Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ isay και kostasbm ,να υποθεσω λοιπον οτι το δικτυο μου πλεον που ειναι hide με νεα ονομασια κ καινουριο παςγουορντ δεν αρκει;αν ειναι ετσι θα αλλαξω κ τα default gateaway οπως ειπε ο isay και ας ελπιζω να τελειωνει αυτη η ταλαιπορια

Δημοσ.

Μια ερωτηση: Ο ΟΤΕ δεν εχει αυτη την υπηρεσια οπου μοιραζει δωρεαν wifi μεσω των access point των χρηστων του; Εδω τριγυρω βλεπω πολλα τετοια ξεκλειδωτα που ζητανε στοιχεια οταν μπαινεις.

Δεν εχω μεγαλη σχεση με wifi access points αλλα μηπως παιζει κατι τετοιο;

Δημοσ.

@ isay και kostasbm ,να υποθεσω λοιπον οτι το δικτυο μου πλεον που ειναι hide με νεα ονομασια κ καινουριο παςγουορντ δεν αρκει;αν ειναι ετσι θα αλλαξω κ τα default gateaway οπως ειπε ο isay και ας ελπιζω να τελειωνει αυτη η ταλαιπορια

Και hide να ειναι υπάρχει τρόπος να βρεθεί το ssid. Για αυτόν που σε πολιορκεί (λεω πάλι οτι μπορει να μην ειναι ο κεραιάς) ειναι ευκολάκι

O κωδικός του wifi πρεπει να ειναι ισχυρός ετσι κι αλλιώς (οπωςεπισης απενεργοποιησε το wds/wps) αλλά σου λεω πάλι οτι η προσπαθεια επιθεσης που κάνει δεν εχει σκοπό να μπει στο δικτυο σου, αλλά να υποκλέψει έμμεσα κωδικους.

Η μόνη πραγματική σου προστασία ειναι το router σου να εχει πιο δυνατό σήμα από το σήμα που φτάνει απο την κεραία του. 

Την επιθεση δεν την κάνει μονο σε σένα αλλά και σε άλλους. Αν βγεις με το κινητό στο μπαλκόνι θα δεις οτι τρέχει και άλλους κλώνους. Αν δεν το κάνει, ειναι προσωπική προς εσένα και εκεί μαζευεις στοιχεία και κάνεις καταγγελία (ή βρίσκεις κάποιο φιλο σου φουσκωτό και του λετε δυο κουβέντες, που αν δεν τις εφαρμόσει οι κουβέντες θα γινουν πανω-κατω χερι)

Μια ερωτηση: Ο ΟΤΕ δεν εχει αυτη την υπηρεσια οπου μοιραζει δωρεαν wifi μεσω των access point των χρηστων του; Εδω τριγυρω βλεπω πολλα τετοια ξεκλειδωτα που ζητανε στοιχεια οταν μπαινεις.

Δεν εχω μεγαλη σχεση με wifi access points αλλα μηπως παιζει κατι τετοιο;

Δεν εμφανιζεται με το ίδιο όνομα, αλλά με ονομα του στυλ wifi fon

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει τροπος να δυναμωσω το σημα του ρουτερ μου; κ αν ναι υπαρχει καποιος οδηγος για να ακολουθησω;

Δημοσ.

Σε αυτή τη διαδικασία που μας περιγράφεις με το clone ssid, θυμάσαι καθόλου στην αρχή να σου ζήτησε το user pass επειδή τάχα μου έγινε κάποια αναβάθμιση στο firmware;

Δημοσ.

Το μονο που θα σε ρωτήσω ειναι αν η mac address του δικου σου router ειναι ίδια με τη mac address του router που τρεχει κλώνος.

Αυτο ειναι το πιο κρισιμο και χρησιμο που εχει γραφτει στο thread και απ'οτι βλεπω δεν εχει απαντηθει.

@pollop

Κατεβασε και τρεξε το WifiInfoView και πες μας αν οι MAC's του δικου σου και του κλωνου ειναι ιδιες ή διαφορετικες.

Αν ειναι διαφορετικες, κανε ενα copy-paste την MAC του κλωνου εδω στο θεμα.

Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, απο την στιγμη που το δυκτιο εγινε hide, δεν υπαρχει αλλο κρουσμα, ελπιζω το προβλημα να λυθhκε, αν ξαναπαρουσιαστει κατι θα επανελθω με το winfilnfoview που ειπε παραπανω ο nostos .

Δημοσ.

Eλπίζω φίλε pollop να λύθυκε το θέμα σου! Πιθανόν να έπεσες σε επίδοξο χάκερ, πιθανόν και όχι.

Πάντως το ότι έχεις βάλει ισχυρό password στο wi-fi σου, ότι έκλεισες τo wps και ότι έχεις το ssid σου πλέον κρυφό, είναι μαθήματα που πήρες προς την σωστή κατεύθυνση!

Δεν είχα ακούσει ποτέ για την λεγόμενη Evil Twin Attack, και αφού το γκούγκλαρα και είδα πόσο εύκολη υπόθεση είναι, έπαθα πλάκα!

Πολύ πιθανόν οι κεραίες του γειτόνου, να είναι για αυτό τον σκοπό, καθώς η ισχύς του σήματος είναι κρίσιμης σημασίας για μια επιτυχή τέτοια επίθεση...Τώρα ποιος ο σκοπός του;....Σίγουρα δεν είναι καλοπροαίρετος!

Μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ για αρχή, για τις κεραίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έστω κατά διαστήματα, υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια. Θα μπορούσα να προτείνω και καταγγελία στην πολεοδομία για αυθαίρετο (αποκλείεται να έχει βγάλει άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση κεραιών).

Τέλος πάντων μπορείς να τον αναγκάσεις να ξηλώσει τις κεραίες, χωρίς αναγκαστικά να έχεις στοιχεία για να στοιχειοθετήσεις επίθεση.

Τέλος, απότι φαίνεται το πρωτόκολλο ασφάλειας wpa2/enterprise είναι πιο δύσκολο να δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά απαιτεί και μια τεχνική εξοικείωση για να στήσεις την υποδομή που θα το υποστηρίζει.

https://security.stackexchange.com/questions/46849/does-wpa2-enterprise-mitigate-evil-twin-attacks

https://security.stackexchange.com/questions/85138/how-would-you-detect-an-evil-twin-attack-especially-in-a-new-environment

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...