Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως το τσάμπα είναι ελκυστικό. Τόσο ελκυστικό που λίγοι ψάχνουν το γιατί κάτι τους δίνεται τσάμπα. Τώρα, περί ανωνιμίας και δεδομένων, τι να λέμε όταν οι περισσότεροι έχουν δώσει δημόσια κάθε πτυχή της προσωπικής τους ζωής στο FB αλλά και αλλού...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με πολύ λίγα χρήματα παίρνεις ένα μηχάνημα πλέον και στήνεις ένα OpenBSD με iRedmail και έχεις το δικό σου προσωπικό mailserver. Βάζεις και το OwnCloud και είσαι κομπλέ.

Δεν έχεις τις γνώσεις και δεν θες να τις αποκτήσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα;

Υπάρχει το protonmail εκτός των άλλων. Δεν βλέπω καν το λόγο γιατί θα πρέπει να εξαρτόμαστε από την Google για το email τουλάχιστον όσοι βρισκόμαστε σε τεχνολογικό forum.

Tις υπηρεσιες που μου δινει η Google θα τις εχω;

Δημοσ.

Αυτό που λέει με το ζόρι κοστίζει 5Ε/μήνα (ή και δωρεάν αν πας σε free tier amazon και αλλάζεις κάθε χρόνο account). Ούτε μέχρι εκεί δεν είσαι άξιος και έτρεξες να του την πεις;

Πες τα ρε φιλε. Πολυ σωστα

• Like 1
Δημοσ.

Με πολύ λίγα χρήματα παίρνεις ένα μηχάνημα πλέον και στήνεις ένα OpenBSD με iRedmail και έχεις το δικό σου προσωπικό mailserver. Βάζεις και το OwnCloud και είσαι κομπλέ.

Δεν έχεις τις γνώσεις και δεν θες να τις αποκτήσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα;

Υπάρχει το protonmail εκτός των άλλων. Δεν βλέπω καν το λόγο γιατί θα πρέπει να εξαρτόμαστε από την Google για το email τουλάχιστον όσοι βρισκόμαστε σε τεχνολογικό forum.

Το ελάχιστα χρήματα είναι πολύ σχετικό. Το να στήσεις δικό σου σέρβερ έχει πολλά κρυφά κόστη και στην τελική σχεδόν ποτέ δέν συμφέρει.

1. Πρέπει να έχεις ένα μηχάνημα το οποίο θα δουλεύει 24/7, οπότε έχεις ένα μή αμελητέο κόστος ρεύματος.

2. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι κάποιο σερβεράδικο μηχάνημα για να έχεις μεγαλύτερη αξιοπιστία και ευκολίες όπως hot swapping των εξαρτημάτων.

3. Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κάποια λύση RAID με αυτοματοποιημένα backup για την προστασία των δεδομένων.

4. Χρειάζεται κάποιο βαρβάτο UPS για να λειτουργεί το σύστημα στις διακοπές ρεύματος, ακόμα και αν είναι κάποιες ώρες.

5. Σε περιορίζει το χαμηλό upload της σύνδεσης. Ακόμα και οι συνδέσεις VDSL έχουν χαμηλό σχετικά upload.

6. Συντήρηση: Μικρά και μεγάλα προβλήματα θα παρουσιάζονται συνεχώς, οπότε πρέπει να αφιερώνεις προσωπικό σου χρόνο για να τα διορθώσεις

• Like 6
Δημοσ.

Βασικά μπορείς και να νοικιάσεις vps ή dedicated host πχ από (μην γελάσετε με το όνομα) ikoula με 8/μήνα. Οκ δεν είναι κανά θηρίο αλλά τρέχει άνετα web/mail server. Και ούτε ρεύμα θες ούτε nat ούτε τπτ...λίγο χρόνο και φυσικά να έχεις ένα domain name

Δημοσ.

@fubar_gr

Ή απλά πας σε έναν provider όπως η Hetzner (υπάρχουν πολλές εναλλακτικές) να πάρεις ένα "μηχάνημα" με Link.png Site: 2GB που χρειάζεται το iRedMail για να τρέξει και έχεις ξεπεράσει όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Το μόνο που δεν ξεπερνάς είναι οι βασικές γνώσεις email.

Ξαναλέω όμως αυτά είναι για όσους έχουν μια επαφή. Γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα ή τουλάχιστον θέλουν να τα μάθουν. Δεν είπα να πάνε να στήσουν Postfix+Dovecot από την αρχή, το iRedMail σου κρύβει μέρος της πολυπλοκότητας. Θα τους πάρει 1 βδομάδα τώρα το καλοκαίρι; Μπορεί παραπάνω, αν θέλουν θα το κάνουν, το παν είναι θέμα θέλησης

Οι υπόλοιποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εναλλακτικές και ας κάνουν πρώτοι αυτοί την αρχή. Ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει περιμένοντας ο ένας τον άλλον.

• Like 2
Δημοσ.

Πλέον η  google κατέχει αρκετά δεδομένα για τους χρήστες της οπότε είπε να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες οι οποίες είναι πλέον ανώφελες. Με την πλειοψηφία που κατέχει σε κινητά και υπηρεσίες internet έχει νέες μεθόδους πιο αποτελεσματικές. Τώρα, το να φτιάξει κάποιος mail server θα πρέπει εκτός απο μεράκι να έχει και χρόνο για την συντήρηση. Τα έξοδα όμως, όπως ρεύμα, dns υπηρεσία, domain, δεν τα γλιτώνει. 

Δημοσ.

Τώρα? Άρχισα να μεταναστεύω στο protonmail, οκ το account/mail σε youtube/imdb κτλ΄θα το κρατήσω… αλλά πλέον είναι τρίτο στην σειρά, το Hotmail με τα alias τα σπάει.

Δημοσ.

Με μια δήλωση δεν βγάζεις την ρετσινιά που ο ίδιος δημιούργησες.

Την εμπιστοσύνη θέλει χρόνο και κόπο για να την κερδίσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Gmail ειναι τεραστια σουιτα εφαρμογών που περα απο email εχει επεκταθει παντου. Ολοι προτείνουν διάφορα αλλά κανείς δεν απαντάει στο σημαντικο. Υπάρχει αλλος τροπος να εχω αντιστοιχες υπηρεσιες για τα εξης

Search, Maps, Translate, Chrome, Youtube, Play Music, Gmail, G+, Photos, Calendar, Keep. Docs, Drive και άλλα πολλά;

Προσοχή. Δεν με απασχολούν alternatives απο διαφορετικές εταιρειες. Μπορειτε να μου βρειτε μια αλλη εταιρεια να μου δινει ολα αυτα, με την αλληλεπιδραση μεταξυ τους που μου δινει η Google δωρεάν (ή με 8 ευρω που πλήρωνω για Drive/Music);

Δεν ειμαι Google fan boy. Aν πραγματικά υπάρχει κάποια αλλη ευχαρθιστως να παω. Κανεις δεν λεει πως το να μας [παρακολουθουν μας αρέσει. Λεμε απλά πως το να διαβάζουν τα email μου για να μου στελνουν διαφημισεις ειναι κατι που ανεχομαστε γιατι δεν εχουμε εναλλακτικες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...