pollop Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 καλησπερα, εχω το εξης προβλημα, εχω vdsl 30 του οτε με το ρουτερ speedport entry 2i, περιπου 2 μηνες. Πριν τεσσερις μερες εχω αποσυνδεσεις στο wifi και μονο. στις ασυρματες συσκευες δειχνει να δημιουργειται ενα δευτερο δυκτιο ξεκλειδωτο με την ιδια ονομασια του δυκτιου μου δλδ πχ οτι το ονομα του δυκτιου μου ειναι "χαρης" φαινεται σαν να υπαρχουν δυο δυκτια με την ιδια ονομασια το ενα κλειδωμενο και το αλλο ξεκλειδωτο. Δεν μπορω να μπω σε κανενα απο τα δυο και δεν εχω wifi, μεσω ethernet μπαινω κανονικα πηρα τον οτε και μου ειπαν να αλλαξω ρουτερ, το αλλαξα και παλι μετα απο μερικες ωρες μου παρουσιαστηκε το ιδιο θεμα μετα απο ρεσετ επανερχεται κανονικα , αλλα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα παλι εχω το ιδιο θεμα η τηλεφωνικη μου γραμμη δειχνει οκ απο τον οτε και μου ειπαν να ξανααλλαξω το ρουτερ. παρακαλω τα φωτα σας και για οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ειμαι στην διαθεση σας ευχαριστω
ice25 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2017 σου κάνει πλάκα κάνας γείτονας και έβαλε ίδιο όνομα δικτύου?? δοκίμασες να το αλλάξεις ? 1
localy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 καντο ενα reset και μετα κανε disable to wifi να δεις αν σινεχιζεις να βλεπεις αυτα τα δικτυα.
mechpanos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Κάνε ρεσετ, βάλε ένα δίκτυο με άλλη ονομασία, και όρισε το να είναι κρυφό, οπότε οι συσκευές δεν θα το βρίσκουν και θα το κάνεις εσύ προσθήκη χειροκίνητα. Παίζει όντως, να θέλει κανένας να σε τρολλαρει!!
pollop Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Καλημέρα, λοιπόν μετά από σχεδόν ένα μήνα σερφαρισματος χωρίς πρόβλημα, το θέμα μου εμφανίσθηκε πάλι εχθές. Πάλι εμφάνιση ξεκλείδωτου δικτύου με την ίδια ονομασία με το δικό μου και αδυναμία των ασύρματων συσκευών να μπουν στο ίντερνετ λόγω μη ύπαρξης wifi, αργότερα μέσα στην ημέρα θα πάω να αλλάξω το ρουτερ( το τέταρτο μέσα σε 2 μήνες! !!) Ο ΟΤΕ και εγώ μαζί έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά πια. Αν όπως λέτε κάποιος με τρολάρει φτιάχνοντας ένα συνονιμο δίκτυο με το δικό μου ξεκλειδωτο, δεν θα μπορούσα να μπω στο δικό του? Και γιατί αυτό να μπλοκάρει το δικό μου δίκτυο? Παιδιά κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει, ευχαριστω Ξέχασα να σας πω ότι και για κάποιον λόγο δεν έχω σταθερό τηλέφωνο, μετά το καινούριο κρούσμα,(έχω δηλώσει βλάβη και περιμένω τον οτε) μπορεί να είναι τυχαίο αλλά το αναφερω
isay Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Καλημέρα, λοιπόν μετά από σχεδόν ένα μήνα σερφαρισματος χωρίς πρόβλημα, το θέμα μου εμφανίσθηκε πάλι εχθές. καντο ενα reset και μετα κανε disable to wifi να δεις αν σινεχιζεις να βλεπεις αυτα τα δικτυα. Φίλε μυ αυτό που σου έγραψε ο localy το δοκίμασες; Στην αναγκη κλείσε το router σου (βγαλε το απο την πρίζα), περιμενε 1-2 λεπτα και δες αν υπάρχει ακομα ο κλώνος. Αν ναι τοτε κάποιος γειτονας σε τρολάρει ή προσπαθεί να κάνει phising. Δοκίμασε το 2-3 φορες σε διάφορες ώρες. Αν όμως με το που κλείσεις το δικό σου, εξαφανιζεται και το άλλο τοτε ειναι δικο σου θεμα. Στην αναγκη δανείοσυ ενα άλλο απλό adsl router απο κάποιο δικό σου και κάνε δοκιμές εστω και χωρίς να εχεις voice. Εν αναγκη κλείσε το wifi απο το speedport και βάλε το αλλο router σαν access point wifi. Αν εκεί ΔΕΝ εμφανίζεται κλώνος, τοτε ειναι θεμα του router σου, αλλά αν εμφανίστεί (ακομα και μετά απο μερικές μέρες) κάποιος σε τρολάρει
anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Λες οτι το δικτυο του κλωνου ειναι ξεκλειδωτο, δοκιμασε να συνδεθεις απο καποιο υπολογιστη και προσπαθησε να μπεις με τους default κωδικους στο router, μπορει να βρεις κατι ενδιαφερον. Σε καθε περιπτωση αλλαξε SSID και ρυθμισε το στο κρυφο, επειτα ξανασυνδεσε τις συσκευες σου manual. Καλη επιτυχια
pollop Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 παιδια καλημερα, καταρχας να ευχαριστησω για τις απαντησεις. εχθες λοιπον συνδεσα το τεταρτο νεο μου ρουτερ κατα σειρα, αλλαξα μονο το πασγουρντ μου, σε μιση ωρα παλι ειχα το ιδιο θεμα. Στην συνεχεια εκανα hide to δικτυο οπως ειπε ο mechpanos, αλλαξα ονομασια δικτυου και αλλαξα πασγουορντ, μεχρι τωρα δεν εχω προβλημα, αλλα η εμπειρια μου δειχνει οτι αυτο δεν σημαινει κατι (να υπενθυμησω οτι ειχε ενα μηνα σχεδον να μου ξαναεμφανιστει το θεμα). Αυτο που θελω να σας αναφερω, σχετικα με το αν εχω πεσω θυμα χακινγκ, ειναι οτι ο γειτονας μου απεναντι που μενει σε μονοκατοικια, εχει στην ταρατσα μια παραξενη κεραια , μακροστενη που ανα τακτα χρονικα διαστηματα αναβοσβυνει ενα μπλε φως. επισης τον εχω πετυχει αρκετες φορες με λαπτοπ διπλα στην εν λογω κεραια. δεν ειμαι καχυποπτος ουτε συνομοσιολογος γιαυτο δεν το ειχα πει ως τωρα, βεβαια πλεον οπως δειχνουν τα πραγματα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειμαι θυμα χακινγκ, απλα το λεω μηπως γνωριζεται κατι σχετικα με σχεση της κεραιας και του προβληματος των απορρυθμησεων του ρουτερ μου. ευχαριστω
kostasbm Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 εχεις ισχυρο passwrd στην εισοδο στο ρουτερ??? βαλε ενα με σημεια στιξης ανω καω παυλες τελειες και γραμματα οσο σε αφηνει το ρουτερ να βαλεις πιθανολογω οτι ο τυπος εχει κεραια 2.4 wifi και ανιχνευει με καποιο προγραμμα και σπαει ισως καποιους κωδικους ρουτερ η wifi για free internet μπαινει στο ρουτερ σου ισως και κανει δικο του setup
isay Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 @ts Εγω πιστεύω οτι τζάμπα αλλάζεις router και τζάμπα ασχολείσαι με την κεραία του γειτονα (που μπορεί να μην εχει καμια σχέση και να τον κατηγορεις τζάμπα). Επειδή βλέπω οτι δεν εχεις τις αναγκαίες τεχνικές γνώσεις να βρεις πραγματικά τι συμβαίνει, τζάμπα ταλαιωρείς τον εαυτό σου και τους αλλους και δεν υπάρχει καμια παραβίαση ασφαλείας στα συστηματα σου, τουλαχιστον με τον τρόπο που νομιζεις. Το μονο που θα σε ρωτήσω ειναι αν η mac address του δικου σου router ειναι ίδια με τη mac address του router που τρεχει κλώνος. Τι πιστευω οτι γινεται: Κάποιος γειτονας σου τρέπει λογισμικό που "αντιγραφει" το ssid του router σου (εστω poliop) οποτε βλεπεις δυο διαθεσιμα δικτυα poliop, ενα με κωδικό και ένα free. Ερχομαι λοιπον σπίτι σου (εστω ειμαι γνωστός σου) και εχουμε τον εξής διάλογο -Εχεις wifi -Ναι poliop με κωδικό 1234 Μπαινω βλέπω 2 poliop. Εδω οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απλά θα κάνουν κλικ στο free και θα συνδεθουν και δε θα καταλάβουν και τη διαφορα. Απο αυτους ακομα λιγοτεροι θα πουν οτι δεν ζητησε κωδικό και ακόμα λιγοτεροι ιδιοκτήτες του wifi θα ψιλιαστουν οτι κάτι παιζει. Συνδεομαι λοιπον στο wifi του γειτονα και πλεον αυτός κάνει packet sniffing για να μαζέψει κωδικους. Αν παω να μπω σε httpS σελίδα θα βγάλει μηνυμα λάθους (καμπανακι οτι κατι δεν παει καλα) αλλά η εμπειρία εχει δειξει οτι πάλι οι περισσότεροι απλά θα αγνοήσουν το error γιατί δεν καταλαβαίνουν τι γραφει. Προέκταση του προηγουμενου: O γειτονας εχει ιδιο ssid και macaddress (κι ας ειναι free). Κατά διαστήματα στέλνει disconnections στις συνδεμένες σε εσενα συσκευές. Οι συσκευες θα προσπαθήσουν να συνδεθουν πάλι, αλλα ΑΝ η ενταση εκπομπής του δικου του AP ειναι πολύ μεγαλύτερη απο τη δική σου, τοτε αυτόματα θα προσπαθήσουν να συνδεθουν στους γειτονα και ξεκινα το packet sniffing. H ολη επιθεση λέγεται συνήθως evil twin access point Τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις να αλλάζεις routers: Μπες στις ρυθμίσεις του router σου και απενεργοποιησε το wps (τελειως). Μετά άλλαξε το default gateway σε κάτι αλλο. Αν πχ ειναι 192.168.1.1, κάνε το 192.168.16.1 δηλαδή άλλαξε τη δευτερη ομάδα. Μετά βάλε ενα κωδικό μακρύ και δυσκολουτσικο και ας ειναι επαναλαμβανομενο για να το θυμάσαι ευκολα (π.χ. poliop4444#poliop4444#poliop4444#poliop4444# ) Αποθηκευση - reboot Θα σου ελεγα να βάλεις και καρφωτες ip στα μηχανάκια σου, αλλά ειναι ανουσιο (τεχνικά δε θα στο εξηγήσω) Μετα πήγαινε σε όλες τις συσκευές σου (τις ασυρματες) και μάθε να κλείνεις το wifi οταν δεν εισαι μεσα στο σπιτι σου και γενικά μάθε να κλείνεις το wifi. Αυτό πάλι τεχνικά δε θα στο εξηγησω, αλλά οσο εισαι σπιτι σου και εχεις δυνατό σημα απο το router ΣΟΥ, δεν κινδυνευεις. Ολα τα παραπάνω μπορει να σου φαινονται κινεζικα και δυσκολα, αλλά μονο ετσι θα εξασφαλίσεις τα μηχανήματα σου και άσε τον αλλο να χτυπιέται. Καποια στιγμή θα κουραστεί και θα ψάξει αλλους πιο ευκολους στόχους. edit: οταν ερχονται δικοι σου σπίτι τους λες που να συνδεθουν Αν θες να τον τρέξεις πρεπει να βρεις τρόπο να αποδειξεις οτι η κεραία του εκπέμπει πάνω απο το επιτρεπτά ορια εντασης και να του ρίξεις καταγγελία.
pollop Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 @isay, επειδη δεν εχω χρονο θα κοιταξω το μνμ σου με ησυχια αργοτερα, βασικα καταφερα και πηρα φωτο της κεραιας του τυπου για να επιβεβαιωθει αν οντως εινα καποιος μηχανισμος χακινγκ
isay Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Με τη φωτογραφία δεν μπορείς να καταλάβεις ή να αποδειξεις κάτι. Ανέβασε την αργότερα, απλά απο περιεργεια.
isay Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Και πάλι σου λεω οτι δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει ή να αποδειξεις κάτι, χωρίς μετρήσεις. Τα νομιμα ορια εκπομπής wifi http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/FAQs.htm#wlan_power
kostasbm Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 ε καλα τωρα εβαλε ο αλλος κεραια για να λαβει σημα απο που?? απο το υπερπεραν?? δεν βλεπω και καλα απο το κινητο αλλα ειναι ubiquiti η tplink 2.4........και απο πανω πρεπει να ειναι δεκτης 5.8 αν βλεπω καλα quanum τελος παντων αλλαξε κωδικους εισοδου στο ρουτερ οπως σου εχουν πει για μενα βαλε και το αλλο ρουτερ σε μια πριζα και αστο ανοιχτο το wifi με ενα διαφορετικο ονομα και κωδικο για να κανεις και πλακα αυτος καθε φορα που καθεται στο pc ανιχνευει για δικτυα....ρωτα και αλλους εκει γυρω να δεις να εχουν το ιδιο θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα