TheBus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Ορίστε ένα περίεργο πρόβλημα που μου εμφανίστηκε αν και όχι ιδιαίτερα σοβαρό. Την τελευταία βδομάδα όταν κάνει boot ο υπολογιστής σε xp, δεν υπάρχει η συσκευή του dvd-rom (Sony ddu1621). Όταν πάω στις συσκευές και κάνω refresh το βρίσκει αμέσως. Δηλαδή, απλά δεν το βρίσκει αυτόματα με το boot!! Στο bios η συσκευή υπάρχει κανονικά και επιπλέον μετά το refresh η συσκευή δουλεύει κανονικά. Παρεπιπτόντος δεν σκάλισα πρόσφατα software ή hardware σχετικό με dvd, cdr. Υπάρχουν και win98 στο σύστημα στα οποία η συσκευή εμφανίζεται από την αρχή κανονικά. Δηλαδή μιλάμε για ένα ακόμα στράβωμα των winxp (όπως πχ με το ide που γίνεται από dma σε pio mode). Είναι απίθανο να ξέρει κάποιος κάτι σχετικό αλλά δεν χάνω και τίποτα να ρωτήσω! :? Θα μου πει κάποιος, αφού τελικά δουλεύει τι σκας; Απλά το τσεκάρω γιατί διαφορετικά θα πρέπει να μάθω στον αδερφό μου που δεν ξέρει και πολλά πολλά να κάνει αυτό το refresh. Εύκολο πράγμα αλλά μην μπλέκεις καλύτερα κάποιον σχετικά αρχάριο.
CyberWalker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 "Είναι απίθανο να ξέρει κάποιος κάτι σχετικό αλλά δεν χάνω και τίποτα να ρωτήσω! " >>> γκούχου γκούχου! Κάνε ένα search google με σωστά keywords να δεις για πόσους διαφορετικούς λόγους 'χάνονται' εικονίδια... Λοιπόν, πολλές φορές έχω διορθώσει προβλήματα με εικονίδια και κάθε φορά ο λόγος ήταν διαφορετικός. Στο πρόβλημά σου μια πιθανή λύση : Πήγαινε Start > Settings > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Removable Storage > [δεν το πιστεύω ότι τα θυμόμουν σωστά απ'έξω!] και σβήσε ότι συσκευή δεν αναγνωρίζεται (από το Libraries το πιθανότερο). Βγάζει ένα κόκκινο 'X' δίπλα της όταν δεν την φορτώνει σωστά.
soublaki-3 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2004 Ορίστε ένα περίεργο πρόβλημα που μου εμφανίστηκε αν και όχι ιδιαίτερα σοβαρό. Την τελευταία βδομάδα όταν κάνει boot ο υπολογιστής σε xp' date=' δεν υπάρχει η συσκευή του dvd-rom (Sony ddu1621). Όταν πάω στις συσκευές και κάνω refresh το βρίσκει αμέσως. Δηλαδή, απλά δεν το βρίσκει αυτόματα με το boot!! Στο bios η συσκευή υπάρχει κανονικά και επιπλέον μετά το refresh η συσκευή δουλεύει κανονικά. Παρεπιπτόντος δεν σκάλισα πρόσφατα software ή hardware σχετικό με dvd, cdr. Υπάρχουν και win98 στο σύστημα στα οποία η συσκευή εμφανίζεται από την αρχή κανονικά. Δηλαδή μιλάμε για ένα ακόμα στράβωμα των winxp (όπως πχ με το ide που γίνεται από dma σε pio mode). Είναι απίθανο να ξέρει κάποιος κάτι σχετικό αλλά δεν χάνω και τίποτα να ρωτήσω! :? Θα μου πει κάποιος, αφού τελικά δουλεύει τι σκας; Απλά το τσεκάρω γιατί διαφορετικά θα πρέπει να μάθω στον αδερφό μου που δεν ξέρει και πολλά πολλά να κάνει αυτό το refresh. Εύκολο πράγμα αλλά μην μπλέκεις καλύτερα κάποιον σχετικά αρχάριο.[/quote'] Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιάσει και σε μένα προ καιρού το ίδιο DVD-ROM, με τη διαφορά ότι στην επανεκκίνηση δεν το έβλεπαν τα ΧΡ. Άλλαξα το καλώδιο με ένα άλλο από τα πολλά που είχα πρόχειρο και όλα καλά... ΥΓ: Εμένα με referesh δεν το έβλεπε, ενώ στο BIOS το έβλεπε κανονικά...
soublaki-3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Άρχισε κι εμένα να ξαναεμφανίζετε αυτό το πρόβλημα...Πάλι με το ίδιο drive...Ενώ πριν μερικές μέρες με refresh το έβλεπε, τώρα ούτε με refresh, ούτε με restart το βλέπει...Κανείς καμμιά ιδέα;
soublaki-3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Άλλαξα την καλωδιοταινία και όλα οκ...Είναι η δεύτερη φορά που αλλάζω καλωδιοταινία σε αυτό το DVD-ROM...Λέτε να 'ναι κανένα τροφοδοτικό;;;
Nikos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Αλλάξτε το καλώδιο τροφοδοσίας και δοκιμάστε παλι. Σε εμένα το έκανε όταν δεν έφτανε το τροφοδοτικό
marios1957 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Σκαλίζαμε(με τον Γιώργο-madsc) ,ένα ολόκληρο απόγευμα.ΤΠΤ!!! Δυστυχώς,format...
adi32 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 egw eixa pathei kati paromoio eixe xathei to cdr telika me scandisk (to eixa apenergopoihsei) sto restart diorthithikan kati provlimata kai epanilthe
TheBus Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Μετά από format, το οποίο έγινε σε άλλο σκληρό μια και ο παλιός χτύπησε, το dvd δεν είχε πλέον πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι για μένα δεν έφταιγε το hardware, πχ κάποιο καλώδιο. Τώρα τι έφταιγε στο software...
skoy Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Trexe to win Fix prin ftaseis sti lisi tou format... Trexe ayto: sfc /scannow Tha sou zitisei to cd twn XP...
Me_My_Self_And_I Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 kathisterimenh dimosieysh alla nomizw oti ftaiei o driver gia kapoio eikoniko cd/dvd rom px. tou alcohol. to elisa peirazontas ti registry.
giorkosleshi Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Ego eixa provlima kai exafanizotan afto to idio mondello kai diorthothike meta pou allaxa to skliro alla den ton allaxa ego alla o anthropos kai den xero an eftege kati allo kai to elise
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.