ioannisTsamadias Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Είμαι σχετικά νέος στο επάγγελμα.. και μαθαίνω καινούργιες τεχνολογίες για να μπώ δυναμικά στην διεθνή αγορά.. Έχω 1 χρόνο εμπειρία σε Java, 6 μήνες σε C# και 6 σε front-end με JavaScript/ Ajax/ jQuery / Bootstrap κτλ.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε ποιά κατεύθυνση υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση απο server-side.. Επιλογή 1: NodeJS Επιλογή 2: PHP Επιλογή 3: ASP.NET Η κατεύθυνση που θα πάρω θα επηρεάσει προφανώς και τις front-end τεχνολογίες που θα ειδικευτώ.. δηλαδή τεχνολογίες Microsoft.. open-source τεχνολογίες κτλ
rafinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δεν ξερω αν ειμαι και ο καταλληλος να σου απαντησει, καθως κανεις ακομα δεν με εχει εμπιστευτει για να με προσλαβει αλλα αν καο το nodejs ολο και κερδιζει εδαφος... νομιζω πως η php εχει μεγαλυτερη ζητηση. Επισης μην ξεχνας πως ακομα και το wordpress (το πιο δημοφιλη cms) ειναι σε php. Για asp δεν εχω γνωμη απλα μεχρι προσφατως η asp χρειαζοταν αναγκαστικα windows server για να τρεξει πραγμα που την εκανε σε πολλες περιπτωσεις μη συμφερουσα (νομιζω οτι σιγα σιγα γινονται βηματα για να τρεχει και σε linux κτλ συστηματα) Σε αυτα που ειπα για την asp ισως θα πρεπει να τα εξηγησει καλυτερα καποιος πιο γνωστης της.
ioannisTsamadias Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ακριβώς επειδή η ΡΗΡ είναι ώριμη τεχνολογία και ασχολείται πολύ κόσμος με αυτή θα δίνουν λιγότερα χρήματα στον PHP developer απο ότι σε έναν με ειδίκευση σε mean stack.. Απο την άλλη η σύγχρονη τάση στο software είναι το back-end να είναι micro-services (BaaS) και η NodeJS είναι ιδανική για SPA και mobile applications.. Εχουν και τα ΡΗΡ τα καλά τους αλλά με βάση την εμπειρία μου πάνω στις βιβλιοθήκες JavaScript μάλλον η NodeJS είναι η φυσική επιλογή.. Μιλάμε πάντα για επαγγελματικό επίπεδο.. γιατί έχω κάνει ήδη αρκετά προτζεκτάκια με ΡΗΡ για να δώ τα χαρακτηριστικά της γλώσσας.. απλά δέν μπορώ να τα μάθω όλα!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αν η εμπειρία σου είναι πάνω σε JavaScript frameworks τότε δεν μπορείς να κρίνεις την αγορά για PHP και ASP.NET. Τεσπά, το θέμα είναι να μάθεις κάτι και να το μάθεις καλά. Μην ψαρώνεις και τόσο με το hype, όσο καλή και να είναι η Node δεν κάνει τίποτα που να μην μπορείς να το κάνεις με άλλα εργαλεία. Αν, δε, μάθεις ASP.NET υπάρχει και το SignalR με παραπλήσια λειτουργικότητα. Στη δε PHP υπάρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικοσύστημα σε Wordpress με ανάγκες να προκύπτουν διαρκώς.
ioannisTsamadias Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Λοιπόν αποφάσισα να ειδικευτώ επαγγελματικά σε mean stack.. Από γλώσσες προγραμματισμού θα συνεχίζω με τις τεχνολογίες Java και θα επεκταθώ σε Spring framework.. αργότερα ίσως και σε Scala.. Την Microsoft δέν την συμπάθησα ποτέ μου αλλά νομίζω η TypeScript είναι must.. όπως και η T-SQL.. Μέχρι να γίνω mid-senior πιστεύω να έχω φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και να προχωρήσω πιό βαθιά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα