxow1mj/

https://postimg.org/image/tdcfunm07/

post-140002-0-26856800-1498312722_thumb.png

post-140002-0-81709100-1498312754_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην λέμε και ότι να'ναι, το svchost.exe ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ.

Είναι μια διεργασία των Windows, το ότι τρέχει στην περίπτωση που υπάρχει ιός είναι άλλο θέμα.

Τρέχει και όταν κάνει τα Windows Updates, αυτό δεν σημαίνει ότι τα Updates είναι ιοί. :P

https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/what-is-svchostexe-and-why-is-it-running/

• Like 1
Δημοσ.

Σωστα φιλε αλλα χρησιμοποιουσα το defender απο τα 7αρια και δεν ειχα κολλησει ποτε τιποτα...Αποδεικνυεται πλεον οτι δεν παιζει ρολο στο ποσο καλο ειναι το antivirus,ο χρονος προστασιας(4 και πλεον ετη καθαρος) αλλα η αποτελεσματικοτητα του στα δυσκολα.Μια αποδειξη ηταν αυτη για μενα και και για οσους υποστηριζαμε το windows defender.

Για να μην λέμε και ότι να'ναι, το svchost.exe ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ.

Είναι μια διεργασία των Windows, το ότι τρέχει στην περίπτωση που υπάρχει ιός είναι άλλο θέμα.

Τρέχει και όταν κάνει τα Windows Updates, αυτό δεν σημαίνει ότι τα Updates είναι ιοί. :P

https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/what-is-svchostexe-and-why-is-it-running/

Απο τη στιγμη που το 360 antivirus εβαλε σε καραντινα το svchost,σταματησε να πηγαινει το cpu usage idle 55%....και επιπλεον να εκανε λαθος και το malwarebytes?

Δημοσ.

Κοίτα εξαρτάται και από τον χρήστη, τι κατεβάζει/που μπαίνει, κτλ.

Όσο καλό και να είναι ένα antivirus/anti-spyware/etc αν ο χρήστης είναι ότι να'ναι θα καταφέρει να κολλήσει τον ιό. :P

• Like 1
Δημοσ.

Επειιδη συνηθως το pc το χρησιμοποει ο γιος μου,ειδα απο το ιστορικο οτι μπηκε μονο σε utube καθως επισης εχω και parental control ενεργο.Το πιο πιθανο ειναι να κολλησε κατι απο εκει.

Δημοσ.

Επειδή ο defender είναι μάπα το ότιο τόσο καιρό δεν κόλλησες ιό χρησιμοποιώντας μόνον αυτόν μάλλον τυχερός είσαι. Άρα τα antivirus "δεν κοιμούνται" αλλά το bitdefender κοιμάται.

Δημοσ.

Το svchost δεν είναι ιός. Είναι διεργασία που κρύβει μέσα της άλλες διεργασίες (με τις περισσότερες από αυτές να κάνουμε δουλειές που είναι κρισιμης σημασιας για το λειτουργικό).

Προφανώς ο ιός χρησιμοποιει αυτη την λειτουργία του svchost (να κρυφτεί μέσα του και να τρέξει μέσω αυτού) ώστε να μην μπορείς να δεις την πραγματική του διεργασία.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αντί να παιδεύεσαι με antivirus, πολλά από τα οποία εκτελούν περίεργες διεργασίες στον υπολογιστή, βάλε ένα adblocking και το noscript στον browser και είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Εννοειται πως εχω το ublock origin στους browsers.Το θεμα ηταν οτι το defender δεν το πηρε ειδηση και οτι ηταν  πολυπλοκος ιος που κρυβοταν σε svchost και απενεργοποιουσε τον εαυτο του οταν ανοιγα την διαχειρηση εργασιων για να μην το παιρνω ειδηση.Αν ειχα ενα καλο antivirus δεν θα ειχα μπλεξει με αυτο....οχι οτι τα antivirus ειναι πανακεια,αλλα τελικα ειναι απαραιτητα.

Δημοσ.

Ο σκοπος του θεματος αυτου ειναι να ενημερωσω την κοινοτητα για το περιστατικο που μου συνεβει και να βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του,

Τον τελευταιο καιρο παρατηρησα οτι ο υπολογιστης εκανε πιο πολυ θορυβο απο το συνηθισμενο,αλλα θεωρησα οτι ηταν λογω ζεστης,Ανοιγοντας την διαχειρηση εργασιων,παρατηρουσα το cpu usage να εινα 1-2% σε idle...οποτε ολα καλα...επισης το windows defender που χρησιμοποιουσα χρονια τωρα δεν εβρισκε τιποτα.

Τυχαια προχτες ανοιγοντας το aida64 παρατηρησα cpu usage 55% idle.Αμεσα ανοιγω την διαχειρηση εργασιων και μου δειχνει cpu idle 1-2%.Ανοιγω το utility(system stability test) που εχει το aida64,και προσεξα οτι και παλι πηγε cpu usage 55%...Ανοιγω παλι διαχειρηση εργασιων και στο διαγραμμα του system stabilty test aida64 ξαναπεφτει παλι το cpu usage στο 1-2%.Κλεινω την διαχ,εργασιων ξανα παλι cpu usage 55% στο aida64 διαγραμμα.

Επειδη μου φανηκε υποπτο,εγκατεστησα το malwarebytes kai to 360 antivirus και εκανα σκαν για ιους,.

Και τα 2 βρηκαν τον ιο και τον απομονωσαν αμεσα ενω το windows defender κοιμοταν τοσο καιρο και ταυτοχρονα ο ιος κρυβοτανε οταν εκτελουσα την διαχειρηση εργασιων..

Τελειωνοντας θα ηθελα να συστησω σε οσους φιλους αντιμετωπιζουν προβλημα με θερμοκρασιες η' κατι παρομοιο,να ελεγχουν και για ιους γιατι πολλοι απο αυτους ειναι αορατοι απο τα προγραμματα antivirus που χρησιμοποιουμε και ψαχνομαστε μετα.

σημ: ο ιος ηταν ενα svchost

https://postimg.org/image/jvzxow1mj/

https://postimg.org/image/tdcfunm07/

Στείλε μου το backround που έχεις βάλει να δω αν είναι ωραίο :P 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...