Alithinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μπήκα σε ιστοσελίδα γνωστής αλυσίδας super market με Firefox και αντίκρυσα το απόλυτο κενό. Ούτε το περιεχόμενο της σελίδας, ούτε καν ένα μήνυμα να πει στον επισκέπτη ότι κάτι πάει στραβά, τίποτα. Αφού περίμενα λίγο να δω αν για κάποιο λόγο αργούσε να φορτώσει και δε φόρτωνε, θεώρησα ότι έχει πρόβλημα, και επισκέφθηκα την ίδια σελίδα με Chrome. Ευτυχώς εδώ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, μιας και υπάρχει τουλάχιστον η ένδειξη ότι το πρόβλημα είναι ένα plugin, (Adobe Flash) το οποίο όμως δεν αναφέρεται (όπως παλιά που σου εμφανιζόταν και link που σε πήγαινε στη σελίδα της Adobe). Απλά ένα ξερό μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται το plugin απ' τον browser χωρίς καν να σου λέει ποιο είναι το plugin. Πάτησα λοιπόν Inspect για να μάθω, και το plugin δεν είναι άλλο από το Flash. Ενώ η ίδια η Adobe έχει προτείνει στους devs να απομακρυνθούν από αυτό και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ανοιχτά standards, όπως η HTML5. https://blogs.adobe.com/conversations/2015/11/flash-html5-and-open-web-standards.html Γιατί λοιπόν κάποιοι συνεχίζουν να φτιάχνουν σελίδες με flash απ' τη στιγμή που είναι παρωχημένη τεχνολογία και η υποστήριξη του από web browsers πλέον είναι κάκιστη ? (και αν απλά κάποιες σελίδες ή περιεχόμενο δε φορτώνουν καθόλου χωρίς καν να εμφανίζεται ένα μήνυμα που να σου λέει "βάλε flash", κάκιστη είναι) Υ.Γ. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι απλά ένα παράδειγμα, και το πιο κραυγαλέο γιατί συνήθως σε άλλα sites είναι ένα μέρος του περιεχομένου μονάχα σε μια σελίδα που βασίζεται σε flash και όχι ολόκληρο το περιεχόμενο. Υπάρχουν και άλλα websites τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιούν ακόμα flash, αλλά ευτυχώς είναι η μειοψηφία.
dominotrix Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δε συνεχιζει κανεις να φτιαχνει σελιδες σε flash. Απλα μπηκες σε μια παλια ιστοσελιδα που ειχε φτιαχτει τοτε με αυτο το τροπο. 3
Alithinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Hope so. Να πω την αλήθεια δε ξέρω πόσο παλιά είναι η σελίδα του Σκλαβενίτη. Μου είπαν πρόσφατα ότι μπορεί κάποιος να παραγγείλει πράγματα από το website και να τα κάνουν delivery στο σπίτι, και υπέθεσα ότι θα είναι πρόσφατη η σελίδα, μιας και συνήθως στην Ελλάδα είμαστε κάποια χρόνια πίσω απ το εξωτερικό.
dominotrix Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μηπως εχει καποιο αλλο domain για το eshop του; Μου φαινεται δυσκολο να λειτουργει eshop based on Flash. Η σελιδα ισως ειναι φτιαγμενη πριν αρκετα χρονια, αλλα αν κανεις αυτο: javascript:alert(document.lastModified); λεει οτι ανανεωθηκε το 2016. Παραξενο.. 1
lek88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μπήκα έτσι απο περιεργεια από Chrome κινητού και βλέπω το ίδιο. Κανονικά έπρεπε να γίνει συντήρηση της σελίδας και να την φτιάξουν. Η δεν τους ενδιαφέρει η δεν ξέρουν το πρόβλημα οι υπεύθυνοι η την έχουν παρατημένη. Χάνουν πελάτες έτσι. Η σελίδα είναι φτιαγμένη πολύ παλιά με flash player αλλα τώρα κανονικά έπρεπε να την φτιάξουν και να το αφαιρέσουν. Ο άλλος που θέλει να μπει στην σελίδα και θα την δει λευκή χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι φταίει, απλά δεν θα ξαναμπεί. Κατά τους είναι. Χάνουν υποψήφιους καταναλωτές 1
Cappuccino Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Πάντως δε χάνεις και τίποτε, αυτό θα σου έβγαζε αν λειτουργούσε... Στο θέμα πάντως κι εγώ συμφωνώ, συνέχεια τέτοια μηνύματα τύπου "couldn't load plugin" πετυχαίνω σε διάφορα sites, τα οποία και συνεχίζουν παρ'ότι κάνω και update στο flash. Που προσωπικά uninstall θα ήθελα να του κάνω αλλά περιμένω πότε θα εκσυγχρονιστούν μερικές σελίδες... 2
lek88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Πάντως δε χάνεις και τίποτε, αυτό θα σου έβγαζε αν λειτουργούσε... Στο θέμα πάντως κι εγώ συμφωνώ, συνέχεια τέτοια μηνύματα τύπου "couldn't load plugin" πετυχαίνω σε διάφορα sites, τα οποία και συνεχίζουν παρ'ότι κάνω και update στο flash. Που προσωπικά uninstall θα ήθελα να του κάνω αλλά περιμένω πότε θα εκσυγχρονιστούν μερικές σελίδες... Οπότε την έχουν παρατημένη και κλειστή την σελίδα! Μόνο το domain κρατάνε.
panos- Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Ο Σκλαβενίτης λέει ότι δεν κάνει διαφημίσεις σάιτ σοσιαλ κλπ γιατί προτιμά καλές τιμές και όχι διαφημιση. http://www.itspossible.gr/%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83/
lek88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Ο Σκλαβενίτης λέει ότι δεν κάνει διαφημίσεις σάιτ σοσιαλ κλπ γιατί προτιμά καλές τιμές και όχι διαφημιση. http://www.itspossible.gr/ο-σκλαβενίτης-δεν-κάνει-ποτέ-διαφήμισ/ Ωραια λογική έχουν!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Hope so. Να πω την αλήθεια δε ξέρω πόσο παλιά είναι η σελίδα του Σκλαβενίτη. Από το 2005 και μετά δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει: https://web.archive.org/web/20001015000000*/http://www.sklavenitis.gr/
Predatorkill Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Ωραια λογική έχουν!Πιστευω οτι αυτο που λενε φαινεται στη πραξη. Βρισκομαι αναμεσα σε 3 μεγαλα σουπερ μερκετ, ολα 3 λεπτα απ το σπιτι μου. Μακραν το πιο φτηνο, με τις παρισσοτερες εκπτωσεις αλλα και 1+1. Υπαρχει και thread στο μπλα μπλα 1
lek88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Πιστευω οτι αυτο που λενε φαινεται στη πραξη. Βρισκομαι αναμεσα σε 3 μεγαλα σουπερ μερκετ, ολα 3 λεπτα απ το σπιτι μου. Μακραν το πιο φτηνο, με τις παρισσοτερες εκπτωσεις αλλα και 1+1. Εχω χρόνια να πάω Σκλαβενίτη γιατί δεν έχω στην περιοχή μου πλέον. Και δεν ξέρω πως τα πάει από τιμές. Όμως πιστεύω ότι στην εποχή του ίντερνετ είναι κατά της εταιρίας να μη φαίνεται πουθενά στο Internet! 1
Predatorkill Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Όμως πιστεύω ότι στην εποχή του ίντερνετ είναι κατά της εταιρίας να μη φαίνεται πουθενά στο Internet! http://m.news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/aytes-einai-oi-10-1-megaluteres-alysides-souper-market-sthn-ellada.4376225.html Λογικα με την εξαγορα μαρινοπουλος θα παει πρωτος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Η αγορά του λιανεμπορίου είναι κάπου 10 δις εκ των οποίων οι διαδικτυακές αγορές είναι ζήτημα να είναι 30 εκατομμύρια. Οπότε το να λέμε ότι ζημιώνεται από την ανυπαρξία online παρουσίας είναι αστείο. Αν κι όταν μεγαλώσει η πίττα θα κάνει μια επένδυση και θα μπει κι αυτός στο παιχνίδι.
lek88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μόλις είδα διαφήμιση του Σκλαβενίτη στον Ant1 ! Δεν μελετούσαμε τίποτα άλλο;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα